Bok svima, otvorio sam ovu temu i account na bugu jer se nalazim u nedoumici što kupiti, drugim riječima slatke brige me more. Naime želim si složiti htpc, ali ujedno trebam i novi komp. Već par dana gledam po netu i nemogu se odlučiti koje mi je najbolje rješenje. Svoj stari komp ću dati mami tako da iz njega mogu eventualno izvaditi grafičku AMD radeon HD 6450 koja ima pasivno hlađenje, ali tu mi nije nužni uvjet s obzirom da sam je platio oko 300kn, a da ću onda morati nabaviti neku drugu karticu za taj mamin komp jer nema integriranu grafu.
Za novi komp spreman sam izdvojiti oko 4000-5000 kn bez periferije i monitora, nisam neki gamer, ali povremeno si piknem koju igricu tak da to treba imati u vidu. također bi volio jedan SSD hard na tom kompu. Dileme su mi oko htpc-a dali uopće slagati htpc ili napraviti nexi extender, kupiti stari laptop ili kupiti gotovi poput revo-a ili onaj od lenova ili možda kupiti xbox ili ps3 pa njih koristiti kao extender, ne želim media player jer mi se sviđaju mogućnosti softwarea poput XBMC-a i drugih. Za htpc ili što već sam spreman izdvojiti oko 1000-2000 kn odnosno sve skupa od 5000-7000kn parsto kuna gore dole naravno. Nisam ograničen kupovinom u jednom dućanu, u Zagrebu sam i nije mi problem pogledat na nabavi di kaj ima i kupovat djelove jer imam ko će mi sve to složit.
Neš sam na netu čitao da je za htpc navodno super amd E350 kombo pcu i matična s integriranom grafom( neklom radeon mislim 6310 nije bitno), vidio sam da ta matična ima slobodni pci slot 2.0 koji radi na x4 te me zanima dali ima smisla ako to npr kupim staviti u to onu radeonku koju imam? Znam s frendovima zahalat Lol i bilo bi mi fora vidjet kak to na telki izgleda, ova radeonka koju imam mi to vrti bez beda na sadašnjem kompu, ali to bi mi stvarno bila samo fora jer sumnjam da bi puno igrao neš na telki možda novi PES ako bi to radilo? Usput koji su najsljednici te matične s CPU-om od AMD-a znam da ima i e450, ali kod nas je nema za kupit. Također ako bi išao na to riješenje koje mi kućište preporučate jer koliko vidim vrlo je slaba ponuda malih kućišta za HTPC-e.
Nadalje s obzirom da imam doma amis i da mi je kod glavnog kompa modem od amisa, a receiver za telku je di i telka nekih 6-7m zračne linije odnosno 10m kablom udaljen te je spojen preko wi-fi-a. Zanima me u koji od kompova(znači HTPC ili glavni komp) mi je bolje staviti hardove za pohranu i kako to najbolje povezati da brzo ide. Odnosno dali da stavim npr hard od 2tb u glavni komp ili htpc, extender ili što već mislite da je najbolje te kako je to najbolje povezati odnosno ako umrežim i streamam dali je to dovoljno brzo za gledanje 1080p filmova.
Unaprijed vam svima hvala, nadam se da nisam bio prekonfuzan, jbg znam da imam puno pitanja i stvarno ne znam kaj mi je najpametnije, a da bu mi riješenje koje bu ipak trajalo neko vrijeme i koje će zadovoljavat moje potrebe.