KONFIGURACIJA oko 1500 kn

poruka: 22
|
čitano: 5.979
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovak ekipa ~ planiram nadograditi svoj komp.
Što znači da imam hDD ove i optičke čitače,

Sad složio sam ovakvu konfig. pa mi recite što ne valja i da li treba nešto promjeniti ^^

+ još samo fali grafička koju sam mislio uzeti ati radeon hd 4850 sapphire 512 mb ddr3 za 450 kn

~ pa eto vas molim neku preporuku uz ovu konfig ^^ ;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: KONFIGURACIJA oko 1500 kn

grafička bi išla preko njuškala ofcors, jer mi se čini bolja serija 4850 od ovih danas u ponudi :S no možda se i varam ^^

17 godina
djaparatic kaže...

grafička bi išla preko njuškala ofcors, jer mi se čini bolja serija 4850 od ovih danas u ponudi :S no možda se i varam ^^

Pa pogledaj i hd 5550 ovu iz moga potpisa, dođe ti nešto više od 300kn u dučanu nova.

15 godina
neaktivan

Koje god da usporedbe pogledam na netu, hd 4850 makar je starija ubija sve te kartice snagom . . . no velim možda se i varam XD ... someone?

16 godina

ali naravno i ocekivano slabija ali budes se naigrao i s njom,makar na medium postavkama

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 12:49 (lollik91).
15 godina
neaktivan
lollik91 kaže...

ali naravno i ocekivano slabija ali budes se naigrao i s njom,makar na medium postavkama

~ sad na koju misliš 5550 or? XD

17 godina
djaparatic kaže...
lollik91 kaže...

~ sad na koju misliš 5550 or? XD

da, ovu sa gddr5 memorijom, a i clocka se kao luda :-)

14 godina

hd 5550 se moze clocknit i stigne 5670...za niske reze odlicna...naigrat ces se sa njom ako nemas full hd ekran...za 1280*1024 i vise nego odlicna za 300 kn

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
16 godina

Hd 4850 je bolja od 5550 u svakog segmentu.

Još svojom bodriš me lepotom za druge slep sam o tom potom jer znam, zauvek blizu si =)
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
jukiii kaže...

Hd 4850 je bolja od 5550 u svakog segmentu.

naravno da jest...al ako covik ima 300 kn neka uzme hd5550 ako ima 450 onda nek ide na 4850

17 godina
neaktivan

Ak doda 50kn mogao bi ic na ovu, nesto slabija, al kad se nakloka mislim da je u rangu i jaca od 4850, ima dx 11, bolji anisotropic filtar, manje se grije i trosi naravno, a i nova je te ima garanciju...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=7946

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

eto velim samo dajte neke preporuke ~ nije bed ni da je oko 500 kn graf do 600 mi je moguće ići.
ali velim da je onak najbolje kaj mogu kupit na tržištu, a ne da dam 500 kn a da za istu cijenu ima boljih ne XD :P

14 godina

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
djaparatic kaže...

eto velim samo dajte neke preporuke ~ nije bed ni da je oko 500 kn graf do 600 mi je moguće ići.
ali velim da je onak najbolje kaj mogu kupit na tržištu, a ne da dam 500 kn a da za istu cijenu ima boljih ne XD :P

ako imas oko 500-600 onda idi na 5670  ati 6670 definitivno,ili nadi neku polovnu 5770

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 13:51 (lollik91).
14 godina

ova 5670 pojede tu tvoju...na rewiewu je 5670 od 512 mb i vjerojatno sa ddr3 memorijom...a ova moja je 1gb gddr5...nema boljeg izbora od nje sta se tice novih kartica do 700 kn

17 godina
neaktivan

6670, ima noviji "turks" cip, koji je dodatno optimiziran i ima 20% vise shadera, tako da je jaci od 4850 i 5670, plus kaj se jos lijepo dize, da ja trazim karicu u tom rangu siguno bi ju kupio ali jso me zasada 4870 x2 lijepo sluzi :D

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samo da kazem, Često vidim "Ako je klokaš predobra, uzmi nju"... Mnogo ljudi neclocka te kada pitaju za nešto naveli bi da bi clockali, 50% od savjeta cu procesori, grafe itd. koji su dobre clockane.... Cisto moje neko zapažanje... Have fun {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Molim prijedloge neke nove konfig. u tom iznosu, jer viđam svakakve ponude po prospektima za 1599,00 kn i ne čini se loše.

(Naravno, bez monitora)

zalutao u svijet jedinica i nula

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
žeto kaže...

Molim prijedloge neke nove konfig. u tom iznosu, jer viđam svakakve ponude po prospektima za 1599,00 kn i ne čini se loše.

(Naravno, bez monitora)

Za 1500 kuna ćeš dobiti nešto na sempronu što će biti dovoljno samo za surfanje netom i neke najjednostavnije zadatke. Složio sam za 2k kuna u protisu

Ova druga je nešto jeftinija - ali ima lošije napajanje (što ne znaći da neće držati tu konfu) i lošiju grafaču. Možeš uštedjeti ako imaš optiku ili hdd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 11:26 (Zomggg).
16 godina
neaktivan
Zomggg kaže...
žeto kaže...

(Naravno, bez monitora)

Za 1500 kuna ćeš dobiti nešto na sempronu što će biti dovoljno samo za surfanje netom i neke najjednostavnije zadatke. Složio sam za 2k kuna u protisu

Ova druga je nešto jeftinija - ali ima lošije napajanje (što ne znaći da neće držati tu konfu) i lošiju grafaču. Možeš uštedjeti ako imaš optiku ili hdd.

Zaista si se potrudio i zahvaljujem. Vidi, pržilicu, tj optiku imam kvalitetnu i dobru, za grafikom nisam pretjerano zahtjevan, pa bi došla u obzir i ona jeftinija. Kučište i napajanje? Dal bi bilo dobro ono staro, ne znam. Znaći, preporuka je ne kupovati gotove jeftine konfe, već sastaviti sam za istu cijenu, al puno bolje? Jel tako? I na kraju: da li Intel ili AMD ?

zalutao u svijet jedinica i nula
14 godina
neaktivan
žeto kaže...
Zomggg kaže...
žeto kaže...

(Naravno, bez monitora)

Zaista si se potrudio i zahvaljujem. Vidi, pržilicu, tj optiku imam kvalitetnu i dobru, za grafikom nisam pretjerano zahtjevan, pa bi došla u obzir i ona jeftinija. Kučište i napajanje? Dal bi bilo dobro ono staro, ne znam. Znaći, preporuka je ne kupovati gotove jeftine konfe, već sastaviti sam za istu cijenu, al puno bolje? Jel tako? I na kraju: da li Intel ili AMD ?

Ako je prža dobra - ostavi je i uštedi 150 kn. Ako ti grafa nije presudna ima jako dobrih a jeftinih (u amd-u sam prije par tjedana vidio grafu za 300 kn a ima 512 MB ddr5 memorije), ne znam koje napajanje imaš -pa ti ne mogu preporučiti. Ako si zadovoljan sa kućištem (ne sakuplja prašinu, ne lupa a i dobro izgleda) i njega možeš ostaviti. Za jeftinije konfe (a i ostale) uvijek AMD (povoljnije cijene + imaju one trojezgrene procove koji su fino upali između 2 i 4 jezgrenih a za "bagatelnu" cijenu (a potencijalno se otključaju u x4). NIKADA ne uzimati gotovu konfu (ne zato što se ugrađuju šrot komponente) zato što za istu cijenu uvijek dobiš više ako slažeš sam, a i garancije su bolje po komponentama. (a na bugovom forumu ljudi uvijek rado pomognu i u odabiru i u slaganju).

PS: ako grafača nije presudna, ja bih uzeo am3 ploču sa 880 chipsetom jer imaju odlične integruše (koje vrte full HD filmove i na kojima moj frend igra simse - ne na full hd); nešto ovakvo (s time da ostaviš pržu i uzeo sam 4GB rama da bolje "hrane" inter grafiku - no ako želiš uštedjeti možeš staviti i pločicu od 2 GB):

U konfi iz adm-a imaš jako dobru ploču koja čak ima usb3, a i napajanje je bolje (500W je možda malo previše, ali košta 200 kn pa se isplati)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 13:46 (Zomggg).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice