Konfiguracija do 9500 kn

poruka: 25
|
čitano: 4.326
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Konfiguracija do 9500 kn

Eto posto se ne razumijem bas u racunalne komponente, molio bih Vas da mi pomognete u odabiru konfiguracije do 9500 kn i odabiru monitora. Komp bi mi najvise sluzio za glazbu (raznorazni programi, uglavnom za DJ-e), te gladanje filmova, dok za igranje igrica bas i ne, posto posjedujem ps3, ali kad vec uzimam novi komp nek graficka bude dobra (sa hdmi izlazom), te kako komp najvise koristim za glazbu volio bih da zvucna kartica bude dosta dobra sa optičkim izlazom ! Najbitnije mi je da komp bude dosta brz (za konvertiranje videa i ostalo), te da ima dosta velik hard (tipa 1,5 TB), te sam mislio uzeti jedan SSD hard, na kojem ce biti sustav, pa me zanima da li se to isplati jer sam citao da to do 5 puta ubrza cijeli sustav !! Sto se tice monitora neka bude do 24'' ili manje ali da je dosta dobar i sa HDMI !! Eto hvala unaprijed na pomoci i nadam se da se to sve moze uklopiti u gornju cijenu !!

0 0 hvala 0
15 godina
Konfiguracija do 9500 kn
1 x Napajanje CORSAIR 650W, HX Series CMPSU-650HXEU, 12cm vent,ATX2
1 x CoolerMaster HAF 912 Plus, Midi tower bez napajanja, crno
1 x PLEXTOR PX-890SA DVD±RW/DVD±R9/DVD-RAM, DVD+R 24x, DVD-R 24x
1 x LG Flatron W2246T 22" ,black, full HD, LCD, DFC 30000:1, 300 cd
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 8-8-8-24, CMP4GX3M2B1600C8
1 x OCZ 60GB SSD Vertex 2 Cache:N/A MB 2.5" SATA II, High Perfor.
1 x HDD WD 750GB, WD7501AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm
1 x Asrock 870 EXTREME3 - AMD 870, AMD SB850, ATX, FSB 2600, Dual Ch
1 x Sapphire HD 6870, 1GB GDDR5 256bit, Dual Link DVI + HDMI + DP
1 x Procesor AMD Phenom II X6 1090T , socket AM3, 3.2Ghz, 9MB black

9.616,97Kn

ADM
Moj PC  
0 7 hvala 0
16 godina
Konfiguracija do 9500 kn

Matična ploča sAM3 Asrock 870 EXTREME3
Sapphire HD6850, 1GB GDDR5, HDMI,DVI, TOXIC
Monitor LCD ACER S243HLABMii, 24" TFT LED, 1920x1080
Procesor sAM3 Phenom II X6 1090T (3.2GHz, 9MB, 125W)Black Edition
SONY Optiarc AD-7260S 24x SATA black
Napajanje 500W Silverstone Strider Essential
Memorija DDR3 1333MHz 8GB,4x2GB, Kingmax
Kućište Thermaltake Mambo
HDD SATA II 1000 GB WD Caviar Blue
HDD SATA II 1000 GB WD Caviar Blue
OCZ SSD Vertex 2 60GB 2.5"High Performance TRIM
9.258,08 kn

Protis

Ostavo sam malo lufta za zvučnu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija do 9500 kn
Evo i ja sam nesto sklepao i naravno probio granicu od 9500 kn ali rekao sad kupujem komp i Bog zna kada pa kad je bal nek je maskenbal !! :)

1 x Procesor AMD Phenom II X6 1090T , socket AM3, 3.2Ghz, 9MB black
1 x Asrock 880G EXTREME3 - AMD 880G, AMD SB850, ATX, FSB 2600, Dual
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 8-8-8-24, CMP4GX3M2B1600C8
1 x WD 2TB, WD2001FASS , SATA II, 64MB Cache, WD Caviar Black, 7200
1 x Kingston SSD 64GB V, Kapacitet 64 GB, 2,5", Sučelje SATA II
1 x Coolermaster CM690 II Advanced, crno, 214.5 x 511.8 x 528.8 mm
1 x Napajanje CORSAIR 650W, HX Series CMPSU-650HXEU, 12cm vent,ATX2
1 x ASUS DRW-24B3LT/B+W/G/AS SATA Retail LS SATA 22x

to je u ADM-u 9.531,97Kn + monitor Dell 23" U2311H u Telebitu za 1.845,00 kn

od zvučne kartice sam odustao jer ova matična ima optički izlaz, jer ce se signal iz pc-a obrađivati u stereo receiver-u kojeg imam !!

Eto šta mislite o ovoj mojoj konfi ?!!

btw hvala svima koji su postavili svoje prijedloge !!

0 0 hvala 0
16 godina
Konfiguracija do 9500 kn

i7 2600K - 4 jezgre, 8 logicki, 32nm, 4.5-4.6Ghz bez problema - 2.799kn

ASrock P67 Extreme4 - 3-way SLI, CFX, socket LGA 1155, sata 3, usb 3 - 1.098kn

2x Kingmax 4Gb - ukupno 8Gb, 1333mhz, CL9.0 - 602kn

Sapphire HD6870 - ako slucajno nesto zaigras ucini to maxed out :D - 1.651kn

Transcent SSD 64Gb - MLC, 64Gb - 833kn

2x Hitachi 1Tb - 7300rpm. 32mb cache, imam ih osobno i tihi su, brzi i sluze me bez greske vec dvije godine - 906kn

Corsair CX600 - 600w, 2 godine garancije - 474kn

Thermaltake Element T - prostrano i jako prozracno kuciste - 552kn

Ukupno: 8915kn

Ostatak iskoristi za kvalitetnu zvucnu. 

Proc iz linksa, ostatak iz Protisa.

PRODAJEM HD5970 /\/\ XILENCE 1200W - za vise informacija PP
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 20:22 (zaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija do 9500 kn
zaki kaže...

i7 2600K - 4 jezgre, 8 logicki, 32nm, 4.5-4.6Ghz bez problema - 2.799kn

ASrock P67 Extreme4 - 3-way SLI, CFX, socket LGA 1155, sata 3, usb 3 - 1.098kn

2x Kingmax 4Gb - ukupno 8Gb, 1333mhz, CL9.0 - 602kn

Sapphire HD6870 - ako slucajno nesto zaigras ucini to maxed out :D - 1.651kn

Transcent SSD 64Gb - MLC, 64Gb - 833kn

2x Hitachi 1Tb - 7300rpm. 32mb cache, imam ih osobno i tihi su, brzi i sluze me bez greske vec dvije godine - 906kn

Corsair CX600 - 600w, 2 godine garancije - 474kn

Thermaltake Element T - prostrano i jako prozracno kuciste - 552kn

Ukupno: 8915kn

Ostatak iskoristi za kvalitetnu zvucnu. 

Proc iz linksa, ostatak iz Protisa.

ako ne misli klokat nek uzme 2600 u adm-u, skoro 450 kn je razlika!

i umjesto CX Corsaira puno bolja varijanta je Seasonic 520W.

(inače neznam ni kaj će mu 8GB RAM-a, 6GB uvrh glave)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 0:56 (t0Msha).
15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 1:39 (t0Msha).
15 godina
neaktivan
Konfiguracija do 9500 kn
Evo na kraju sam se odlucčio na ovu konfu

1 x Procesor Intel Core i7-2600 3.4GHz,1MB/8MB,95W,Socket 1155
1 x MSI P67A-GD55, Socket : 1155,CPU : Sandy Bridge, Intel® P67
1 x DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1333MHz, 9-9-9-24, CMX8GX3M2A1333C9
1 x OCZ 60GB SSD Vertex 2 Cache:N/A MB 2.5" SATA II, High Perfor.
1 x WD 1.5TB, WD1501FASS , SATA II, 64MB Cache, WD Caviar Black
1 x ASUS DRW-24B3LT/B+W/G/AS SATA Retail LS SATA 22x
1 x Coolermaster CM690 II Advanced, crno, 214.5 x 511.8 x 528.8 mm
1 x Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX

sve to je : 9.975,98 kn u ADM-u i onaj gornji DELL-ov monitor !!

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija do 9500 kn

sta nvidia nebi vise pristajala obradi videa? mislim zbog cude

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
xyan kaže...

sta nvidia nebi vise pristajala obradi videa? mislim zbog cude

Jedino ako koristi Adobe Premiere. Za sve ostalo totalno mu je svejedno, moze i integrirka. U pitanju pokretac nije ni naveo obradu videa nego konvertiranje a za to postoje puno manji i brzi programi (format factory, my video converter...) koji graficku zaobilaze.

15 godina
neaktivan
Konfiguracija do 9500 kn
kao sto je commodore rekao comp mi nece biti potreban za obradu videa vec samo za tu i tamo konverzaciju videa, a za odigrat koju igru tu i tamo ce mi ova radeon biti dovoljna !! nego dvoumim se na kraju između dvije matične i to Asus Maximus IV Extreme i Gigabyte GA-P67A-UD7 i to iz razloga sto su napravljene za sandy bridge procesore i citao sam njihovu recenziju u bug-u i odlicno su ocjenjene pa me zanima koja bi mozda bila bolja za moj sustav i gdje ih se uopce moze kupiti jer ih ja nigdje ne mogu pronaci !!

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
djdeva kaže...
kao sto je commodore rekao comp mi nece biti potreban za obradu videa vec samo za tu i tamo konverzaciju videa, a za odigrat koju igru tu i tamo ce mi ova radeon biti dovoljna !! nego dvoumim se na kraju između dvije matične i to Asus Maximus IV Extreme i Gigabyte GA-P67A-UD7 i to iz razloga sto su napravljene za sandy bridge procesore i citao sam njihovu recenziju u bug-u i odlicno su ocjenjene pa me zanima koja bi mozda bila bolja za moj sustav i gdje ih se uopce moze kupiti jer ih ja nigdje ne mogu pronaci !!

nema ih jos na nasem trzistu. ne znam zasto inzistirat na tako skupim plocama kad je Asrock p67 extreme 4 ili ako ne vjerujes Asrocku, Giga p67a-ud4 sasvim dovoljna i dobra za tvoje potrebe a kosta skoro upola jeftinije.

15 godina
neaktivan
Konfiguracija do 9500 kn
a ima i istine u tome, ali vec 5 godina nisam nistha nadograđivao postojeći komp pa je postao stara kanta, pa rekao kad cu vec sad uzimati novi komp da uzmem sto bolje komponente kad sam vec u mogucnosti, ali mislis da bi mi ova bila sasvim dovoljna onda bi bolje tu razliku između te dvije matične utoršio u bolju zvućnu karticu, kad više ne znam ni sam sta bi mi bilo bolje (slatke brige) !

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija do 9500 kn

ne treba ti ni takva asusova maticna i gigabytova. ja imam rampage II extreme, pa javno priznajem da trenutno, kad nisam pohvatao sve konce oko OC, takva maticna mi ne treba. tak da ako ne mislis obarati svjetske rekorde na hwbotu, zaboravi na to. ako ne mislis uzeti 2600K i 2grafe, zaboravi, bacanje para. a i moram reci da asrock nije toliko los, i on je solidan za OC. al za extremni oc ti je potreban ili rampage, ili ud7/ud9 ili maximus extreme/formula.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
djdeva kaže...
a ima i istine u tome, ali vec 5 godina nisam nistha nadograđivao postojeći komp pa je postao stara kanta, pa rekao kad cu vec sad uzimati novi komp da uzmem sto bolje komponente kad sam vec u mogucnosti, ali mislis da bi mi ova bila sasvim dovoljna onda bi bolje tu razliku između te dvije matične utoršio u bolju zvućnu karticu, kad više ne znam ni sam sta bi mi bilo bolje (slatke brige) !

Nekada davno :)  kad se chipseti nisu mijenjali svako 2 godine maticna ploca je bila najbitniji dio racunala. Znalo se u razmaku od 6-7 godina promijeniti2-3 procesora, 3-4 graficke, dodati 4x RAM-a, svako malo novi HDD.... i stvarno se isplatilo kupiti top model. Danas je situacija totalno drugacija. Chipseti se mijenjaju cesce nego treneri u dinama i hajduka, kad kupis procesor mozes ga iskoristavati godinama jer razvoj softwarea vise nije brzi od hardwarea, diskovi su toliki da ih je tesko napuniti, RAM-a ima i duplo previse (za kucnu uporabu)... tako da je danas pravilo za kupovanje maticne da kupis onu koja ima sve sto ti treba za blizu buducnost (sve prikljucke koje ces koristiti, a ima skoro svaka), da nema neke mane (pogledas malo reviewe po netu) i da je sto jeftinija jer ces i onako kad budes nesto ozbiljnije mijenjao promijeniti sve.

15 godina
neaktivan
moj bi ti savjet bio, posto ne uzimas konp za igrice, da uzmes neku nvidija profesionalnu karticu, za video obradu, novi sandy bridge 2300, dobru zvucnu karticu, 6gb rama i, ako stane, ips monitor, mada je to mozda pretjerivanje...
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
15 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...
moj bi ti savjet bio, posto ne uzimas konp za igrice, da uzmes neku nvidija profesionalnu karticu, za video obradu, novi sandy bridge 2300, dobru zvucnu karticu, 6gb rama i, ako stane, ips monitor, mada je to mozda pretjerivanje...

{#} jesi ti procitao ista sta tu pise? profesionalna kartica za konvertiranje videa? najslabiji SB procesor i 6 GB RAM-a na 1155????????

15 godina
neaktivan
oh, pardon onda. sory :/
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
17 godina
Commodore kaže...
1337Code_breaker kaže...

{#}  jesi ti procitao ista sta tu pise? profesionalna kartica za konvertiranje videa? najslabiji SB procesor i 6 GB RAM-a na 1155????????

Kakav SB, još kad Intel doda novi driver za DRM neće moć konvertirat originale

15 godina
protjeran
Mitch kaže...

SB je trenutno najbolja stvar na trzistu. a to da ce uspjeti zastititi kopiranje, mozda na 2-3 dana.

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Commodore kaže...
1337Code_breaker kaže...

{#}  jesi ti procitao ista sta tu pise? profesionalna kartica za konvertiranje videa? najslabiji SB procesor i 6 GB RAM-a na 1155????????

imaš ti ikakav vjerodostojan dokaz za ovu tvrdnju?

stvarno sam se trudio informirat o tom tzv. drm-u u sb-u i nisam našao ništa konkretno šta bi išlo u prilog toj tvojoj teoriji

prije će se zaštita koristiti za stream filmova koji će intel nudit u suradnji s wb-om a to je naravno usluga koju nitko nije obavezan koristiti

inače, ako se dobro sjećam ti si nedavno tvrdio (i to kad sb procesora još nije bilo pravo u dućanima) da ti je prijatelj kupio i5 2300 i da se ne može ni otvorit file u handbrakeu

očito si se sad predomislio (kao što si se nekoliko puta predomišljao i dal ćeš uzeti sb ili ne a da si se navodno i već dogovorio s ditechom) pa priznaješ da trenutno nema nikakvih ograničenja uzorokovanih drm-om ali će ih biti s novim driverom? a to znaš kako?

možda bi bilo dobro da se dogovoriš sam sa sobom prije nego što se upustiš u savjetovanje drugih

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 23:19 (t0Msha).
15 godina
protjeran
t0Msha kaže...

stvarno sam se trudio informirat o tom tzv. drm-u u sb-u i nisam našao ništa konkretno šta bi išlo u prilog toj tvojoj teoriji

prije će se zaštita koristiti za stream filmova koji će intel nudit u suradnji s wb-om a to je naravno usluga koju nitko nije obavezan koristiti

inače, ako se dobro sjećam ti si nedavno tvrdio (i to kad sb procesora još nije bilo pravo u dućanima) da ti je prijatelj kupio i5 2300 i da se ne može ni otvorit file u handbrakeu

očito si se sad predomislio (kao što si se nekoliko puta predomišljao i dal ćeš uzeti sb ili ne a da si se navodno i već dogovorio s ditechom) pa priznaješ da trenutno nema nikakvih ograničenja uzorokovanih drm-om ali će ih biti s novim driverom? a to znaš kako?

možda bi bilo dobro da se dogovoriš sam sa sobom prije nego što se upustiš u savjetovanje drugih

o ovom boldanom je rijec, a ne da mi necemo biti obvezni to koristiti nego najvjerovatnije necemo moci ni da hocemo.

17 godina
t0Msha kaže...
Mitch kaže...
Commodore kaže...
1337Code_breaker kaže...

lol taj moj dogovor sa ditechom je banana ja njih preko maila pito jel rade taj dan i kad im dolazi isporuka, moj frend nemože otvorit avatar (original) preko blu ray čitača u handbrakeu jer je prvi put pokušao maknut copyright znak i sad kad nije uspio svaki put kad oće uć u handbrake ga pita da nema prava na komercijalno umnožavanje

17 godina
Commodore kaže...
Mitch kaže...

SB je trenutno najbolja stvar na trzistu. a to da ce uspjeti zastititi kopiranje, mozda na 2-3 dana.

meni su performanse SB-a (točnije i5 2500k) razočaravajuče, govorili su o 20% boljim performansama od 1100t a nisu dobili ni 10%, tih 10% se najviše vidi u memory read/write testovima gdje SB ubija AMD za 10000 MB/s

15 godina
protjeran
Konfiguracija do 9500 kn

Ma o cemu ti pricas????

Za manje novca dobijes procesor koji je u Sysmarku 30% bolji od X6 1100T: http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=288.

Da ne govorimo o tome da je 1100T vec tvornicki nabrijan i ne moze se bas jos puno clockati dok s druge strane usporedjujemo procesor na stocku kojem je OC potencijal jos minimalno 35-40% iznad.

Dakle tebi je razocaranje sto mozes jeftinije kupiti potencijalno 50% bolji procesor?

Ajde nek ima i takvih ljudi.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice