Konfiguracija je u fazi naručivanja, ali nabavljač nema neke komponente pa me zanimaju alternativna rješenja koja mi vi predložite i koja bih sutra kupio u drugom shopu ako mi jave da ono što mi treba nece moći isporučiti do petka.
Procesor: Core i5 2400 - ovo je definitivan odabir
MBO: AsRock P67 Extreme 4 - ovu matičnu želim, ali nabavljač je trenutno nema, da je kupim kod drugog ili nekakvi drugi prijedlog s obzirom da cu sve komponente koristit na default postavkama?
RAM: Kingston DDR3 4GB 1600MHz HyperX Black Edition - on mi jedini od ponuđenih ima 1.5V napajanje, ali ga trenutno isto nemaju, alternativa u drugom shopu ?
PSU: Seasonic 520GB - ni to mi nemaju, ali imaju 520GM mrvicu skuplje. Neznam koja im je razlika, mislim da je GM polumodularno, a da su inace jednaki? Da GM uzmem?
Kućište: Thermaltake Element T - imam još izbor da uzmem TT Mambo, a ako mislite da su oba loša, dajte svoj prijedlog
Nadam se da sam dobro objasnio situaciju. Ako mislite da je nešto overkill i da mogu proci jeftinije napišite jer svaki komentar je dobar (procesor mi je već overkill, al njega mi ne dirajte :D ).
Graficku kupujem prvoga kad dođe placa, do tada ce mi koristiti koliko toliko HD 2600 Pro. Graficka bi trebala biti neka GTX460 1GB koja bude u ponudi, al o tome kad dođe vrijeme i novac :P
Zahvaljujem na pomoći :)
Pozdrav dobrim ljudima !
P.S. Seasonic ima katastrofalni web :P
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
TT - generalno loše: mekani "zeleni" lim, oštri rubovi u unutrašnjosti, loše riješena montaža opcionalnih fanova, cijelo kućište iritantno vibrira/zvenči od hard diska, itd. Alternativa: Coolermaster ili Antec istog cjenovnog ranga.
Napajanje: pretpostavljam da bi bio sasvim dosta i Seasonic od 430W
Matična: s obzirom da si uzeo ne-ocabilni proc, onda ti je više manje svejedno koja je sve dok radi stabilno
Procesor: Core i5 2400 - Kupljeno
MBO: AsRock P67 Extreme 4 - Kupljeno
PSU: Seasonic 520GM - Kupljeno
Kućište: Thermaltake Element T - Kupljeno
HDD: WD 320GB Caviar Blue - Kupljeno
Jedino još trebam RAM.
RAM: Kingston DDR3 4GB 1600MHz HyperX Black Edition - za ovo su mi rekli da je EOL i da nece vise nabavljat
To im je bila jedina memorija od 1.5V pa sam odlučio u kupiti u Linksa 2x2GB neke u toj voltaži. Može li nekakav prijedlog? Nude mi HyperX Genesis Kingston, ali je napon 1.65V, a ja ne znam hoće li to praviti problem :(
Hvala na savjetima.
Pozz
Edit:
Evo u linksa sam pronašao jedan kit šta mi izgleda ok
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.210.080
Može li proć?
Links je bezobrazno skup
ovo ti je dobra memorija
http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+PC-10666,+4+GB+G.SKILL+Ripjaws+series,+F3-10666CL7D-4GBRH,+DDR3+1333MHz,+kit+2x2GB+&option=artikl&id_kategorija=05121009&id_artikl=051.210.044
ali za gledanje a ne za kupovanje zbog cijene
Dobrim ljudima hvala na savjetima!
Prije kupnje cu se još posavjetovati sa prodavačima gdje budem kupovao.
Za sada stoji memorija iz prijašnjeg mi posta.
Pozz
Ja bi išao na ovu memoriju,G Skill Ripjaw 1333Mhz,ima nisku latenciju,a i BUG preporuku šta ćeš više
.A i ne vidim smisla ići na 1600Mhz osim ako ćeš OC-at a to sa ovim procesorom sigruno nećeš.