Poštovanje,
ubacite svoja mišljenja,
znači ne treba mi za stream niti za ništa, nego čisto za visok FPS i čisto za gaming..
ryzen 1700 ili i7
dobio sam ponudu navodno da je bolji i7...
slušam sve prijedloge,
hvala unaprijed
Poštovanje,
ubacite svoja mišljenja,
znači ne treba mi za stream niti za ništa, nego čisto za visok FPS i čisto za gaming..
ryzen 1700 ili i7
slušam sve prijedloge,
hvala unaprijed
gejming uzmi i7 jer ima veci klok
a igre ionako nemogu dalje od 4 jezgre
za pro i rad sa aplikacijama koje vide i znaju koristiti svih 8/16 jezgri ryzen
ma i7 7700k nemas se tu sta misliti
Ako je samo za igre intel, clocki na što više i to je to, nobrainer u tom slučaju
Intel, jednostavno bolji IPC nikakav fanboyizam. A i dolazi sa visokim clockom, tako da za igre vrh. Prije nego što dođu ovi "muh jezgre!". Ništa od toga, isto je receno za FX i "future proof 8 coreove" i onda dođe dual i3 i pomete. Ako ne planiraš clockati, a bitna ti je svaka kuna ja bi ti preporucio i7 7700 (non k) malo niži clock, ali i jeftiniji
Ryzen svakako, bez razmišljanja. IPC im je podjednak i u trenutnim igrama su podjednaki uz sličnu cijenu. Ryzen ima duplo više jezgri, to je no brainer, usporedba sa FX-om ne stoji. FX je imao drugačiju arhtekturu, dosta slabiji IPC po jezgrama i jezgre koje su dijelile keš memoriju...ali imao je i vrlo fer cijenu. Ryzen nema nikakvih kompromisa i duplo je jeftiniji od onoga što vrijedi. Miran si sa njim jaaaaaaako dugo.
Intel, jednostavno bolji IPC nikakav fanboyizam. A i dolazi sa visokim clockom, tako da za igre vrh. Prije nego što dođu ovi "muh jezgre!". Ništa od toga, isto je receno za FX i "future proof 8 coreove" i onda dođe dual i3 i pomete. Ako ne planiraš clockati, a bitna ti je svaka kuna ja bi ti preporucio i7 7700 (non k) malo niži clock, ali i jeftiniji
Pa nije ti ovo 2011 godina,
uostalom gdje si ti bio do sad u pečini, FX 8350=Low IPC 4 Cores/8 Threads CPU=promašeni kramp.
Kad performansama usporedišR5 1400 vs FX-8350, onda ti je valjda jasno da je u toj usporedbi stari FX žutanjak posran do glave.
Treba razmišljat logički, R7 1700 je mudar i pametan izbor za sljedečih nekoliko godina korištenja.
Poštovanje,
ubacite svoja mišljenja,
ryzen 1700 ili i7
slušam sve prijedloge,
hvala unaprijed
Ako igraš na 1080p i 144MHz monitoru onda i7 na 5GHz. Za sve ostalo Ryzen. To ti je jedina istina.
ryzen 1700 ili i7
Ti izgleda slabo pratiš, ali to što ti pitaš je valjda jedna od tema o kojoj je u temi (link gore) valjda jedno sto i pedeset
puta pričano uz dosta kartona, suspenzija, rasprava o parketu, uređenju interijera, možda i kojem sastanku licem u lice,
znači, nema potrebe otvarati nove teme bezveze, već samo malo potražiti.