Konfiguracija 5500kn

poruka: 17
|
čitano: 1.598
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Konfiguracija 5000-5500kn

Molim Vas da mi predlozite konfiguraciju za navedene novce.

Ne mora sve biti u istoj trgovini, sastavio bih si sam, pa gledajte gdje je koji dio povoljniji.

Pratim teme i jednostavno više ne znam što bih kupio, AMD ili Intel (Sandy) baziran, pa desktop ili nekakav laptop.

Stvar je da ne trebam komp za neke zahtjevne igre (igram strategije i FM), pa mi je vaznije da je dobar procesor i dosta RAMa.

Bitno mi je da komp ne zastari brzo i da postoji mogućnost upgradea (ako je ikako moguće).

Na njemu bi vrtio i wmware i radio nekakve vjezbe za administriranje servera i klijentskih racunala.

Treba mi MBO, CPU, ram, HDD, graficka, kuciste, eventualno cooler i pouzdano napajanje.

Zahvaljujem svima koji ce uloziti vrijeme i trud kako bi mi odgovorili.

Pozdrav!

Mozete predloziti i laptop koji je u tom rasponu cijena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 10:27 (felipe1).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Konfiguracija 5500kn

Evo ti jedna. Mozes uzet i bolji disk caviar black 1tb ali onda moras i malo slabije napajanje 450-500 W

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 12:42 (deepblue).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija 5500kn

Nesto od mene:

Asrock P67 PRO3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Gigabit LAN

Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GB, S12 II, aktivni PFC

DDR3 6GB (3x2GB) Kingston HyperX, 1600MHz, CL9, KHX12800D3K3/6GX

MSI GTX460 1GB GDDR5 256bit, N460GTX Hawk

HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

Ukupno:5.754 kn 

ADM

Android....

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Konfiguracija 5500kn

Zasto ne bih isao na Phenom II x6?

Radije bi WD Caviar Black ili Blue uzeo nego ovaj Samsung (imam jako pozitivna iskustva s WD, rade besprijekorno vec 8 godina). Zanima me njihova glasnoca (WD Black - Blue), koji je tisi? Trenutni komp mi radi toliko glasno da film moram pojacati min na 40% da bih cuo, jer mi u kutiji hladnjaci buce.

Zar nije ta serija Corsair napajanja losa? Znam da je Corsair brand, ali mozda bi se odlucio za Seasonic napajanje. Nekakvo 500-600W.

16 godina
protjeran

Nedostaje kuciste, hladnjak...to prelazi 6500 kn kad se sve to uzme.

Hvala na pokusaju.

Koliko je predlozena konfiguracija nadogradiva? Sandy na novi socket ili novi proc na postojeci socket?

15 godina
protjeran
felipe1 kaže...

Radije bi WD Caviar Black ili Blue uzeo nego ovaj Samsung (imam jako pozitivna iskustva s WD, rade besprijekorno vec 8 godina). Zanima me njihova glasnoca (WD Black - Blue), koji je tisi? Trenutni komp mi radi toliko glasno da film moram pojacati min na 40% da bih cuo, jer mi u kutiji hladnjaci buce.

Zar nije ta serija Corsair napajanja losa? Znam da je Corsair brand, ali mozda bi se odlucio za Seasonic napajanje. Nekakvo 500-600W.

Evo ga uspio sam stavit sve sta si trazija. Samo trenutno nema kucista imaju neki problem pa nadodaj 400 kn na ovu cijenu. (Thermaltake V3 Black Edition)

Mozes umjesto Blacka stavit 200 kuna jeftiniji blue ali preporucujem ti brzi black.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 13:10 (deepblue).
15 godina
neaktivan
felipe1 kaže...

1. f3 disk je uz bok blacku

2. corsair napajanje nisu dobra? buahahahahhaha, decko pa di si ti zivio do sad?

16 godina
protjeran

Tko ne zna, pita...zar ne?

U nekom blijedom pamcenju ostala mi je ta informacija za neku od serija Corsair napajanja. Ispricavam se na lapsusu.

Sto se tice vasih odgovora... koji je disk tisi?

Gdje je najbolje kupovati?

16 godina
neaktivan
felipe1 kaže...

Tko ne zna, pita...zar ne?

U nekom blijedom pamcenju ostala mi je ta informacija za neku od serija Corsair napajanja. Ispricavam se na lapsusu.

Sto se tice vasih odgovora... koji je disk tisi?

Gdje je najbolje kupovati?

U vezi Corsair napajanja CX serija je losa, odnosno losija od VX serije. Tako da ti je dobra informacija, ali si je na krivom mjestu spomenuo {#}

16 godina
protjeran

Ili pricekati dolazak AM3+ ploca pa ubosti nekakav Phenom II X6 za pocetak, a kasnije staviti Buldozera?

Prije si mogao racunati na upgrade, sad vidim da to ne postoji. Uzas.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 17:45 (felipe1).
15 godina
neaktivan

CPU Desktop Core i5-2500K
PSU XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail
GIGABYTE kućište GZX8, crno, bez napajanja
Kingmax 4GB, 2X2GB modul, DDRIII 1333
LG - DVD-RW, Secure disc 22x, SATA Retail -Main Board
Desktop INTEL DP67BA Intel P67
MSI N560,TwinFroz II OC,1GDDR, DirectX11
HDD Desktop SAMSUNG SpinPoint F3 500GB

Ukupno: 5,684.01 kn
MagazinRS

16 godina
neaktivan

Postoji update, na AM3+ maticnu ce ic AM4 procesori, kao sto je na AM2+ isao AM3 procesor

16 godina
protjeran

Znaci bolje mi je pricekati koji tjedan i kupiti AM3+ plocu, pa nakon nekog vremena uzeti buldozera?

Ili nekakva intel nadogradiva kombinacija?

16 godina
neaktivan

Intel zaboravi po tome. Ti svaku novu seriju novi socket izbace.

AM3+ je najisplativiji po tome, a ionako ce jos ~2 godine bit aktualan, tako da ti je svejedno bio AM4 na njega ili ne. {#}

16 godina
protjeran

Ima li kod nas AM3+ ploca za kupiti? Ako ne, kada otprilike dolaze? Pitam jer ne zurim s kupovinom, mogu sacekati mjesec dana.

16 godina
neaktivan

Za AM3+ plocu jos ni procesori nisu izasli, a bome ni ploce, neznam kada ce to, ne pratim bas datume... 

16 godina
protjeran
Konfiguracija 5500kn

Onda se moram jos malo strpiti ili pogledati nekakav laptop koji ce mi trajati 2-3 godine.

Hvala svima na prijedlozima!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice