Konf + Tipkovnica i mis + ekran = 6000kn

poruka: 21
|
čitano: 1.900
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Eto sto kazete na ovo:

Konfa

Procesor: AMD Phenom II X6 1075T , socket AM3, 3.0Ghz, 9MB c

MaticnaASUS M4A87TD/USB3, AM3, AMD 870, SB850, BUS 5200 MHz, DDR3

MemorijaDDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1600MHz, FLGE85F

HDD: WD 1Tb, 1002FAEX , SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, WD Caviar Black

Napajanje: SEASONIC 520W, SS-520GM, aktivni PFC, Hlađenje 120mm

DVDLG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

KucisteThermaltake V3 Black Edition, VL80001W2Z, Middle Tower, 4,6 kg

Dodatni ventilatorASUS 1225S1/ID2 Blue, Hladnjak za kućište, Promjer 12 cm, 1200

Kao sto vidite, nema graficke. Kakva je integrirana graficka na toj maticnoj? Vjerojatno je dovoljna za moje potrebe, s obzirom da nije gaming konfa.

Sto kazete na napajanje? Ne razumijem se, ali netko mi je jos prije savjetovao ovo napajanje. Je li previse ili je pak premalo?

Pasu li sve komponente? Mislim, rade li zajedno?

Tipkovnica i mis

Tipkovnica Cooler Master Slim X i Neo-E miš, USB, miš Ergonomski

Htio sam slim tipkovnicu, pa mislim da mi je ovo dobra. Imate li savjete? Koristi li ju tko? Mogu li mozda za iste novce dobiti bolju tipkovnicu i mis?

Monitor

LG E2340T-PN 23" LED Wide LCD Monitor; Resolution 1920x1080

Mislio sam se izmedju dva monitora. Skoro pa su isti. Ovaj koji sam naveo je 300kn jeftinija, a contrast mu je bolji. Samo je response time losiji. Koristi li tko ovaj monitor? Je li dobar? Kakva je slika?

Takodjer, koliko dodje sastavljanje kompa i postarina u ADM-u? Mogu li me mozda prevariti (tako da stave krive komponente)? Je li mozda bolje da mi komponente dodju, pa da ih ja spojim (uzmite u obzir da nikada to nisam radio i da nemam pojma o tome)?

Eto hvala vam na svemu. Samo zelim biti siguran da je to to. :D Hvala jos jednom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 11:58 (dario111cro).

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav

Ta matična ti nema grafiku na sebi.Moraš ići ili na 880 chipset ili 890GX,Evo mog prijedloga,Asrock 880 Extreme 3.

Napajanje je dovoljno.Adm ti slaže konfe besplatno a i dostava je za narudžbe preko 2000kn besplatna tako da ne moraš brinuti.

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala puno. Podrzava li ta maticna X6 1075T?

I da, jos dva pitanja. Stanu li te komponente u odabrano kuciste? I je li mi potreban ovaj ventilator? Da ne pravim nepotrebno dodatnu buku.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa ako tie regular john dao maticnu valjda je trazio da se sve komponente slazu na nju :D

ma stace ti sve!

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Super :D

Jos samo da mi netko nesto kaze u vezi s monitorom i ventilatorom (kojeg bi ja najradje izbacio) i idem u soping. Hvala vam puno ljudi :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e sa monitorima nisam tako dobar :D
mislim dobices sa kucistem ventilatore kolko ja znam tako da ti nece trebat!

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pa znam i sam da dolazi jedan ventilator s kucistem. No, kako je procesor dosta jak, mislio da mi je mozda potreban jos jedan ventilator.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Konf + Tipkovnica i mis + ekran = 6000kn
dario111cro kaže...

Super :D

Jos samo da mi netko nesto kaze u vezi s monitorom i ventilatorom (kojeg bi ja najradje izbacio) i idem u soping. Hvala vam puno ljudi :)

Dobro je da imaš "propuh" u kučištu,jer ono dođe samo sa zadnjim ventom.Onaj vent nije loš(ne znam da li ima LED ili je samo plave boje),a 24dBa se i čuje malo.Idi na njega ako ne onda bi ja išao na ovaj.Ima PWM pa ga uštekaš na Mat.ploč. i ona ga regulira po potrebi.

15 godina
neaktivan

pa sa tim procesorom ces dobit stok cooler! {#}

1 0 hvala 1
16 godina

Monitor se čini sasvim u redu.Pogledaj malo reviewe po netu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Vise mi se svidja taj ventilator s PWM-om. :D

Gdje da ga stavim?

0 0 hvala 0
16 godina
dario111cro kaže...

Vise mi se svidja taj ventilator s PWM-om. :D

Gdje da ga stavim?

Ja bih ovog što dobiješ sa kučište stavio ispred(zbog LED-a) a Scythe bi stavio iza.Ali možeš i ostavit tako kako je pa reći da ti ovaj dodatni stave sprijeda.

17 godina

Ako se baš ne kužiš u slaganje, onda ga nemoj ti stavljat nego to prepusti ADM-u. Obavezno im kod narudžbe napomeni gdje da ga ugrade.

A što se tiče tvoje konfe, sve je ok. Naravno preporuka ASRock 880G i možeš umjesto WD 1TB black uzet WD 1TB blue.

Za monitor i periferiju odluku prepuštam tebi.

Ja bi to ovako složio. Ako bi ostavio tvoj monitor i periferiju uštedio bi oko sveukupno oko 300 - 350 kn. Nije nešto , ali...

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Sa 520W na 430W? Kako se uopce racuna napajanje?

I zasto 1333MHz umjesto 1600Mhz. Sto gubim na tome?

Isplati li mi se za tih 300kn uzimati slabije komponente?

0 0 hvala 0
16 godina

ja bi na tov mjestu stavio neku grafu, makar najjeftiniju.

znam da ti ne treba, ali neke integrirane su toliko slabe da niti YT ne radi

Volim jabuke :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
power_user kaže...

ja bi na tov mjestu stavio neku grafu, makar najjeftiniju.

znam da ti ne treba, ali neke integrirane su toliko slabe da niti YT ne radi

Ne vjerujem da su tako slabe jer ja na intel 965 384mb koja CS nemože pokrenit na preko 30,40fps editam videe u Vegasu te surfanje i gledanje HD videa sasvim odlicno funkcionira.

15 godina
neaktivan

"Integrated AMD Radeon HD 4250 graphics, DX10.1 Class iGPU, Shader Model 4.1, Max. shared memory 512MB"

Mislim da je to uredu.

Rupy me sada bacio u dilemu. Mislim da mi se to ne isplati. Jos jedino da mi netko da neki savjet oko monitora :D

0 0 hvala 0
17 godina
dario111cro kaže...

Sa 520W na 430W? Kako se uopce racuna napajanje?

I zasto 1333MHz umjesto 1600Mhz. Sto gubim na tome?

Isplati li mi se za tih 300kn uzimati slabije komponente?

Ako češ povremeno igrat onda ti integruša baš i nije dovoljna.

Što se tiče napajanja ti si odabrao prejako s obzirom na potrošnju ostalih komponenti. Nije sve u brojkama, i još k tome preskupo, 630 kn.

Ja sam ti preporučio jeftinije (465 kn), i više nego dovoljno + da još uzmeš neku jeftiniju diskretnu grafičku.

Ako ćeš u doglednoj budučnosti uzimat neku grafu, Seasonic 520W (ne modularno) bi po meni bio odlićan izbor, ali trenutno ga nema u ADM-u. inače je 550kn.

Više o napajanjima možeš naći ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/sve-koje-zanimaju-napajanja/389.aspx

Vjeruj mi u igrama i aplikacijama nečeš osijetit razliku između 1333Mhz i 1600Mhz.

Tu smo da ti pomognemo u odluci i sugeriramo šta je bolje za tebe s obzirom na novčani limit i svrhu računala kao takvog.

A ti se moraš odlučit za šta ti treba komp! Da li češ clockat! Hočeš li igrat igre ili ne! Puno toga u glavi posloži prije nego počneš radit odabir komponenti. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 14:30 (Rupy).
15 godina
protjeran

Za sta ce ti comp sluziti? Cini mi se da neke komponente uzimas preskupe dok na bitnijima stedis.

1 0 hvala 1
17 godina

Ako mu komp treba za neki normalni svakodnevi rad (office, internet, gledanje filmova) onda je X6 definitivno nepotreban.

Za neko povremeno igranje X4 bi bio i više nego dovoljan, uz naravno diskretnu grafičku.

Uglavnom kao i što sam rekao u postu gore, prvo odlučit koja je namjena računala, onda vidjet koliki je max. novčani limit i tek onda kupovina.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Novcani limit za sve skupa je 6000kn.

Komp ce sluziti za svakodnevni rad (kao sto si rekao: office, internet, gledanje filmova) + za obradu odgomnih kolicina podataka (po 5000 slika i slicnih stvari). Kakva je to obrada, ne smijem u detalje. No znam da mi jak procesor sigurno treba.

Igre necu previse (ako hocu uopce to ce biti minecraft i malo CS na losoj rezoluciji). Sada, ako uzimam jeftiniju graficku (jer mi to preporucujete) treba li mi Asrock 880 ili da se vratim na staru ASUS M4A87TD/USB3?

Za memoriju cu jos malo pogledat.

Hvala vam svima zasada ljudi, super ste :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice