Pozz ekipa...
Sklapam jednu gamersku mašinu onako, k'o sebi pa imam par nedoumica...
Naime, kao osnovu sam uzeo Asrockovu ploču Z97X Killer i nju sam već kupio... Također, stiglo je i Thermaltakeovo kućište te TT PSU Smart M850W.
E sada, imam još par nedoumica oko 3 jako važne komponente pa sam mislio čuti vaše mišljenje i možda koji savjet... Radi se o CPU, RAM-u i grafičkoj.
Za RAM sam mislio uzeti 4 x Kingston DDR3 8GB 1866MHz (2x4), HyperX Fury. Iako osobno mislim da na memoriji ne treba štedjeti, zanima me ima li netko iskustva s ovim RAM-om i isplati li se toliko dati za isti...
Nadalje, imam nedoumicu da li uložiti više novca u CPU ili grafičku. Osobno sam stava da bih rađe uzeo jači CPU (i7 umjesto i5), a grafičku recimo R9280X ili GTX770, umjesto neke nabrijane GTX780 ili GTX980. Znam da je uvijek vječna borba između nVidie i ATI-a (kao i Intel i AMD), ali što mi je bolje uzeti od ove dvije navedene po vašem mišljenju: R9280X ili GTX770???
Također, isplati li se ići i na neki SSD (kao primarni), obzirom da su još uvijek relativno maleni za današnje igre? Možda bolje ići s nekim bržim SATA diskom, umjesto bacati lovu na SSD.
Unaprijed hvala na svim odgovorima... ;)
cheers! D: