Konfiguracija za igranje

poruka: 46
|
čitano: 3.860
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Konfiguracija za igranje

prvo pozdrav. uzeo sam procesor amd x2 240 2.8 ghz. i sada muči me ocu li uzet ddr2 ili ddr3 maticnu i memoriju.... neigram bas zahtjevne igre. ddr3 maticnu sam skoro cekao misec dana  da dode u splitu pa da kupim, al nje nikako nema. ddr3 memoriju su skupe (430- 450 kuna). Sta mislite hocu li uzet ddr2 memoriju i maticnu ili ddr3?. sada trenutno komp mi je na DDR1 i tribam ga pod hitno minjat. i uzmite u obzir da neigram bas zahtjevne igre. molim vas recite svoja misljena. fala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija za igranje

ddr2 je nemoguće na ddr3 ploču

Chuck Norris je poreza nož!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija za igranje
dr. zlo kaže...

ddr2 je nemoguće na ddr3 ploču

Nisi ga bas shvatio. Nego pita da li da uzme ddr2 ili ddr3 komplet maticnu (sa podrskom sa jednom od dve navedene) i odgovarajuci RAM.

Ako kazes da nisi bas zahtjevan gamer ja bih ti predlozio ddr2. Pa eto ja i ako mi je stara kanta sa ddr1 i dalje mogu da pokrecem neke novije igre. Tako da ne vjerujem da ce ti ddr2 stvarati neke probleme. Mislim da je i on sasvim zadovoljavajuci.

16 godina
neaktivan
jukiii kaže...

prvo pozdrav. uzeo sam procesor amd x2 240 2.8 ghz. i sada muči me ocu li uzet ddr2 ili ddr3 maticnu i memoriju.... neigram bas zahtjevne igre. ddr3 maticnu sam skoro cekao misec dana  da dode u splitu pa da kupim, al nje nikako nema. ddr3 memoriju su skupe (430- 450 kuna). Sta mislite hocu li uzet ddr2 memoriju i maticnu ili ddr3?. sada trenutno komp mi je na DDR1 i tribam ga pod hitno minjat. i uzmite u obzir da neigram bas zahtjevne igre. molim vas recite svoja misljena. fala.

u mojpc ti vpiše da već imaš ddr3 ram i matičnu

ajde ti lijepo nama objasni pa ti možemo pomoći

ja ništa nisam shvatio

koji sad ram imaš i koju matičnu imaš

sa koliko para raspolažeš

reci nam to pa ti možemo lijepo pomoći,ja ovaj tekst ne razumijem,vjerovatno nisu ni ostali

17 godina
neaktivan
Konfiguracija za igranje

hehe sad kad pogledam u ovo pod Moj PC moram reci da ni meni sad nije jasno o cemu se ovde zapravo radi. Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija za igranje

to je vjerojatno ta šta nije stigla na vrime. uzmi istu tu ali za ddr2 (asrock a770de+) i 2GB ddr2 i miran si...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pod moj pc to sam triba imat al nista od toga. trenutno imam amd athlon +3000 , 2 gb ram ddr1 , ati radeon x1650 pro

17 godina
protjeran

Koliko novca imaš za potrošit na matičnu i memoriju? Da li će ti biti dost to staro napajanje i grafička?

she caught me off my guard amazes me the will of instinct
16 godina

MBO  Asrock A770DE+ = 465 kuna.

Mushkin Essentials 800 mhz , 2 gb = 350 kuna

SVE UKUPNO = 815 kn

sve sam to mislio uzet u linksa

17 godina
Konfiguracija za igranje

A zašto odmah ne uzeti ddr3? Cijene ddr3 će padati dok će ddr2 kasnije rasti. Osim ako misli uskoro opet nadograđivati komp sa svime novim jer kasnije će i matičnu morati mijenjat kada bude uzimao novi proc pošto ne vjerujem da će biti AM2 procova. 2 gige sada i onda kad skupiš love još ako vidiš potrebu da je to malo.

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

zasto bi uzima novi proc? imam Athlon x2 240 2.8 ghz...

17 godina
protjeran

Da samo ja sam mislio da će ti trebati i grafička koju staviš na PCI-e utor na matičnu? Jer je ova stara...? Ta tvoja X1650Pro

16 godina

graficka nije AGP nego je PCi-e utor x16. necu jos minjat graficka ova mi je jos dobra =)

17 godina
protjeran

Grafička ti je slaba karika samo ti kako želiš? To će ti biti za neke puzzle i arcade igre možda i neke RPG pa na medium i nižoj rezoluciji, ali nove nikako nećeš pokretati tim više što nadolazeće igre imaju podršku za DX11, no dobro još nekako... Matična je neka koju sam često viđao ovdje po forumu kao ju preporučuju pa mislim da je dobra, a te memorije su kvalitetne. To koliko ja znam. DDR3 ti je još neisplativ obzirom na cijenuBogataš

16 godina

prvo. nije slaba karika.... nba 2k10 ide mi bez greske na high detalje. samo me ovaj trenutno procesor jebe. tako da je graficka ok.

17 godina
protjeran

He, he. Procesor od 400KN pa što bi ti još htio za džabe igrati...?Cool

16 godina

ma ne nisi skuzio xD . stari procesor amd athlon +3000 1.8 ghz taj me zajebaje

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 18:55 (jukiii).
16 godina
neaktivan
jukiii kaže...

prvo. nije slaba karika.... nba 2k10 ide mi bez greske na high detalje. samo me ovaj trenutno procesor jebe. tako da je graficka ok.

LOL

nikad ne uzimaj sportsku igru kao mjerilo snage grafičke

* Processor: Pentium 4 2.4 Ghz Single Core processor or equivalent (2.8 Ghz for Vista)

* Memory: 512 MB or more (1 GB for Vista)

* Graphics: Video card with 128 MB or more memory and one of the following chipsets is required: ATI x1300 or greater | NVIDIA 6600 or greater | DirectX 9.0c compatible card with Shader Model 3.0 support

* DirectX®: DirectX 9.0c compatible

* Hard Drive: 10.5 GB or more free space

* Sound: DirectX 9.0c compatible

eto št je potrebno za 2k10

btw,procesor ti je nekih plus beskonačno puta bolji od grafičke (pravi matematičar xD )

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 18:58 (patch123).
16 godina

ma znam to.... samo kazem da me moj trenutno procesor athlon 3000+ zeza ( radi njega mi sve igre novije trzaju). graficka moze skoro sve igre pokrenit. uzimam novi procesor jer imam velik monitor i zato i isto trzaju. jer procesor athlon +3000 zajedno s velikim monitorom nikako neide xD

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 19:03 (jukiii).
16 godina
neaktivan
jukiii kaže...

ma znam to.... samo kazem da me moj trenutno procesor athlon 3000+ zeza ( radi njega mi sve igre novije trzaju). graficka moze skoro sve igre pokrenit.

vidi

ne valja ti ni proc ni grafička

pogledaj malo šta je potrebno za pokretati novije igre

treba ti grafička od 512 mb minimalno,1gb je postao standard

uzmi u obzir da izlazi i grafička od 4gb ubrzo a ti smatraš da je ta od 256mb jaka

ja ti savjetujem da uzmeš novi komp,a ne da nadograđuješ taj postojeći

jer sa boljim dijelovima trebat će i ti i bolje napajanje,monitor ti je sigurno neki mali crt sa malom rezolucijom.....

najviše se ti isplati uzeti novi komp

16 godina

a lola ... o cemu ti pricas..... prvo. graficka mi je 512 mb.  drugo. monitor mi je 22 incha 1920x1080 rezolucija. trece. napajanje mi je dovoljno.

17 godina
protjeran

Ako niš drugo bar si napisao da je PCI-e i 512 MB jer ipak imaš 22 cola ekrana...Belji seUzmi si to što si prije predložio nam.

16 godina

da ovo uzmem?

SVE UKUPNO = 815 kn

16 godina
neaktivan
jukiii kaže...

a lola ... o cemu ti pricas..... prvo. graficka mi je 512 mb.  drugo. monitor mi je 22 incha 1920x1080 rezolucija. trece. napajanje mi je dovoljno.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/ati-radeon-x1650-pro-256mb-ddr3-agp-video-card/47275.aspx

koliko ja vidim da ta grafa ima 256 mb

osim ako nije neki drugi edition

17 godina
protjeran

Pa da... Ta matična ti je OKe, a ta memorija je dobra i vidio sam najbolja od inih u Linksu Split na webu! Gle taj Athlon je novi još, ali uvijek možeš računat na to da ga možeš overclockati. Samo ja ti imam Intela i nezz baš mnogo o AMD-uSramim se

EDIT @patch123 imaš mnogo verzija odnosno bar par njih sa 256/512 memorije ili AGP/PCI-e slotovima. Ta je grafička još iz godina kad su napredovali do novih tehnologija, najnovijih to jest

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 19:31 (stoncin3).
16 godina

o majko mila.....  prvo u linku ti vidim da pise agp , kolko ja znam napisa sam povise da moja nija AGP. provjerio sam s 10 programa svi kazu da je graficka 512 mb.. i s everestom sam vidia

16 godina

fala na pomoci =)

17 godina
protjeran

Pa najbolje znaš ti sam što si kupio? Ja sam mu gore isto napisao u editiranom threadu iznad tvojeg zadnjega

16 godina
neaktivan
jukiii kaže...

da ovo uzmem?

SVE UKUPNO = 815 kn

vidim da ti u konfi piše da želiš uzeti tu matičnu a u njenom opisu piše DDR3

a koliko vidim ovaj ram što želiš je DDR2

znači ne uzimaj jer ti taj ram ne može na matičnu

potražio sam tu matičnu u adm-u i piše da podržava ddr2

ako su ti informacije o matičnoj u mojpc točne onda moraš uzeti ili ddr3 memoriju ili matičnu koja podržava ddr2

za autora teme:

mogao si sve lijepo objasniti, urediti MojPC u skladu sa sadašnjim stanjem i još malo informacija ubaciti

jer ovako si me skroz zbunio

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 19:38 (patch123).
16 godina

tu graficku nisan ja kupio . nego mi je od sestre prijatelj koji radi u takvim hardware trgovinama ugradio i on mi je reka da je solidna

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice