Kupnja komponenti iz EU

poruka: 7
|
čitano: 1.936
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kupnja komponenti

Zanima me isplati li se uzeti komponente npr. u njemačkoja ili u nekoj drugoj zemlji? tamo je jeftinije i za iste novce mogu kupiti bolje računalo.Zanima me isplati li se to i kolike su cijene uvoza dostave i ostali troškovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kupnja komponenti
stewo45 kaže...

Zanima me isplati li se uzeti komponente npr. u njemačkoja ili u nekoj drugoj zemlji? tamo je jeftinije i za iste novce mogu kupiti bolje računalo.Zanima me isplati li se to i kolike su cijene uvoza dostave i ostali troškovi

Ako nećeš ti tamo ići i osobno kupiti, onda ti se ne isplati! A i da odeš troškovi puta će ti izaći taman koliko tamo možeš jeftinije proći pri kupovini...
A i mislim da bi morao plaćati i carinu i troškove dostave onda to se nebi isplatilo. Jedino da imaš nekog prijatelja ili rodbine, pa njih zamoliš da ti kupe i dostave kad budu dolazili doma..Smijeh tako sam ja radio...
Nijedno pravilo bez iznimke!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 13:50 (Bellatrix).
17 godina
neaktivan
Kupnja komponenti iz EU

Dakle ne isplati se npr. customizirati laptop preko HP.uk (HP, preko engleskog sitea)

i naručiti ga iz hrvatske??

Okvirno...

Deklarirana cijena na siteu ispada 2.100 $, a kod nas laptop, koji je dosta lošiji, košta

14.000 kn. Meni se ćini da se takva naruđba isplati, samo što neznam točno što sve plaćaš...

Dali je itko naručio npr. laptop HP-ov preko njihovog sitea, i koja su točno ekstra plačanja u igri?

Koloko bih platio da npr. uzmem gore navedeni laptop za 2.100 $ a 6 mjeseci?

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kupnja komponenti
stewo45 kaže...

Ako sam doneseš i vratiš porez... naravno ne plaćajući carinu, i usput ti je,  definitivno ti se isplati.
U svakom drugom slučaju ne toliko.
17 godina
neaktivan
RE: Kupnja komponenti iz EU
Zvekan kaže...

Dakle ne isplati se npr. customizirati laptop preko HP.uk (HP, preko engleskog sitea)

i naručiti ga iz hrvatske??

Okvirno...

Deklarirana cijena na siteu ispada 2.100 $, a kod nas laptop, koji je dosta lošiji, košta

14.000 kn. Meni se ćini da se takva naruđba isplati, samo što neznam točno što sve plaćaš...

Dali je itko naručio npr. laptop HP-ov preko njihovog sitea, i koja su točno ekstra plačanja u igri?

Koloko bih platio da npr. uzmem gore navedeni laptop za 2.100 $ a 6 mjeseci?

isplati it se naručiti ga, jer ziher nećeš dobiti preko 500 kn carine i svih ostalih sranja, ja sam tak naručivao jednu matičnu i dobil sam 250 kn dostave i carine.
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
17 godina
neaktivan
Kupnja komponenti iz EU

Jel itko od vas naručivao iz SAD-a, a da je dostava moguća?

Je, na slici mi je cura. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kupnja komponenti iz EU

Ja sam naručivao fotoopremu iz adorame (kada je dolar bio 4,5).

S dostavom i PDV+om me koštalo manje nego da sam uzeo u hrv.

Ali sada s ovim tečajem ne znam.

A ostaje i pitanje garancije.

Mislim da sada nije dobro vrijeme za tako nešto.

Jedino se eventualno zaletit do Graca, napunit auto, napravit đir, s hranom i cugom cijena bi vjerojatno ispala tu negdje ali si se makao od doma.

Čini mi se u financijskom smislu, da nema neke velike računice.

E da, i na fotoopremu nema carine, ne znam kakva je po tom pitanju situacija s računalnim komponentama.

Eto, ako sam kome pomogao u odluci...

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice