HTPC do 2000 kn

poruka: 7
|
čitano: 2.919
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HTPC do 2000 kn

Sad molim pomoc oko slaganja HTPC-a do 2000 kn.

Nego jel moguce? Uvjeti su da bude sto manje i sto tise te da je kuciste koje lezi na stolu. Ostalo po izboru.

I da je dobavljivo, tj. da su svi djelovi dobavljivi u Zagrebu.

Cijenim sve prijedloge.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: HTPC do 2000 kn

Ovo ja imam i platio sam to 2500Kn u vemulju.

GA-MA69GM-S2H

X2  4200+

2x  1GB  DDR2  800

Desktop  kuciste  sa  napajanjem jeftikaner

Logitech  cordles  mis  i  tastatura EX110

neki  LG  DL  +-  RAM  DVD/CDR 

Hitachi 320GB HDD

Prednosti:

Sve  radi  od prve brzo i fluentno.

ATI  kontrol  aplet  je  najbolja  stvar  u  odnosu  na  sva  druga  integrirana  rješenja  i  onako  usput  ima  i  najbolje  3D  perfromanse  iako  je  to  za  HTPC  ne  bitno.

Lako  je  nadogradivo  sa  svim  kasnije  potrebnim  tuneri,  dekoderi,  bolja  VGA,  bolja  HiFi zvučna,  daljinski  i  sl.

Nije  necujno,  ali  je  dovoljno  tiho  da  uz  normalnu  glasnoću  TVa,  racunalo  se  ne  cuje.

Mane:

Zvuk  je  los  ako  se  spaja  na  visoko  kvalitetne  audio  uređaje.

Visoko  kvalitetan  audio  nije  niti  jedan  TV  ili  linijice/kucno  kino  od  2000Kn  i  sl, tak da u ovom potonjem slucaju ne moraš brinuti o zvuku.

Sluzbene preporuke

HD  video  4200+  CPU

H264  video  5200+  CPU

Moje  stav:

Best Buy osnova za stvaranje kvalitetnog HTPCa,  cak  se  da  i  "klokati"  pa  moj  4200+  dela  kao  4800+.    U  svijetu  snimanja,  reprodukcije,  kodiranja  i  prekodiravanja  pravog  HD  videa  (ne  HD divix  i  sl)  vlada  veliki  nered  tako  da  nije  rijetkost  da  pravi HD 1080p video  materijal  trzucka  zbog  softverskih  nedorečenosti. To se poglavito odnosi na  HD TS format i treba odvojiti puno vremena na edukaciju da bi se uspješno odhrvali zaključku kako PC ne valja

Intel?

Kad  sam  ja  slagao  nije  bilo  postene  ploce  sa  HDMIjem  i  ATI  integriranom  grafikom pa sam zato odustao.

17 godina
neaktivan

ja sam svog sastavio prije kojih 4-5 mjeseca

platio  2700kn (jedan disk sam kasnije dodao)

konf.  sljedeća

Be2300

Asus  M2a-vm  hdmi

gb  kingmax 800mhz

2 x 320 gb

lg  dvd-rw 

case sa ugrađenim napajanjem

(ne  mogu  se  sjetit  koji  točno:))

media  center  remote  control

ugl.  odlučio  sam  se  za  Be-2300  koji  ima  nižu  potrošnju  od  ostalih  X2  athlona

jer  me  strah  bilo  stavit  nešto  jače  na  to  jadno  ugrađeno  napajanje

uglavnom , dovoljna ti je giga-dva rama,  intergrirana  grafika,  i  neki  način  upravljanja    (tipkovnica  il  daljinski)

btw..

vi  koji  imate  htpc,  koji  program  koristite?

ja  sam  na  Media  Center  Vista  i  nisam  najzadovoljniji  ,  nije  najstabilniji,  zna  bit  spor,  a  i  škrt  je  nešto  s  opcijama

17 godina
neaktivan
tema kaže...

btw..

vi  koji  imate  htpc,  koji  program  koristite?

ja  sam  na  Media  Center  Vista  i  nisam  najzadovoljniji  ,  nije  najstabilniji,  zna  bit  spor,  a  i  škrt  je  nešto  s  opcijama

ako imaš malo znanja i volje MEEDIO : www.meedios.com/forum/viewtopic.php?t=1477

- nije jednostavno u početku ali kad skužiš princip rada ide lako
- podesiš i zaboraviš > jednom kad podesiš dalje sve ide automatski

- navigacija min 6 (!) tipki na daljinskom ili tipkovnici
- muzika: CD, wav, flac, mp3, ape... ASIO (bitperfect playback) , visualizations, lyrics, artist info, album covers, playliste...
- video: xvid, divx, mkv (x264), DVD, wmv, ogm (opcija za korištenje bilo kojeg windows playera kao defaultnog)... titlovi, posteri, movie info, actors info...
- online video : youtube, netflix, blokcbuster, stage6, yahoo videoclips...
- pregledavanje slika, slideshow
- RSS vijesti, RSS ticker
- internet browser preko daljinskog (opcije za FF, operu, IE ili interni meedio)
- vremenska prognoza (dnevna i tjedna)
- TV snimanje i katalogiziranje
- automatsko skidanje podataka o TV serijama
- itd...
..
.

17 godina
neaktivan
HTPC do 2000 kn

bome ,ovo mi se jako sviđa

svakako  ću  proučit  to    , thx;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTPC do 2000 kn

DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax 132,13  
Gigabyte Global TV/FM kartica, daljinski  172,69  
HDD Seagate ST3250620AS/ST3250410AS, 250 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200  459,56  
MB Gigabyte MA69G-S3H, sAM2, AMD 690G, VGA, SATA II, GLAN, FW, ATX 5 498,37  
DVD+RW/-RW/RAM NEC AD-7173S, LabelFlash, SATA, bulk  192,00  
Codegen desktop 201-CA, 400W PSU w/12cm fan, crno, USB, audio, mirror, ATX  269,00  
Logitech Cordless Desktop EX90, USB / 920-000363  199,00  
CPU AMD Athlon LE-1600 3500+ BOX, 2.2GHz, Sck AM2  284,53  

ukupno: 2.207,28

matična ima tv-out i dvi/hdmi. integrirana grafika je radeon 1250 koja može bez problema potjerati vistu s aero sučeljem.

proc je sasvim dovoljan. s kućištem nisam baš presretan, ali nema drugih pametnih. ja sam uzeo dok je bilo frontierovo opera....

a što se sw tiče, uz tv karticu dobiješ cyberlinkov powercinema koji je nalik media centru i radi savršeno....

a ako slučajno budeš imao problema u spajanju s tv-om (ovisi kakav tv imaš) onda kupiš 2400pro za ispod 300 kn s kojom dobijaš sve kablove i konektore za spajanje na sve moguće načine...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zahvaljujem na prijedlozima, proucavam polako. Ako ima jos prijedloga, nemojte da vam bude neugodno, pisite. Namigiva

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice