Gotovo vs složeno

poruka: 22
|
čitano: 3.650
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Gotovo vs složeno

dal se isplati uzimati složene konfiguracije kao npr.

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=5000107

ili se ipak više isplati nešto složiti za 2000kn, plus/minus 200kn

trebam to za frendicu koja komp koristi za pisanje, surfanje (facebook) i eventualno gledanje filmova, a da potraje sljedećih 4-5 ili više godina

EDIT: ili

http://www.links.hr/index.php?naziv=Konfiguracija+LINKS+Helium+E5200%2C+DualCore+E5200+%282.5GHz%29%2C+2GB%2C+250GB%2C+DVD+RW%2C+tipk.%2C+mi%9A%2C+zvuk+%2B+Arctic+Cooling+hla%F0enje&option=artikl&id_kategorija=030010&id_artikl=030.010.050

I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2009 23:28 (ZC_Someone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gotovo vs složeno

Ako znaš što radiš više se isplati sastaviti konfiguraciju. Pogotovo ako imaš dosta ograničen buđet onda nešto uvijek pati, a ti najbolje znaš što ne koristiš. Gotove konfiguracije imaju naviku biti prividno jače u nekom cijenovnom rangu, i obično totalno promašene za manju lovu (procesor koji je daleko iznad potrebnog za kućnu upotrebu i neka integrirana grafa, sve to s premalo memorije za home vistu koja dođe s njim Smijeh)

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
Gotovo vs složeno

Puno se više isplati sam sklopit jer oni ti na gotove konfiguracije uzmu od 300kn - 700kn.

Q6600 (3.0Ghz), BigTyp 120vx, 8800gt, 2GB ram, gigabyte p35 ds3....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gotovo vs složeno

Ako će se komp služiti za samo gore navedene radnje mislim da ne trebaš previše petljat i sam birat možeš uzet gotovu konfu. Između ove dvije mislim da je bolja ona AMD-ova, ipak je u njoj radeon, dok u ovoj dolje je integrirana grafa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gotovo vs složeno

složiti je bolje jer ti sam odabireš komponente, u 90% slučajeva prolaziš jeftinije i možeš nadogradit kad hoćeš(možeš i s gotovom al gubiš garanciju). samo daj frendu da složi( ili ti sam ak znaš).

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 7000)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Gotovo vs složeno
pajic3 kaže...

Puno se više isplati sam sklopit jer oni ti na gotove konfiguracije uzmu od 300kn - 700kn.

Racunao si? Mislim... Bilo bi mi to cudno kad si kod nekih firmi sam mozes odabrati sto ces imati u kompjuteru i onda ti ponude besplatno sastavljanje konfiguracije. A one koje ne nude besplatnu uslugu, naplate si neku neveliku cifru za sastavljanje.
17 godina
neaktivan
Gotovo vs složeno

Najbolje je kupiti, tj. odabrati komponente u nekoj trgovini, npr. ADM-u i onda ti oni besplatno sastave.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gotovo vs složeno

ta gotova konfa jenikakva.evo moj prijedlog:

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis

0 0 hvala 0
17 godina
Gotovo vs složeno

da sebi nešto kupujem slagao bi sam što i inače radim, ali mi se neda baš previše s tim zezat jer je stanje na skladištma očajno (gledao sam za sad samo vemil i tamo imaju samo JEDNU AM2 matičnu dostupnu u zagrebu), a ja bi to trebao nabaviti do četvrtka

a i ako se nešto pokvari mislim da je puno jednostavnije osobi koja baš ne zna previše o kompjuterima da jednostavno na servis odnese kučište i sve u njemu nego da traži koja se komponenta pokvarila i onda ju nosi posebno na popravak

@ pod009 komponente moraju biti dostupne u zagrebu

btw. jel ADM online shop ili imaju dućan s skladištem na adresi PJ 2 ADM RAČUNALA I Ferenščica 31, znam da mi je netko govorio na neku trgovinu u kojoj prvo treba naručiti online pa poslje doći podići, ali ne sječam se za koju

I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 0:25 (ZC_Someone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gotovo vs složeno

Ne računaj baš 100% s tom raspoloživosti na internetu, to im baš i ne radi ispravno. Radije nazovi ili se zaleti do trgovine pa provjeri. Što se tiče kvarova, vemil besplatno sastavlja računala i daje godinu garancije na kompletnu konfiguraciju (kučište) kupljeno kod njih. Ako odbiješ da ti sastave računalo, onda ti je garancija ovisna o komponenti (većinom 2 ili više godina) i moraš sam ustvrdit kvar. I ova konfiguracija sastavljena ti može poslužit ko dosta dobar primjer zašto sastavljeno a ne gotovo.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

...jel ADM online shop ili imaju dućan s skladištem na adresi PJ 2 ADM RAČUNALA I Ferenščica 31...

Trgovina postoji na toj adresi, nije potrebno naručivati online. Ja ti predlažem da sa njihove stranice skineš cjenik. Aktualiziraju ga skoro svaki dan, tako da naznačeno stanje odgovara stanju u skladištu. Iz toga napraviš popis komponenti koje želiš i doneseš ga njima. Ako je eventualno nečega nestalo u međuvremenu, ponuditi će ti alternativu.

To što si odabrao oni će ti sastaviti i nalijepiti svoju garancijsku naljepnicu na poleđinu kućišta.To je praktično, prvenstveno ako slažeš konfiguraciju za nekoga, jer nemaš brige oko toga u slučaju eventualnog nalnadnog kvara.

Ovo sve traje maksimalno 3 dana (tako je bilo u mom slučaju) i nikakvih problema nema. Kad bude gotovo oni će te nazvati.
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
neaktivan

Sta ce joj molim te graficka dosta joj je integrirka za surfanje, gledanje filmova itd..
procesor uzmes e5200 i 2 gb rama i to ti je to moze i neko no name napajanje tipa codegen od 400 w to vuc tak da..

17 godina
Cika Jova Zmaj kaže...

Ne računaj baš 100% s tom raspoloživosti na internetu, to im baš i ne radi ispravno. Radije nazovi ili se zaleti do trgovine pa provjeri. Što se tiče kvarova, vemil besplatno sastavlja računala i daje godinu garancije na kompletnu konfiguraciju (kučište) kupljeno kod njih. Ako odbiješ da ti sastave računalo, onda ti je garancija ovisna o komponenti (većinom 2 ili više godina) i moraš sam ustvrdit kvar. I ova konfiguracija sastavljena ti može poslužit ko dosta dobar primjer zašto sastavljeno a ne gotovo.

Danas bio u Vemilu i cuo sam prodavaca kada je rekao tipu da je slaganje 180 kuna ako uzimas u dijelovima.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 16:29 (Kristyans).
17 godina
Gotovo vs složeno

evo nešto složeno (iz linksa):

MBO ASROCK K10N78FullHD-hSLI R3.0, GeForce 8200, DDR2, zvuk, VGA, S-ATA, G-LAN, PCI-E, s. AM2 499,00kn 24 mjeseca

CPU AMD Athlon64 X2 5200+ BOX, s. AM2, 2.7GHz, 1MB c. 485,00kn  36 mjeseca

RAM PC-6400, 2 GB, KINGMAX, DDR2 800 MHz  189,00kn  36 mjeseci

HDD 250.0 GB SEAGATE, SATA, 16MB c., 7200 okr/min, za desktop  359,00kn 36 mjeseci

DVD±RW LG GH22NS, 22x, SATA, Dual layer, crna, bulk  169,00kn  24 mjeseca

Napajanje 400W, LC POWER ATX2 v2.2, 120mm vent.  199,00kn  24 mjeseca

UKUPNO: 1900kn

kučište, LCD i periferiju ima staro

mišljenja? sugestije?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 19:38 (ZC_Someone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Najbolje je kupiti, tj. odabrati komponente u nekoj trgovini, npr. ADM-u i onda ti oni besplatno sastave.

Potpis!

Točno tako sam ja napravio
i dobio ono što sam želio

BTW:Kablove kako su mi složili su bili fantastični
za 0kn :-)

ADM rula
Q6600 3,25Ghz Corsair Dominator 4X1gb 1085mhz XFX 8800GTS 512mb OC
16 godina
protjeran
Gotovo vs složeno

Pa kod gotovih konfa   prodavači slažu kako njima odgovara, tj. utrpaju ti neku komponentu koja se ne prodaje dobro, pa je tako prodaju.

Procesor: Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz 2MB Cache 800Mhz FSB Matična Ploča: BIOSTAR G31-M7 RAM: 2GB Kingmax DDR2 800Mhz Grafička Kartica .: Club3D Radeon HD4550 512DDR3 Hard Disk: Hitachi HDD320GB 8MB Cache, 7200 o/min Napajanje Frontier 400W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovisi. Ako ti frendica ima drugih ambicija osim pisanja treba malo jači komp.

Procesor: AMD Athlon 64 X2 4200+ Matična: MSI K9N Neo V2 Grafička kartica: MSI Nvidia 8400GS 512MB RAM: 2GB HDD: Maxtor 160GB Monitor: Philips 190CW Kućište: Coolmaster OS: Windows Vista Ultimate SP1
17 godina
UltimateRazor kaže...

Ovisi. Ako ti frendica ima drugih ambicija osim pisanja treba malo jači komp.

evo baš sam neki dan čistio njen komp od onog lažnog antivirusnog programa Antivirus 360, dok sam čistio primjetio sam da je komp jako spor, skinem ja CPU-Z da vidim kakva je konfiguracija, i imam što vidjeti, komp je tolko star da su vjerojatno još dinosauri igrali na njemu pacmana, Celeron na maticnoj nepoznatog proizvođača s intergriranom grafičkom i 128MB SDRAMA, probao sam instalirati avast! ali je onda komp tolko sporo radio da je to bilo neizdrživo, pa zato mislim ak je do sada radila na tome ova ce konfiguracija biti ekvivalent informatičkoj revoluciji
osim toga zato sam uzeo matičnu na koju se može za koju godinu staviti neka PCI-E grafička, a podržava i AM3 procesore, pa još 2GB rama i konfiguracija se pretvara u sasvim pristojnu konfiguraciju koja bi trebal prilično dugo potrajati
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 23:17 (ZC_Someone).
17 godina
Gotovo vs složeno

MBO ASUS M2N68, nVidia nForce 630a, DDR2, zvuk, G-LAN, S-ATA, RAID, PCI-E, mATX, s. AM2 499,00kn
CPU AMD Athlon64 X2 5200+ BOX, s. AM2, 2.7GHz, 1MB c.                    479,00kn
RAM PC-6400, 2 GB, KINGMAX, DDR2 800 MHz                        189,00kn
HDD 250.0 GB SEAGATE, SATA, 16MB c., 7200 okr/min, za desktop                359,00kn
VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 4350, 512MB DDR2, DVI, HDTV                319,00kn
DVD±RW LG GH22NS, 22x, SATA, Dual layer, crna, bulk                    169,00kn
Napajanje 350W, SHARKOON SHA350-8P, ATX2 v2.0, 80mm vent, PFC                239,00kn

hoče li za ovu konfu navedeno napajanje biti adekvatno ili da uzmem recimo fortronovo 350W

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gotovo vs složeno

Ja preferiram složeno, ali ovisi koliko se tko razumije u slaganje konfe.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dobro je slagati sam svoju konfiguraciju jer staviš u nju što sam želiš , no po mom mišljenju se više isplati uzet gotovo jer dobiješ dosta dugu garanciju , originalne Windowse i Office te neke ostale programe . Ako slažeš komp , ti možeš složit kako tebi paše koji hardver te negdje prištediš . Na kraju , ti odluči .

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
17 godina
moderator
emerik kaže...

Dobro je slagati sam svoju konfiguraciju jer staviš u nju što sam želiš , no po mom mišljenju se više isplati uzet gotovo jer dobiješ dosta dugu garanciju , originalne Windowse i Office te neke ostale programe

Mislim da si pomijesao neke pojmove. Jedno je da si sam slozis kompjuter (komponente ni ne moras kupiti u istom ducanu), drugo je da odaberes komponente pa ti u ducanu/servisu sloze, a trece je da kupis gotovu konfiguraciju. Kod velikog broja ducana nema razlike izmedju drugog i treceg. Glede garancije, obicno ti daju godinu dana na cijeli kompjuter - takva garancija je bolja jer se ne moras sam mucit s dijagnostikom problema, no moze se i bez nje jer i dalje imas garanciju po komponentama, a svaka od pojedinih komponenti obicno ima garanciju od jedne ili vise godina.

Glede originalnih Windowsa i Officea - ti nista ne dobijes. Ti sve to uredno platis. A ostale programe koje dobijes su ili programi koji su dosli s hardverom (dakle, besplatni su u tom smislu) ili dobis nekakve trial verzije programa.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice