Konfiguracija do oko 3000 kn

poruka: 34
|
čitano: 6.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Treba mi konfa do oko 3000 kuna, ali bez grafičke kartice

Imam ATI Radeon HD 5770, pa nek paše za taj komp.

Naime još me zanima ovaj procesor,pa ak mozete da i on paše uz komp http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_321&products_id=8836

Slobodno recite svoje misljenje o procesoru i svoje preporuke.

Čuo sam da je ADM-a najjeftiniji (ako zanemarimo Protis, snjima neželim imat posla) pa ak moze konfa iz ADM-a ^^.

Komp ce uglavnom biti za gaming!

PS. - jel ADM ima besplatnu dostavu ili tako nesto?I jel slazu oni komp ili mi posalju u dijelovima?

H4x4life
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 11:41 (Haxxy).

0 0 hvala 0
16 godina

{#} sorry, ali ja ću nabacit jedan komentarčić.

U konfu do 3000kn, stavit procesor od 1550kn je znanstvena fantastika.

Bez obzira što več imaš grafu, to je prekomplicirano.

Računaj tu neku pošteniju ploču i keks rama, več si u negdje blizu.

Eto, samo taj komentarčić. Nek dečki s foruma neštko sklepaju do 3000.

Uvjeren sam da će ti složit najbolje za te pare.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 11:54 (zabranjeniples).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Evo moj prijedlog.Prelazi 89kn preko ali mislim da se isplati.ADM ti slaže konfu ali možeš ima napomenut da hoćeš u dijelovima.

Dostava preko 2000kn je besplatna.

EDIT: Znam da je Corsair CX serija slaba,rado bi stavio Seasonica 430 ali ga nema.Možda VX 450 bi isto mogao ići.

(za sve one koji će prigovarat oko napajanja) 

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 12:55 (Regular John 19).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znaci ako ce cijena vec malo vise prelazit od 3000 kn mozete iskljucit napajanje jer imam jedno od 600W LC power(jedini razlog zasto trebam novo je da smanjim buku :S) i imam hard disk od 320 GB(makar mi se 500 GB cini dobrim ^^) koji mi je zasad dobar. imam 2GB RAM-a DDR2, ali sumnjam da ce pasat jer vecina maticni ima samo DDR3. Pa eto.

Ako ima koja dobra maticna s DDR2 utorima onda mi treba samo jos 2GB RAM-a

H4x4life
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 15:08 (Haxxy).

0 0 hvala 0
17 godina

evo jedne iz protisa za 3024kn 

protis protis
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 15:26 (Balvan8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija do oko 3000 kn
Balvan8 kaže...

napomenuo sam da radije nebi iz protisa jer dosta ljudi pa i moji neki prijatelji su imali loše iskustvo snjima. al ipak hvala ^^

H4x4life
17 godina
Haxxy kaže...

napomenuo sam da radije nebi iz protisa jer dosta ljudi pa i moji neki prijatelji su imali loše iskustvo snjima. al ipak hvala ^^

sry, nisam vidio, ja sam dosada kupovao tamo sve i svašta nikad problema nisam imao.

16 godina
Haxxy kaže...

Znaci ako ce cijena vec malo vise prelazit od 3000 kn mozete iskljucit napajanje jer imam jedno od 600W LC power(jedini razlog zasto trebam novo je da smanjim buku :S) i imam hard disk od 320 GB(makar mi se 500 GB cini dobrim ^^) koji mi je zasad dobar. imam 2GB RAM-a DDR2, ali sumnjam da ce pasat jer vecina maticni ima samo DDR3. Pa eto.

Ako ima koja dobra maticna s DDR2 utorima onda mi treba samo jos 2GB RAM-a

Može točan model napajanja?Možda bi se dalo iskoristiti.Da li je hard PATA(ima onaj široki priključak)ili SATA(mali priključak).Ti odluči ako ćeš zadržati hard.Kad bi na te 2 stvari uštedili moglo bi se ići možda i na i5.DDR2 se po meni ne isplati jer jedna pločica od 2Gb dođe 290kn,a 2x2gb DDR3 koje sam stavio dođe 319kn.

15 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

Može točan model napajanja?Možda bi se dalo iskoristiti.Da li je hard PATA(ima onaj široki priključak)ili SATA(mali priključak).Ti odluči ako ćeš zadržati hard.Kad bi na te 2 stvari uštedili moglo bi se ići možda i na i5.DDR2 se po meni ne isplati jer jedna pločica od 2Gb dođe 290kn,a 2x2gb DDR3 koje sam stavio dođe 319kn.

napajanje ti je LC660GP V2.3 600W max, Green power edition

za hard stvarno neznam , nemogu nać račun a neda mi se sad raskopavat komp, makar sumnjam da je PATA , jer to sam rijetko cuo da itko ima.

i na što si mislio kad si reko :"Kad bi na te 2 stvari uštedili moglo bi se ići možda i na i5." ?

H4x4life
14 godina
protjeran
Haxxy kaže...
Balvan8 kaže...

Ja sam isto imao losa iskustva sa njima,udjem ja u trgovinu glavnu njihovu u ZG...kazem ja imate li HD 5970 bilo koji model oni kazu da..ka kolko je oni 4800kn (to bilo na kraju 2009)..i ja kazem dajte mi jednu Sapphire ili Asus..oni kazu imamo Asus..kazem ja dajte mi..al onda oni mene pitaju koji proce i koje napajanje imam...kazem ja da uzimam za prijatelja i on je rekao da ima VX550 oni onda men poceli kenjat da za tu grafu treba 850W ali preporucljivo 1000W (lol) i kazem da ima Athlona II X4 635 na 3.5GHz..kazu oni meni procesor ti je preslab za tu grafu..ama boli mene briga za tvoje misljenje samo mi daj hebenu grafu..i oni mene po svaku cijenu pokusavaju zaustaviti da uzmem grafu..i na kraju ja izadjem odem do linksa koji je par stotina metara od Protisa oko 800..kazem imate li Asusovu navedenu kartu..oni kazu imamo,a ja njih namjerno pitam sta mislite hoce li sljakati na VX550 i Athlonu II X4 3.5Ghz i oni kazu da ce bez problema raditi..i dan danas taj moj drug ima tu grafu i taj proc,nijednom mu se komp nije restartao,i pici sve jednu igru uz mozda mali bottleneck od strane proca ali to je zanemarivo..ima 8GB rama..

Nego da se vratim na ontopic,kao sto je kolega gore rekao i5 750 u budzet od 3000kn je jako tesko staviti..bolje idi na Phenoma II X4 ili Athlona II X4.

Good luck !

16 godina

Mislio sam na to da ako ne bi kupovao novi hard i napajanje,uštediš nekih 700kn.Evo složio sam dvije konfe bez harda i napajanja.Napajanje je sasvim u redu(ima 80+ certifikat),a za hard provjeri dali je PATA ili SATA jer obje ploče dolje nemaju PATA priključak.

Sandy i5 Sandy i5
AMD x6 AMD x6
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

Mislio sam na to da ako ne bi kupovao novi hard i napajanje,uštediš nekih 700kn.Evo složio sam dvije konfe bez harda i napajanja.Napajanje je sasvim u redu(ima 80+ certifikat),a za hard provjeri dali je PATA ili SATA jer obje ploče dolje nemaju PATA priključak.

ok ovo mi izgleda dobro i to oboje. Moram ti i zahvaliti jer ovaj AMD Phenom x6 sam i ja namjeravao kupiti(znaci ili taj ili intelov i5 760) al svi su mi reki kao šta ce ti 6 jezgri bla bla bla...

a vidim za 100 kuna više moze se uzet i ovaj AMD Phenom s 3.0, ili za tih 100 kuna uzet i5-2500?

Uglavnom pogledo sam malo "review-e" procesora i izgleda dobro

Ajde sad ljudi koji od ova 2  više isplati . 

PS. - ako mi moze ko rec kolko bi dosle maticne za te procesora sa 2 PCI-E utora i može li se imat NVIDIA-ina i ATI Radeon graficka u istom kompu?

H4x4life
16 godina

Za Intela najmanje dođe Asrock P67 Extreme4 i s njom možeš ići i na Crossfire(ATI) i na SLI(Nvidia),dok ova koju sam ti stavio u X6 podržava samo Crossfire(rijetke su AMD ploče sa SLI certifikatom).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

Za Intela najmanje dođe Asrock P67 Extreme4 i s njom možeš ići i na Crossfire(ATI) i na SLI(Nvidia),dok ova koju sam ti stavio u X6 podržava samo Crossfire(rijetke su AMD ploče sa SLI certifikatom).

ma nema šanse 1100 kn za maticnu ^^

ostaje kako je, sad samo da vidimo jel bolja intelova i5 760 ili amd phenomII x6 1075T

hvala na informaciji

H4x4life
15 godina
neaktivan

Evo nešto od mene

Start playing,stop being played
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Bok ljudi evo imam pitanje za usera:Regular John 19.

Odnosi se na onu prvu konfu koju si složio.

Sviđja mi se jako ta konfa pa me zanima bili sljakalo to sve skupa sa napajanjem koje si ti spomenuo Corsair VX 450W ?

E i još samo jedno pitanje, naime koju graficku bi mogao stavit u tu konfu. Ako možeš molim te reći neki prijedlog za neku najjeftiniju al da služi svrsi i neke  malo bolje koje bi se dale poslije ubacit unutra. (pitam iz tog razloga jer nisam baš pri lovi pa sam mislio privremeno ubosti neku jeftinjaru a posli kad skupim nesto casha ubosti neku bolju grafu).Polovna dolazi takodjer u obzir.

Sorry na offtopicu al stvarno mi je hitno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 17:30 (mudantos).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Evo nešto od mene

zanimljivo ista konfa ko i kod ovog :D, neka to su dobre vijesti

e sad samo rasprava: intel i5-2500 ili amd Phenom II X6?

ovo drugo cu uzet kako ste rekli

i jos nesto , kolko bi dosao jedan hard disk SATA od 320 GB(moze i kolko od 520GB) jer ako je moj PATA(makar sumnjam) morat cu kupit novi

Hvala ljudi! ^^

H4x4life
15 godina
neaktivan
mudantos kaže...

Sviđja mi se jako ta konfa pa me zanima bili sljakalo to sve skupa sa napajanjem koje si ti spomenuo Corsair VX 450W ?

E i još samo jedno pitanje, naime koju graficku bi mogao stavit u tu konfu. Ako možeš molim te reći neki prijedlog za neku najjeftiniju al da služi svrsi i neke  malo bolje koje bi se dale poslije ubacit unutra. (pitam iz tog razloga jer nisam baš pri lovi pa sam mislio privremeno ubosti neku jeftinjaru a posli kad skupim nesto casha ubosti neku bolju grafu).Polovna dolazi takodjer u obzir.

Vx to drži ljevom rukom..kad nisi pri parama a hočeš igrati na kompu onda kupi gts450 oko 700kn je

ako ti je to previše onda traži rabljenu hd4870 ili hd4850....

15 godina
neaktivan
Haxxy kaže...
RaZ0R9111 kaže...

Evo nešto od mene

i jos nesto , kolko bi dosao jedan hard disk SATA od 320 GB(moze i kolko od 520GB) jer ako je moj PATA(makar sumnjam) morat cu kupit novi

Hvala ljudi! ^^

HDD ti je oko 350kn,ovisi ako želiš što duže imati taj komp tj da nezastari za 2mjeseca,ako se baviš obradom videa slika ili nečega  i neigraš baš previše igre onda uzmi x6 a ako igraš igre i treba ti čista snaga onda kupi intel,koji god da kupiš nečeš pogriješiti,sandy ima svojih prednosti kao naprimjer 32nm arhitektura a amd vreba sa 6 jezgri

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 17:40 (RaZ0R9111).
15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...
mudantos kaže...

Vx to drži ljevom rukom..kad nisi pri parama a hočeš igrati na kompu onda kupi gts450 oko 700kn je

A reci mi molim te što bi se dalo od boljih grafa uvalit unutra al da se ne mijenja napajanje i matična? (za opciju kad budem pri novcu).

Sorry što tlačim ....

16 godina

@ Mudantos

Pogledaj sliku dolje,imaš odličnu ploču za kasnije sa integriranom grafikom,po meni dosta dobra(nije za igranje na max,ali za sve drugo je),i ja bi tamo radije stavio Seasonica 430w(jeftiniji je 100kn od VX-a) ali ga nemaju.

@Haxxy

Hard ti je kao što je kolega napisao,315kn razlika je mala između 320Gb i 500Gb.Uzmi onog što sam stavio prije u jednu konfu.Samsung F3.

Ja bi išao na intela sa H67 UD3 pločom.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
mudantos kaže...
RaZ0R9111 kaže...
mudantos kaže...

A reci mi molim te što bi se dalo od boljih grafa uvalit unutra al da se ne mijenja napajanje i matična? (za opciju kad budem pri novcu).

Sorry što tlačim ....

Nema problema :) napajanje većinu toga drži,sve ovisi na kojoj rezi igraš i o tomu kolko novaca možeš izdvojiti za grafu,za 1150kn imaš gtx460 768mb,za 1300kn imaš gtx460 1gb , 1700kn hd6870.....

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 17:51 (RaZ0R9111).
15 godina
neaktivan
Haxxy kaže...
RaZ0R9111 kaže...

Evo nešto od mene

Hvala ljudi! ^^

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=4687 -500gb

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=5431 - 1tb

15 godina
neaktivan

Znači nema problema što se tiće nadogradnje. Hvala vam puno momci na brzim odgovorima....{#}

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

znaci jos oko 400 kn za hard ako ce trebat, moze, valjda nece biti problem

ok znaci reko sam vec da mi je komp uglavnom za gaming, mozda cu koji put raditi sa programima za videe al rijetko, pa prema tome sto si rekao raZOR9111 bolje da uzmem intela?

neznam dal ce mi uskoro uopce trebat 6 jezgri za bilo kakve igre ili cak programe :S

pa prema tome mozda ipak intela bolje uzet. Ima jos prijedloga za koji od ova 2 procesora uzet?

H4x4life

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haxxy kaže...

znaci jos oko 400 kn za hard ako ce trebat, moze, valjda nece biti problem

ok znaci reko sam vec da mi je komp uglavnom za gaming, mozda cu koji put raditi sa programima za videe al rijetko, pa prema tome sto si rekao raZOR9111 bolje da uzmem intela?

neznam dal ce mi uskoro uopce trebat 6 jezgri za bilo kakve igre ili cak programe :S

pa prema tome mozda ipak intela bolje uzet. Ima jos prijedloga za koji od ova 2 procesora uzet?

Ima još prijedloga tipa i5 760,phenom 955be,sandy je brži,uzmi i5 2500 nećeš požaliti!

Start playing,stop being played!!!!
15 godina
neaktivan

onda dobro dogovoreno je :D

jos cu ja malo pogledati za i5 2500 i za amd phenom II x6

Hvala puno na svemu ljudi :)

H4x4life

0 0 hvala 0
16 godina

Obavezno slike staviti na forum kad kupiš{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haxxy kaže...

onda dobro dogovoreno je :D

jos cu ja malo pogledati za i5 2500 i za amd phenom II x6

Hvala puno na svemu ljudi :)

Nadam se da če ti ovo pomoći u odabiru :)

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=147

Start playing,stop being played!!!!
15 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

@ Mudantos

Pogledaj sliku dolje,imaš odličnu ploču za kasnije sa integriranom grafikom,po meni dosta dobra(nije za igranje na max,ali za sve drugo je),i ja bi tamo radije stavio Seasonica 430w(jeftiniji je 100kn od VX-a) ali ga nemaju.

@Haxxy

Hard ti je kao što je kolega napisao,315kn razlika je mala između 320Gb i 500Gb.Uzmi onog što sam stavio prije u jednu konfu.Samsung F3.

Ja bi išao na intela sa H67 UD3 pločom.

Evo opet ja {#}.

Zanima me još samo napajanje, dali bi moglo neko jeftinije ici unutra ?

Tipa ova: Napajanje Coolermaster 500W, Elite power, ATX 12V V2.3

Napajanje Chicony HPD4802RWR2, ATX 2.2, 12cm fan, 430W

Napajanje SPIRE 420W, ATX 2.01, 12cm vent tihi rad, automatska kontrola brzine, 21 dBA max, SP-ATX-420W-PFC-Jewel 420

Gledajuči wattažu trebalo bi?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice