- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jako slaba grafička.
Jako slaba grafička.
a jer samo graficka losa ili sta..... aj mi molim te reci sta mu tocno sve nevalja jer nije za mene nego za prijatelja koji ima 35 god?
Uz ovu konfiguraciju prijatelj će ti moći i igrati najnovije igre i filmove u 1080i HD kvaliteti. Procesor od 2,80 Ghz je dosta dobar, ali bi se trebalo još provjeriti kolika je cache memorija (L2, L3), a ja bi preporučio uzimanje cache memorije od najmanje 1 ili 2 MB L2 ili L3, što je također dosta bitno. RAM memorije je OK, makar bi bolje komp radio na DDR3 i sa više MHz (primjerice za vrlo jak komp 1066 MHz ili 1366 MHz, dok je ovaj na 800 MHz), ali to i nije toliko bitno. Ali naime, grafička kartica je vrhunska, a 512 MB je za komp s najnovijim igrama dovoljno dobro. Naravno da bi bila bolja investicija od 1 GB grafike za budućnost, ali je i ova prilično dobra, a usput i podržava reprodukciju 1080i HD filmova.
Znači, komp može i najnovije igre i filmove u najboljoj HD rezoluciji, stoga ako ti prijatelj planira kupiti taj komp, koji je za svoje konfiguracije dosta jeftin, neka se odluči za njega.
Ja sam nekoć kupio laptop, ali nisam komp, pa ne mogu reći za sigurnošću da li se može naći boljega, ali ako nema drugoga i druge opcije, ovo je idealan kompjutor sa dosta dobrom konfiguracijom.
Ne znam odakle bih počeo. Mislim da bi proc trebao barem s 3 jezgre, DDR3 RAM i obavezno neka jača grafa. Dalje, nForce čipset nije baš nešto, nema ni podataka o napajanju (vjerojatno neki šrot) itd...
Ja bih odavde samo monitor uzeo. Proc još i može proći, ali ostalo i ne baš.
Uz ovu konfiguraciju prijatelj će ti moći i igrati najnovije igre i filmove u 1080i HD kvaliteti. Procesor od 2,80 Ghz je dosta dobar, ali bi se trebalo još provjeriti kolika je cache memorija (L2, L3), a ja bi preporučio uzimanje cache memorije od najmanje 1 ili 2 MB L2 ili L3, što je također dosta bitno. RAM memorije je OK, makar bi bolje komp radio na DDR3 i sa više MHz (primjerice za vrlo jak komp 1066 MHz ili 1366 MHz, dok je ovaj na 800 MHz), ali to i nije toliko bitno. Ali naime, grafička kartica je vrhunska, a 512 MB je za komp s najnovijim igrama dovoljno dobro. Naravno da bi bila bolja investicija od 1 GB grafike za budućnost, ali je i ova prilično dobra, a usput i podržava reprodukciju 1080i HD filmova.
Znači, komp može i najnovije igre i filmove u najboljoj HD rezoluciji, stoga ako ti prijatelj planira kupiti taj komp, koji je za svoje konfiguracije dosta jeftin, neka se odluči za njega.
Ja sam nekoć kupio laptop, ali nisam komp, pa ne mogu reći za sigurnošću da li se može naći boljega, ali ako nema drugoga i druge opcije, ovo je idealan kompjutor sa dosta dobrom konfiguracijom.
Kao prvo, grafa je toliko slaba da ne može pokrenut Crysis na LOW iznad 10FPS. 512 MB RAMA-a nije najbolji kriterij za određivanje snage grafičke kartice.
Kad već pišeš ovdje trebao bi znat Athloni nemaju L3 Cache. Prednost DDR3 RAM-a nije brzina nego jednostavno novija tehnologija i noviji standardi. Iako je DDR3 brži od DDR2 u MHz, DDR2 ima niže latencije tako da smo negdje na istom.
Komp jednostavno nije dobar.
1. RAM memorije je OK, makar bi bolje komp radio na DDR3 i sa više MHz (primjerice za vrlo jak komp 1066 MHz ili 1366 MHz, dok je ovaj na 800 MHz), ali to i nije toliko bitno. Ali naime, grafička kartica je vrhunska, a 512 MB je za komp s najnovijim igrama dovoljno dobro.2. Naravno da bi bila bolja investicija od 1 GB grafike za budućnost, ali je i ova prilično dobra, a usput i podržava reprodukciju 1080i HD filmova.
1. Razlika između 1066Mhz DDR2 i 1333Mhz DDR3 je neprimjetna u igrama, bitna je isključivo količina, a 4Gb je standard.
2 Ovo je dokaz zapravo koliko si upučen u Hardware. 1Gb VRAM ne znači ama baš ništa ako GPU nije dovoljno jak, a ATIGamer je sve rekao. Ukratko GPU nije za novije igre u FULL HD rezi, barem ne sa visokim postavkama
Kao prvo, grafa je toliko slaba da ne može pokrenut Crysis na LOW iznad 10FPS. 512 MB RAMA-a nije najbolji kriterij za određivanje snage grafičke kartice.
Kad već pišeš ovdje trebao bi znat Athloni nemaju L3 Cache. Prednost DDR3 RAM-a nije brzina nego jednostavno novija tehnologija i noviji standardi. Iako je DDR3 brži od DDR2 u MHz, DDR2 ima niže latencije tako da smo negdje na istom.
Komp jednostavno nije dobar.
Nisam znao to da Athloni nemaju L3 cache - ja sam trenutno na L2 cache. Slažem se da Crysis ne može pokrenut, pa bi trebala jača grafička, ali ipak sumnjam da će nešt pronaći od oko 4000 kuna. Monitor jest za kupiti, ali za jače konfiguracije bi trebao doista izdvojiti malo više novca, makar bi komp bio dobara za HD kvalitetu.
to nis ne valja
neka ti netko s foruma slozi konfu do 4k kn
Pozdrav molio bih vase misljenje u vezi kompijutera jer mi prijatelj zeli kupiti kompijuter??? molio bih iskrene odgovore a spamere da zaobidju temu!!!!
znaci dali moze podrzat novije igre filmove itd???
Rekao sam ti sve fino jucer, i slozio ti konfu u Plus-u.
Sta ti jos treba?
Ja sam dr_house.
Mislim da tije ovaj gori dobro sastavia
Ako želiš filmove gledati u boljoj rezoluciji ja nebih išao ispod 4 jezgre, a sada očeš ti AMD ili Intel to ja neznam, ali negdje sam vidjeo da na AMD procesorima nema lag-a kada se gledaju filmovi a CPU usage je velik. A ostalo je sranje, sorry, jedino je možda RAM malo bolji
a da slažeš polovnim komponentama iz oglasnika?
evo ja sam ovo sve skupa platio oko 2k kuna a mislim da je za te pare čist solidno.i meni sasvim dovoljno.
AMD Athlon 5000+ 3.13GhZ x2
nVidia GF 9800GT 512mb dd3 gigabyte
4GB rama DDR2 800MhZ
Corsair VX 550w napajanje
HDD Segate 500gb
Gigabyte GA MA 770 UD3 Rev 2.1 matična
a ja bi preporučio uzimanje cache memorije od najmanje 1 ili 2 MB L2 ili L3, što je također dosta bitno.
Da mi je samo znat kako bi ti kupia dodatnu cache memoriju ?
Ako želiš filmove gledati u boljoj rezoluciji ja nebih išao ispod 4 jezgre, a sada očeš ti AMD ili Intel to ja neznam, ali negdje sam vidjeo da na AMD procesorima nema lag-a kada se gledaju filmovi a CPU usage je velik. A ostalo je sranje, sorry, jedino je možda RAM malo bolji
Lol? Ja gledam na mojem Dual-core Athlonu na 3.2GHz prošle generacije (90nm) filmove na 1920x1080 pa wtf.CPU Usage ovisi jel player podržava hardversku GPU akceleraciju.
a da slažeš polovnim komponentama iz oglasnika?
evo ja sam ovo sve skupa platio oko 2k kuna a mislim da je za te pare čist solidno.i meni sasvim dovoljno.
AMD Athlon 5000+ 3.13GhZ x2
nVidia GF 9800GT 512mb dd3 gigabyte
4GB rama DDR2 800MhZ
Corsair VX 550w napajanje
HDD Segate 500gb
Gigabyte GA MA 770 UD3 Rev 2.1 matična
Lol... on slaže za 4000kn... inace taj 5000+ je dost dobro OCan. o.o
Konfa za 4k kn u Protisu :
AMD Athlon II x3 435 2.9 GHz
2GB Apacer 1333MHz DDR3 RAM
Point Of View GTS250 512MB
320GB WD Caviar Blue 7.2k rpm
LG 22" W2243S LCD
ASUS TA9A1 Midi Tower
SATA DVD Pržač LG
ASRock M3A UCC MBO
Xilence RedWing 480W PSU
da,imam re voltec hladnjak,išao bi do 3.5,tj več sam ga clockao do toliko ali se grijao previše tak da se nakon nekih sat igre znao gasit komp,a na 3.2-3.3 još uvijek solidno radi..meni je na 3.1 i zadovoljan sam..
a to šta se tiče moje konfe šta me ispala 2k kn je sam prijedlog da može i polovno kupovat,pa ak sam ja ovo složio za 2k,za 4k može još puno puno bolje.