Koja konfa je bolja za moje potrebe?

poruka: 16
|
čitano: 2.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Racunalo mi hitno treba i to za rad, jer mi je stari laptop na kojem sam dosad radio riknuo. Radim kao web i graphic dizajner. Meni komp treba prvenstveno za rad u vise programa odjednom kao sto su Photoshop, fireworks, Corel, dreamweaver, Office, thunderbird + browseri i virtualni apache server. Tu i tamo kad uhvatim nesto free timea volio bi moci i odigrati neku igru na midd detaljima, te moci kvalitetno gledati HD filmove. Znaci multitasking mi je vjerojatno najvazniji ovdje.

Evo nekoliko dana se vec informiram, citam i primam savjete, pa sam dosao do ove dvije konfiguracije :

AMD
1 x Asrock 880G Pro3 AMD SB850, ATX, FSB 2600, Dual Channel 4xDDR3 - 1866
1 x Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Editon, socket AM3, BOX,C3
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, CL9,Value
1 x Sapphire HD 5750, 1GB GDDR5 128bit, Dual DVI + HDMI, PCI Express
1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II
1 x CoolerMaster Elite 370, black, (W)190 x (H)424 x (L)481 mm,4.7kg
1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology

Eventualno bi uzeo umjesto Saphire HD 5750 grafe ovu ili ipak ne s obzirom da prva ima 1GB memorije:
Grafička kartica Sapphire PCI-E ATI Radeon HD6670 GDDR5 512MB/128bit, 800MHz/1GHz, PCI-E 2.1 x16,HDM

Intel
Asrock Z68 Pro3 - Intel Z68, ATX, 4xDDR3 2133MHz
Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155
DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, CL9,Value
HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II
Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology
CoolerMaster Elite 370, black, (W)190 x (H)424 x (L)481 mm,4.7kg

Kod intelove konfe nema love za grafu, pa cu za prvu ruku koristiti integriranu, dok nesto od starog kompa ne prodam i ustedim za postenu grafu.

Alternativno kuciste za obje konfe je Kućište Thermaltake V4 Black Edition (ukoliko ne bude na lageru)

Molim Vas da mi pomognete sad evo definitivno izmedu ove dvije konfe izabrati onu koja bi najbolje odgovarala mojim zahtjevima koji su opisani u pocetku posta.

Hvala lijepa unaprijed.
2 AMD
22 INTEL
www.neolit.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Koja konfa je bolja za moje potrebe?
Borin kaže...

Moja preporuka je Intel, bez nekog specijalnog objasnjenja. Jednostavno je taj proc bolji izbor za tu namjenu (multitasking, WEB obrada/obrada WEB stranica...)od bilo kojeg AMD-ovog Phenoma.

Kasnije samo ubodi neku malo bolju grafu, tipa HD5750 i to je to.

15 godina

Ako je tako kao sto si naveo: da ce ti racunalo sluziti za PS,Corel itd. i da ti je bitnan multi tasking, onda uzmi intel

Jer i5 2500k u multi taskingu doslovce pojede Phenoma 955.

Jedino sto ako uzmes intel kazes da ces privremeno radit na integruši.. To ni u kojem slucaju nije dobro pogotovo kod PS-a, probaj se rastegnuti i uzeti 5750.

Slobodno stisnes Hvala :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 18:30 (Brega55).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

definitivno intel a onda kad rasprodas stari komp si kupi graficku.

Ako puno radis u photoshopu mozda ti je bolji izbor nvidia zbog CUDA podrske mada uz tako jak procesor ce biti dobre i ati kartice.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 18:34 (tutanjkamen).
15 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

Ako je tako kao sto si naveo: da ce ti racunalo sluziti za PS,Corel itd. i da ti je bitnan multi tasking, onda uzmi intel

Jer i5 2500k u multi taskingu doslovce pojede Phenoma 955.

Jedino sto ako uzmes intel kazes da ces privremeno radit na integruši.. To ni u kojem slucaju nije dobro pogotovo kod PS-a, probaj se rastegnuti i uzeti 5750.

Nemogu se nazalost nikak rastegnuti dok ne prodam nesto od starih komponenti... Al cim uspijem nesto utopit, uzimam grafu. Max za mjesec ili 2.

Do onda bi se moralo moci sa integrusom, s obzirom da sam dosad radio na NVidia 8600M GS 512MB.

www.neolit.hr
14 godina

Intel je osjetno brža solucija. Čak bih se usudio reći i to puno brža.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 18:34 (Ranko Kukumar).

1 1 hvala 1
15 godina
Borin kaže...

Nemogu se nazalost nikak rastegnuti dok ne prodam nesto od starih komponenti... Al cim uspijem nesto utopit, uzimam grafu. Max za mjesec ili 2.

Do onda bi se moralo moci sa integrusom, s obzirom da sam dosad radio na NVidia 8600M GS 512MB.

Onda nema dileme. intel pa kad skupis novce upiknes si zasebnu graficku. Procesor je dovoljno jak da preuzme dio posla graficke na sebe

15 godina

Intel je pobjednik bez ikakvog upita,a da ne govorimo o stabilnih 5ghz na zraku sa postenim coolerom(i52500k){#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

x6 1055t?anyone???

add me xf:bobbyz666
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
BobbyZ kaže...

x6 1055t?anyone???

Navedeni procesor nema nikakve sanse protiv i5 2500k,jednostavno je losiji

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
BobbyZ kaže...

x6 1055t?anyone???

Navedeni procesor nema nikakve sanse protiv i5 2500k,jednostavno je losiji

Tako je, i5 2500K je za tu namjenu mnogo, ali mnogo bolji izbor. U svemu ostalom Intel je također dosta bolji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.7.2011 20:10 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan

Zasad je odluka stvarno jasna, intel vodi 7:1 u glasovima a i u postovima...

Komp cu uzet u srijedu, prije ne stignem pa evo do onda neka tema stoji otvorena za daljnje komentare...

{#}

Jojjj jedva cekam srijedu... {#} pa kad te kutije donesem doma, pa kad pocnem otpakiravat i proucavat svaki detalj hardware-a {#}pa onda windoze, pa drivere...

www.neolit.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da NE OTVARAM NOVU TEMU EVO MOG PITANJA:

Znaci FREND mi kupuje gamerski kompjuter za 6000kn sa monitorom ZELI DA BUDE SAMSUNG KOJI IMA FULL HD

i da ima kuciste dobro

i neka bude u PROTISU

NAPOMENA: sve mora biti zasebno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

KOMP JE KUPLJEN !!!! JEEEEEEE {#}{#}

I sinoć sastavljen u profesionalnom okruzenju kuhinje na velikom stolu, uz pivicu i cigaricu, popraceno detaljnim analiziranjem svakog pojedinog dijela novokupljenog hardware-a i naravno slikanjem (Uskoro uploadam koju slikicu)

(Nevjerojatno kako se covjek transformira u malo dijete kad mu novi komp na stolu nesastavljen lezi) hehehehehe

I nista mi nije moglo taj dan pokvariti. Ah koja uzivancija.

Uglavnom.

Nakon razno raznih peripetija oko placanja na american, i nedostupnosti proizvoda kupio sam ovo:

u Instar informatici, ekipa tamo je super, usluzni, nasmijani, kuze se u stvari, i sto je najvaznije imali su sve na lageru i moglo se placati na rate na american.

Neznam da li ste znali ali glupi protis je ukinuo placanje na american.

Ploča je ipak bila Gigabyte, jednostavno joj vise vjerujem nego asrocku, plus izgleda prebrutalno, matt crna kao i kuciste koje je i iznutra crno sto nevjerojatno lijepo izgleda,

napajanje XFX 550W je stvarno vec po izgledu jako kvalitetno i osjeti se da je to klasa iznad.

I tako sam se divio svojoj novoj igracki dok me zena upitno i nerazumljivo gledala :) {#}{#}

Kaj ja brijem oko toga toliko, onda sam joj donio cpu corei5 i rekao ovo ti kosta cca 1600kn i mozak je svakog kompa.

Zacudena rece samo issss kak je to malo, kaze da sam isla pospremat ja bi to bacila u smece, daj ti to nemoj ostavljati na stolu.... {#}

Reko bez brige, to ide na sigurno mjesto zvano socket 1155 hehehe.

Natocio pivicu i lagano nastavio sa sastavljenjem hehehehe

zivot je lijep {#}

www.neolit.hr
15 godina
neaktivan
Borin kaže...

Drago mi je zbog tebe!  {#}

15 godina
neaktivan
croatia boss kaže...

Da NE OTVARAM NOVU TEMU EVO MOG PITANJA:

Znaci FREND mi kupuje gamerski kompjuter za 6000kn sa monitorom ZELI DA BUDE SAMSUNG KOJI IMA FULL HD

i da ima kuciste dobro

i neka bude u PROTISU

NAPOMENA: sve mora biti zasebno

Izvoli:

http://www.protis.hr/products/details/procesor-s1155-intel-core-i5-2500k-33ghz-6mbcooling-fan-box/41695

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-s1155-asrock-p55-p67-pro3--intel-p67-atx-4xddr3-2133mhz/39879

http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1333mhz-2gb-kingmax/9297 (2x)

http://www.protis.hr/products/details/kuciste-gigabyte-gzx2-midi-tower-atxmatx-bez-napajanja-black/41114

http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-ii-500-gb-samsung-spinpoint-f3-35-7200-rpm-16mb-hd502hj/25430

http://www.protis.hr/products/details/opticki-uredaj-interni-sata-lg-gh22ns50rbbb-bare-bulk-black/25107

http://www.protis.hr/products/details/msi-gtx560ti-hawk-twinfrozr-iii-1gddr/45201

http://www.protis.hr/products/details/napajanje-450w-xfx-core-edition-80---easyrail-technology--jamstvo-60-mjeseci-putem-registracije-na/42582

5.399,51kn,

+

http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-215-aoc-f22-1920x1080-300-cdm2-60-0001-5ms-black/30571,

TOTAL: 6.166,15kn, Protis

zvjerska GTX560Ti HAWK koja se OC-a kao luda, matična s 8 faza za CPU, kvalitetno napajanje koje ce drzati bez problema te 4GB RAM-a....

Neka se proba protegnuti za tih 160-tak kn jer se zaista veoma, veoma isplati!

Moja preporuka!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice