Kvar na racunalu (molim pomoc)

poruka: 8
|
čitano: 1.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kupio sam novo kuciste i iz starog sam sve izvadio van i stavio u novo i odnesao majstru da slozi. Kad sam dosao po njega on mi je rekao da mi procesor ne pokazuje jednu jezgru, ali danas mi je pokazivalo da imam 1.5 giga rama, a imam 2. Na maticnoj je chip set vruc i prevruc za rad u leru, a ponekad se ni windowsi necu dic.

Hvala na pomoci unaprijed

one SHOOT one KILL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kvar na racunalu (molim pomoc)
Trucker kaže...

Kupio sam novo kuciste i iz starog sam sve izvadio van i stavio u novo i odnesao majstru da slozi. Kad sam dosao po njega on mi je rekao da mi procesor ne pokazuje jednu jezgru, ali danas mi je pokazivalo da imam 1.5 giga rama, a imam 2. Na maticnoj je chip set vruc i prevruc za rad u leru, a ponekad se ni windowsi necu dic.

Hvala na pomoci unaprijed

Prije slaganja u novu kučište. trebao si popisati od koji kabela koji je bio spojen pa zapišeš i tako da nema zabune kod postavljanja kabel u matičnu ploču. Ako serviser rekao da neradi na jednu jezgru vrlo vjerovatno oštetio procesor kod pina iako se on može svinuti i puknut na procesoru i vjerovatno procesora zamjenio drugi što nije bio tvoj. A ram kao što kažeš da si imao 2gb rama jer vjerovatno uzima za rad grafičke pa ako je spojen na intergriranu grafičku jer radi na 512mb a ram pokazuje 1,5gb tj 1536mb. Ako ima grafičku karticu a spojen i treba u biosu isključit Pci rada grafičke tako da ne krade iz memorije i treba postaviti na AGP tad nebi uzeo 512 mb već će raditi na 2gb tj 2048mb. Povjeri u kučištu da vidiš dali je sve spojeno i vidiš jeli koji tvoj komponenta prepoznaš i lako uočiti ono što nije tvoj nešto čudno koji nisi vidio prijašnjem kučište..

Nenad
16 godina
neaktivan

tesko da je on zapamtio kako mu je sta bilo, a mozda i jest... ;)

etikete, ovo je nacija etiketa!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma nisam ja slagao majstor je i on kaze da je osla maticna

one SHOOT one KILL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Kvar na racunalu (molim pomoc)
Trucker kaže...

ma nisam ja slagao majstor je i on kaze da je osla maticna

pa kaj ti neznaš sam složiti komp(možda ti je majstor nekaj sje*al)

15 godina
neaktivan

znam ali kaj on to obozava delati pa

one SHOOT one KILL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

eto na trenutak se pojavi da imam dvije jezgre i onda se zaledi i restartam ga i natrag se pojavi samo jedna jezgra

one SHOOT one KILL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Evo ja isto imam neki čudan kvar na jednom od računala uglavnom kada ga upalim već na samom startu fale neka slova to je sve još prije nego se windowsi podignu, a kada se podignu nema slike odnsono zacrnjena je. Ako netko zna u čemu je problem molio bih pomoć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice