Konfig za 300 eur

poruka: 5
|
čitano: 1.097
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Konfig za 300 eur
pitanje

Konfig za 300 eur

Midi Tower 460 W
Intel Core Duo E5200
ASUS P5N73-AM
Nvidia GeForce 7050 256MB
3 GB RAM DDR2 800Mhz
250GB SATA II
win XP sp2, (openSuSE 10.2)

Namjena:
TV + capture (Pinnacle PcTV 110i), Video edit (win movie maker, ...)
3D animacije (Blender, ...)
Fallout 3 - ako moguce na najnizim postavkama

Pitanje hladjenja
Dali je dobro ostaviti bocnu stranu kucista otvorenu ili barem prema gore odskrinutu? (u sobi koja se redovito usisava Osmijeh) Ovaj savjet sam nasao u jednom stranom forumu, a u ovom forumu cak postoje savjeti da se svi bocni prorezi zatvore, te da se napravi optimalno strujanje zraka pomocu dodatnih ventilatora.

Cilj mi je da racunalo radi tiho (koliko je moguce) ali i da sistem bude stabilan te sto duze traje.

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Konfig za 300 eur

Ovako.Za 3D modeliranje trebaš imati bolju grafu, također i za fallout.Dobro je imati otvorenu bočnu stranu, jer imaš pogled na cijelu unutrašnjost, ali dok ti je otvorena stranica, i imaš neke vente na kučištu, oni ti bezveze služe, jer ne rade neki protok zraka kao i sa zatvorenom stranom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konfig za 300 eur
ttzz kaže...

Pitanje hladjenja
Dali je dobro ostaviti bocnu stranu kucista otvorenu ili barem prema gore odskrinutu? (u sobi koja se redovito usisava Osmijeh) Ovaj savjet sam nasao u jednom stranom forumu, a u ovom forumu cak postoje savjeti da se svi bocni prorezi zatvore, te da se napravi optimalno strujanje zraka pomocu dodatnih ventilatora.

Cilj mi je da racunalo radi tiho (koliko je moguce) ali i da sistem bude stabilan te sto duze traje.

Hvala!

mislim da je otvaranje bocne stranice zadnja opcija. ako hoces tisi i hladnjiji komp trebo bi razmisljat o nekom aftermarket cooleru. ovo sto se tice zatvaranja svih proreza stoji, ako imas uredno sredene kabele u kucistu, ako ne, nece imat nikakvog utjecaja.

[EDIT]
trebo bi stavit neko normalno napajanje, a ne ovo sto si dobiosa kucistem. nebi bilo lose ni da stavis neku diskretnu graficku...
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2009 23:24 (r420r).
17 godina
neaktivan
Konfig za 300 eur

Kad smo već kod prozračnosti, mogo bi piknut neko jeftino modularno napajanje??

AMD Athlon X2 6000+ 3,0GHz/HDD Seagate 320 GB/Gigabyte HD4850/Fortron 400W PNF series/Kingmax 2GB DDR2/MB GIGABYTE GA-MA770 DS3/Logitech MX-518 Batman edition/Samsung 2223NW

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Konfig za 300 eur
autorov komentar

Hvala na savjetima.

Kompjuter jos nije kupljen. Prvo sam htio cuti savjete na ovom forumu.

Vec sam uvidio da ce mi trebati jaca graficka kartica, makar nisam neki gamer, vec zbog dobre slike na 20'' (ili 22'') LCD ekranu. Takodjer cu uzeti napajanje of 500W, navodno "silent", te bolji mainboard.

Opet o hladjenju [jer me to generalno zanima]:

Idealni prijenos topline sa neke povrsine pomocu strujanja nekog fluida je moguce ostvariti samo ako je strujanje laminarno. Ucinkovitost je smanjena cim se pojave turbulencije. IMHO: lamelarno stujanje je nemoguce ostvariti u kucistu kompjutera; na najnizoj skali zbog neravnih povrsina MB-a, ali i na vecoj skali ne, zbog hladila procesora i pozicije napajanja. Zato sam mislio da je lakse direktno pred svaku komponentu koja treba hladjenje (CPU,GPU,northbridge) postaviti ventilator (velicina po potrebi). "Odbijeni" zrak udara u stranicu kucista nasuprot MBu; sa jakim turbulencijama i nakupljanjem topline u gornjem dijelu. Ako se tu stranu ostavi otvorenu onda ce doci do efekta konvekcije u slobodnom prostoru (kao radijator) te ce tamo nastati ucinkovito lamelarno strujanje koje izvlaci "odbijeni" zrak. Druga opcija bi bila probusiti rupu u gornjem dijelu kucista te tamo postaviti jedan poprilicni ventilator i sva druga strujanja usmjeriti prema gore tj koso - cak i preko procesora.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice