Maticna + rami mozda i ostalo

poruka: 3
|
čitano: 786
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Maticna + rami mozda i ostalo

Imam jednu unikatnu situaciju
nedavno(tm) sam kupio Phenom II X4 955 BE procesor
nadogradnja na maticnoj ASUS m2n-e
PSU mi je 450 W Corsair
GPU 460 GTX hawk
imao sam 6 giga rama, ali sam 2 morao izbacit upravo zbog sljedeceg problema

sistem nisam mogao uopce pokrenuti dok nisam te rame izbacio
i nakon izbacivanja, sada mi kad-kad zašteka i svaki put dok restartam upali se ono 1) start windows repair ili 2) start windows normally, ali ako highlighteam doljnju opciju zasteka se tipkovnica i ne mogu stisnuti enter

pretpostavio sam da je problem u maticnoj, jer ona *jedva* podrzava ovaj procesor
morao sam flashati bios, ali i nakon toga ocitavala mi ga je kao 800 mhz quad core te sam ga morao rucno svaki put dok sam se logirao clockat na 3200 (skinuo sam neki program pa je to islo brzo)

i da popravim situaciju nakon zastekavanja morao sam izvaditi 955 BE i staviti stari proc te jednom pokrenuti windowse normalno, pa sam opet mogao zamijeniti i radilo bi sve do iduceg zastekavanja (nije to bas cesto)
ali eto vec mi je dosta toga, pa sam odlucio izdvojit neke novce za novu maticnu, a sa time i rame pa trazim daljnji savjet

dakle, mislite li da moram i PSU nadogradit ili samo maticnu i rame, i koju bi preporucili.

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Maticna + rami mozda i ostalo
Nisi rekao koliko misliš izdvojiti. Do nekih 600kn idi na Asrock 870 Extreme3 ili nešto malo jeftinije Asrock M3A770DE. Napajanje je OK za tu grafu.
heilige
15 godina
neaktivan
Re: Maticna + rami mozda i ostalo

pa zato sto nemam neki limit, limit su ocito dijelovi
jer nema smisla uzet asus IV rampage
i mislio sam neki asrock cine se ok

a rame da 8 giga? cujem da su jeftini sad

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: