Intel game-ing konfiguracija, 17000kn+

poruka: 64
|
čitano: 5.493
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

MBO: Asus P5-Striker II Formula, nForce 780i

CPU: Intel Core 2 Duo E8500

++hladnjak: Zalman 9700

GPU: Asus 9800 GX2, 1 GB, DDR3 (2kom; ide u SLI)

RAM: CRUCIAL Ballistix Tracer, DDR2 800 MHz, KIT 2x2 GB (2kom)

HDD: Raptor 74GB, 16MB cache (sistemski)

Seagate Barracuda 160GB (7200.10), 8MB cache

Seagate Barracuda 320GB (7200.11), 16MB cache

Seagate Barracuda 500GB (7200.11), 32MB cache

ne pitajte čemu tolko HDD-a, jednostavno mi treba....Šutim

ZVUK: SB X-fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro

OPTIKA: DVD -RW / +RW LG GSA-H62N (2kom)

MIŠ: Logitech G5

TIPKOVNICA: Logitech G15 ("stara", ona plava)

PSU: Thermaltake Toughpower 750W

KUĆIŠTE: Thermaltake Eureka VC8000BWA, Big Tower

I to bu pokretao XP 64bit

Kaj mislite?

Osim kaj je uzalud bacat tolko love na komp kada cijene rapidno padaju, a i sad na ljeto dolazi nova serija nVidije... al ono---naradio sam se ko konj, pa ću ih sad zasluženo potrošit na to i biti miran :D

HDD i RAM-a sam uzeo više iz razloga to što će mi kasnije zatrebat za nešto obrade fotografija i videa, pa ono...a i RAM je bagatela, pa zašto ne sad uzet?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

par brzihsavjeta

Uzmi neki quad core a ne core duo

nemoj uzimat toliko diskova nego jedan od 1TB pa podijeli na particije ili stavi u RAID za brzinu

SB X-fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro - uzmi normalnu, ne fatal1ty - plaćaš samo ime tj. porez na budale

i mislim da za te pare možeš puno bolje proć, neka ti netko od boljih slagača na ovom forumu sastavi konfu

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2008 1:34 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U početku bi mi koristio za igre, pa zbog toga dual, a ne quad....lako ja njega zamijenim kasnije :D

Al kažem, skloniji sam nekoliko hdd-ima nego 1 :-/

Ok, fala na infu za budalu :D ;) hehe :D Nisam znal...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Intel game-ing konfiguracija, 17000kn+

ovo sa hardovima mi nije jasno, zasto Seageti razlicitog kapaciteta ??? da su tri od 500 bilo bi mi jasnoi ali ovako ?

17 godina
neaktivan

Što se diskova tiče, zar ne postoje Velociraptori (druga generacija Raptora). I stvarno ako već možeš izdvojiti novce, što će ti 160GB disk.

17 godina

Raspitaj se za kompatibilnost 64 bitnog XP da ne bi imao problema. 64 bitna Vista je relativno dobro podrzana od strane softvera i drivera, ali 64 bitni XP mislim da nije. Takodjer obican tri-SLI ne radi na Win XP, pretpostavljam da ni ovaj tvoj quad-SLI isto ne radi na XP nego samo na Visti. 

750W za SLI i gomilu diskova mi nekako djeluje malo.

17 godina
neaktivan

Svakako uzmi Quad proc (recimo Intel Core 2 Quad Q9450) kad već trošiš, a bilo bi puno bolje da staviš recimo 2 harda od po 500GB u RAID pa onda pičiš Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...

MBO: Asus P5-Striker II Formula, nForce 780i

CPU: Intel Core 2 Duo E8500

++hladnjak: Zalman 9700

GPU: Asus 9800 GX2, 1 GB, DDR3 (2kom; ide u SLI)

RAM: CRUCIAL Ballistix Tracer, DDR2 800 MHz, KIT 2x2 GB (2kom)

HDD: Raptor 74GB, 16MB cache (sistemski)

Seagate Barracuda 160GB (7200.10), 8MB cache

Seagate Barracuda 320GB (7200.11), 16MB cache

Seagate Barracuda 500GB (7200.11), 32MB cache

ne pitajte čemu tolko HDD-a, jednostavno mi treba....Šutim

ZVUK: SB X-fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro

OPTIKA: DVD -RW / +RW LG GSA-H62N (2kom)

MIŠ: Logitech G5

TIPKOVNICA: Logitech G15 ("stara", ona plava)

PSU: Thermaltake Toughpower 750W

KUĆIŠTE: Thermaltake Eureka VC8000BWA, Big Tower

I to bu pokretao XP 64bit

Kaj mislite?

Osim kaj je uzalud bacat tolko love na komp kada cijene rapidno padaju, a i sad na ljeto dolazi nova serija nVidije... al ono---naradio sam se ko konj, pa ću ih sad zasluženo potrošit na to i biti miran :D

HDD i RAM-a sam uzeo više iz razloga to što će mi kasnije zatrebat za nešto obrade fotografija i videa, pa ono...a i RAM je bagatela, pa zašto ne sad uzet?

Uzmi Quad (točnije Q9450) koji ima bolje performanse, te se lako clocka na taj takt. Cijena - mrvicu skuplje čini mi se. Sljedeća primjedba je hladnjak, koji izgleda lijepo, ali ne hladi tako dobro. Radije Thermaltake BigTyphoon / DuOrb ili Schyte Zitang. Grafička - OK, ali imaš jeftinijih 9800GX2 - ica. Ili pričekaj novu generaciju. Diskovi - Radije 2x500GB Seagate 7200.11. Miš i tipkovnica - tvoj izbor, međutim ja ne bih davao tolke pare za to...
Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
17 godina
neaktivan

1 x     ASUS P5-STRIKER II FORMULA, 775, NVIDIA nForce 780i SLI, BUS 1333 - vrhunska ploča, stabilna, super

za clock, nešto iznad ti nikako ne treba
1 x     Procesor Intel Core 2 Quad Q9450 , 4x2.66GHz, socket 775,12Mb - snažan procesor, izvrstan clocker, puno

keša
1 x     DDR2 4Gb (2x2Gb) PC8500 Corsair, 1066MHz, TWIN2X4096-8500C5DF - tu možeš i ballistxe
2 x     Gigabyte 9800GX2 , 1024Mb GDDR3 2x256bit, Dual DVI, PCI-X - znaš da je to najjača na tržištu

(ne zadugo) u SLI-ju

2 x     HDD Seagate 500GB, Serial ATA II,7200 rpm,Barracuda 7200.11 32Mb - vrhunski i brzi diskovi, ogroman cache,

spoji ih u RAID
1 x     ThermalRight Ultra 120 extreme pasivni, aluminijski, socket :775 - najbolji pasivni (0 dB) hladnjak na tržištu
1 x     Napajanje CORSAIR 750W, TX Series CMPSU-750TXEU, 12cm vent,ATX2 - pršti od snage, pristojno bi gonilo

i jače konfe
1 x     DVD upisivač Pioneer DVR-215DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL - ljudi se ne žale (većinom) na njega, ok je
1 x     COOLERMASTER Cosmos RC-1000-KSN1-GP - srebrno-crno, bez PS - što reći, ogromno i kvalitetno

(= coolermaster XD)
16.289,39Kn (www.adm.hr)

Periferiju si biraj sam. Nadam se da sam pomogao Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2008 14:39 (ya-sam-ya).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam zašto želiš dvije 9800GX2, pošto s njom možeš lijepo igrat i Crysis na high. Pošto je to najjača kartica na tržištu, i najskuplja je, a sad će uskoro doć nova generacija, pa će cijena 9800GX2 past, pa je bolje da je tad kupiš.

Mislim da jedna zadovoljava većinu korisnika.

17 godina
neaktivan

Ne i ovoga...Čovjek je rekao da je svjestan svega što si rekao, ali se namučio za novce, pa to želi kupiti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zahvaljujem na odgovorima :)

Znači:

--2-3x 500GB Seagate-a, pa u RAID

--64 bitna Vista

--što se tiče hladnjaka, dvoumio sam se između ovog mog navedenog Zalmana 9700 i Thermaltake BigTyphoon-a, pa sam uzeo Zalman iako se ne kužim pretjerano u detalje zašto taj, a ne ovaj

--što se tiče procesora: gledao sam na Tom's Hardware-u i vidio sam da je E8500 u većini testova bolji (sad dal je isto stanje, to ne bih znao :D) ...a isto tako, kako čitam tu-i-tamo news grupe, ljudi govore da se rađe uzme Dual Core nego Quad iz razloga to što se ne mogu iskoristit sve 4 jezgre u igrama?? tako nešto...ne sjećam se dobro, pa ono Nevinašce; al vi bolje znate pa ostajem "pri vama" Šutim

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ya-sam-ya kaže...

1 x     ASUS P5-STRIKER II FORMULA, 775, NVIDIA nForce 780i SLI, BUS 1333 - vrhunska ploča, stabilna, super

za clock, nešto iznad ti nikako ne treba
1 x     Procesor Intel Core 2 Quad Q9450 , 4x2.66GHz, socket 775,12Mb - snažan procesor, izvrstan clocker, puno

keša
1 x     DDR2 4Gb (2x2Gb) PC8500 Corsair, 1066MHz, TWIN2X4096-8500C5DF - tu možeš i ballistxe
2 x     Gigabyte 9800GX2 , 1024Mb GDDR3 2x256bit, Dual DVI, PCI-X - znaš da je to najjača na tržištu

(ne zadugo) u SLI-ju

2 x     HDD Seagate 500GB, Serial ATA II,7200 rpm,Barracuda 7200.11 32Mb - vrhunski i brzi diskovi, ogroman cache,

spoji ih u RAID
1 x     ThermalRight Ultra 120 extreme pasivni, aluminijski, socket :775 - najbolji pasivni (0 dB) hladnjak na tržištu
1 x     Napajanje CORSAIR 750W, TX Series CMPSU-750TXEU, 12cm vent,ATX2 - pršti od snage, pristojno bi gonilo

i jače konfe
1 x     DVD upisivač Pioneer DVR-215DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,12x DL - ljudi se ne žale (većinom) na njega, ok je
1 x     COOLERMASTER Cosmos RC-1000-KSN1-GP - srebrno-crno, bez PS - što reći, ogromno i kvalitetno

(= coolermaster XD)
16.289,39Kn (www.adm.hr)

Periferiju si biraj sam. Nadam se da sam pomogao Namigiva

Ovo kućište koje si mi izabrao je naprosto fenomenalnog izgleda!! Tražio sam takvo nešto slično, al s obzirom da mi se nije dalo klikat na svako kućište da vidim izgled i šta mogu puknut unutra, ostao sam na onom kojeg sam naveo...
Al ovo od coolermastera ću svakako uzet! Hvala na složenoj konfiguraciji! Namigiva Vrlo vjerojatno ću si uzet ovo po tvojoj preporuci

U RAID idu 2 diska istog kapaciteta? Onda si puknem 4kom :D hehe :D
Samo što će mi onda problem biti kako namjestit taj RAID jer se ne razumijem u računala toliko u detalje... Sramim se Izlanuo se
A za grafičku---znam da dolazi jedna od ATI-ja, čini mi se serija 4870? Tak nekak ide... I uglavnom, pročitao sam da su performanse bolje od 9800GX2 za 20%.... To dolazi na ljeto, al ne da se meni sad čekat npr: 8mj. i tako svako malo čekat jer će izlazit nove grafe koje su bolje za 5-10-15% od prethodne i sl., tak da rađe si sad uzmem ovo.

I ak nije problem--ne žikam se u vodeno hlađenje, pa me zanima koliko je to isplativo? Uzimajući u obzir da si onda dignem ovog Quad-a na 3.0? I koliko se tu često mijenja/dodaje/kajgod des. voda?

Sry svima na n00bovskim pitanjima i hvala na odgovorima! Namigiva
17 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...

Znači:

--64 bitna Vista

--što se tiče hladnjaka, dvoumio sam se između ovog mog navedenog Zalmana 9700 i Thermaltake BigTyphoon-a, pa sam uzeo Zalman iako se ne kužim pretjerano u detalje zašto taj, a ne ovaj

--što se tiče procesora: gledao sam na Tom's Hardware-u i vidio sam da je E8500 u većini testova bolji (sad dal je isto stanje, to ne bih znao :D) ...a isto tako, kako čitam tu-i-tamo news grupe, ljudi govore da se rađe uzme Dual Core nego Quad iz razloga to što se ne mogu iskoristit sve 4 jezgre u igrama?? tako nešto...ne sjećam se dobro, pa ono Nevinašce; al vi bolje znate pa ostajem "pri vama" Šutim

Na Quad core gledaj više kao ulaganje u budućnost. Ako već sada imas financijske predispozicije da uzmeš quad onda ti savjetujem da ga uzmes sada. Istina je da trenutno nemozes iskoristiti sve 4 jezgre, po toj logici ljudi nebi trebali kupovati niti ATI-eve kartice jer nijedna igra ne podrzava Directx 10.1, ali u gaming svijetu stvari se brzo mijenjaju i ubrzo ce se pojaviri i igre koje ce znati iskoristiti i 4-jezgre.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
 Na Quad core gledaj više kao ulaganje u budućnost. Ako već sada imas financijske predispozicije da uzmeš quad onda ti savjetujem da ga uzmes sada.
 Da, imam. Kao što rekoh--naradio sam se ko konj i mislim si priuštit jednu takvu makinu. Uz rad, malo me i kladionica "pomazila" Šutim
17 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...
PROTECTOR kaže...
 Na Quad core gledaj više kao ulaganje u budućnost. Ako već sada imas financijske predispozicije da uzmeš quad onda ti savjetujem da ga uzmes sada.
 Da, imam. Kao što rekoh--naradio sam se ko konj i mislim si priuštit jednu takvu makinu. Uz rad, malo me i kladionica "pomazila" Šutim
 Bio bi grijeh kada u konfi kojom se častiš nebi bio i quad core Nevinašce
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...
I ak nije problem--ne žikam se u vodeno hlađenje, pa me zanima koliko je to isplativo? Uzimajući u obzir da si onda dignem ovog Quad-a na 3.0? I koliko se tu često mijenja/dodaje/kajgod des. voda?

Tog quada clockneš mnogo više sa zračnim hlađenjem....vodeno je jako neisplativo jer ako hoćeš kupit dobro vodeno hlađenje (ne riskirat shebavanje hardvera) u pitanju su ogromni novci.
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
John_Doe_11 kaže...
PROTECTOR kaže...
 Bio bi grijeh kada u konfi kojom se častiš nebi bio i quad core Nevinašce
 Slažem se. A kad vec imas novac nebi ti valjda bilo teško sačekati još 20-ak dana da izađu nove grafičke. opast će ovim starim cijena ili kupi te nove.Smijeh
CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
17 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...

Znači:

--64 bitna Vista

Hladnjak definitivno BigTyphoon ako između ta dva se dvoumiš. Evo zašto. Klikni! E8500 je bolji od primjerice Q9450, ali samo zbog višeg takta. Q9450 clockaš na 3.16 GHz, i imat će približno iste performanse (na to pridodaj i 4 jezgre). Puno će ti lakše disati komp. Kao što je i navedeno - Bio bi grijeh ne imati Quad na ovoj konfi. Također se slažem da ti je dovoljna jedna 9800GX2, jer performanse su uz dvije bolje za kojih 10-20%. A kad dođe nova generacija, kartica će biti jeftinija, pa ju onda uzmeš i upariš u SLI, ukoliko će ti to stvarno biti potrebno.
Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
17 godina
neaktivan

....i možeš nadodat za te 3.5 tisuće zvjerskiju matičnu i proc ili što god...

BTW nove kartice izlaze u ovom mjescu, pa se bolje strpi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Molim te pricekaj novu generaciju grafickih...kasnije ce ti biti dragoCoolbtw quad core obvezno...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

definitivno si uzmi quad-a q9450..od njega je trenutno bolji extreme al on se za te pare definitivno ne isplati..tak da uzmi ovog..i od ljeta pa nadalje ce sve bolje igre podrzavat quad core pa ce ti to puno znacit..i milism da bi uz pravi hladnjak imaticnu mogo clockat quada s 2,66 na nekih 3,5 bez problema ak ne i vise..

onda ne razumijem s tim diskovim..uzmi si taj mali sistemski disk ak oces i 2 po 500gb u raidu..

i ram si uzmi corsair a ne cruical..bolji je za overclock i kvalitetniji i pouzdaniji..i 64-bitnu vistu..xp za nove igre i programe vec pomalo stari..

graficku il cekaj tu novu generaciju a ak neces cekat uzmi jednu gx2..pa za nekih 8-12mjeseci si uzmes najacu nove generacije..mis kuciste itd..tvoja stvar..no kuciste ti je bolje sto veće.. i da vodeno hladenje ne..ne isplati se.

AMD Athlon x2 5000+ OC 3.0 GHz Gainward Bliss 8800GT 1024Mb Golden Sample OZC Platinum XTC Kit 2x1 gb ddr2 X2 HDD Seagate 500 gb Napajanje CORSAIR 550W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Napisat ću kaj sam zaključno odabrao, pa se nadam dobrim kritikama Šutim Nevinašce

Al jedna bedara -- ono coolermaster-ovo kućište vjerojatno neće stati u moj stol :( visina je 60cm, a kod mene "rupa" di ide kućište je nekih 54 :((

One "drške" koje ima gornjem dijelu (za nošenje) i donjem (za stajanje)... E kad bi bar mogao maknut jedan par od tih, stalo bi mi 100% :) Al ovak --> :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2008 0:58 (John_Doe_11).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ANTEC NINE HUNDRED-EU ili slično, šteta što nema coolermaster CM690 više u adm-u, odlično, kvalitetno, veliko i lijepo, a 515kn

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Brijem da ću one "drške" koje čini postolje od cosmosa lagano srezat il kajgod Šutim Kućište je jednostavno predobro da mi ne bi stalo Bogataš

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čuj ya-sam-ja Smijeh

Jel valja ovo kućište --> NZXT Zero? U linksu za oko 1.250kn

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznam baš za to, ali zato pogledaj review

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pročitah i vidjeh da nije loše... 7/10 ocjena, al kao zbog boje bi bilo 8/10 :D

Ma ugl, čini mi se ok, samo što se navodi da nije tako prostrano kako izgleda... pa ono... :O

Ma ja bio onaj cosmos samo ako postoji ikakva mogućnost da ga snizim za nekih 4-5cm :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sad ne znam dal sam dobro vidio, al kod Cosmos S (1010 ili 1000, tak nešt) bi se mogle drške odšarafit :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, al je dosta skuplji od "običnog"

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice