HTCP računalo

poruka: 5
|
čitano: 983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
HTCP računalo

Pozdrav! Nakon dosta vremena provedenog na ovom forumu, treba i meni jedna pomoć. Planiram sastaviti, tj. kupiti HTCP računalo.

Treba mi vaša pomoć u odabiru komponenti, OS, softvera, etc... Računalo će biti spojeno na 42" plazmu putem DVI kabla. Također će biti spojeno na već instalirano pojačalo i 5.1 ozvučenje, tako da s tim nemam problema. Osim osnovnih komponenti važno mi je da računalo ima DVB-T i DVB-S karticu, s tim da kad sve to instaliram, imam mogućnost Card Sharinga ( znači potreban softver, mozda neka posebna DVB-S kartica,etc). Od komponenti okvirno planiram imati:

-kućište (tiho, nečujno, desktop)

-napajanje ( ne prejako po mogućnosti, tako da troši malo struje; 200-30W)

-procesor (kakv god ide)

-memorija (koliko god da je potrebno)

-hard disk (1 TB , na njega ću snimati sve, slike, glazba, tv program,...)

-periferija (bezicna tipkovnica s onim "trackballom", tj. da mi ne treba miš)

-matična (afkors =) )

-dvd snimač (ništa pretjerano, klasika)

-čitač kartica (ove iz digitalaca i to)

-grafička  (koja god je potrebna)

-... (ako sam još šta zaboravio ili ako imate neki dobar prijedlog)

Također mi je bitan OS, i softver za sve to. Planiram snimati TV program, posebice s ove DVB-S kartice (s Card Sharingom).

Potreban mi je još i daljinac. :)

Posebno bi bio zahvalno ako mi bi netko rekao mišljenje o tome svemu koje je stekao "iz prve ruke"! :) Sve kritike i prijedlozi su dobrodošli! :)

EDIT: Cijena - pa neka prosječna, 2500-3000 KN!

totus mundus agit histrionem
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 19:23 (SinCr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: HTCP računalo
SinCr0 kaže...

HTPC,a ne HTCP.

Home Theater Personal Computer

Ja bih uzeo ili najjadniju matičnu + HD5450 ili 785GXM sa HD4200 integrušom

Proc athlon II x2/3/4 bilokoji

Napajanje fortron 350W, kućište meni svejedno

Što se tiče HDD ja bih uzeo WD Green 1TB zbog tišine ili Samsung F3 1TB

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
RE: HTCP računalo

OK, hvala! A, HTCP je lapsus calami, inace, hvala na ispravci! ;)

totus mundus agit histrionem
16 godina
neaktivan
HTCP računalo

Također me vrlo zanima ova "thema" Osmijeh

Razmišljanje o HTPC-ju imam već duže vrijeme, pa bi ovaj "thread" mogao biti baza za sve dobrodošle prijedloge i pomoć.

Ako neko muže odabrati dobre komponente za minimalni rad HTPC-ja (mislim na najjeftrinije, ali ipak funkcionalno), od trenutno dostupnih komponenti na hrvatskom tržištu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HTCP računalo

Ja sam sebi prije par tjedana sastavia HTPC. Super san zadovoljan, integrirana grafika bez problema goni sve Full HD filmove, WD se i ne čuje(zato san ga i uzeja). Proc van i ne treba jači s obzirom na to da i ovaj sasvim dobro goni 7-icu.  Uz tu konfu iman još  avermedia hybridni tuner  preko kojeg gledan televiziju, a tako izgleda bolje jer je sa plazmom spojen HDMI kabelon, a ne scartom ko sa običnog DVB-T tunera. Od software iman samo MPC Home Cinema sa GPU enkodiranjem.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

1 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice