Kompjuter za 4000kn

poruka: 19
|
čitano: 6.996
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kompjuter za 4000kn
Zelio bih kupiti kompjuter za 4000kn sa jakim procesorom npr da ima 6 ili 7 jezgri, ostalo je sve nebitno... Pozdrav i ako moze preporuka!

0 2 hvala 0
17 godina
Re: Kompjuter za 4000kn
rakicar kaže...
Zelio bih kupiti kompjuter za 4000kn sa jakim procesorom npr da ima 6 ili 7 jezgri, ostalo je sve nebitno... Pozdrav i ako moze preporuka!

Daj malo više detalja osim "6 ili 7 jezgri"! {#} 

Prvenstvena namjena računala, jel potrebna periferija i sl.

Ovako, na pamet, ti ne možemo puno pomoći.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
14 godina
neaktivan
Internet, sony vegas renderanje videa, igranje black ops, ugl srednje zahtjevne igre ..
16 godina
rakicar kaže...
Internet, sony vegas renderanje videa, igranje black ops, ugl srednje zahtjevne igre ..

imam ti ja svoj shop pa ti mogu sastaviti neku konfu ako zelis posaljem ti na privatno

PS: nema sa 7 jezgri :)

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
17 godina
rakicar kaže...

Aha... Jel imaš neke postojeće komponente koje bi mogao iskoristiti (npr. pržilica, kućište i sl) ili treba sve novo?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 12:38 (cro_blue).
14 godina
neaktivan
Trenutno imam : Intel dual core 2x1.6ghz 2gb ram 250gb Nvidia geforce 9600gt 512mb Maticna neka gigabayte neznam tocno naziv.. Ugl jedino me procesor zeza, htio bih neki sa dobrim procesorom recimo i5 (za 5 jezgri) itd i htio bih da ima 4gb rama , a graficku iz mog kompa bih samo prebacio u novi...
17 godina
rakicar kaže...
Trenutno imam : Intel dual core 2x1.6ghz 2gb ram 250gb Nvidia geforce 9600gt 512mb Maticna neka gigabayte neznam tocno naziv.. Ugl jedino me procesor zeza, htio bih neki sa dobrim procesorom recimo i5 (za 5 jezgri) itd i htio bih da ima 4gb rama , a graficku iz mog kompa bih samo prebacio u novi...

Hehe... Oznaka "Core i5" ne podrazumijeva da procesor ima pet jezgri. {#} 

Što se ostalog tiče, u Protisu trenutno stanje ponude i nije baš najraznovrsnije pa sam u zadanom budžetu složio konfu iz priloga. Naravno, moglo se sve složiti dosta bolje, ali trenutno dosta stvari nije raspoloživo.

Konfa iz Protisa Konfa iz Protisa
Grafičku si rekao da nećeš mijenjati, pretpostavljam da će isto tako biti i s kućištem, odnosno s pržilicom. Svejedno, ostavio sam razmak do 4000 kuna tako da i to dvoje po želji možeš ugurati u zadani proračun.

Ukoliko želiš, možemo iskombinirati i nešto s AMD-om?!

17 godina
protjeran
rakicar kaže...

teoretski neizvedivo. nemaš dovoljno novca na raspolaganju..xD za tako jak komp. cpu sa 7 jezgri nije još na tržištu pc-ja

Btw evo ti što ja mogu složiti za 4000 kuna, a da ti je OK za web, video renderiranje te igre na medium detaljima:

serve the servants oh no that legendary divorce is such a bore
14 godina
neaktivan

Ovako - Graficku, monitor, cd/dvd pogon, kuciste imam, nije mi jedino jedna stvar jasna:

Vidio sam na netu neke AMD x4, x6, i pise da svaki taj procesor ima toliko jezgri (npr x4- 4 jezgre itd) onda naidem na i5( i pomislit da ima 5 jezgri al ocito nije)

Znaci ako moze nadite mi neki močan procesor,  4 gb rama najpovoljnije, i maticnu koja ce sve to podržat...

neznam za napajanje jer imam vec 400w , mozda budem trebao uzet novo al eto...

17 godina
rakicar kaže...

Ovako - Graficku, monitor, cd/dvd pogon, kuciste imam, nije mi jedino jedna stvar jasna:

Vidio sam na netu neke AMD x4, x6, i pise da svaki taj procesor ima toliko jezgri (npr x4- 4 jezgre itd) onda naidem na i5( i pomislit da ima 5 jezgri al ocito nije)

Znaci ako moze nadite mi neki močan procesor,  4 gb rama najpovoljnije, i maticnu koja ce sve to podržat...

AMD i Intel imaju potpuno različite nomenklature procesora. Dok AMD u nazivu procesora jasno naznači o kolikom se broju jezgara radi, Intelova politika je drugačija.

Što se tiče napajanja, mislim da je neophodno kupiti novije i kvalitetnije napajanje. ...pogotovo u slučaju kupovine moćnijeg procesora koji sam po sebi troši više električne energije.

AMD konfa iz Protisa AMD konfa iz Protisa
Uzeo sam si malo slobode pa sam, za slične novce, složio konfiguraciju temeljenu na AMD-ovom procesoru koja će bez većih problema parirati ranije predloženoj Intelovoj, a ima dvije jezgre više koje će u nekim aplikacijama itekako dobro doći.

Cijena predložene AMD konfiguracije je cca 3300 kuna i svakako bi vrijedilo od preostalog iznosa do 4000 kuna uložiti u neki kvalitetniji hladnjak pošto je stock hladnjak koji dođe s procesorom, blago rečeno, treš!

17 godina
protjeran
rakicar kaže...

Ah. Onda O.K.

Evo

15 godina
neaktivan
Kompjuter za 4000kn

ljudi jeli slucajno zaboravljate GPU ukljucit u to ili sam ja nesto propustio?{#}

ja sam nesto propustio...pre umoran sam, bolje da odem spavat...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 2:13 (rops84).

1 0 hvala 0
15 godina
Cemu nova tema!? www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/molio-pomoc-sastavljanja-kompjutera/92668.aspx
Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
rakicar kaže...

Ah. Onda O.K.

Evo

Ne kužim što će mu takav cpu, čovjek nezna kolko i5 ima jezgri, ti mu daješ ocabilno đubre, i neki i5 2300 mu je i više nego dovoljan.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
17 godina
protjeran
Kompjuter za 4000kn

neka se ima i sb konfa:))

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kompjuter za 4000kn

evo ti

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 11:17 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ja sam za 4500 kn sozio intel i3 7100 3.9 ghz gtx 1050 2 gb graficka neka obicma asrockova maticna 8gb rama 500w napajanje neko jeftino kuciste 1tb hard 120 gb ssd
17 godina
Nisi mogao losije sloziti, a i kasnis s odgovorom kojih 6 god
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Patrick_cro kaže...
Nisi mogao losije sloziti, a i kasnis s odgovorom kojih 6 god

Battleog - 191silvinjo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice