- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Daj malo više detalja osim "6 ili 7 jezgri"!
Prvenstvena namjena računala, jel potrebna periferija i sl.
Ovako, na pamet, ti ne možemo puno pomoći.
imam ti ja svoj shop pa ti mogu sastaviti neku konfu ako zelis posaljem ti na privatno
PS: nema sa 7 jezgri :)
Aha... Jel imaš neke postojeće komponente koje bi mogao iskoristiti (npr. pržilica, kućište i sl) ili treba sve novo?
Hehe... Oznaka "Core i5" ne podrazumijeva da procesor ima pet jezgri.
Što se ostalog tiče, u Protisu trenutno stanje ponude i nije baš najraznovrsnije pa sam u zadanom budžetu složio konfu iz priloga. Naravno, moglo se sve složiti dosta bolje, ali trenutno dosta stvari nije raspoloživo.
Ukoliko želiš, možemo iskombinirati i nešto s AMD-om?!
teoretski neizvedivo. nemaš dovoljno novca na raspolaganju..xD za tako jak komp. cpu sa 7 jezgri nije još na tržištu pc-ja
Btw evo ti što ja mogu složiti za 4000 kuna, a da ti je OK za web, video renderiranje te igre na medium detaljima:
Ovako - Graficku, monitor, cd/dvd pogon, kuciste imam, nije mi jedino jedna stvar jasna:
Vidio sam na netu neke AMD x4, x6, i pise da svaki taj procesor ima toliko jezgri (npr x4- 4 jezgre itd) onda naidem na i5( i pomislit da ima 5 jezgri al ocito nije)
Znaci ako moze nadite mi neki močan procesor, 4 gb rama najpovoljnije, i maticnu koja ce sve to podržat...
neznam za napajanje jer imam vec 400w , mozda budem trebao uzet novo al eto...
Ovako - Graficku, monitor, cd/dvd pogon, kuciste imam, nije mi jedino jedna stvar jasna:
Vidio sam na netu neke AMD x4, x6, i pise da svaki taj procesor ima toliko jezgri (npr x4- 4 jezgre itd) onda naidem na i5( i pomislit da ima 5 jezgri al ocito nije)
Znaci ako moze nadite mi neki močan procesor, 4 gb rama najpovoljnije, i maticnu koja ce sve to podržat...
AMD i Intel imaju potpuno različite nomenklature procesora. Dok AMD u nazivu procesora jasno naznači o kolikom se broju jezgara radi, Intelova politika je drugačija.
Što se tiče napajanja, mislim da je neophodno kupiti novije i kvalitetnije napajanje. ...pogotovo u slučaju kupovine moćnijeg procesora koji sam po sebi troši više električne energije.
Cijena predložene AMD konfiguracije je cca 3300 kuna i svakako bi vrijedilo od preostalog iznosa do 4000 kuna uložiti u neki kvalitetniji hladnjak pošto je stock hladnjak koji dođe s procesorom, blago rečeno, treš!
ljudi jeli slucajno zaboravljate GPU ukljucit u to ili sam ja nesto propustio?
ja sam nesto propustio...pre umoran sam, bolje da odem spavat...
Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
Ah. Onda O.K.
Evo
Ne kužim što će mu takav cpu, čovjek nezna kolko i5 ima jezgri, ti mu daješ ocabilno đubre, i neki i5 2300 mu je i više nego dovoljan.
neka se ima i sb konfa:))
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!