Koji kontroler za 6 ventilatora?

poruka: 3
|
čitano: 1.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pomozite da se odlucim

pozz narode

Sastavio sam masinu sa poprilicno jakim komponentama i sad je dosao red da u centralnu jedinicu dozovem uragan tj. planiram da uzmem dodatnih 7-8 ventilatora ali prije toga, kao sto znate, da bi tolike ventilatore ugradio u svoj PC, treba imati onaj front panel, potenciometar za ventilatore (fan controller) jer ne mogu se svi na maticnu plocu spojiti...
Da ne duzim, odlucio sam se za fan controller koji podrzava 6 ventilatora (6 channel) i displayom, pa sam nasao na netu  ova dva koja odgovaraju mojim zahtjevima:
 1. Lamptron fc5 v3
2. Thermaltake Commander f6 RGB
 U Hrvatskoj je bio u ponudi, a mislim da i danas ima Scythe Kaze Master Pro 5.25 ali od njega sam nesto odustao jer je starija tipa, a vise se i ne proizvodi...mada i njega bi uzeo ako bi mi neko od vas strucnijaka savjetovao i preporucio...

Pa sta vi mislite gospodo od ova 2 gore, koji mi preporucujete da kupim, meni sto se tice specifikacija izgledaju isto...ali eto ja nisam neki strucnjak za potenciometre pa bi vas zamolio, ako je neko imao iskustva sa ovime da me savjetuje i kaze svoje misljenje?

Hvala vam unaprijed na preporukama :)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Pomozite da se odlucim
Torzioni kaže...

pozz narode

Sastavio sam masinu sa poprilicno jakim komponentama i sad je dosao red da u centralnu jedinicu dozovem uragan tj. planiram da uzmem dodatnih 7-8 ventilatora ali prije toga, kao sto znate, da bi tolike ventilatore ugradio u svoj PC, treba imati onaj front panel, potenciometar za ventilatore (fan controller) jer ne mogu se svi na maticnu plocu spojiti...
Da ne duzim, odlucio sam se za fan controller koji podrzava 6 ventilatora (6 channel) i displayom, pa sam nasao na netu  ova dva koja odgovaraju mojim zahtjevima:
 1. Lamptron fc5 v3
2. Thermaltake Commander f6 RGB
 U Hrvatskoj je bio u ponudi, a mislim da i danas ima Scythe Kaze Master Pro 5.25 ali od njega sam nesto odustao jer je starija tipa, a vise se i ne proizvodi...mada i njega bi uzeo ako bi mi neko od vas strucnijaka savjetovao i preporucio...

Pa sta vi mislite gospodo od ova 2 gore, koji mi preporucujete da kupim, meni sto se tice specifikacija izgledaju isto...ali eto ja nisam neki strucnjak za potenciometre pa bi vas zamolio, ako je neko imao iskustva sa ovime da me savjetuje i kaze svoje misljenje?

Hvala vam unaprijed na preporukama :)

Imaš splitere za takve stvari. Šta ćeš kupovat controller? Imam 8 ventilatora u kućištu i kontroliram ih sve putem ASUS Fan Xperta. Prednja dva su spojena na jedan ulaz. Gornja dva na drugi naprimjer. Splitani. Svi se vrte kako želim. Uštedi pare i kupi bolji cooler za CPU.

13 godina
neaktivan
Re: Koji kontroler za 6 ventilatora?
E hvala na odgovoru i prijedlogu.
Da budem iskren, ja sam malo "zanivljaca" kad su u pitanju takve stvari pa volim malo i usminkat tj.volim i da na oko bude lijepo pa tako i forsiram prednji fan controller i konkretno me zanima od ova gore dva koji je bolji, imaju zvanicne stranice od njih pa ne mogu da vidim neke pretjerane razlike u specifikacijama pa mozda neko od vas uoci ili vec zna....ali hvala opet u svakom slucaju....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice