molio bih preporuke oko obnavljanja računala, nisam u toku neko vrijeme ;) uglavno ono što mi je potrebno je proc, matična, grafička i rami...svejedno mi je da li je intel ili amd samo da je najbolje što mogu dobiti za 2500 kn i da je sve u istom dućanu ;)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
cekaj treba ti samo proc , maticna i rami , ili sve komponente ?
proc, matična, rami i grafička.....napajanje imam 500 w, hdd i kućište mi ne treba ;)
http://pokit.org/get/img/6c70fc3796bf923e86b93e2f7ef7cf78.jpg
evo , ali koje napajanje od 500W to je bitno
slozeno u futura-it.hr
2499.53 kn
ma mislim da je neko jeftino napajanje...
ja sam mislio nešto ovak ..
cpu...phenom x4 965 790kn ili FX6100 959 kn
mbo...asrock 970 pro3 510 kn
ram...kingston 8gb c11 320 kn
gpu...msi hd7770 900 kn
cijene iz magazinrs-a
da li je ovaj phenom slabiji od i3 ??
ma mislim da je neko jeftino napajanje...
ja sam mislio nešto ovak ..
cpu...phenom x4 965 790kn ili FX6100 959 kn
mbo...asrock 970 pro3 510 kn
ram...kingston 8gb c11 320 kn
gpu...msi hd7770 900 kn
cijene iz magazinrs-a
da li je ovaj phenom slabiji od i3 ??
tu su negdje sto se tice preformansi , ali i3 manje trosi (65W) dok tvoja x4 trosi 125W , i hladniji je :)
http://protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-b75m/58151
http://protis.hr/products/details/procesor-intel-core-i3-3220/61309
2469,16 kn
Stavio sam Ivy Bridge i3 jer ima poršku za PCIex16 3.0
Super konfa za ove pare.
ja ti preporucam da ne uzimas u protisa jel dosta je ljudi nezadovoljno njime i nije besplatna dostava to jest izaci ce te skuplje na kraju :)
A ko je reko da ce narucit preko webshopa? Mozda ode u njihov ducan i kupi si komponente? Ja osobno kazem da im jewebshop smece ali ovako su super kad odes kod njih kupovat. Sve sta sam kupovao za bilo koji komp u zadnjih 3 godine sam kupio kod njih i nije bilo potrebe za servisom ili zamjenom artikla. ;)
A ko je reko da ce narucit preko webshopa? Mozda ode u njihov ducan i kupi si komponente? Ja osobno kazem da im jewebshop smece ali ovako su super kad odes kod njih kupovat. Sve sta sam kupovao za bilo koji komp u zadnjih 3 godine sam kupio kod njih i nije bilo potrebe za servisom ili zamjenom artikla. ;)
ja znam sta su neki rekli , i sto se tice garancije da se dugo ceka (to jest duze) ima negdje tema na forumu , a u futuri sam ja osobno kupovo
znači i 3 je bolji od phenoma 965 a jel bolji i od FX6100? sad sam zbunjen je r su svi hvalili tog phenoma :/
znači i 3 je bolji od phenoma 965 a jel bolji i od FX6100? sad sam zbunjen je r su svi hvalili tog phenoma :/
ma dobar je taj phenom al inace sb i ib tehnologija je naprednija od amd-evo dakle manje trosi i hladniji je i3 od te x4 , ali u igricama i tako preformanse su tu negdje nisam ja reko da je los :P nego vi vidite 4 jezgre i odmah mislite da je bolje od i3 zato sto on ima 2 jezgte , e pa ne ide to tako :)
iskreno da , pomalo mi je glupo upit procesor s dvije jezgre u današnje vrijeme ehhehe
iskreno da , pomalo mi je glupo upit procesor s dvije jezgre u današnje vrijeme ehhehe
pa imas maticnu sa 1155 soketom i imas mogucnost nadogradnje kasnije na i5 i i7 , a sto se tice igrica sve ce ti ovo pokretat , naravno ne na high al bez problema ces igrat , dakle isto ko i x4 samo sto on vuce vise (125W) a ti si ionako tanak sa napajanjem (jer ne znamo koje je)
napajanje je evc 500 w , znači jeftino je :)
napajanje je lose
uzmi novo napajanje npr cx 430, i imas novi fm2 proc Athlon x4 740 sa nekom a75 pločom te 4gb 1600 i naravno u to sve ide jos i neka 7750 grafa ili 7770 ako stane... i eto odlično onda sve
Molim vas da mi slozite nesto( trebam ram,procesor,grafičku i matičnu). maksimum do 1000 kn. treba mi za gaming.
Kako gaming, a budžet do 1000 KN?
Zadržavaš neke komponente ili?
što?
Pa samo ti dobra gaming grafička pokriva bar 80% budžeta.
Šta zadržavaš, vidio sam da si nešto napisao u drugoj temi.
Ma ne zadržavam. imam stariju konfu. trebam ram,grafu,proc,maticnu. i do 1500 kn ajde.nemam para bas. :/