Konfiguracija do 4400 kn

poruka: 20
|
čitano: 2.813
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Šta mislite o ovome????

MBO:ASROCK 770 Extreme3, AMD 770/SB710, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, PCI-E, eSATA, ATX, s. AM3, USB 3.0

CPU:AMD Athlon II X3 440 BOX, s. AM3, 3.0GHz, 1.5MB c.

GPU:GIGABYTE ATI RADEON HD 5770, 1GB DDR5

RAM:PC-10600, 4 GB, G.SKILL DDR3 series

PSU:450W, CORSAIR VX Series CMPSU-450VXEU

HDD:500.0 GB SAMSUNG Spinpoint F3

hvala

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 23:54 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Šta mislite o ovome????
Kill Frenzy kaže...

MBO:ASROCK 770 Extreme3, AMD 770/SB710, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, PCI-E, eSATA, ATX, s. AM3, USB 3.0

CPU:AMD Athlon II X3 440 BOX, s. AM3, 3.0GHz, 1.5MB c.

GPU:GIGABYTE ATI RADEON HD 5770, 1GB DDR5

RAM:PC-10600, 4 GB, G.SKILL DDR3 series

PSU:450W, CORSAIR VX Series CMPSU-450VXEU

HDD:500.0 GB SAMSUNG Spinpoint F3

hvala

a kolko kn mislis potrosit?

i ovdje ti je sve dobro i ako je moguce zast nebi uzeo x4 proc

16 godina
Šta mislite o ovome

ova cijena je max max.a ako se ne varam može se ovdje otključat 4 jezgra.ispravite me ako griješim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Šta mislite o ovome
Kill Frenzy kaže...

ova cijena je max max.a ako se ne varam može se ovdje otključat 4 jezgra.ispravite me ako griješim

al nisi napisao cijenu

EDIT:i u kojem si ducanu to slagao

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 0:04 (xnight_hunterx).
17 godina
Kill Frenzy kaže...

Ne možeš na trojezgrenom CPU otključat četvrtu jezgru kada je nema, zato i je X3.

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
16 godina
xnight_hunterx kaže...
Kill Frenzy kaže...

al nisi napisao cijenu

4400kn

mora bit links i jš je tu kućište za 300

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 0:05 (Kill Frenzy).
16 godina
ParaNO1d kaže...
Kill Frenzy kaže...

Ne možeš na trojezgrenom CPU otključat četvrtu jezgru kada je nema, zato i je X3.

a na kojem može? dvojezgrenom?

16 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...
xnight_hunterx kaže...
Kill Frenzy kaže...

al nisi napisao cijenu

4400kn

za te pare se moze puno boljeu kojem si ducanu slagao?

jel ti treba sve? kuciste... ili ima nesto sto vec imas

16 godina
Šta mislite o ovome

treba i kućište.može samo links

po linksovom cijeniku ovo je top

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 0:06 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...
xnight_hunterx kaže...
Kill Frenzy kaže...

al nisi napisao cijenu

4400kn

mora bit links i jš je tu kućište za 300

zast mora bit links? iz adm ti besplatno dostave i sastave

16 godina
Šta mislite o ovome

ma nije to za mene. da ja kupujem kupio bi dalje. ovo baš mora bit links

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija do 4400 kn

mbo 520kn

cpu 890kn

ram 700

HDD 340

grafa 1340

przilica 180

kuciste 300

napajane 400

to je 4600kn

bez kucista 4300

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 0:20 (xnight_hunterx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Konfiguracija do 4400 kn

Evo Links:

Procesor AMD Athlon II X3 440 BOX, s. AM3, 3.0GHz, 1.5MB c.
Grafička kartica PCI-E GIGABYTE GeForce 460 OC, 768MB, GDDR5, HDMI, DVI, D-SUB, HDTV
Tvrdi disk 640.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Blue, SATA, 16 MB c., 7200okr/min, za desktop
Kućište COOLERMASTER Elite 332 MIDI RC-332-KKN1-GP, crno, bez PS
DVD±RW LG GH22NS, 22x, crna, SATA, Dual layer, bulk
Memorija PC-10600, 4 GB CORSAIR CMV4GX3M1A1333C9, DDR3 1333MHz
Napajanje 550W, LC POWER, ATX2 V2.0, 120mm vent., crno, PFC, Super Silent
Matična ploča ASROCK M3A UCC / AMD 480X/SB600, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, CrossFire, PCI-E, ATX, AM3

Ukupno:      4.652,00 KN  

Problem je taj što imaju samo tu skupu OC 460GTX, nema ni jedne jeftinije od te.

Prelazi 50kn, što se može uštedjeti ako se uzme Mushkin 2x2GB DDR3 kit,

ali ih ne preporučam jer Mushkin radi probleme na ASRock pločama sa AMD chipsetom (imam Mushkine

i uvjerio sam se da kenjaju, dok na Intel ASRock pločama rade OK).

Može se uzeti Kingmax, 30-40kn jeftiniji, ali za mene Kingmax nije ništa posebno,

bolje Corsair kit pa si miran.

Sve drugo je onako kako si zamislio.

E sad, ako baš želiš sa 5770HD, može,

nema problema:

Grafička kartica PCI-E XFX ATI RADEON HD 5770, 1GB DDR5, HDMI, DP, DualDVI, HDTV, bulk
Procesor AMD Athlon II X4 635 BOX, s. AM3, 2.9GHz, 2MB c., HTT
Tvrdi disk 640.0 GB, WESTERN DIGITAL Caviar Blue, SATA, 16 MB c., 7200okr/min, za desktop
Kućište COOLERMASTER Elite 332 MIDI RC-332-KKN1-GP, crno, bez PS
DVD±RW LG GH22NS, 22x, crna, SATA, Dual layer, bulk
Memorija PC-10600, 4 GB CORSAIR CMV4GX3M1A1333C9, DDR3 1333MHz
Napajanje 550W, LC POWER, ATX2 V2.0, 120mm vent., crno, PFC, Super Silent
Matična ploča ASROCK M3A UCC / AMD 480X/SB600, DDR3, zvuk, S-ATA, RAID, G-LAN, CrossFire, PCI-E, ATX, AM3

Ukupno:     4.422,00 KN

Dakle sa jačim procesorom, i jeftinijom grafikom,

ispadne te još bolje nego što sam predviđao...

Čak u tu konfu onda možeš staviti i ovo:

Procesor AMD Phenom II X4 945 BOX, s. AM3, 3.0 GHz, 8 MB c., HTT

Dakle izbaciš Athlona II X4 i ubaciš punokrvnog Phenoma II X4,

ispadne te onda:

Ukupno:     4.688,00 KN

A možeš ići i na 1TB HDD, itd itd, mnoge su mogućnosti...

Osobno, za 4600kn +/-100kn bi išao na AMD+ATi konfu ali sa Phenomom,

tih 88kn bih ebiga uštedio na nečemu, cigarama, pivi itd...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 2:25 (Don Kihoty).
17 godina
Kill Frenzy kaže...
ParaNO1d kaže...
Kill Frenzy kaže...

Ne kužim šta ti nije jasno. Dvojezgreni CPU (2 jezgre), trojezgreni (3), četvorojezgreni (4). Jedino ako si pomješao logičke i fizičke jezgre. Fizičkih je uvijek jednako, 2, 3 ili 4. Ali CPU s 4 fizičke može imat 8 logičkih, a to naravno ovisi u CPU i o OS-u.

15 godina
protjeran
ParaNO1d kaže...
Kill Frenzy kaže...
ParaNO1d kaže...
Kill Frenzy kaže...

Ne kužim šta ti nije jasno. Dvojezgreni CPU (2 jezgre), trojezgreni (3), četvorojezgreni (4). Jedino ako si pomješao logičke i fizičke jezgre. Fizičkih je uvijek jednako, 2, 3 ili 4. Ali CPU s 4 fizičke može imat 8 logičkih, a to naravno ovisi u CPU i o OS-u.

Meni se cini da ti ne kuzis neke stvari. Vecina trojezgrenih procesora su u biti cetverojezgreni kojima je tvornicki onemogucena jedna jezgra. Na taj na cin pokrivaju se svi segmenti trzista a smanjuju troskovi proizvodnje no proizvodjaci maticnih ploca uveli su mogucnost otkljucavanja tih jezgri na nekim modelima MB. tako lijepo kupis trojezgreni procesor i otkljucas ga u cetverojezgreni. no problem je kad dobijes trojezgreni proc kojem je ta cetvrta jezgra tvornicki neispravna.

Provjeriti prije nametanja vlastitog neznanja drugima!

17 godina
Commodore kaže...
ParaNO1d kaže...
Kill Frenzy kaže...
ParaNO1d kaže...
Kill Frenzy kaže...

Meni se cini da ti ne kuzis neke stvari. Vecina trojezgrenih procesora su u biti cetverojezgreni kojima je tvornicki onemogucena jedna jezgra. Na taj na cin pokrivaju se svi segmenti trzista a smanjuju troskovi proizvodnje no proizvodjaci maticnih ploca uveli su mogucnost otkljucavanja tih jezgri na nekim modelima MB. tako lijepo kupis trojezgreni procesor i otkljucas ga u cetverojezgreni. no problem je kad dobijes trojezgreni proc kojem je ta cetvrta jezgra tvornicki neispravna.

I ja također čitam BUG i znam da trojezgreni imaju 4 jezgre jer je teško napravit 3 jezgre. Ali također isto znam da i ako se uspije otključat ta četvrta jezgra da nikada nema performanse koje imaju pravi četvorojezgreni CPU-ovi. Da je samo tako lako od 3-jezgrenog procesora dobit četvorojezgreni onda nitko nebi davao tolike pare za high-end 4-jezgrene nego bi svi kupovali puno jeftinije 3-jezgrene i otključavali ih.

16 godina
Konfiguracija do 4400 kn

*izbrisati*

http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 12:03 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ParaNO1d kaže...
Commodore kaže...
ParaNO1d kaže...
Kill Frenzy kaže...
ParaNO1d kaže...
Kill Frenzy kaže...

I ja također čitam BUG i znam da trojezgreni imaju 4 jezgre jer je teško napravit 3 jezgre. Ali također isto znam da i ako se uspije otključat ta četvrta jezgra da nikada nema performanse koje imaju pravi četvorojezgreni CPU-ovi. Da je samo tako lako od 3-jezgrenog procesora dobit četvorojezgreni onda nitko nebi davao tolike pare za high-end 4-jezgrene nego bi svi kupovali puno jeftinije 3-jezgrene i otključavali ih.

citajuci boldano, rekao bi da ipak ne znas. niko se naucen nije rodio. 

po ovom tvom zadnjem postu ispada i da niko ne bi davao tolike pare za procesore sa tvornicki visim taktom kad ih je tako lako clockati i za puno manje para imati isti taj procesor? no eto vidis, ljudi ih kupuju ko blesavi jer ne zna svak clockati niti se svak razumije u hardware. 

17 godina
Commodore kaže...
ParaNO1d kaže...
Commodore kaže...
ParaNO1d kaže...
Kill Frenzy kaže...
ParaNO1d kaže...
Kill Frenzy kaže...

citajuci boldano, rekao bi da ipak ne znas. niko se naucen nije rodio. 

po ovom tvom zadnjem postu ispada i da niko ne bi davao tolike pare za procesore sa tvornicki visim taktom kad ih je tako lako clockati i za puno manje para imati isti taj procesor? no eto vidis, ljudi ih kupuju ko blesavi jer ne zna svak clockati niti se svak razumije u hardware. 

Sreća pa imamo tebe pametnog za sve!

15 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Sreća pa imamo tebe pametnog za sve!

Bit će kartona zbog citata...

Commodore ti dobro kaže. AMD-ovi proceori imaju mogućnost otključavanja jezgara kod x2 i x3 proceva te L3 cache memorije kod Athlona II. Matične ploče koje podržavaju ACC (Advanced clock calibration) imaju tu mogućnost te se npr. iz Athlona II X3 može dobiti potpuno ispravna 4. jezgra. No nisu svi primjerci stabilni. Ima ih od onih koji se pratički ne mogu razlikovati od nativnih četverojezgrenaša, pa sve do onih kojima je 4. jezgra nestabilna i komp se ne boota. Postoji i treća kategorija gdje je primjerak unlockabilan no ima uvelike smanjen OC potencijal.

Dakle nema to nikakve veze s fizičkim i logičkim jezgrama kao što si gore spomenuo. Nije to Intelov "Hyperthreading"

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice