Konfiguracija 6-7 k

poruka: 53
|
čitano: 3.695
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6-7 k

Pozdrav svima, 

kroz dva tjedna planiram kupiti novi komp, pa sam se odlučio za slaganje konfiguracije. Komp će uglavnom služiti za igranje novih naslova, 3D modeliranje u CAD/CAM softveru, gledanje filmova i slično. Ja sam se iz ne nekog posebnog razloga odlučio za AMD-ovu platformu (jeftinije ploče i procesori najvjerojatnije). Također, odlučio sam se i za grafičku iz istog tabora, mada je sve i dalje otvoreno za raspravu. Pa evo konfiguracija je sljedeća, uzimam i nešto periferije, osim zvučnika, tako da je i to uključeno. BTW konfiguracija je slagana iz Linksovog cjenika čisto iz razloga jer mi mnogi prijatelji tamo kupuju, pa eto ako je moguće da se od tamo predlažu komponente.

MBO-Asrock 770 Extreme 3----565kn

CPU-AMD Phenom II x2 555 BOX Black Edition----749kn

VGA-EXFX AMD Radeon HD6870------------2199kn

RAM-G.Skill DD3 4GB,1600MHz............666kn

HDD - Samsung Spinpoint F3 1TB......499kn

CASE-Sharkoon Bandit.........729kn

PS-500W,Corsair CX......479kn

DVDRW-Liteon IHAS224-19....179kn

KEYBOARD-Logitech Internet 350........99kn

ŠTAKOR-Lohitech M500......285kn

TOTAL  6449kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 17:17 (SonGoku83).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija 6-7 k
nisam na kompu pa ti ne mogu slozit konfu, al pametnije ti je uzimat u ADM-a jer su im cijene nize, oni ti sklepaju konfu i imaju besplatnu dostavu na kupnju od 2000kn i vise. Takoder ti preporucam amd-ov tabor jer im je platforma nadogradiva i ne mijenjaju je tako cesto kao intel, a i cijene su im uglavnom niske s obzirom na konkurenciju.
IGN: weirdek (EU)
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6-7 k
Hvala, razmislit ću o tome da si od tamo isfuram komp, sad neznam da li imaju mogućnost da kad slažu komp da dobi posebno garancije po komponentama, tako sam uvijek dosad radio, dam 200kn slože mi oni, ali kad mi crkne pržilica onda ju izvadim i odfuram na servis, a ne da moram cijelu kantu teglit
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Konfiguracija 6-7 k

Zašto takva ušteda na procesoru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6-7 k
Neznam jednostavno, sam ga piknuo na slijepo, slobodno preporuke, gađao sam na to da više pinke bacim u grafičku
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
I ja se pitam, kad vec dajes 6-7k zasto ne neki phenom ii x4 955 be? Stavio si skupu grafu i jeftinog dualca :-S 955 ti je 1100kn u ADMu.
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6-7 k
Vrlo vjerojatno ću to onda ubacit. Btw taj ADM je web-shop ili imaju svoju prodavaonicu, nekako volim kad uzimam komp pričat s čovjekom, a ne ovak preko neta naručivat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imaju prodavaonicu...znam da je u Zagrebu al nemogu rec tocno jer sam iz Splita. Imas na njihovom siteu adresu...
15 godina
protjeran
Konfiguracija 6-7 k

Procesor Phenom II X4 955 BE

Grafička Sapphire 6870 - jeftinija je od XFX za stotinjak kuna koje možeš dodati za jače napajanje npr. Corsair TX Series 750W

Sve ostalo je ok

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6-7 k

Evo jedna konfa, po meni sasvim solidna za gaming i sve ostale potrebe.. Mis i tipkovnicu mozes sam zamijenit, al pokusao sam nac neku zlatnu sredinu :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6-7 k
Da, našao sam adresu i složio sam konfiguraciju, ušteda je cca. 300kn s obzirom na Links, sad da li mi baš treba jače napajanje to ću još razmisliti, možda stavim 600W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da tako nešto sam i ja složio, samo što sam Sapphireovu grafulju izabrao, nekako mi je bolji brand od MSI-a :)
16 godina
neaktivan
SonGoku83 kaže...
Da tako nešto sam i ja složio, samo što sam Sapphireovu grafulju izabrao, nekako mi je bolji brand od MSI-a :)

Na referentnim karticama ti nema veze koji je brand, jedina razlika je naljepnica :D

jedino kod nereferentnih gdje mijenjaju pcb i cooler moze postojat razlika u kvaliteti tj. mogucnosti oc-anja

16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6-7 k
I mislim da ću ostati pri matičnoj ploči 770 extreme, ova 880 je skuplja za 200 kn i jedini razlog za to je valjda to što ima integriranu grafiku, a to me ne zanima
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
puls4R kaže...
SonGoku83 kaže...

Na referentnim karticama ti nema veze koji je brand, jedina razlika je naljepnica :D

jedino kod nereferentnih gdje mijenjaju pcb i cooler moze postojat razlika u kvaliteti tj. mogucnosti oc-anja

Aha, pa dobro ljepša mi je naljepnica onda LOL

Ne mislim se bavit overclockanjem, to sam nekad davno radio kada sam dizao svo j prastari CeleronA sa 300Mhz, na 450Mhz, samo je trebalo dignuti FSB sa 66 na 100Mhz ako se ne varam :)

Danas mi nekako to nema smisla, premalo se dobiva, a nepotrebno pregrijavam kompnente

16 godina
neaktivan
SonGoku83 kaže...
I mislim da ću ostati pri matičnoj ploči 770 extreme, ova 880 je skuplja za 200 kn i jedini razlog za to je valjda to što ima integriranu grafiku, a to me ne zanima

Ok, sve u svemu dobar izbor za konfu.. jos za koju godinu upiknes 6870 i miran si jos par godina ;)

15 godina
protjeran
Konfiguracija 6-7 k

Evo ako ćeš naručiti u adm-a. Dostava ti je besplatna

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
puls4R kaže...
SonGoku83 kaže...

Ok, sve u svemu dobar izbor za konfu.. jos za koju godinu upiknes 6870 i miran si jos par godina ;)

Hehe, veliš nikamo bez CrossFire-a, ništa odluka je pala, još ako malo cijene padnu sad u 12. mjesecu di ćeš veće sreće :)

16 godina
neaktivan
0000 kaže...

Evo ako ćeš naručiti u adm-a. Dostava ti je besplatna

Isto mi se ok čini moram priznati, sad neznam da li je baš neophodan drugi cooler ili se da i sa BOX-om nekak živjet, mislim ako ne OC-am

15 godina
protjeran
Konfiguracija 6-7 k

Tih 150 kn za bolji cooler ti neznači ništa, a proc možeš kasnije clockati

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija 6-7 k

Evo i mog prijedloga. Mislim da ti je ovo jako dobra konfiguracija, sa kojom ćeš moći raditi sve od onoga što si naveo. Dakle, quad core, 4 GB DDR 3 @1600 MHz, SSD, HDD 1 TB, Hd6870... stavio sam ti Katanu 3 da možeš u miru raditi jer sa box coolerom ne bi mogao izdržati.

Ma uglavnom super komp, jedino što ti nisam stavio miša i tipkovnicu, to sam odaberi. Preporučam ti, Logitech mx518 i Logitech Media Keyboard 600.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.11.2010 19:45 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
godo kaže...

Evo i mog prijedloga. Mislim da ti je ovo jako dobra konfiguracija, sa kojom ćeš moći raditi sve od onoga što si naveo. Dakle, quad core, 4 GB DDR 3 @1600 MHz, SSD, HDD 1 TB, Hd6870... stavio sam ti Katanu 3 da možeš u miru raditi jer sa box coolerom ne bi mogao izdržati.

Ma uglavnom super komp, jedino što ti nisam stavio miša i tipkovnicu, to sam odaberi. Preporučam ti, Logitech mx518 i Logitech Media Keyboard 600.

Vidim da si nekako i uspio SSD utrpat unutra, razmišljao sam i o tome ali tek s vremenom, navodno ovi SSD-ovi kaj nekaj vrijede još uvijek koštaju dosta, sad neznam točno kakav je ovaj model koji si ti ubacio

15 godina
protjeran
SonGoku83 kaže...
godo kaže...

Vidim da si nekako i uspio SSD utrpat unutra, razmišljao sam i o tome ali tek s vremenom, navodno ovi SSD-ovi kaj nekaj vrijede još uvijek koštaju dosta, sad neznam točno kakav je ovaj model koji si ti ubacio

dobar

16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6-7 k
Evo malo sam razmišljao,SSD će vrlo vjerojatno u neku kasniju kupnju, stavio sam 500W napajanje, to će biti dosta jedino možda ako se kasnije odlučim za još jednu radeonku, stavio sam malo bolje kućište, vrlo vjerojatno će još i cooler gore, moram malo vidjeti kako sam sa budžetom iako će vrlo vjerojatno na neku kredu tako da 20kn na mjesečnoj rati ne igra neku ulogu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija 6-7 k
e da neznam kako će mi se optički miš ponašati na stolu, sad imam neki laserski, pa se bojim da će mi se možda na optičkom previše odbijati zrake pa da će mi letjeti kursor posvuda. Ne koristim podlogu imam ful glatki stol, kao u školskim klupama s onom zelenom površinom :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
opticki mis se moze bez problema koristit na glatkom drvu, al preporucam neku podlogu jer ako je bas tako gladak moglo bi bit malih problema.. Solidna Podloga je 80-ak kn
15 godina
neaktivan
SonGoku83 kaže...
Evo malo sam razmišljao,SSD će vrlo vjerojatno u neku kasniju kupnju, stavio sam 500W napajanje, to će biti dosta jedino možda ako se kasnije odlučim za još jednu radeonku, stavio sam malo bolje kućište, vrlo vjerojatno će još i cooler gore, moram malo vidjeti kako sam sa budžetom iako će vrlo vjerojatno na neku kredu tako da 20kn na mjesečnoj rati ne igra neku ulogu.

Provaj ubaciti par stotina vise za I5 760, zalit ces uzmes li AMD, ja bogami zalim svaki dan:(

17 godina
r3pka kaže...

Provaj ubaciti par stotina vise za I5 760, zalit ces uzmes li AMD, ja bogami zalim svaki dan:(

offtopic...jel možeš malo to pojasnit zašto žališ?

15 godina
neaktivan
Balvan8 kaže...
r3pka kaže...

Zato sto sa stock hladnjakom usred zime temp u igrama dode skoro do 60 stupnjeva uz zaglusujucu buku na 8000RPM...Stavio sam katanu3 temp nisu puno pale no buka je dovedena na minimum.....Znaci kojih 180kn za dodatni hladnjak ti sigurno treba i opet to nije zadovoljavajuce.....i5 760 je manje od 400kn skuplji od henoma 955..od mog 965 kojeg sam uzeo jer na lageru nije bilo 955 je razlika samo 200kn i mnje.to san vec prosao sa katanom...Poanta je da se intel PUNO manje grije i buci za jednake ,cak i malo bolje performanse na manjem clocku...Manje struje vuce i ISPLATI se tih dodatnih novaca...Maticne mozete naci po jednakim cijenama za jednu i drugu platformu..AKo san JA pogrisija nema potrebe da drugi grijese

15 godina
neaktivan
r3pka kaže...
Balvan8 kaže...
r3pka kaže...

Zato sto sa stock hladnjakom usred zime temp u igrama dode skoro do 60 stupnjeva uz zaglusujucu buku na 8000RPM...Stavio sam katanu3 temp nisu puno pale no buka je dovedena na minimum.....Znaci kojih 180kn za dodatni hladnjak ti sigurno treba i opet to nije zadovoljavajuce.....i5 760 je manje od 400kn skuplji od henoma 955..od mog 965 kojeg sam uzeo jer na lageru nije bilo 955 je razlika samo 200kn i mnje.to san vec prosao sa katanom...Poanta je da se intel PUNO manje grije i buci za jednake ,cak i malo bolje performanse na manjem clocku...Manje struje vuce i ISPLATI se tih dodatnih novaca...Maticne mozete naci po jednakim cijenama za jednu i drugu platformu..AKo san JA pogrisija nema potrebe da drugi grijese

Imaš li ti konkretnog iskustva sa procesorom kojeg navodiš?

Zašto misliš da je intelov stock hladnak bolji?

I zašto kažeš da je bolje kupiti procesor za socket 1156, a uskoro dolazi 1155, a koliko mi je poznato i još jedan novi koji će zamijeniti socket 1366, samo ne znam kada točno dolazi.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice