Kupovanje komponenti iz web shopa

poruka: 11
|
čitano: 3.260
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Planiram kupiti 4 komponente za novu konfu iz web shopa u ponedjeljak. Kupujem iz web shopa jer su baš te komponente jeftinije nego u vemilu ili hgspotu npr...

Pa me zanima kak se to kupuje? Preko mamine firme mislim to kupit, tako da joj mogu dat gotovinu bez uračunatog PDV-a... ali neznam ni kako to platiti u web shopu ni gdje (makar pretpostavljam nekakvom općom uplatnicom u banci ili pošti, ali onda nie preko firme kaj ne?)...

Jel ima netko ovdje možda iskustva sa kupovanjem iz web shopa preko firme?

btw, ovo su komponente i dućani...

----------------------------------------------

Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB

M-Computers = 1,153.35 kn
Amazon = 164,90 $ (927,40 KN) Berlin = 135,87 euro (970.86 kn)

MB Gigabyte GA-EP45-DS3, s775, Intel P45, DDR2, ATX
telebit.hr = 753,96 kn

Kingmax 2GB, DDRII 1066 non-ECC, CL5.0, 64Mx8, KLED
protis.hr = 205,92x2 kn = 411,84 kn

HDD Desktop SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300
protis.hr = 336,74 kn

----------------------------------------------

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.11.2008 16:26 (AmazingGrace).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kupovanje komponenti iz web shopa

Najčešća 2 načina:

1. plaćanje online karticom tvrke

2. plaćanje preko ponude virmanski ili sl.

Inače tvoja izjava

Pa me zanima kak se to kupuje? Preko mamine firme mislim to kupit, tako da joj mogu dat gotovinu bez uračunatog PDV-a

se baš ne daje olako javno, razmisli što si izjavio ili pitaj majku..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
16 godina
neaktivan

hvala na odgovoru...

a kada si već krenuo sa podukom, zašto mi sam ne kažeš u čemu je problem sa mojom izjavom?

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nazovi poreznu, pa pitaj.. Siguran sam da će ti doći osobno ( tj. tvojoj mami ) doći objasniti da se PDV mora plaćati..

17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Nazovi poreznu, pa pitaj.. Siguran sam da će ti doći osobno ( tj. tvojoj mami ) doći objasniti da se PDV mora plaćati..

Pa i plaća porez, samo što se kasnije odbije...

Uglavnom, nije ništa ilegalno što komp glasi na firmu, jedine probleme može imat zbog piraterije dok inspekcija dođe.
A mi smo ti ljudi tako obični, koji u životu bore se za svaki drugi dan ! Ne prodajemo tijela svoja nikome i još se uvijek čovjek zovem ja JA SAM SLOBODAN !!!
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
ferovca1 kaže...

Pa i plaća porez, samo što se kasnije odbije...

Uglavnom, nije ništa ilegalno što komp glasi na firmu, jedine probleme može imat zbog piraterije dok inspekcija dođe.
 Ajde ne bubajte napamet...

Firma uzme pc i plati nabavnu cijenu + PDV na nabavnu.

Kad prodaje taj isti pc krajnjem korisniku:

1.ne smije prodati za nižu ili istu cijenu za koju je nabavila pc
2. mora IZDATI račun i naplatiti PDV na nabavnu + marža tj. zarada, pa makar bila 0.5%.

U gornjem slučaju, država je oštećena za razliku PDV-a, majka je uz pomoć sina digla keš sa računa firme ( mislim da je svima jasno kako se zove takva radnja ), a komponente su hipotetski na skladištu firme.. prekršaja koliko želiš..

Jel vam sad jasnije?
16 godina

@ferovca1 - u krivu si. To je ako firma uzme kompjuter kao robu za prodaju, tj. stavlja ga na skladište. Ali on vjerojatno ne bi to napravio nego bi firma bila vlasnika PC-a za "uredske" potrebe, što firma komotno može biti. Firma može kupiti PC za svoje potrebe, a ne isključivo za preprodaju. Tada PC potpada pod dugoročnu imovinu (ako je 5000kn ili više, ja bar mislim) i godišnje se skida s njegove vrijednosti neka cifra (neznam napamet, svaki knjigovođa bi trebao znati)

On, tj. njegova stara mora platiti punu cijenu PC-a (s PDV-om) ali se taj PDV vraća nazad, odnosno umanjuje od ukupnog PDV-a koji firma treba platiti...

U biti, platiš PC bez PDV-a, samo ne tako da odma košta manje nego PDV vratiš. A ovo, ti daš staroj cijenu bez PDV-a, ona plati više i po povratu PDV-a je na 0, a još ima troškova što je uvijek dobro. (plaćaš manji porez na dobit) Smijeh

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan

lol... fala na pojašnjenju... već sam mislio da sam si svojom "izjavom" već potpisao doživotnu robiju na otoku!

17 godina
neaktivan
Sused kaže...

@ferovca1 - u krivu si. To je ako firma uzme kompjuter kao robu za prodaju, tj. stavlja ga na skladište. Ali on vjerojatno ne bi to napravio nego bi firma bila vlasnika PC-a za "uredske" potrebe, što firma komotno može biti. Firma može kupiti PC za svoje potrebe, a ne isključivo za preprodaju. Tada PC potpada pod dugoročnu imovinu (ako je 5000kn ili više, ja bar mislim) i godišnje se skida s njegove vrijednosti neka cifra (neznam napamet, svaki knjigovođa bi trebao znati)

On, tj. njegova stara mora platiti punu cijenu PC-a (s PDV-om) ali se taj PDV vraća nazad, odnosno umanjuje od ukupnog PDV-a koji firma treba platiti...

U biti, platiš PC bez PDV-a, samo ne tako da odma košta manje nego PDV vratiš. A ovo, ti daš staroj cijenu bez PDV-a, ona plati više i po povratu PDV-a je na 0, a još ima troškova što je uvijek dobro. (plaćaš manji porez na dobit) Smijeh

Točno, i onda dođe inspekcija i traži da joj pokažeš dotični PC jerbo imaš ulazni račun, a mama će reći,  eto ga doma, sin se igra..

Nije poanta kako to izvesti, poanta je da se to ne stavlja na forum. Trebao je biti dobronamjeran savjet, ali što se mene tiče, baš me briga..
16 godina

Ali on na računu nema PC računalo nego konponente. Uvjek može tvrditi da je procesor u računalu koje pokaže, i inspekcije neće tražiti da rastavljaš računalo pred njima...

Nego što se tiče teme, čovjek je pitao kako platiti...

Najjednostavnije putem online bankinga ako ga ima (a firma bi trebala imati)...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan

fala puno svima... pa i ferovci...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice