Koliko GPU matična može podržati?

poruka: 7
|
čitano: 2.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

unaprijed želim zahvaliti na odgovorima iako moje pitanje zvuči potpuno "bedasto" ali htio bih provjeriti prije nego krenem prčkati po kompu.

Naime imam računalo cca 2 godine i na njemu se nalazi matična ploča Asrock z97m anniversary sa grafom MSI R9 270x i zanima me da li je moguće na navedenu matičnu ugraditi još jednu grafičku?

Na službenoj stranici piše da ima priključke 1 x PCIe 3.0 x16, 2 x PCIe 2.0 x1 , da li to znači da sa riserom mogu spojiti još jednu istu takvu grafu? Ako je moguće, koji riser kupiti? 

Znam da i nema previše smisla ugrađivati još jednu grafu u sustav radi gaming-a, ali imam istu takvu grafu koja mi stoji i skuplja prašinu, a sa sadašnjom skupim 2$ preko mining-a, zašto ne to i poduplati ako je moguće?

Lijep pozdrav!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koliko GPU matična može podržati?
Nemres, trebaju ti 2 pci x16 slota..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. Onda ova 2x pcie x1 slot ne služi ničemu u mojem slučaju?

15 godina
neaktivan
Sluzi za neke druge stvari. Zvucna, usb hub ili tak nes..
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
17 godina
neaktivan

Zapravo je moguće jer postoje riseri PCIe16 to PCIex1 no ne znam da li bi grafička kartica radila u punom kapacitetu jer nisam u tim majnerskim vodama.

Imaš npr KLIK

KLIK

KLIK

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 15:58 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Upravo zbog risera i pitam. Malo sam se bacio u istrraživanje i vidim da ih mnogi koriste, bez obzira na x16/x4/x1, ali ne želim prčkati po tome ako nisam siguran da će raditi. Da li možda ima netko iskustva s time?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U posljednje vrijeme na forumu imaš poveći broj tema i vijesti o Bitcoinu, majnanju i sl. gdje se javlja ekipa koja rudari. Potraži temu i pitaj, vjerujem da će ti se netko javiti u svezi odgovora.

https://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/rudarenje-moze-biti-isplativo/250555.aspx?page=5

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 20:29 (boxer).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice