Jeftin i jak PC za vikendicu

poruka: 7
|
čitano: 1.053
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Ovako..ja i rođak smo došli na ideju da za neku siću složimo koliko toliko jak PC za vikendicu,za gledanje filmova i igranje igrica,obojica imamo doma relativno dobre kante ali one ne idu tamo

Zašto jeftin? Zato jer je napon tamo za ku*ac,vikendica je bogu iza nogu pa grmljavina ovo ono...,pa ako nam sprži bolje nek sprži <1000 kuna nego 7000

Plan je ovakav...ono što imamo doma bi iskoristili i na toj bazi išli dalje...

Ovo je najbolje šta imamo doma viška od starih poderotina

Asrock G41M-s3 ploča (socket 775,DDR3 1333) mATX,ne radi integrirana mrežna kartica,ali internet nam ni ne treba

Intel Pentium Dual core E5800 3,2 GHz

Kingmax 2x2GB DDR3 RAM memorija

19" monitor

cd/dvd optika

imamo i neke HDD-ove,neki su dobri,neki loši

ono što nam treba...ima li smisla ići na neki stari core 2 quad ili možemo ovaj podignut overclockom da bude pristojan za GTA V,dirt rally,beamng.drive,...

Grafička kartica,također nešto što jeftinije a bolje (može i polovno,naravno),uglavnom bi bio spojen na 42" TV,ne treba sad bit neka brutalna fps mašinerija,samo da ide glatko na medium postavkama i to je to

barem još 4gb ddr3 rama bi bilo poželjno,zar ne? Provjerio sam,ploča može primit 8

sa hladnjacima smo slabi,posebno kada bi bio OC u pitanju,imamo jedan AMD koji sigurne ne paše na ovu ploču i raštelane stock intelove 

ima li smisla kupiti SSD za tu drlju?

napajanje sam zaboravio,imamo LC power 420w (novo bilo 150kn,nije neka sreća) i FSP Group Fortron 350w,potonjem više vjerujem

tipkovnica i miševa se nađe i novig,a i imamo to uopće nije problem,zvučnike imamo u vikendici 

kućište nemamo,a i koji će nam vrag..šljakat će to i bez njega

da li se što složit za jeftinu lovu od toga? otvoren sam za sve preporuke...novci nisu problem,ali kako sam već rekao,što jeftinije to bolje..

Svemirski mega car
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Procesor si uzmes neki xeon i modaš ploču, to ti je cca 200-250kn trošak, jer danas nema smisla bez quad core cpu-a. Taj xeon je dovoljno jak da tera solidne grafiče, a hladnjak se nađe ok za 50-100kn

Ram obavezno 8gb, danas se nađe za 150kn.

grafu uzmeš npr ovu, odlična ponuda, taman za xeona

napajanje uzmeš nešto tipa ovo, iako bi možda i taj fortron izdržao

kućipte bilo koje za 50kn, samo da ti nije na otvorenom

ssd ako imaš para ubaci, jer svi su se preporodili nakon ssd-a.

Lp

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: Jeftin i jak PC za vikendicu
Ako je napon u banani prvo bih isao na neki ups sa automatskom regulacijom napona pa tek onda slagao konfu jer badava bila kakva konfa ako je napon u banani.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
neaktivan

Ako je problem u naponu onda je napjanje najvažnije i tu nemoj štedjeti. Preporučuje neki fortron. Najbolji omjer cijene i kvalitete. Ispod toga ne bi išao jer jeftina napajanja nemaju nikakvu zaštitu.

2 0 hvala 0
14 godina

danas nabavljen regulator napona...znači to smo riješili...

OVAJ Xeon s onim adapterom da ide u 775 ploču bi bio OK?

za grafičku,što mislite o nvidia GT (ne gtx) 730 ili 740 seriji? dosta su povoljne i nove

o SSD-u ćemo još razmislit,kućište smo također našli,samo radi start/reset gumba :D

jš jedno pitanje,može li defektan HDD rušiti performanse?

Svemirski mega car
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Procesor bi trebao radit bez problema, pogledaj si i r7 250 imas vec od 350 sa skoro punom garancijom. Gledaj da imaju gddr5 memoriju
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina

Razmisli o konfiguraciji sa AMD APU procesorom. Mislim da bi igre išle na nekakvim niskim do srednjim postavkama uz dobar fps. Raspitaj se malo i vidi dojmove onih koji imaju tako nešto.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice