MIšljenje trebam

poruka: 26
|
čitano: 1.748
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
MIšljenje trebam

ovako kupujem novi komp u adm-u.

i sad mislio sam si ovo uzet

intel i5

as rock p55 extreme

2x2 gb crosair 1333

WD 500gb

450w corsair VX

i sad neznam koju graficku da uzmem. mislio sam si uzet 4850 jer imam 17 inchni lcd, ali onda mi je adm rekao da nemaju tu i sastavio novu ponudu sa 4830?

sta da radim? dali ce mi to biti dovoljno ili?

i da, dali bi mi bilo isplativije da idem na verziju sa x4 phenomom i da uzmem neku bijesniju graficku

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 1:04 (DyerMaker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: MIšljenje trebam
DyerMaker kaže...

i sad neznam koju graficku da uzmem. mislio sam si uzet 4850 jer imam 17 inchni lcd, ali onda mi je adm rekao da nemaju tu i sastavio novu ponudu sa 4830?

i da, dali bi mi bilo isplativije da idem na verziju sa x4 phenomom i da uzmem neku bijesniju graficku

matičnu uzmi Gigabyte P55-UD3R ili Asus P7P55 LE

Grafa-HD4850 (iako je i HD4830 dobra)

16 godina
MIšljenje trebam

Matična je dobra i ova koju je stavio i nema potrebe za mijenjat osim ako ne želi uštedit koju kunu onda je  moja savjet Gihabyte P55-UD3 (odlična ploča ali nešto jeftinija). Šta se tiće grafičke, za taj monitor (17'') nije potrebno ništa bijesno. Dakle ako nemaju HD4850 idi na HD4770, a ako nema ni toga onda komotno možeš na nešto jaču HD4870 jer po mom mišljenju bolje uzet nešto jaču grafu bez obzira na rezoluciju koju preferirate iz prostog razloga (budučnost).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Preporuke za HD4770. Odlicna graficka.

17 godina
neaktivan
MIšljenje trebam

hmmmm ugl uzmi takvu kao sta ti je preporucena.....to je dobra stvar...pogotovo sta imas mal monitor.....

Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...

ovako kupujem novi komp u adm-u.

i sad mislio sam si ovo uzet

intel i5

as rock p55 extreme

2x2 gb crosair 1333

WD 500gb

450w corsair VX

Ma dobro ti je to ako nemaju te grafe samo stavi neku drugu koja je u rangu sa tom,jer bilo bi glupo da daješ pare za neke jače grafe kad ti je monitor 17"Smijeh

RIDER
17 godina
neaktivan

Ako ces tako gledati onda je blesavo recimo davati pare za ovakvu konfiguracju i gledati u 17" monitor a 22" ful HD monitor kosta kikiriki ovih dana. Kod mene u BL dobijem takav monitor za 140 EUR-a. Koja je poenta. Ja bi prvo kupio veliki monitor i kvalitetan mis i tastaturu jer sa tim dolazim u kontakt.

16 godina
neaktivan
17 godina
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 11:08 (Rhodin).
16 godina
neaktivan
MIšljenje trebam

znam da, ali nekako ja mislim da je procesor najbitnija stvar i da na njemu ne treba štedjeti, a novu grafu lako kupim za 6 mj- god dana. a za monitor, meni iskreno ne treba veći, zadovoljan sam i ovim.

i da, mislim si uzet http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6923 , valja li ta naspram 4850?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 11:22 (DyerMaker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MIšljenje trebam

Mrvicu je jaca od hd 4850

Onaj AMD Phenom nije los procesor i to nije neka usteda na performansama, samo na novcima... Po meni, pogledaj si malo reviewe na netu, to nije toliko slabiji procesor da bi se u igrama osjetilo sigurno, dapace

Intel i5 je dosta skuplji a to ne opravdava u tvom slucaju razliku u cijeni jer ti tu "snagu" u igrama neces vidjet

Kako hoces, zatrazi i druga misljenja, ja bih recimo iso na tu varijantu na tvom mjestu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Mrvicu je jaca od hd 4850

Onaj AMD Phenom nije los procesor i to nije neka usteda na performansama, samo na novcima... Po meni, pogledaj si malo reviewe na netu, to nije toliko slabiji procesor da bi se u igrama osjetilo sigurno, dapace

Intel i5 je dosta skuplji a to ne opravdava u tvom slucaju razliku u cijeni jer ti tu "snagu" u igrama neces vidjet

Kako hoces, zatrazi i druga misljenja, ja bih recimo iso na tu varijantu na tvom mjestu

kao šta neću osjetiti 4890 naspram gts 250 na 17 inchnom monitoru.

neznam, gledao sam neke reviewe na netu i stvarno razlika nije prevelika između i5 i phenoma ii x4.

Neznam sta da radim, samo znam da bilo sta od toga odaberem bit ce mi 100x bolje nego od ovoga sta sada imam. a s tim mogu igrat cod:mw2, pes 10, mogo sam cak i crysis ali naravno sve na low, dragon age origins isto.

17 godina
MIšljenje trebam

Gle, ako mislis zauvijek ostat na tom 17" onda mozes uzet i hd 4850 ili 4830 ili cak 4670 mislim za taj monitor su dovoljne

takodjer te zvjeri od procesora ti netrebaju

ako pak mislis prec na veci monitor onda ti je bolja kombinacija sa 4890

EDIT: sto se tice kucista i optike uzmi sto te volja

recimo za ok pare ti je KUCISTE a optika koja god crna, npr

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 11:51 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MIšljenje trebam

evo, dali je ovako možda bolje? nece mi sliku stavit ali odlucio sam se za ovo

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7607  maticna

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7084 proc

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6846 grafa

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4763 napajanje

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7208 kućište

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7216 ram

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6338 hard

to je to još sam uzeo dvd przilicu neku najjeftiniju lg, bit ce ok

mozda za kojih 5-6 mjeseci uzmem novi monitor, vidjet cu kako cu stajati s parama. ali zasad nis ne fali mom benq 17 lcd :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 11:57 (DyerMaker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MIšljenje trebam

Da odlična kombinacija i naravno ukoliko želiš još malo uštediti možeš komotno uzeti napajanje Corsair 450W koje če biti i više nego dovoljno da sve to tjera bez problema pa i glede

buduče nadogradnje jačom grafom ukoliko bude trebalo.

E7200 aka 3.6GHZ Abit IP35 Off limits 2x2 GB GSkill-1000MHz Seasonic 430W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MIšljenje trebam

Ma ok je ovako kako je slozio.

Kasnije kad malo pocne stucat neka uzme aftermarket cooler neki i dobrano OC-a taj procesor

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MIšljenje trebam

Iskreno rečeno ja bi rađe osta pri intelovoj soluciji. Kolko će te izać skuplje? 200-300kn. Ali opet sve je stvar izbora. I jedna i druga su odlične konfiguracije (dakle da ne bi sad opet bilo od ovih šta su za preporuku dali amd da je bolji itd). Dakle moja preporuka stoji za onu intelovu soluciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan
MIšljenje trebam

Evo, kupio sam amd konfu i mogu reći da sam prezadovoljan. Jedino mi je malo krivo sta nisam uzeo 4870  vapor-xom koja je samo 50 kn bila skuplja ali nema veze.

I da komp je malo preglasan. Jbga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...

Evo, kupio sam amd konfu i mogu reći da sam prezadovoljan. Jedino mi je malo krivo sta nisam uzeo 4870  vapor-xom koja je samo 50 kn bila skuplja ali nema veze.

dobra ti je i xfx-ica, ne brini se...

kako mislis glasan, koliko ventova i koje kućište imaš?

klikni HVALA, nije toliko teško!
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 0:38 (stipica_zd).
16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
DyerMaker kaže...

dobra ti je i xfx-ica, ne brini se...

kako mislis glasan, koliko ventova i koje kućište imaš?

imam jedan veliki vent na straznjoj strani kucista. kuciste je coolermaster elite. dok ne igram igre je dosta tih, ali kad je graficka u loadu i proc onda je dosta glasan.

16 godina
DyerMaker kaže...

imam jedan veliki vent na straznjoj strani kucista. kuciste je coolermaster elite. dok ne igram igre je dosta tih, ali kad je graficka u loadu i proc onda je dosta glasan.

Da! Mislim da je xfx čim se malo optereti bučan. Bar je bilo tako sa gts250 i HD4850 verzijama ako se ne varam?

16 godina
neaktivan
MIšljenje trebam

joj ljudi kad navali vas 100 sa prijedlozima zbunište onda čoeka

AMD THE FUTURE IS FUSION
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ATI-XFX kaže...

Nitko čovjeka ne zbunjuje. Samo želim reć da je kod xfx-a normalno da je malo bučnija. Bar je tako bilo sa serijom GTS250 i HD4850. Znači nema problema.

16 godina
neaktivan
ATI-XFX kaže...

Možda je malo zbunjujuće, ali svejedno mislim da je bolje više prijedloga, jer je mišljenje većine gotovo uvijek bolje od mišljenja pojedinca, bolje i to nego da sluša posluša samo jednu osobu i zahebe se na veliko.

“Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.” - Bob Marley ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice