Konfiguracija - savjeti

poruka: 6
|
čitano: 1.344
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Konfiguracija - savjeti

Konfiguracija je u fazi naručivanja, ali nabavljač nema neke komponente pa me zanimaju alternativna rješenja koja mi vi predložite i koja bih sutra kupio u drugom shopu ako mi jave da ono što mi treba nece moći isporučiti do petka.

Procesor: Core i5 2400 - ovo je definitivan odabir
MBO: AsRock P67 Extreme 4 - ovu matičnu želim, ali nabavljač je trenutno nema, da je kupim kod drugog ili nekakvi drugi prijedlog s obzirom da cu sve komponente koristit na default postavkama?
RAM: Kingston DDR3 4GB 1600MHz HyperX Black Edition - on mi jedini od ponuđenih ima 1.5V napajanje, ali ga trenutno isto nemaju, alternativa u drugom shopu ?
PSU: Seasonic 520GB - ni to mi nemaju, ali imaju 520GM mrvicu skuplje. Neznam koja im je razlika, mislim da je GM polumodularno, a da su inace jednaki? Da GM uzmem?
Kućište: Thermaltake Element T - imam još izbor da uzmem TT Mambo, a ako mislite da su oba loša, dajte svoj prijedlog

Nadam se da sam dobro objasnio situaciju. Ako mislite da je nešto overkill i da mogu proci jeftinije napišite jer svaki komentar je dobar (procesor mi je već overkill, al njega mi ne dirajte :D ).
Graficku kupujem prvoga kad dođe placa, do tada ce mi koristiti koliko toliko HD 2600 Pro. Graficka bi trebala biti neka GTX460 1GB koja bude u ponudi, al o tome kad dođe vrijeme i novac :P

Zahvaljujem na pomoći :)

Pozdrav dobrim ljudima !

P.S. Seasonic ima katastrofalni web :P

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 23:05 (sweetchuck).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Konfiguracija - savjeti

TT - generalno loše: mekani "zeleni" lim, oštri rubovi u unutrašnjosti, loše riješena montaža opcionalnih fanova, cijelo kućište iritantno vibrira/zvenči od hard diska, itd. Alternativa: Coolermaster ili Antec istog cjenovnog ranga.

Napajanje: pretpostavljam da bi bio sasvim dosta i Seasonic od 430W

Matična: s obzirom da si uzeo ne-ocabilni proc, onda ti je više manje svejedno koja je sve dok radi stabilno

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 23:16 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Konfiguracija - savjeti

Procesor: Core i5 2400 - Kupljeno
MBO: AsRock P67 Extreme 4 - Kupljeno
PSU: Seasonic 520GM - Kupljeno
Kućište: Thermaltake Element T - Kupljeno
HDD: WD 320GB Caviar Blue - Kupljeno

Jedino još trebam RAM.

RAM: Kingston DDR3 4GB 1600MHz HyperX Black Edition - za ovo su mi rekli da je EOL i da nece vise nabavljat

To im je bila jedina memorija od 1.5V pa sam odlučio u kupiti u Linksa 2x2GB neke u toj voltaži. Može li nekakav prijedlog? Nude mi HyperX Genesis Kingston, ali je napon 1.65V, a ja ne znam hoće li to praviti problem :(

Hvala na savjetima.

Pozz

Edit:

Evo u linksa sam pronašao jedan kit šta mi izgleda ok

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.210.080

Može li proć?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 23:03 (sweetchuck).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Konfiguracija - savjeti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija - savjeti
Ocito sam pogriješio naslov teme jer ljudi, cini mi se, vole slagat imaginarne konfiguracije od 15000kn, ovo im ocito nije interesantno. ;)

Dobrim ljudima hvala na savjetima!
Prije kupnje cu se još posavjetovati sa prodavačima gdje budem kupovao.

Za sada stoji memorija iz prijašnjeg mi posta.

Pozz
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Konfiguracija - savjeti

Ja bi išao na ovu memoriju,G Skill Ripjaw 1333Mhz,ima nisku latenciju,a i BUG preporuku šta ćeš više{#}.A i ne vidim smisla ići na 1600Mhz osim ako ćeš OC-at a to sa ovim procesorom sigruno nećeš.

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice