Konfiguracija+LCD za cca 4k KN

poruka: 4
|
čitano: 849
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

tražim neki komp, a malo sam ispao iz štosa, pa vjerujem da mi možete pomoći. Stari komp je malo prestar, pa tražim novu kantu, a uzeo bi si i novi monitor. Za monitor bi uzeo LCD od 17 ili 19 inča, a konfiguraciju sam gledao ponudu od Elipsa:

Intel Core2Duo E7400 2,8GHz

RAM 4GB

HDD 320GB

VGA ATI Radeon HD 4550 512MB

+ uključeni miš i tipkovnica

3199,- kn

Što mislite o navedenome i što biste mi preporučili?

Neke osnovne želje (ako mogu biti ispunjene) bi bile: dobar procesor, 4GB RAMa i ako može HDD 500GB, grafička neka srednja klasa, mrežna kartica i DVD pržilica)

Na što obratiti pozornost kod LCDa? Kvalitetniji 17 inča ili osrednji 19 inča?

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ta složena konfiguracija je vrlo loša,evo do 4000 kn. Ovo je iz ADM-a,a slaganje komponenti i dostava su besplatni.

Dobar procesor,solidna grafička (iako bi pri igranju trebao sniziti detalje i rezoluciju),20" monitor (ispod toga se ne ide) itd.

MSN - st001cro@gmail.com (Na avartaru nisam ja!)
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 22:45 (pod009).

3 0 hvala 0
17 godina
RE: Konfiguracija+LCD za cca 4k KN
Septimus kaže...

Pozdrav,

tražim neki komp, a malo sam ispao iz štosa, pa vjerujem da mi možete pomoći. Stari komp je malo prestar, pa tražim novu kantu, a uzeo bi si i novi monitor. Za monitor bi uzeo LCD od 17 ili 19 inča, a konfiguraciju sam gledao ponudu od Elipsa:

Intel Core2Duo E7400 2,8GHz

RAM 4GB

HDD 320GB

VGA ATI Radeon HD 4550 512MB

+ uključeni miš i tipkovnica

3199,- kn

Što mislite o navedenome i što biste mi preporučili?

Neke osnovne želje (ako mogu biti ispunjene) bi bile: dobar procesor, 4GB RAMa i ako može HDD 500GB, grafička neka srednja klasa, mrežna kartica i DVD pržilica)

Na što obratiti pozornost kod LCDa? Kvalitetniji 17 inča ili osrednji 19 inča?

Hvala unaprijed

Ne uzimaj gotovu konfiguraciju, pogotovo u nepoznatoj i preskupoj trgovini.

To što tu vidim je pre loše za 3200 Kn.

Ako možeš kupiti u ADM-u (www.adm.hr) ili Protisu (www.protis.hr) javi pa ti složim zvjer za te pare.

Pitanje je samo za što koristiš komp. Ako je za igre, onda ne možeš za te pare dobiti i dobar proc i 4 GB i 500 GB i grafu srednje klase...

Mora biti neki kompromis (recimo samo 2GB ram pa dodaš kasnije još; lošije kučište, 320 GB hard na ustup dobrom procu, grafi, ploči, napajanju...)

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
16 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija+LCD za cca 4k KN

Pozdrav i hvala obojici na brzim odgovorima.

Računalo mogu kupiti bilo gdje (živim u Zg) a koristim ga uglavnom za internet + MS Office. Ponekad se zavrti i koja igra (FM ili PES), ali osnovna namjena računala nije bjesomučno danonoćno igranje 3D pucačina.

Za moje sadašnje potrebe bilo bi dovoljno i bitno slabije, ali želim kupiti računalo koje će me služiti idućih 5 godina (4 ili 6, ali skužili ste princip). Pitanje za 191x7, ti si neki agent za navedene firme ili samo aktivni laik koji ih preporuča iz osobnog iskustva?

Što se tiče kompromisa, 4GB RAMa mi je možda psihološka barijera, ali ne bi manje (imam ludu naviku paralelno otvorenih 20 tabova, winampa i još nekoliko programa, pa...). Što se tiče lošijeg kućišta, misliš vizualno ili nekog napajanja?

Što se mene tiče, može biti i kostur bez stranica, samo ako će komp raditi. Razlika cijene između 320GB i 500GB nije velika, tu bi možda kompromis bio "probiti" budžet za 100tinjak kn, a da budem iskren oznake procesora sam nekad kužio perfektno, ali sad sam se pogubio... znam da su i dalje Intel i AMD u igri, ali sam čuo da se AMD više ne pregrijava kao nekad (kad sam kupovao stari komp i raspitivao se o tome...) i znam da postoje dvojezgreni i 64bitni (ali to vjerujem da su već svi takvi...) a koliko vidim 3.0 GHz je među većim brojevima (pitanje: je li to stvarni takt ili se i dalje ravnaju prema Intelu pa je to ekvivalent Intelovih 3.0GHz?)

Eto, toliko od nooba. Hvala svima na novim postovima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice