Sad molim pomoc oko slaganja HTPC-a do 2000 kn.
Nego jel moguce? Uvjeti su da bude sto manje i sto tise te da je kuciste koje lezi na stolu. Ostalo po izboru.
I da je dobavljivo, tj. da su svi djelovi dobavljivi u Zagrebu.
Cijenim sve prijedloge.
Sad molim pomoc oko slaganja HTPC-a do 2000 kn.
Nego jel moguce? Uvjeti su da bude sto manje i sto tise te da je kuciste koje lezi na stolu. Ostalo po izboru.
I da je dobavljivo, tj. da su svi djelovi dobavljivi u Zagrebu.
Cijenim sve prijedloge.
Ovo ja imam i platio sam to 2500Kn u vemulju.
GA-MA69GM-S2H
X2 4200+
2x 1GB DDR2 800
Desktop kuciste sa napajanjem jeftikaner
Logitech cordles mis i tastatura EX110
neki LG DL +- RAM DVD/CDR
Hitachi 320GB HDD
Prednosti:
Sve radi od prve brzo i fluentno.
ATI kontrol aplet je najbolja stvar u odnosu na sva druga integrirana rješenja i onako usput ima i najbolje 3D perfromanse iako je to za HTPC ne bitno.
Lako je nadogradivo sa svim kasnije potrebnim tuneri, dekoderi, bolja VGA, bolja HiFi zvučna, daljinski i sl.
Nije necujno, ali je dovoljno tiho da uz normalnu glasnoću TVa, racunalo se ne cuje.
Mane:
Zvuk je los ako se spaja na visoko kvalitetne audio uređaje.
Visoko kvalitetan audio nije niti jedan TV ili linijice/kucno kino od 2000Kn i sl, tak da u ovom potonjem slucaju ne moraš brinuti o zvuku.
Sluzbene preporuke
HD video 4200+ CPU
H264 video 5200+ CPU
Moje stav:
Best Buy osnova za stvaranje kvalitetnog HTPCa, cak se da i "klokati" pa moj 4200+ dela kao 4800+. U svijetu snimanja, reprodukcije, kodiranja i prekodiravanja pravog HD videa (ne HD divix i sl) vlada veliki nered tako da nije rijetkost da pravi HD 1080p video materijal trzucka zbog softverskih nedorečenosti. To se poglavito odnosi na HD TS format i treba odvojiti puno vremena na edukaciju da bi se uspješno odhrvali zaključku kako PC ne valja
Intel?
Kad sam ja slagao nije bilo postene ploce sa HDMIjem i ATI integriranom grafikom pa sam zato odustao.
ja sam svog sastavio prije kojih 4-5 mjeseca
platio 2700kn (jedan disk sam kasnije dodao)
konf. sljedeća
Be2300
Asus M2a-vm hdmi
gb kingmax 800mhz
2 x 320 gb
lg dvd-rw
case sa ugrađenim napajanjem
(ne mogu se sjetit koji točno:))
media center remote control
ugl. odlučio sam se za Be-2300 koji ima nižu potrošnju od ostalih X2 athlona
jer me strah bilo stavit nešto jače na to jadno ugrađeno napajanje
uglavnom , dovoljna ti je giga-dva rama, intergrirana grafika, i neki način upravljanja (tipkovnica il daljinski)
btw..
vi koji imate htpc, koji program koristite?
ja sam na Media Center Vista i nisam najzadovoljniji , nije najstabilniji, zna bit spor, a i škrt je nešto s opcijama
btw..
vi koji imate htpc, koji program koristite?
ja sam na Media Center Vista i nisam najzadovoljniji , nije najstabilniji, zna bit spor, a i škrt je nešto s opcijama
bome ,ovo mi se jako sviđa
svakako ću proučit to , thx;)
DDR2 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax 132,13
Gigabyte Global TV/FM kartica, daljinski 172,69
HDD Seagate ST3250620AS/ST3250410AS, 250 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200 459,56
MB Gigabyte MA69G-S3H, sAM2, AMD 690G, VGA, SATA II, GLAN, FW, ATX 5 498,37
DVD+RW/-RW/RAM NEC AD-7173S, LabelFlash, SATA, bulk 192,00
Codegen desktop 201-CA, 400W PSU w/12cm fan, crno, USB, audio, mirror, ATX 269,00
Logitech Cordless Desktop EX90, USB / 920-000363 199,00
CPU AMD Athlon LE-1600 3500+ BOX, 2.2GHz, Sck AM2 284,53
ukupno: 2.207,28
matična ima tv-out i dvi/hdmi. integrirana grafika je radeon 1250 koja može bez problema potjerati vistu s aero sučeljem.
proc je sasvim dovoljan. s kućištem nisam baš presretan, ali nema drugih pametnih. ja sam uzeo dok je bilo frontierovo opera....
a što se sw tiče, uz tv karticu dobiješ cyberlinkov powercinema koji je nalik media centru i radi savršeno....
a ako slučajno budeš imao problema u spajanju s tv-om (ovisi kakav tv imaš) onda kupiš 2400pro za ispod 300 kn s kojom dobijaš sve kablove i konektore za spajanje na sve moguće načine...
Zahvaljujem na prijedlozima, proucavam polako. Ako ima jos prijedloga, nemojte da vam bude neugodno, pisite.