Konfiguracija+monitor+periferija do 7500kn

poruka: 38
|
čitano: 5.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Naslov sve govori - trebam kompletno računalo od kučišta, preko monitora do periferije.

Imam dva uvjeta - DDR3 i AMD-ov procesor...

Ja sam zamislio da bi oko 5000 kn potrošio na konfiguraciju, 1500 na monitor, ostatak ( 1000 kn ) na periferiju...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako se smije znati namjena racunala buduci da to dosta odredjuje. Takodjer da li si zainteresiran za CF...radi napajanja me zanima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Konfiguracija+monitor+periferija do 7500kn

Igre i internet...

Crossfire me ne zanima, trenutno imam ploču sa SLI-em, masno sam je platio i sad mi jedan utor zjapi prazan...

A kaj se napajanja tiće, mislio sam stavit Corsair-ovo napajanje HX 450, modularno ak se ne varam...

PC RULES!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 12:33 (mika2210).
17 godina

evo ja sam se potrudio nesto ti slozit, nisam jedino kuciste ti uzimo to si sam uzmi koje ti se svida...

ja se nadam da sam potrefio tvoj ukus u ostalome

klik

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 17:18 (toxic).
17 godina

Super je konfa...

Ajmo dalje, ima još tko kakvu ideju...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
17 godina

Nemojte se oslanjati na Protis. Oni jesu najjeftiniji, ali dostupnost komponenti je, blago rečeno, katastrofalna.

Protis je odličan dućan za kupiti jednu stvar, ali noćna mora za složiti konfiguraciju.

Every hole is a goal!
17 godina

Ja sam do sad najvise slagao u ADM-u, oni mi se ćine OK...

Ajmo dalje sa konfiguracijama...

I da, umjesto slušalica radije ubacite neke zvučnike...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Naslov sve govori - trebam kompletno računalo od kučišta, preko monitora do periferije.

Ja sam zamislio da bi oko 5000 kn potrošio na konfiguraciju, 1500 na monitor, ostatak ( 1000 kn ) na periferiju...

e ajd ja ti preporučavam Intel i5.....konfa je iz ADM-a......skuplja je za oko 400 kn i stavi sam kućište

ova druga je AMD kućište je CM 690 i također s njim košta oko 7500kn.....tu sam tavio tojezgreni jer možeš otključati 4 jezgru...također dobro se OC-a

moja preporuka je Intel i5 još ga kad skupiš love kupiš zračno hlađenje i OC-aš do bar 3,7 GHz

Intel mašina Intel mašina
AMD mašina AMD mašina
the PeRo
17 godina
perosima91 kaže...
mika2210 kaže...

e ajd ja ti preporučavam Intel i5.....konfa je iz ADM-a......skuplja je za oko 400 kn i stavi sam kućište

ova druga je AMD kućište je CM 690 i također s njim košta oko 7500kn.....tu sam tavio tojezgreni jer možeš otključati 4 jezgru...također dobro se OC-a

moja preporuka je Intel i5 još ga kad skupiš love kupiš zračno hlađenje i OC-aš do bar 3,7 GHz

kaj da kazem osim n1

17 godina
neaktivan

Svidja mi se 1. konfa od perosima91, makni samo te slusalice i stavi kuciste antec 300 i neku lg-jevu przu koju je zaboravio stavit. Najisplativiji trenutacno quad ti je i5 750 jer zaista puno dobijes za 1400kn, vise od bilo kojeg phenoma x4 sto je prije bilo nezamislivo, ali eto Intel je iznenadio.

Kaj se tice konfe od Toxica, taj je kao veliki znalac stavio am2+ procesor u am3 maticnu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Los Sam kaže...

Svidja mi se 1. konfa od perosima91, makni samo te slusalice i stavi kuciste antec 300 i neku lg-jevu przu koju je zaboravio stavit. Najisplativiji trenutacno quad ti je i5 750 jer zaista puno dobijes za 1400kn, vise od bilo kojeg phenoma x4 sto je prije bilo nezamislivo, ali eto Intel je iznenadio.

Kaj se tice konfe od Toxica, taj je kao veliki znalac stavio am2+ procesor u am3 maticnu.

hm. ispricavam se VISOSTI

no svejedno hvala na uvidenoj gresci.

ispravljena konfa i stavljene neke izmjene

klik

16 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

znači preporučam ono Intel i5 mašinu koju sam složio, te kao što kolega je rekao uzmi ovo kućište http://www.links.hr/index.php?naziv=Ku%E6i%9Ate+ANTEC+THREE+HUNDRED-EU%2C+MIDI%2C+crno%2C+bez+PS&option=artikl&id_kategorija=052613&id_artikl=052.613.034 to ti je u Linksu

i ovu pržilicu: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_17&products_id=6665 eto to ti je tak.....ako imaš dodatnih 500 kn to će ti super šljakati!!! Cool

the PeRo
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 18:31 (perosima91).
17 godina

Malo sam razmišljao i mislim da će definitivno Intel prevladat...

A i malo sam pogledao po trgovinama, i mislim da ću ovak nekaj kupiti, ako ne i isto ovo:

Procesor Intel i5 750, 2.66GHz, 1156MHz, 8Mb cache, socket 1156 - 1400 kn (ADM)

ASUS P7P55D LE, 1156, Intel P55, DDR3 - 950 kn (ADM)

3 x DDR3 2GB PC3-10600 (1333 MHz), SuperTalent - 480 (Vemil)

XFX HD4890 1GB DDR5 850MHz Dual DVI, HDTV out, HDCP ready - 1400kn (ADM)

HDD Seagate Barracuda 500Gb, Serial ATA II, 7200 rpm - 400 kn (ADM)

Napajanje CORSAIR 450W, HX Series CMPSU-450HXEU, 12cm vent., ATX - 550 kn (ADM)

Sharkoon Rebel9 Value Edition, bez PS-a, crno - 500 kn

Pržilica - 200 kn

LG Flatron W2261VP, full HD - 1400 kn

Logitech Wave Corded Keyboard - 400 kn

Logitech MX400 Laser mouse - 200 kn

Zvučnici - 300 kn

UKUPNO oko 8000 kn, možda još nešto malo izmjenim da ispadne malo jeftinije...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bih ti preporučio da toliku svotu ipak sačuvaš barem mjeseca dana, pa onda ponovno nastaviš ovu temu. Ako možeš do izlaska novih Nvidia grafulja bilo bi optimalno.

A ako si već zapea onda ti preporučam snažnije napajanje (npr. ovo) na račun kućišta ili tipkovnice (radi zahtjeva u budućnosti, kvalitetno napajanje vjerojatno može preživjeti i za slijedeće računalo).

17 godina
neaktivan

Mile prica gluposti, zanemari totalno.

Uzmi Antec 300 jer sam bas nedavno citao temu u kojoj je sa nekih 12:2 pobijedio Antec to kuciste, a i nes je malo jeftinije.

Buduci da radi u dvokanalnom nacinu rada s1156 uzmi 2x2gb jer ces si napravit vise stete nego koristi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Znači 2x2GB DDR3...

Mažda za tu razliku u cijeni uzmem neku kvalitetniju memoriju...

Di ima to kučište za kupit, kolko vidim u ADM-u nema...

PC RULES!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 7:50 (mika2210).

0 0 hvala 0
17 godina

Evo još nešto sam složio, konfiguracija ua ADM-u, a periferija u Vemilu. Periferija je malo jeftnija (miš i tipkovnica) jer mi je bitnije da je konfiguracija jača, boljeg miša ili tipkovnicu kasnije lako kupim, dok ostale (skuplje) komponente baš i ne...

Ovo je konfiguracija iz ADM-a:

[IMG]http://i35.tinypic.com/33k870h.jpg[/IMG]

A ovo je periferija iz Vemila. Jedino kaj mi se ne dopada je tipkovnica, al poslužit će. Isti miš imam na poslu, i radi već godinu dana 10 sati dnevno bez ikakvih problema, tako da je OK.

[IMG]http://i36.tinypic.com/wgwcyg.jpg[/IMG]

Mišljenja?

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

Mile prica gluposti, zanemari totalno.

MOLIM LIJEPO?!?!?!?!?

16 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Evo još nešto sam složio, konfiguracija ua ADM-u, a periferija u Vemilu. Periferija je malo jeftnija (miš i tipkovnica) jer mi je bitnije da je konfiguracija jača, boljeg miša ili tipkovnicu kasnije lako kupim, dok ostale (skuplje) komponente baš i ne...

Ovo je konfiguracija iz ADM-a:

[IMG]http://i35.tinypic.com/33k870h.jpg[/IMG]

A ovo je periferija iz Vemila. Jedino kaj mi se ne dopada je tipkovnica, al poslužit će. Isti miš imam na poslu, i radi već godinu dana 10 sati dnevno bez ikakvih problema, tako da je OK.

[IMG]http://i36.tinypic.com/wgwcyg.jpg[/IMG]

Mišljenja?

Sa tim računalom ćeš moći igrati praktički sve današnje igre na vrlo visokim postavkama. Ipak, uvjeren sam da ćeš za godinu ipo morati kupiti neku npr. ati 68x0 da bi zadržao igrivost na max detaljima. Sve u svemu, ne možeš značajno bolje proći za te novce.

16 godina
neaktivan

kaj nije 450 premalo za takvu grafu?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
anX kaže...

šta 450?

17 godina
anX kaže...

Dosta je, to je corsair nije to šroteks!

mile_st kaže...
anX kaže...

šta 450?

450W

17 godina
neaktivan

Njegove obje konfe trose ne vise od 300W. Corsair vx 450W moze isporuciti do 570W. Graficke imaju na sebi natpis ne manje od 500W radi codgen, lc power...sroteks napajanja, a i radi dodatnog profita PSU lobija. Zivi u neznanju, kupuj nepotrebno i skupo...

Mile mozda sam preostro reagirao, ali vec mi je puna kapa likova koji se ne razume u potrosnju racunala i koji savjetuju odgodu kupnje u trenucima kada za to nema realnog razloga jer su cijene dosta dobro formirane i prije Bozica se na tom dijelu ne bi trebalo nista znacajnije odvijat. Eventualno pad cijena Nvidia 285/295 modela, al ko bi to sada kupio...

mika: gtx260 vrijedi puno manje od ustedjenih 60kn, vrati se na 4890

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 11:51 (Los Sam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

550W je napajanje...

Mislim da će bit i više nego dovoljno...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

Njegove obje konfe trose ne vise od 300W. Corsair vx 450W moze isporuciti do 570W. Graficke imaju na sebi natpis ne manje od 500W radi codgen, lc power...sroteks napajanja, a i radi dodatnog profita PSU lobija. Zivi u neznanju, kupuj nepotrebno i skupo...

Mile mozda sam preostro reagirao, ali vec mi je puna kapa likova koji se ne razume u potrosnju racunala i koji savjetuju odgodu kupnje u trenucima kada za to nema realnog razloga jer su cijene dosta dobro formirane i prije Bozica se na tom dijelu ne bi trebalo nista znacajnije odvijat. Eventualno pad cijena Nvidia 285/295 modela, al ko bi to sada kupio...

priznajem da se ne razumim petjerano u napajanja, ali zato što se tiče kratke odgode kupnje i dalje sam pri svome, jer gejmeri su zahtjevna bića kojima perfomanse život znače Smijeh.

kad već poznaješ napajanja jedno offtopic pitanje: koje najjeftinije bi preporučio za konfu ati 4670 + athlon II 250x?

17 godina
neaktivan

Na tu konfu moze skoro bilo koje xD Odlicna stedljiva konfa, trosi oko 200W, preporuka FORTRON 400W, PNF serija, ali mogu i slabija bez pol frke, fortron 350w,xilence 400, lc power 500... u biti svako iznad 200kn mora to isterati, ali preporuka je fortron 350/400w.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mile_st kaže...
Los Sam kaže...

priznajem da se ne razumim petjerano u napajanja, ali zato što se tiče kratke odgode kupnje i dalje sam pri svome, jer gejmeri su zahtjevna bića kojima perfomanse život znače Smijeh.

kad već poznaješ napajanja jedno offtopic pitanje: koje najjeftinije bi preporučio za konfu ati 4670 + athlon II 250x?

Pogledaj post iznad...

A kaj se napajanja tiče, moje mišljenje je da od viška glava ne boli...

Razlika u cijeni je kakvih 200 kn,  a 100W jače napajanje može jako dobro doći u budućnosti, pogotovo ako se kasnije odlučim za neku jaču grafičku, promjenu procesora, dodavanje RAM-a itd.

Na staroj konfi (Athlon 4000, 2x2.0 GHz, 4 GB DDR2, Gainward Bliss 7900, 250 GB hard, Asus M2N-SLI Deluxe) imam Cheiftecovo 550W napajanje i nikad nisam požalio što sam dao tih 200 kn više za jače napajanje.

Istina da ljudi često znaju potrošiti previše para na napajanje misleći da komp puno troši, što u pravilu nije tako (osim nekih ekstrmnih konfiguracija) , no ja uvijek rado imam rezervu snage od

kakvih 100-150W, iako ih možda nikad neću trebati...

PC RULES!!!
17 godina
Los Sam kaže...

samo da se nadovezem malo uz ovaj tvoj tekst.. kad covjek kupuje komp za igre tj ako je gamer taj sigurno ne gleda na potrosnju tako da... i jos jedna stvar moj silverstone zeus 750 w ne trosi nista vise od corsaira 650w ako to nisi znao... napajanje trosi onolko kolko komponente iziskuju od njega..

meni je uvjek bolje ulozit u super napajanje pa sam miran za sva vremena...

ja recimo nevolim ljude koji stede na napajanjima a kupuju gamersku konfu....

napajanje i maticna dvije najvaznije stvari koje covjek mora gledat kada kupuje racunalo..

jos jednom kakve veze imaju gameri i potrsonja dovraga

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 13:09 (toxic).
17 godina

Ovo za potrošnju se slažem,a u vezi grafičke, nekak mi se čini da će na ovoj konfiguraciji bolje funcionirat nvidia nego AMD...

Neznam dali sam u pravu, al to je moje mišljenje...

Komentari?

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Toxic neznam sta da mislim nakon tvog posta. Da ti mislis da ja mislim da napajanje trosi struju, a ne komponente i da neko napajanje trosi vise od drugoga ili? Uglavnom, zabezeknuo sam se...

Komponente su potrosaci, napajanja su isporucitelji struje i ovisno o njihovoj snazi, kvaliteti...oni su kadri isporuciti odredjenu kolicinu koja vise ili manje odgovara deklariranoj.

Ako ti nije bilo jasno, ovo ja mislim.

Sto se tice tvoje gamerske teorije koja se svodi na to da ako si gamer nemoras biti racionalan, pragmatican, ekonomican pri kupovini masine jer kao gamer moras imati high end budget i nepitati koliko kosta, moram reci da je utopijska.

MIka ajde argumentirano objasni zasto bi nvdia bolje pasala na tu konfu od ati-a? Zato sto ti to govori tvoja intuicija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice