I5 konfiguracija

poruka: 25
|
čitano: 5.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
I5 konfiguracija

Pozdrav svima.

mislim malo osvjeziti komp pa da pokupim koji savjet od dragih bagovca da me prodavac ne odere ko mladog majmuna, 

znaci ovako imam fortron 400W, grafa 4850, hdd 1 TB+...., bla bla to mislim ostaviti, e sada trebala bi mi maticna za i5 koja je dosta dobro clocka a da nije preko 1k kn, 

1. dal ce to moci tirat fortron 400W

2. dal je moguce na maticnu socket 1156 ikako stavit ARCTIC-COOLING Freezer 7 Pro

3. koji procesori izlaze sljedece godine tipa i3 i ostali iz serije i5 i dal ce po omjeru ( cijena, snaga ) biti bolji od i5 750

4. koje kuciste preporucate cijena do 1k kn, isto i za tipkovnicu a da je slicna g11, i dal ima u kojoj trgovini u lipoj nasoj za ponudit ssd vise od 5 hebenih proizvoda 

kupujem u adm ili linksu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: I5 konfiguracija
Jim Carrey kaže...

Pozdrav svima.

mislim malo osvjeziti komp pa da pokupim koji savjet od dragih bagovca da me prodavac ne odere ko mladog majmuna, 

znaci ovako imam fortron 400W, grafa 4850, hdd 1 TB+...., bla bla to mislim ostaviti, e sada trebala bi mi maticna za i5 koja je dosta dobro clocka a da nije preko 1k kn, 

1. dal ce to moci tirat fortron 400W

2. dal je moguce na maticnu socket 1156 ikako stavit ARCTIC-COOLING Freezer 7 Pro

3. koji procesori izlaze sljedece godine tipa i3 i ostali iz serije i5 i dal ce po omjeru ( cijena, snaga ) biti bolji od i5 750

4. koje kuciste preporucate cijena do 1k kn, isto i za tipkovnicu a da je slicna g11, i dal ima u kojoj trgovini u lipoj nasoj za ponudit ssd vise od 5 hebenih proizvoda 

kupujem u adm ili linksu 

1. Hoće.

2. Moguće je stavit, ali mora biti rev. 2 verzija coolera.

3. Slobodno kupi sada i5, procesor je odličan i nećeš požalit. Omjer uloženo/dobiveno kod novih procesora će se znat tek nakon prvih review-ova.

4. Kućište ti preporučam CM690 ili HAF922.

Matičnu ti preporučam ovu. U novom bugu ti je test matičnih ploča za s1156 pa bi bilo dobro da i to malo pogledaš... 

15 godina
neaktivan
dax_22 kaže...

1. Hoće.

3. Slobodno kupi sada i5, procesor je odličan i nećeš požalit. Omjer uloženo/dobiveno kod novih procesora će se znat tek nakon prvih review-ova.

Matičnu ti preporučam ovu. U novom bugu ti je test matičnih ploča za s1156 pa bi bilo dobro da i to malo pogledaš... 

1. super ako je tako

2. objasni malo bolje, jer sam procitao na jednom forumu da ce se moci koristit hladnjaki s 775 na 1156 

3. ok ako je tako

4. od kucista ocekujem da bude zatvoren max, znaci da cim manje prasine i ostalog bude unutra, naravno s jednim venticem zada koji ispusuje zrak out moze netko komentirati ovo dal je to vrijetno tih para

16 godina
protjeran
Jim Carrey kaže...
dax_22 kaže...

1. Hoće.

1. super ako je tako

2. objasni malo bolje, jer sam procitao na jednom forumu da ce se moci koristit hladnjaki s 775 na 1156 

3. ok ako je tako

4. od kucista ocekujem da bude zatvoren max, znaci da cim manje prasine i ostalog bude unutra, naravno s jednim venticem zada koji ispusuje zrak out moze netko komentirati ovo dal je to vrijetno tih para

Taman sam ti to htio preporuciti, to je jedno izvrsno kuciste, do duse ima par ventova (4 ja mislim).

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
neaktivan

Ako nije žurba i ako ne ulažeš u komp svako malo, ja bih pričekao da se kod nas pojave usb 3.0 ploče..

Nekome se može činiti blesavo, ali ja bih tako da razmišljam o novoj kanti.

16 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...
dax_22 kaže...

1. Hoće.

1. super ako je tako

3. ok ako je tako

Mislim da ne možeš stavit freezera za 775 na 1156, novija verzija freezera(rev.2) ima adaptere za 775, 1366, 1156, 939, AM2 i AM3.

Ako već imaš taj cooler probaj vidjet ako se može kupit samo adapter...

Cosmos je strava, ali ja osobno ne bi nikad dao toliko para za kućište. Ova dva kućišta koja sam ti predložio imaju vrhunski protok zraka a

koštaju više nego duplo manje. S time da je CM690 više zatvoren od hafa... Ja imam cm-a i mogu ti iz prve ruke reć da je odlično.

Mislim da ti je bolje uzet jedno od ta dva a ostatak novca ostavit za druge stvari...

Naravno, ako ti pare ne predstavljaju problem uzmi cosmosaNamigiva.  

15 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Ako nije žurba i ako ne ulažeš u komp svako malo, ja bih pričekao da se kod nas pojave usb 3.0 ploče..

Nekome se može činiti blesavo, ali ja bih tako da razmišljam o novoj kanti.

stvarno usb 3.0 nula mi je na zadnjem mjestu, stvarno ne vidim potrebu da ga koristim u bilo kakvom smislu pogotovo kada su eksterni diskovi skupi

btw bilo kako bilo coolermaster je preskup, :(

a sta kazete za ovo  izgleda fino :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2009 22:59 (Jim Carrey).
15 godina
neaktivan
I5 konfiguracija

mislim piknuti jedan ssd pa bi zamolio za pomoc, a cijena ne smije prolazit 1500 kn :D i da je dobavljiv u hr

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
I5 konfiguracija

uzmi ti coolermaster haf 922( košta 800-900 kn).to ti je definitivno best buy kućište za te novce, nećeš pogriješiti sigurno..

uzmi i5 procesor, kupi bug i odluči se koju matičnu ploču ćeš uzeti(ima test 22 matične, pogledao sam test, odličan je)..

usb 3.0 ti je nepotreban, a ssd uzmi za par mjeseci kad cijene još padnu...

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

uzmi ti coolermaster haf 922( košta 800-900 kn).to ti je definitivno best buy kućište za te novce, nećeš pogriješiti sigurno..

uzmi i5 procesor, kupi bug i odluči se koju matičnu ploču ćeš uzeti(ima test 22 matične, pogledao sam test, odličan je)..

usb 3.0 ti je nepotreban, a ssd uzmi za par mjeseci kad cijene još padnu...

u kojemu broju BUG-a ima taj test....HVALA

errando discimus
15 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...
dax_22 kaže...

1. Hoće.

1. super ako je tako

3. ok ako je tako

Moći će se koristit kod nekih matičnih ploča poput: ASRocka P55 Extreme, ASRock P55 Pro

16 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...

najnoviji, iz 12. mjeseca...ne trebaš reći hvala, radije klikni Smijeh

imam ja taj bug pored sebe pa ako te što zanima, reci...

15 godina
neaktivan
I5 konfiguracija

@P4k1 skuzio sam i sam citao sam malo review po internetu, hvala svima odlucio sam kupit samo procesor i maticnu, sta se mene tice moze lock

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
laki-cakija kaže...

najnoviji, iz 12. mjeseca...ne trebaš reći hvala, radije klikni Smijeh

imam ja taj bug pored sebe pa ako te što zanima, reci...

eto hvala je stisnuto  kupit cu ija najnoviji BUG pa da vidim koja mi paše...Namigiva

errando discimus
16 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...

eto hvala je stisnuto  kupit cu ija najnoviji BUG pa da vidim koja mi paše...Namigiva

koliko misliš dati za matičnu?

15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
laki-cakija kaže...

koliko misliš dati za matičnu?

bio si ti vidio u onoj mojoj temi nadogradnja racunala.... ona gigabyte mi je zapela....

mislm dati oko 1500....+-/100 kn

errando discimus
16 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...

bio si ti vidio u onoj mojoj temi nadogradnja racunala.... ona gigabyte mi je zapela....

u bugu ti je best buy ASRock p55 extreme koja košta 1,020 kn

također hvale ASRock p55 deluxe koja je 1,282 kn...

iako se meni možda i najviše sviđa Gigabyte p55-ud5 koja je 1,413 kn, a praktički nema minusa...

15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
laki-cakija kaže...

u bugu ti je best buy ASRock p55 extreme koja košta 1,020 kn

također hvale ASRock p55 deluxe koja je 1,282 kn...

iako se meni možda i najviše sviđa Gigabyte p55-ud5 koja je 1,413 kn, a praktički nema minusa...

vidit cu ali ja misli da mi je gigabyte p55 skroz ok....

i5-cpu

npr::gigabyte ud-5

ram-1066 mhz 4 gige ddr3 crosair

i napajanje crosair 550w

i za sada cu ostavit ovu moju grafu ge force 9600 gt..

šta misliš jeli ovo dobro

errando discimus
16 godina
neaktivan
I5 konfiguracija

rami ti nisu na 1066 mhz, to je ddr2...

mozda 1600 ili 1333 mhz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

rami ti nisu na 1066 mhz, to je ddr2...

mozda 1600 ili 1333 mhz

e da 1600 sorry žurilo mi se pa fulo a ovo gore je dobro sve ja mislim

errando discimus
16 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...

i5-cpu

i napajanje crosair 550w

je, ovo je dosta dobro...gigabyte-ica je odlična, dosta ju hvale po netu i u bug testu...

jedina zamjerka bi bila malo prejako napajanje...

jer pretpostavljam da će ti sljedeća grafa biti neka 5xxx serija, a konfe s tim grafama ne troše više od 300w u full loadu..

15 godina
neaktivan
laki-cakija kaže...

i5-cpu

i napajanje crosair 550w

jel ti to nagradujes komp ili, 

da je po meni memu bi ostavio na ddr2 i napajanje, jer vjerujem da imas neku 400w koja mora da to gura, tamo za par mjeseci kupio dok fino jos padne cijena, 

evo ja kupujem samo procesor i maticnu, sve ostalo ostane mi od staroga, 400W napajanje, 4 GB rama,...

15 godina
odjavljen

Samo mala napomena, kao što piše u bugovom testu matičnih, Asrockove matične podržavaju hladnjake za socket 775, tako da uzmi i to u obzir prilikom kupnje.

15 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...
laki-cakija kaže...

i5-cpu

i napajanje crosair 550w

jel ti to nagradujes komp ili, 

da je po meni memu bi ostavio na ddr2 i napajanje, jer vjerujem da imas neku 400w koja mora da to gura, tamo za par mjeseci kupio dok fino jos padne cijena, 

evo ja kupujem samo procesor i maticnu, sve ostalo ostane mi od staroga, 400W napajanje, 4 GB rama,...

ali ja vec imam kupljen i5,pa mi treba matična,naravno i rami piše mi u napajanju da je 450w ali meni su na ovome rami ddr2

errando discimus
15 godina
neaktivan
I5 konfiguracija

ma sta ces davati 600 kn za nesto sitne perfomanse, pogotov dok su poskupjele totalno nepotrebno a napajanje je sasvim ok ;), rade kupi mami nesto pod bor :D

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice