Konfiguracija do 4000 kn

poruka: 20
|
čitano: 2.025
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Odvojite 2 minute za mene :-)

Pozdrav ljudima dobre volje

Jednostavno vidjevsi da ovdje ima ljudi koji znaju pomoc i koji su voljni pomoc ja im se obracam za pomoc.

Imam jedan novopoceni problem i uz pomoc vas bih to volio otklonit u sto kracem periodu ovog tjedna.

Znaci molio bih iskljucivo ljude koji ZNAJU da mi daju savjet bez spama i poglupih komentara.

Pa da krenem: Pregazilo ga vrijeme i moj preskot 3.6 zasluzeno odlazi u mirovinu, ali kako su ovi danasnji procesori dual,quad, i5,i7 itd.meni

nepoznanica trebao bih savjet ili sugestiju sta dalje po pitanju maticne i procesora da budu kompatibilni i dugotrajni.

Hard,ram,graficku,kuciste i monitor sam sposoban sam rjesit :).Postojece napajanje je corsair 550 VX pa eto onaj koji ce me savjetovat neka se izjasni treba li mjenjat, netreba i zas :) ty

Preferiram intel i eto rang para za procesor i maticnu 3000-3500 i eventualno napajanje do 4000 kn? Dovoljno?

I volio bih vise od jedne ponude.

Znaci da ponovim trebam kompatibilnost, stabilnost i dugotrajnost pa ko moze, zna i zeli neka mi pomogne.

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 12:22 (SASP-).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odvojite 2 minute za mene :)

Mislim da još imaš aktivnu temu na forumu koja je vezana uz konfiguracije u određenim cjenovnim rangovima, tako da ćeš tamo naći što ti treba, a napajanje ti je dobro

Kad dođem bit ću tamo, a do tada, moram radit šta jače mogu, a tek kad dođem morat ću radit najjače
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
RE: Odvojite 2 minute za mene :-)

Postaj svoj problem ovdje i dobiti ćeš brzi odgovor. Prije toga možeš malo proučiti temu jer se dečki stvarno trude.

EDIT: Sporo tipkam.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 12:26 (mario.L_hr).
15 godina
protjeran

ako si za overclock mozes uzeti i7 930 koji je jeftiniji taman za cijenu pristojnog hladnjaka

EDIT: za konfiguraciju sa jednom grafickom karticom trenutno napajanje ti je vise nego dovoljno.

oli maticna: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_302&products_id=9326

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 12:39 (Commodore).

4 0 hvala 1
17 godina

Slažem se i ponavljam postove od kolega iznad, slaganje konfiguracija i biranje komponenti čini vjerojatno 50% postova na ovom forumu.  :)

Ali ajde, da ne budem kao i ostali, moja mišljenja su sljedeća:

1. Ako misliš potrošiti 3500kn samo na procesor i matičnu, onda tu možeš birati gotovo bilo šta u ponudi. 

Za te novce možeš komotno uzeti recimo Intel Core i7 950 i još ti ostane kakvih 1200kn za dobru matičnu.

2. Ako u 3500kn moraš ugurati i DDR3 memoriju, onda ti je izbor ipak znatno manji. I morati ćeš ciljati na neke "budget" varijante.

3. Napajanje ti je dovoljno za praktično bilo koju varijantu konfiguracije ali sa jednom grafičkom, ako ciljaš na neke SLI ili CF sustave, onda ti treba jače napajanje.

I rather like the restless nights
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran

tesko da ce za 1200kn kupiti dobru x58 plocu. minimum bi bio asrock x58 extreme3 (1300kn) ili giga x58a-ud3r (1500kn).

Asus Sabertooth je definitivno najbolji izbor za zacudjujuce normalnu cijenu kod nas.

0 0 hvala 1
17 godina
RE: Odvojite 2 minute za mene :)

Da, potpuno si u pravu, neka Asrock X58 je minimum, a nisam dugo gledao cijene i mislio sam da je to pojeftinilo više.

Ali ipak poanta je, ako troši cca 3500kn na cpu i mobo, onda može jako dobre komponente uzet.

I rather like the restless nights
15 godina
protjeran

Najbolje bi ti bilo i7 930, asrock x58 Extreme 3 (ili 4), dobar zracni cooler i overclock na 4.0 + RAM koji ce ti moci ici na 2000Mhz

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala na svim odgovorima i stavrno ne zelim biti naporan ali meni netreba nikakav oveclocking jer se u takve stvari nebi upusto.

I cito sam malo sto sve ovdje ljudi pisu ali svejedno ovako kad mi neko lijepo to napise i objasni 99%

po njegovom naputku cu te komponente i uzet.Ne zelim spamat niti mi je namjera.

Ali ja neznam razliku izmedu dual i quad i i5 i i7 osim da je ovaj

skuplji, jaci i ima drugaciji socket.

Ajde da preformuliram: molio mi odgovarajuce maticne za:

Procesor Intel Core i5 680

Procesor s1366 Intel Core i7 950 3,06 GHz 8M 1333MHz

ovaj navedeni i7 930 nisam pronasao.

uz vasu pomoc odlucih se izmedu ova dva sad koji mi je bolji uz odgovarajucu maticnu njega sutra uzmem i voila.

Stavrno ste me ugodno iznenadili brzim odgovorima.

Hvala jos jedanput

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 13:07 (SASP-).

0 0 hvala 0
15 godina

Ovako ja predlazem ovo samo jel znas da trebas DDR3 ram? za ostale novce mozes neki cooler uzet za proc... a izmendu dva procesora koja si ti naveo i7 950 bez razmisljanja...

Evo pa procijeni Evo pa procijeni
My Life Is A Very Serious Game...
15 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Najbolje bi ti bilo i7 930, asrock x58 Extreme 3 (ili 4), dobar zracni cooler i overclock na 4.0 + RAM koji ce ti moci ici na 2000Mhz

hehe volis ti overklokirat

svaki post overclock,overclock pretvorit ces se u overclock {#}{#}

15 godina
protjeran
zlo33 kaže...
Commodore kaže...

hehe volis ti overklokirat

svaki post overclock,overclock pretvorit ces se u overclock {#}{#}

KOD MENE JE I FEN ZA KOSU OVERCLOCKIRAN OD '98.

ontopic: i5 680 i i7 930, 950 (ili bilo koji i7) nisu za usporedbu. to je ko da usporedjujes  nabrijanog Hyundaija i Porschea.

i7 su cetvorejezgreni procesori sa HT-om 3 klase iznad i5 6xx procesora

ako ces ici na jeftiniju verziju onda od i5 jedino u obzir dolaze i5 750 ili 760.

glupo je da ja sad pisem eseje o razlikama izmedju tih procesora kad postoji google.com

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 13:31 (Commodore).
15 godina
protjeran
Konfiguracija do 4000 kn

btw, cemu ti sluzi racunalo?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija do 4000 kn

Znam za potrebu DDR3.

Evo nakon mozganja i vasih savjeta odlucih se za Intel i7 950, 4x3.06 GHz i na preporuku overclock commodorea asus sabertooth x58.

Jel to ok da zavrsimo s ovim?

Mislim da najubitacnije radnje koje mu mogu priustit su crtanje u autocadu s ponekim pararelnim programom.

Mozda je ovo dubre ali hocu nes da je stabilno,brzo i dugotrajno.

Hvala na svemu

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Konfiguracija do 4000 kn

Ako ces crtati u autocadu onda i7 bez razmisljanja... i za maticnu asus sabertooth se slazem...

15 godina
protjeran
Konfiguracija do 4000 kn

za crtanje u autocadu (2D) ti je dovoljan najjeftiniji procesor kojeg mozes naci na trzistu.

• Microsoft® Windows® 7 Enterprise, Ultimate, Professional, or Home Premium (compare Windows 7 versions); Microsoft® Windows Vista® Enterprise, Business, Ultimate, or Home Premium (SP1 or later) (compare Windows Vista versions); or Microsoft® Windows® XP Professional or Home edition (SP2 or later)
  • For Windows Vista or Windows 7: Intel® Pentium® 4 or AMD Athlon® dual-core processor, 3.0 GHz or higher with SSE2 technology; for Windows XP: Intel Pentium 4 or AMD Athlon dual-core processor, 1.6 GHz or higher with SSE2 technology
  • 2 GB RAM
  • 1.8 GB free disk space for installation
  • 1,280 x 1,024 true color video display adapter 128 MB or greater, Microsoft® Direct3D®-capable workstation-class graphics card
  • 1,024 x 768 display resolution with true color
  • Microsoft® Internet Explorer® 7.0 or later 
  • Install from download or DVD

1 0 hvala 0
15 godina
Commodore kaže...

za crtanje u autocadu (2D) ti je dovoljan najjeftiniji procesor kojeg mozes naci na trzistu.

• Microsoft® Windows® 7 Enterprise, Ultimate, Professional, or Home Premium (compare Windows 7 versions); Microsoft® Windows Vista® Enterprise, Business, Ultimate, or Home Premium (SP1 or later) (compare Windows Vista versions); or Microsoft® Windows® XP Professional or Home edition (SP2 or later)
  • For Windows Vista or Windows 7: Intel® Pentium® 4 or AMD Athlon® dual-core processor, 3.0 GHz or higher with SSE2 technology; for Windows XP: Intel Pentium 4 or AMD Athlon dual-core processor, 1.6 GHz or higher with SSE2 technology
  • 2 GB RAM
  • 1.8 GB free disk space for installation
  • 1,280 x 1,024 true color video display adapter 128 MB or greater, Microsoft® Direct3D®-capable workstation-class graphics card
  • 1,024 x 768 display resolution with true color
  • Microsoft® Internet Explorer® 7.0 or later 
  • Install from download or DVD

Potpisujem ovo što je citirano, kao nadopunu htio bi dodati par sitnica:

- bolje odaberi kvalitetnu matičnu ploču i solidan procesor (varijanta može biti i od Intela ili AMD-a),

- odaberi 64-bitni Windows (XP, Vista ili 7),

- odaberi barem 6GB RAM-a (ako možeš novčano podnijeti uzmi 8),

- grafička kartica ne treba biti nešto posebno (red veličine 1.000 kn),

- dva diska (jedan za sustav a drugi za podatke).

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 15:01 (mario.L_hr).
15 godina
neaktivan
Konfiguracija do 4000 kn

Hmm bit ce tu i podosta 3D modeliranja ali neznam zasto je to bitno... i sadasnji procesor to odradi.

Lijepo sam pito procesor i maticna od 3000 do 3500 kn.

Toliko sam spreman iskesirat i cemu sad uzmi ovo jeftinije da bi ovo ovako pa onako...

Hvala na dobrim gestama i savjetima za ustedu ali zahtjev sam u prvom postu napiso.

Ovaj nacin pomoci sam odabro jer posljednja dva slaganja sam prepustio krivim rukama pa mi se samo obilo o glavu + sto  su mi se krvi napili

uz veliku želju da im palicom koljena izravnam jer se obratis za pomoc "strucnim ljudima" i uvale ti polu sjeb*** nekompatibilne kratkotrajne komponente.

Stoga pitam vas za koje vidim da se kuzite i znate sto mi je ciniti zbog navedene kompatibilnosti,stabilnosti i dugotrajnosti.

U poslu sam prevelikom i jednostavno nisam s vremenom da mogu proucavat i analizirat ove sadasnje nove komponente.

Jedino me sad zanimaju dostojne alternative za asus sabertooth x58 u tom cjenovnom rangu.

Tamo di moja firma kupuje nema ga.

Procesor intel i7 950 ostaje.

Hvala najljepsa

0 0 hvala 0
15 godina
SASP- kaže...

Hmm bit ce tu i podosta 3D modeliranja ali neznam zasto je to bitno... i sadasnji procesor to odradi.

Toliko sam spreman iskesirat i cemu sad uzmi ovo jeftinije da bi ovo ovako pa onako...

Hvala na dobrim gestama i savjetima za ustedu ali zahtjev sam u prvom postu napiso.

Ovaj nacin pomoci sam odabro jer posljednja dva slaganja sam prepustio krivim rukama pa mi se samo obilo o glavu + sto  su mi se krvi napili

uz veliku želju da im palicom koljena izravnam jer se obratis za pomoc "strucnim ljudima" i uvale ti polu sjeb*** nekompatibilne kratkotrajne komponente.

Stoga pitam vas za koje vidim da se kuzite i znate sto mi je ciniti zbog navedene kompatibilnosti,stabilnosti i dugotrajnosti.

U poslu sam prevelikom i jednostavno nisam s vremenom da mogu proucavat i analizirat ove sadasnje nove komponente.

Jedino me sad zanimaju dostojne alternative za asus sabertooth x58 u tom cjenovnom rangu.

Hvala najljepsa

Jesi li možda razmislio o radnoj stanici?

Ja sam za ured naručio 5 komad HP z400 ove konfiguracije.

15 godina
SASP- kaže...

Hvala najljepsa

Maticna koju sam ti ja preporucio isto je dobra!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice