Konfiguracija do 5k

poruka: 36
|
čitano: 2.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Konfiguracija do 5k

pozdrav svim dobrim dusama s ovoga foruma!

Želio bih si složiti konfiguraciju kojom ću se služiti pri virtualizaciji (do 5 guest OSa , ili u drugoj kombinaciji WS2008 jedan print server i jedan mail server s dva korisnika čisto radi testiranja), te za ostale potrebe (nisam gamer i ne trebam ''ubojicu'' od grafičke kartice, nego nešto što me neće izdati pri korištenju AutoCAD 10 ili sličnih programa).

Volio bih kada bi matična imala opciju proširivanja rama do 16 ili 24GB, s tim da bi za početak stavio na nju 4 GB (po mogučnosti 2x2GB).

Ne pratim baš razvoj hardvera u poslijednje vrijeme pa sam malo zbunjen s procesorima. Ne razumijem koliko točno jezgri ima i7xxx / naspram Phenom II generaciji' kratko koji je bolji?

Možda bi ipak odabrao AMD Phenom II neki od ovih.

Zanima me kakve veze ima ''Thermal Design Power''...tipa da li pouzdanije rade i dulje traju ovi s manje W ili??

Molio bih da mi preporučite pouzdano napajanje i hlađenje (glasnoća rada bitna).

HDD i optika ne ulaze u cijenu ovoga, dakle CPU, GC, RAM, MBO, hlađenje, napajanje, kućište i sve za spajanje....

Veliko hvala svima onima koji će nastojati pomoći!!!

0 0 hvala 0
16 godina
Konfiguracija do 5k

Matična ploča sAM3 Asrock 880G EXTREME3
Procesor sAM3 Phenom II X6 1055T (2.8GHz, 9MB, 125W)
Napajanje 500W Silverstone Strider Essential
Corsair 8GB, 2X4GB modul, DDR3, 1333MHZ
Kućište Thermaltake Element T
Grafička kartica Palit GTS450/1GB
4.657,64 kn

Ovo je složeno u Protisu i mislim da će te zadovoljiti.Kako Protis nema pošteni zračni hladnjak preporučujem ovaj iz ADM-a:

ZALMAN CNPS10X Quiet-445kn

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8323

To bi zajedno bilo oko 5100kn....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Konfiguracija do 5k

Preskup hladnjak. Performa dodje manje od 300 kn a vise je nego dobar.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Konfiguracija do 5k

Zar performa nema iste performanse kao ovaj Quiet?

A jeftiniji je 100kn?

Ili ako već prelazim 300kn za hladnjak, uzeti ovaj

16 godina
protjeran

Da li je ovo napajanje bolje?

16 godina
protjeran

Mislim da je kutija preskupa jer je oko 864kn u Protisu, a tu je najpovoljnija.

Moze li savjet za neku jeftiniju kutiju? Ne treba mi blinkati, pozdravljati me ili slično...samo da u nju stane ovo što po predloženoj konfi ide...i da ima mjesta za min 2-3 HDD-a.

Broj vanjskih ladica za optičke pogone je nevažan, dovoljna jedna.

15 godina
protjeran
felipe1 kaže...

Zar performa nema iste performanse kao ovaj Quiet?

A jeftiniji je 100kn?

Ili ako već prelazim 300kn za hladnjak, uzeti ovaj

Performa i Mugen 2 su tu negdje po performansama a Mugen je skuplji. kad sam ja kupovao mugena performa je bila skuplja.

15 godina
protjeran
felipe1 kaže...

Mislim da je kutija preskupa jer je oko 864kn u Protisu, a tu je najpovoljnija.

Moze li savjet za neku jeftiniju kutiju? Ne treba mi blinkati, pozdravljati me ili slično...samo da u nju stane ovo što po predloženoj konfi ide...i da ima mjesta za min 2-3 HDD-a.

Broj vanjskih ladica za optičke pogone je nevažan, dovoljna jedna.

ove kriterije zadovoljavaju i kucista od 70kn ali to je malo besmisleno. nije stvar u blinkanju i pozdravljanju nego u kvaliteti izrade, prozracnosti, cable managmentu, modularnosti, izgledu, nivou buke.... 

Osobno nisam ljubitelj TT kucista.

Corsair CX600 nije bolji od SilverStona 500, ni blizu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 14:33 (Commodore).
16 godina
protjeran

Moze onda prijedlog za kuciste koje ne prelazi max 600kn?

Nekakvo zadovoljavajuce razine buke, prozracnosti...

16 godina
Konfiguracija do 5k

Nisam ni ja ljubitelj Thermaltakea,ali Protis jeste.....

Kućište koje sam predložio je 550kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 14:48 (vepar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
felipe1 kaže...

Moze onda prijedlog za kuciste koje ne prelazi max 600kn?

Nekakvo zadovoljavajuce razine buke, prozracnosti...

http://www.xldata.no/images/481301.jpg

http://www.protis.hr/products/details/kuciste-silverstone-precision-ps02b-midi-tower/20875

16 godina
protjeran
Konfiguracija do 5k

Hvala...

Jel moze Phenom II X6 1075T (3.0GHz,9MB,125W,AM3) na ovu matičnu?

Ako uzimam kučište koje vepar predlaže, da li moram uzeti kakve dodatne ventilatore za njega?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
felipe1 kaže...

Hvala...

Ako uzimam kučište koje vepar predlaže, da li moram uzeti kakve dodatne ventilatore za njega?

Na koju maticnu?

Ako ces overclockat totalno ti je besmisleno uzimat 1075T kad je apsolutno isti kao i 1055T samo sa tvornicki povisenim taktom, a ti ces svakako ici iznad toga. Za razliku u cijeni vec si ustedio za hladnjak.

Ne moras uzimati dodatne ventilatore ali mozes. Ne znam koje to kuciste ima ugradjene serijski. Vjerovatno gornji za ispuh i bocni za usis.

16 godina
protjeran

zato postoje ovakvi forumi, da saznam takve stvari...

HVALA!

Ako bude jos pitanja javim se

16 godina
protjeran
Konfiguracija do 5k

Evo pronasao sam pitanje...dosadan sam k'o proljev...sorry

Koji standard HDD podrzava MBO?

Moram li uzet SATA3 ili mogu SATA2 HDD-e?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Konfiguracija do 5k

ako govorimo o AM3 880 gx ploci mozes staviti HDD kakav hoces.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Konfiguracija do 5k

Mislim da je vepar predlozio 880G Extreme3.

Jel na nju ide bilo koji HDD?

Kakava je razlika 880GX i 880G

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
felipe1 kaže...

Mislim da je vepar predlozio 880G Extreme3.

Jel na nju ide bilo koji HDD?

Kakava je razlika 880GX i 880G

gx ima nijansu bolju integriranu grafiku, za onoga  ko kupuje dodatnu graficku nebitno.

16 godina
neaktivan
Commodore kaže...
felipe1 kaže...

Hvala...

Na koju maticnu?

Ako ces overclockat totalno ti je besmisleno uzimat 1075T kad je apsolutno isti kao i 1055T samo sa tvornicki povisenim taktom, a ti ces svakako ici iznad toga. Za razliku u cijeni vec si ustedio za hladnjak.

Ne moras uzimati dodatne ventilatore ali mozes. Ne znam koje to kuciste ima ugradjene serijski. Vjerovatno gornji za ispuh i bocni za usis.

Onda nema smisla ni uzimat 1090 t koji je za 400 kn skuplji

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
15 godina
protjeran
explorer 4 kaže...
Commodore kaže...
felipe1 kaže...

Hvala...

Na koju maticnu?

Onda nema smisla ni uzimat 1090 t koji je za 400 kn skuplji

Zavisi. 1090T je BE pa ga je lakse clockati. Da sebi kupujem x6 kupio bi 1055T tj. uopce ne bi kupio x6 nego i5 2500K

16 godina
protjeran

Zasto bi uzeo i5 2500K?

Jel mi mozes sloziti konfu oko te i5-ce?

15 godina
protjeran
felipe1 kaže...

Zasto bi uzeo i5 2500K?

Jel mi mozes sloziti konfu oko te i5-ce?

Zato jer je puno bolji procesor. Trenutni problem je sto ga nisu jos svi ducani dobili tako da cu ti procesor staviti iz jednog ducana dok ce ostatak konfe biti iz drugog, no ubrzo bi trebao doci u sve ducane.

16 godina
protjeran

kako bolji ako ima 5 jezgara, a x6 sest?

Za x6 nije nesto s cime mozes racunati da ti bar par godina nece trebati novi procesor?

15 godina
protjeran
Konfiguracija do 5k

Procesor: i5 2500K - 1770 kn

Ovo te ukupno dodje 5200 s tim da bi jos trebao kupiti dobar hladnjak za iskoristiti puni potencijal procesora. Treba jos vidjeti po forumima kako se integrirana grafika na i7 2600 ponasa u openGL-u jer bi, ako je dobra, onda trebalo ici na taj procesor sa H67 chipsetom a iskljuciti diskretnu grafiku i konfa bi bila jos jaca (procesor u rangu, a u nekim stvarima i iznad i7 980x). S obzirom na nize cijene H67 maticnih i ako odbijes jos 1500 za graficku sve zajedno bi doslo skoro 1000kn jeftinije a imao bi vrhunski radni stroj.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ajde kad te vec davim, molim te slozi i tu zadnju opciju koju predlazes, ali ne treba mi dvd, hdd unutar toga...ali predolzi hladnjak da mi ne uvale nekakav skart, i napajanje da je ok da mi ne vrisne sve to.

S tim da je bitna glasnoca rada...da mi ne zuji pored usiju, jer jedva cekam da ovu kantu sutnem van.

16 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Ovo te ukupno dodje 5200 s tim da bi jos trebao kupiti dobar hladnjak za iskoristiti puni potencijal procesora. Treba jos vidjeti po forumima kako se integrirana grafika na i7 2600 ponasa u openGL-u jer bi, ako je dobra, onda trebalo ici na taj procesor sa H67 chipsetom a iskljuciti diskretnu grafiku i konfa bi bila jos jaca (procesor u rangu, a u nekim stvarima i iznad i7 980x). S obzirom na nize cijene H67 maticnih i ako odbijes jos 1500 za graficku sve zajedno bi doslo skoro 1000kn jeftinije a imao bi vrhunski radni stroj.

Nema smisla procesor sa "K" sufiksom stavljati na H67 čipset ( nema kontrolu množioca ), dovoljan je i običan i5-2500 koji je 200Kn jeftiniji.

16 godina
neaktivan
felipe1 kaže...

Za x6 nije nesto s cime mozes racunati da ti bar par godina nece trebati novi procesor?

Nema 5 jezgri nego 4.

Nisu oznake i3, i5, i7 za količinu jezgara.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
16 godina
protjeran

Googlam malo o i7 2600 i vidim da je zlo....razmisljam o njemu jer meni ne treba nekakava posebna grafika...upregnem tu i tamo FM2010 ili 2011, ali nista drugo. Ako se nekad odlucim za grafu, mogu ju dodatno uzeti. Sad ne znam kako se ona nosi s ACad-om 2010, posebno s 3D modeliranjem i vizualizacijom??

15 godina
protjeran
felipe1 kaže...

i5 2500K nema 5 jezgri nego 4 no to nije bitno. puno bolji i jaci procesor. x6

15 godina
protjeran
maks-rs kaže...
Commodore kaže...

Nema smisla procesor sa "K" sufiksom stavljati na H67 čipset ( nema kontrolu množioca ), dovoljan je i običan i5-2500 koji je 200Kn jeftiniji.

pa i napisao sam i7 2600 bez "K"???

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice