Izbor

poruka: 11
|
čitano: 1.389
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Izbor samo navedene ploce i procesora-isplati se?

Evo ovako...posto mislim mozda vec u 10 mj.promijenit dio kompa,tocnije procesor i plocu nasao sam nesto pa me zanima da li se isplati ici na to,ili da idem na sandija...Konfiguracija je pod moj komp s tim da cu prodat i procesor i graficku i plocu a u novi komp bi trebalo ovo doci pa me zanimaju vasa misljenja:

Gtx 460 vec kupljena,napajanje pod moj pc,rami pod moj pc+ jos 4 gb istih,hdd pod moj pc (samo 640 GB) i ostalo sta ide...:)

MBO: http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1156/P7P55D/#overview

CPU: http://ark.intel.com/products/48496/Intel-Core-i5-760-Processor-%288M-Cache-2_80-GHz%29

CIJENA: ovo oboje mi se nudi za kojih 1100-1200 kn

Dakle da li se isplati uzimat ovo za te novce ili da idem na sandija,ako ne sandija da idem na nesto trece??

Takoder da li mi se mozda isplati uzet bolju plocu pa na nju nabacit nesto tipa athlon II x4 ili x6 ili ne?

Eto ako netko ima neko bolje rijesenje,po mogucnosti polovno jer za novo nemam love neka stavi ovdje...

Sto se tice same konfiguracije nebi bar jedno 2-3 godine isao na nesto novo tako da se zna...Vidio sam da se dosta raspravljalo bas o ovme procesoru i o sandiju ali mi nije toliko bitno sta je novije i sta ce slijedit jer dokle bude islo ici ce kad ne bude islo prodat i nabavljat to novije,a posto to novije dns ide sve brze i brze onda uopce nije bitno da li ce biti novije ili starije...

Ako tko ima navedeni procesor neka se javi i neka opise malo kako sljaka,na kojoj ploci,kako vrti igre i ostalo.Moze i ovdje i u pm...

Komp ce se koristit i za igranje i za gledanje filmova i za uredivanje slika i svega ostaloga po malo...Hvala svima na savjetima...LP

EDIT: svog athlona nisam uspio otkljucat u x4 b35 sto inace moze...

TL
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 16:11 (Tomo53nja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Izbor samo navedene ploce i procesora-isplati

Kupi odgovarajuću polovnu matičnu i otključaj 4-u jezgru na Athlonu, napraviš OC barem za 400 Mhz. Ovu trenutnu matičnu prodaš i uštedio si 1000 kn. Moj savjet.

14 godina
protjeran
Re: Izbor samo navedene ploce i procesora-isplati

Ma vec je jedan prije mene na boljoj ploci pokusao otkljucati pa nije uspio...Sto se tice mog troska mislim prodat jos neke dijelove tako da mi ova kupnja od 10 k kuna nebi bio uopce trosak...Dali se isplati ici na to ili ne,i koja bi mozda druga kombinacija bila bolje,mozda neka druga bolja am3+ ploca i procesor athlon II x4,x6 ili sta??

Samo opalite misljenja sto vise to bolje jer ni sam nisam pametan sta uzeti...

TL
15 godina
neaktivan
Izbor

u svojem kompu iam phenoma x6-koristim ga za obradu videa(svoj komp)-i te šeme-naspram phenoma x4 (b55 otključanog na 555be)kojega prije imal,je razlika očigledna po tom pitanju-u igricama nema nikakve skoro razlike između x4 i x6,....

od sina u kompu iam i3 540(koji-rezerviran),primjetil sam da u igricama je dosta slabiji(sporije očitavanje-load neke igrice-štekanje kod učitavanja velikih mapa) naspram phenoma  x4..zakaparil sam i5 750 i njega bum puknul umjesto i3 540...za igrice i 5850 grafu overkil proc-sin samo koristi komp za igranje...

eto-to ti iz prve ruke..{#},,..ps-kaj rešil si 5770{#}?

Bahrija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Izbor

aha,zahvaljujem na informaciji.a ovaj i5 nekako me privlaci neznam ni ja,a mozda ima bolje nesto...:( 5770 sljaka ko nova ali ce u prodaju jer sam nabavio ipak gtx 460...:)

TL
15 godina
neaktivan
Izbor

ova asusova ploča je vrhunska i s procesorom ak je cjena 1100kn nije puno..usput i5 750 je jači na default frekvi od i5 760-makar ovaj drugi ima veču frekvu....

Bahrija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

A znam zato i gledam da to pribavim...ma nije mi toliko bitno koji mhg gore dole,a mogu ga naclockati ako bude trebalo...Inace mislis da ce to sluzit koje 3 godine?? Imas ti mozda koju drugu pametniju kombinaciju ako se moze tako nazvat??? {#}

TL
15 godina
neaktivan

možda bi bilo dobro da ovaj svoj athlon prodaš i ubodeš kakav x6 phenom(ak ti uleti kakav jeftin),al kak su cijene bezobrazno velke za phenome x6 najbolje ti je prodati ploču i proc i ubosti i5 matičnu i proc(ak imaš na ponudi za 1100kn) -s igricama si bez brige 2-3 godine... ..

Bahrija
14 godina
protjeran

ma mislio sam to,ali ti phenomi nit idu bas,nit su pohvaljeni,nit imaju dobru cijenu tako da mislim da cu do toga odustat,jedino ako mi slucajno ne uleti koji phenom x4 koji se otkljucava u x6...{#} Ali mislim da je daleko bolje posto cu dobro prodat svoj dio kompa da uzmem spomenutu gore plocu i procesor i da sam miran neko vrijeme...:) zahvalujem na misljenju jos cu vidit sta se bude tu an forumu prodavalo do 10.mj pa cemo rijesit nesto...{#}

TL
15 godina
neaktivan
Izbor

do 10mj. bum možda prodaval ja svoj x6-2 godine gara-pa se čujemo u međuvremenu!!

Bahrija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

hehe moze naravno...:)

TL
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: