Konfa sugestije...

poruka: 15
|
čitano: 1.802
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Konfa sugestije...

Alo!
Slažem si novi komp, ali sam u nedoumicama i dilemama pa trebam savjet.
Ovak, trebam komp da mi komotno vrti novi photoshop cs 4 i moje amatersko razmišljanje je teklo u ovom smjeru: uzmem Quad 8400 jer je to super za photoshop,uzmem 2 harda od 500 i jedan vanjski od 500, uzmem nvidiu 9800gt 512 jer ona ima podršku za open gl 2 i još nekaj kaj je photoshop počeo iskorištavati. Uzmem 4gb memorije a u budućnosti još memorije i preći na 64 bitno  .
E, sad počinju moji problemi. Matičnu sam odabrao od oka da mi podržava memoriju i da ima dosta utora a za čipset pojma nisam imao.

Dođem u dućan i pričam sa trgovcem, i veli mi da corsair napajanje od 450 nije dosta jer da grafička puno guta i da mogu umjesto nje staviti ati 4670 ili jače napajanje. Nekak nije bio siguran da ima podršku za cs4.

Otišao sam u drugi dučkas i tamo mi tip veli da mi je to napajanje dovoljno i još mi je preporučio matičnu sa jačim čipsetom - p45.
Šta savjetujete za matičnu i napajanje, a bogme i za grafulju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 13:05 (trebor).

0 0 hvala 0
16 godina
Konfa sugestije...

Reci ti nama kolko bi ti para dao i sta vise preferiras,ati il nvidiu i dal preferiras vise amd ili intel pa cemo nesto vec slozit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Konfa sugestije...
trebor kaže...

Alo!
Slažem si novi komp, ali sam u nedoumicama i dilemama pa trebam savjet.
Ovak, trebam komp da mi komotno vrti novi photoshop cs 4 i moje amatersko razmišljanje je teklo u ovom smjeru: uzmem Quad 8400 jer je to super za photoshop,uzmem 2 harda od 500 i jedan vanjski od 500, uzmem nvidiu 9800gt 512 jer ona ima podršku za open gl 2 i još nekaj kaj je photoshop počeo iskorištavati. Uzmem 4gb memorije a u budućnosti još memorije i preći na 64 bitno  Osmijeh.
E, sad počinju moji problemi. Matičnu sam odabrao od oka da mi podržava memoriju i da ima dosta utora a za čipset pojma nisam imao.
Dođem u dućan i pričam sa trgovcem, i veli mi da corsair napajanje od 450 nije dosta jer da grafička puno guta i da mogu umjesto nje staviti ati 4670 ili jače napajanje. Nekak nije bio siguran da ima podršku za cs4Osmijeh.

1. Ako će biti namjena Photoshop, preporučam Intel Core 2 Quad, jer su osjetno bolji od AMD-ovih procesora.

2. Grafička nema veliki utjecaj u Photoshopu. Mozes uzti HD4670, isto ti je da si i uzeo GTX295 u Photoshopu. Dakle, grafička ti nema veliki utjecaj u Photoshopu CS4.

3. Rama uzmi barem 4GB, jer Photoshop uvijek vapi za memorijom.

4. Serviser priča gluposti - Corsair VX450 može vrtjeti i puuno jače komfiguracije nego sto ti mislis uzeti.

Moja bi preporuka bila:

Intel Core 2 Quad Q9550

4GB Kingmax 1066Mhz

ASRock p45de, intel P45 chipset

ATi Radeon HD4670 512MB

Corsair VX450

WD HDD 640GB x2

Ostatak (Periferiju, kuciste, optiku) odaber sam.

Ja sam ovdje štedio na grafičkoj (neces igrati igre pa ti netreba jaka, a i ako pozelis nije ni ova slaba), matičnoj (sasvim solidna i povoljna, neces OC radit pa ti i netreba bolja), rami su sasvim solidni, napajanje i HDD su odlični.

lol, lol, lol
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 13:10 (fabijan654321).
16 godina
neaktivan
Konfa sugestije...

Za Photoshop ti je važnija količina RAM-a i snaga procesora nego grafička kartica(jedino ako ne renderiraš Transformerse za novi nastavak).Namigiva

A Corsair od 450W može povući i 4890 bez problema

Slažem se s kolegom gore,što se tiče konfiguracije.

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 13:28 (dncrmt).

1 2 hvala 0
16 godina
protjeran
dncrmt kaže...

Za Photoshop ti je važnija količina RAM-a i snaga procesora nego grafička kartica(jedino ako ne renderiraš Transformerse za novi nastavak).Namigiva

Uzmeš si nekog Phenoma II X4 i 4GB DDR2,a Corsairovo napajanje može povući i 4850 bez pol frke,a ti sigurno ne misliš igrat GTAIV na max (valjda).

Razlog zbog kojeg si uzmi Phenom II X4 je AM2+/AM3 platforma kod koje ćeš napraviti lakšu nadogradnju u budućnosti.Core2Quad procesori su na LGA775 socketu koji je,recimo,zastario od novog LGA1366 socketa i novoj i5/i7/i9 platformi i podršci za triple channel.

Uff jako loš savjet.

Photoshop CS4 ide mnogo, mnogo bolje na Intelovim Procesorima.

Dokazano i u Bugu kada je bio test procesora.

Idi na Intel Core 2 Quad, po mogucnosti Q9550 jer ce ti trajati 3-4 godine.

Nijedan Phenom nema podrsku za triple chanel. Samo Core i7 9xx.

lol, lol, lol
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 13:14 (fabijan654321).
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...
dncrmt kaže...

Uzmeš si nekog Phenoma II X4 i 4GB DDR2,a Corsairovo napajanje može povući i 4850 bez pol frke,a ti sigurno ne misliš igrat GTAIV na max (valjda).

Razlog zbog kojeg si uzmi Phenom II X4 je AM2+/AM3 platforma kod koje ćeš napraviti lakšu nadogradnju u budućnosti.Core2Quad procesori su na LGA775 socketu koji je,recimo,zastario od novog LGA1366 socketa i novoj i5/i7/i9 platformi i podršci za triple channel.

Uff jako loš savjet.

Photoshop CS4 ide mnogo, mnogo bolje na Intelovim Procesorima.

Dokazano i u Bugu kada je bio test procesora.

Idi na Intel Core 2 Quad, po mogucnosti Q9550 jer ce ti trajati 3-4 godine.

Ispravio sam si poruku,malo sam glupo napisao,istina.Ne znam što mi je danas.

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 13:29 (dncrmt).
16 godina
protjeran

Nema veze.

Sad gledam po testovima, čak je i Q8200   brzi od Phenom II 955.

To što si reka za grafičku je točno, al definitivno ići na Phenom II, koji je bitno sporij od Q9550 radi neke nadogradnje nikako.

Neka uzme Q9550, 4GB, HD4670, VX450, i ta ga konfa moze sluziti 3 godine bez problema.

Phenom II nije za Photoshopa, za neke stvari mozda, al u Photoshopu je Intel dosta bolji.

Ako mu je tolika frka   da misli nadogradivat ram nakon 2 godine, i s775 podrzava DDR3, moze i na to ici.

lol, lol, lol
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 13:21 (fabijan654321).
16 godina
protjeran
Konfa sugestije...

Procesor Intel Core 2 Quad Q9550 , 4x2.83GHz, socket 775, 12Mb 1869KN

DDR2 2048MB ( 2GB ) PC8500 Kingmax , 1066MHz, KLEE88F-B8KO6 X2  438kn

Asrock P45DE, Intel P45, Intel ICH10, ATX, Dual Channel 4xDDR2535KN

Sapphire HD 4670, 1Gb GDDR3, 128bit, Dual DVI, PCI Express 16x 540KN

HDD WD 750GB, WD7501AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm 540KN

Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent. 362KN

Ukupno 4240KN + Periferija i Optika (200-ak kn). Ako imas para mozes jos staviti Corsair VX450, koji je skuplji za 200kn od CX400, premda je za ovu konfu CX400 dovoljan.

Optika, periferija po izboru.

lol, lol, lol
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 13:31 (fabijan654321).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfa sugestije...

Buđet mi je oko 5000, za kompletnu konfu sa dva harda, i još oko 1000 kn za vanjski hard,malo bolje zvučnike i sitnice neke.

Ako je ova ati 4670 sposobna isti ko i nvidia 9800 za photoshop tj ako podržava open gl2 i shader model 3 čini mi se bolji izbor jer je navodno tiša i manje troši, a što se igrica tiće, nisam baš gamer...

Još si mislim jel igra ulogu ati-amd, nvidia-intel ili to nema veze.

Na amd nebih išao jer svi pričaju da je intel quad ok za fotografije, uzeo bi ja i jači quad od 8400 ali malo tu mač loveMršti se

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
trebor kaže...

Buđet mi je oko 5000, za kompletnu konfu sa dva harda, i još oko 1000 kn za vanjski hard,malo bolje zvučnike i sitnice neke.

Ako je ova ati 4670 sposobna isti ko i nvidia 9800 za photoshop tj ako podržava open gl2 i shader model 3 čini mi se bolji izbor jer je navodno tiša i manje troši, a što se igrica tiće, nisam baš gamer...

Još si mislim jel igra ulogu ati-amd, nvidia-intel ili to nema veze.

Na amd nebih išao jer svi pričaju da je intel quad ok za fotografije, uzeo bi ja i jači quad od 8400 ali malo tu mač loveMršti se

Grafička ti definitivno netreba jača od HD4670, HD4670 podrzava i Shadere 3.0, kao i 4.0 i 4.1, te OpenGL 2.0, kao i OpenGL 3.0. Dakle, slobodno idi na HD4670, jednako je brza kao i 9800gt u photoshopu.

Kao sto i sam zakljucio cak je bolje da je uzmes jer manje trosi i manje se grije.

Neigra ti neku ulogu da li ce procesor biti AMD u kombinacij sa nvidijom, ili obnuto.

Intel je bolji u tim stvvarima.

Samo gledaj sto bolji procesor i sto vise rama, na grafickoj mozes stedjeti, kao i na ploči, jer ti netreba neka extremna.

lol, lol, lol
15 godina
neaktivan
Konfa sugestije...

Sad mi je dosta jasnije sve, jedino nisam ziher sa pregrijavanjem. Čini mi se kao da je unutra malo krcato. Dva harda, grafička... jel trbam razmišljati o dodatnom hlađenju? Atx ploča bi išla.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
trebor kaže...

Sad mi je dosta jasnije sve, jedino nisam ziher sa pregrijavanjem. Čini mi se kao da je unutra malo krcato. Dva harda, grafička... jel trbam razmišljati o dodatnom hlađenju? Atx ploča bi išla.

Netrebas, nece se ovo grijati pretjrano.

lol, lol, lol
16 godina
neaktivan
Konfa sugestije...

Grafička ti se neće grijati preko 50 stupnjeva jer ne igraš igre,a hardovi kao hardovi se ne griju preko 40 stupnjeva.Ako ćeš tako biti mirniji možeš si kupiti hladnjak.To ti je kao neko kućište u koje staviš tvrdi disk,ja imam jedno takvo i temperatura mi je između 25-35 stupnjeva.

oko za oko,pasta za zube
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2009 14:13 (dncrmt).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfa sugestije...

Tenks na odgovorima. Fabijan mi je preporučio jednu ploču, ali me i dalje muči nekaj. na specifikacijama od ploče piše:ddr3, takt memorije 1333mhz - jel točno ta memorija može biti,ili može i slabija. Ako mora biti baš ta, jel postoje ploče sa ddr2 i ddr3 utorima??Neodlučan Isto neznam kaj je sa bus-om. Jel može moj procesor bus1333 na ploču bus 1600. Vidim da tu ulogu igraju čipseti ali još ne kužim kakvu.Jel je dovoljan čipset 31 il je bolje da je 45? Sorry ak sam dosadan sa možda glupim pitanjima, ali eto, zanima me da otprilike znam kaj kupujem. Malo istražujem i surfam i malo vas molim za pomoć.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfa sugestije...

Evo složio sam u instar informatiki konfu, ali bez matične. Jel ja ne vidim ili tu nema ploče za moju konfu, a da ima čipset 45 i da nije intelova. Vele ljudi da intel baš i nisu neke ploče. Bilo bi dobro da ploča ima raid, sata2,bolji zvuk,atx, neznam kaj još. Zasad su mi u igri instar informatika i adm, jer mi se čine najjeftiniji. Gledao sam i links ali malo su skuplji.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice