MBO, CPU & RAM - mišljenje i savjet zaključana tema

poruka: 2
|
čitano: 673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
MBO, CPU & RAM - gamerska makina - mišljenje

Pozz ekipa...

Sklapam jednu gamersku mašinu onako, k'o sebi pa imam par nedoumica...

Naime, kao osnovu sam uzeo Asrockovu ploču Z97X Killer i nju sam već kupio... Također, stiglo je i Thermaltakeovo kućište te TT PSU Smart M850W.

E sada, imam još par nedoumica oko 3 jako važne komponente pa sam mislio čuti vaše mišljenje i možda koji savjet... Radi se o CPU, RAM-u i grafičkoj.

Za RAM sam mislio uzeti 4 x Kingston DDR3 8GB 1866MHz (2x4), HyperX Fury. Iako osobno mislim da na memoriji ne treba štedjeti, zanima me ima li netko iskustva s ovim RAM-om i isplati li se toliko dati za isti...

Nadalje, imam nedoumicu da li uložiti više novca u CPU ili grafičku. Osobno sam stava da bih rađe uzeo jači CPU (i7 umjesto i5), a grafičku recimo
R9280X ili GTX770, umjesto neke nabrijane GTX780 ili GTX980. Znam da je uvijek vječna borba između nVidie i ATI-a (kao i Intel i AMD), ali što mi je bolje uzeti od ove dvije navedene po vašem mišljenju: R9280X ili GTX770???

Također, isplati li se ići i na neki SSD (kao primarni), obzirom da su još uvijek relativno maleni za današnje igre? Možda bolje ići s nekim bržim SATA diskom, umjesto bacati lovu na SSD.

Unaprijed hvala na svim odgovorima... ;)

cheers! D:

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice