Gaming computer!!!

poruka: 138
|
čitano: 10.482
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Gaming computer!!!
EVO kaže...
mrwho kaže...
CroVandal kaže...

Slazem se ako nemisli nadogradivat i ulaziti u sli crossfire nema smisla trebat takva napajanja! isto tako nema smisla mu stavljat 1x gtx460 ako ce jednu grafu samo imat onda 5850,5870,gtx 470

a od 5850, 5870 i gtx 470 ide najjeftinija pa kad su sve vrlo dobre

Ovako ti ide poredakGTX 470>HD 5870>HD 5850, a pošto su cijene ovakve HD 5870>GTX 470> HD 5850, logično je zaključit da je GTX 470 best buy.

HD 5870 je jača od GTX 470 !

Idi vidi miromanov test !

um caruje dok snaga ne popizdi
16 godina
ATiGamer kaže...
EVO kaže...

Aha, a da se informiraš. Taj CX 600 je najvedći štor na svjetu. Rađen je po drugom napajanju(ne mogu se sjetit imena) koje ima samo do 550 W, tako da ovih 600w ne možeš ostvarit ni da nešto drkljaš po napajanju. uglavnom ili TX seriju, ili seasonic, jer seasonic barem ne prodaje muda pod bubrege.

Možda bi se ti trebao informirat prije nego što lupiš gluposti.

Channel Well je jednako vjerodostojna i kvalitetna firma kao i Seasonic i po tome ne možeš suditi kvalitetu napajanja. To da je napajanje najveći šrot je čista nebuloza. 40A na 12V railovima za 600W napajanje spada u srednje-višu klasu. Bio test u najnovijem broju Buga, napajanje ima dosta oscilacija što se stabilnosti napona tiče i sigurno je slabije kvalitete od VX550 međutim napajanje nije ni blizu šrot već solidno napajanje više klase.

CroVandal kaže...

I da 5870 je jaca od 470 :-)

Nebih rekao.

Već sam prije objasnio što se tiče ovog najveće štor, tj. već sam se ispričo.

Ne sudim po tome kvalitetu napajanj, već po onome šta čujem od korisnika, šta vidim golim očima, isprobam ili dobim na reviewu, ali stvar je takva da CX nije na onom level na kojem je prije bio.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
17 godina
CroVandal kaže...

EVO evo mislim da je onda ovo kraj :-)

Meni je ovo bolja solucija : 

U ovogodišnjem dvobroju Vidi-ja ovaj procesor i ram su se pokazali kao best buy, odnosno kingston hyperx genesis da je najbolja ddr3 memorija ispod 1000 kn.

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
16 godina
sheX kaže...
EVO kaže...
mrwho kaže...
CroVandal kaže...

Slazem se ako nemisli nadogradivat i ulaziti u sli crossfire nema smisla trebat takva napajanja! isto tako nema smisla mu stavljat 1x gtx460 ako ce jednu grafu samo imat onda 5850,5870,gtx 470

a od 5850, 5870 i gtx 470 ide najjeftinija pa kad su sve vrlo dobre

Ovako ti ide poredakGTX 470>HD 5870>HD 5850, a pošto su cijene ovakve HD 5870>GTX 470> HD 5850, logično je zaključit da je GTX 470 best buy.

HD 5870 je jača od GTX 470 !

Idi vidi miromanov test !

Da i HD usko pobijedi.

Vidio sam.

Uglavnom zaključili smo da 3fps ne opravdavaju višu cijenu.

15 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

Ne gledate pravi test, prva stranica je sa starim driverima,

dok je ova ispod s novima koji poboljšavaju performanse

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/duel-gtx470-vs-hd5870microman/54195.aspx?page=12&jumpto=1049762&sort=asc&view=flat

Uglavnom kartice su skoro pa jednake no zbog boljih performansi u

DX11 moj izbor je GTX470.

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
CroVandal kaže...

U ovogodišnjem dvobroju Vidi-ja ovaj procesor i ram su se pokazali kao best buy, odnosno kingston hyperx genesis da je najbolja ddr3 memorija ispod 1000 kn.

ja bih malu izmjenu napravio, ako vec ides na amd, onda uzmi ati karticu, da ih, nakon godinu dvije, mozes kombinirati u cross, 

ovdje bi ja iso na HD 5870 ili 5850, 5850 mislim da cak prodaje jedan forumas, ako je jos u prodaji, pitaj ga, zove se Hyperion, ta ti je kartica za sve igre na max, a mos ju kombinirat za jos jednom za kojih godinu dana i imat ces karticu jacu od HD 5970 (koja se, ironicno, sastoji od 2 HD5850 cipa )

to do list: natjerat tnakira da vrati magare, saznat bufferovo ime, izvalit bolesniju foru od mentalista, dat ivi zuti karton (on je meni 4) skrsit dannya i pirata u bc2,natjerat logica da kupi iphone
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
CroVandal kaže...

misliš da uzmem amd x6? jesu drugi za to isto?

Mrwho
15 godina
neaktivan

i da.. Asrock 890GX EXTREME 3 ili 4, jel 3 isto dobro pošto su mi i pare bitne

Mrwho
16 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

I jedna i druga su jako dobre maticne..

ukoliko sam ti pomogao...pritisni hvala...Zahvaljujem
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Luka-san kaže...

I jedna i druga su jako dobre maticne..

al jednu izaberi :)

Mrwho
16 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

Ako zelis ustedjeti mozes uzeti extreme 3, izmedu njih nema tako velikih razlika

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Mozes ustedjeti i ako uzmes x4 mislim da nema potrebe za x6

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

x6 mu je vise za buducnost, jer sigurno ce x6 vise izdrzati od 955.

Ukoliko ne misli kupovati novi komp sljedecih 4,5 godina, bolje da si onda uzme x6, a ako ga misli kupiti prije

onda neka si uzme x4

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Luka-san kaže...

x6 mu je vise za buducnost, jer sigurno ce x6 vise izdrzati od 955.

Ukoliko ne misli kupovati novi komp sljedecih 4,5 godina, bolje da si onda uzme x6, a ako ga misli kupiti prije

onda neka si uzme x4

Sa ovim se slazem!

15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

a za budućnost x6? i dal da prije uzmem Asrock 890GX EXTREME 3 IL 4

Mrwho
15 godina
neaktivan
mrwho kaže...
CroVandal kaže...

a za budućnost x6? i dal da prije uzmem Asrock 890GX EXTREME 3 IL 4

da se odma izjasnim, nemam planova da i poslije kupujem novi kompjuter, jer ko zna dal će mi u budućnosti dop***** igrice već.. taj x6 ima 2.8ghz jel to dobro?

Mrwho
16 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

Ako ides na buducnost onda x6, a maticna ti nije vazna, oba dvije su sjajne maticne, ja bih uzeo extreme 3 jer je jeftinija 100 i nesto kuna, a nema tolike razlike koja bi tebi nesto znacila.

Da to je sjajan procesor kojeg mozes clockati do 4 ghz uz dobar cooler naravno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 17:29 (Luka-san).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a između ova dva monitora:

HP X23LED, LCD/LED, 23", 1920x1080

Samsung 2433LW, LCD, 23.6"/24", 1920x1080
Mrwho
16 godina
mrwho kaže...

a između ova dva monitora:

HP X23LED, LCD/LED, 23", 1920x1080

Samsung 2433LW, LCD, 23.6"/24", 1920x1080

Ja nebi uzimo LCD sa edge led pozadinski.

15 godina

Iako se bas nerazumijem u monitoru/televizore ja bi uzeo samsung zato sto koristim tu marku dugi niz godina i nikad me nisu iznevjerili i nikada problema...

EDIT: tek sad vidio da je HPov model LED onda njega :-)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.12.2010 17:50 (CroVandal).
16 godina
neaktivan
Gaming computer!!!

Vlasnik sam HP-a x23LED i mogu dati samo velike pohvale, a također je i cjena više nego primamljiva (Protis: 1280kn s 3 godine garancije) , hladan, oštra i odlična slika, te potrošnja od 28W je i više nego odlična. Dizajnom je na oko prelijep i izgleda koda je 2" veći nego što je :P

A usput, moram se nadovezati na raspravu oko napajanja, nemoj te svi kenjat po CX seriji i u niti jednom kontekstu pisati da je to šrot. Napajanje je odlično, u svakom dučanu će te dobiti preporuku i obavjest da je daleko najprodavanije napajanje današnjice. Stara vjest je da to nije najbolje moguče i da je nešto niži rank, ali svaka konfiguracija bez sli-a će raditi na tom napajanju bez problema i to je neosporivo.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

AJDE SAD ZA KRAJ I TO JE ONDA FAKAT DOSTA - ZADNJA ODLUKA OD VAS - OBRATITE POZORNOST NA CIJENE!

previše mi je ljudi reklo drukčije stvari totalka sam zbunjen!!

p.s. sutra sveti nikola haha :D

Mrwho
15 godina
neaktivan
imba kaže...

Vlasnik sam HP-a x23LED i mogu dati samo velike pohvale, a također je i cjena više nego primamljiva (Protis: 1280kn s 3 godine garancije) , hladan, oštra i odlična slika, te potrošnja od 28W je i više nego odlična. Dizajnom je na oko prelijep i izgleda koda je 2" veći nego što je :P

čini mi se odličan. sam ovo, svi ovi novi monitori mi izgledaju dost široko.. moj frend ima neki i fakat je prerastegnuta slika. kakav je taj tvoj nije da mogu zaključit neš puno prek slika sa googla. kad stigneš ak bi mi mogo poslat neke slike od njega?

Mrwho
15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

ja bih malu izmjenu napravio, ako vec ides na amd, onda uzmi ati karticu, da ih, nakon godinu dvije, mozes kombinirati u cross, 

ovdje bi ja iso na HD 5870 ili 5850, 5850 mislim da cak prodaje jedan forumas, ako je jos u prodaji, pitaj ga, zove se Hyperion, ta ti je kartica za sve igre na max, a mos ju kombinirat za jos jednom za kojih godinu dana i imat ces karticu jacu od HD 5970 (koja se, ironicno, sastoji od 2 HD5850 cipa )

5970 se zapravo sastoji od 2 5870 čipa na istom PCB-u, dakle sa 1600 shadera međutim ti su čipovi downclockani na frekvenciju 5850 kako bi kartica ostala unutar ATX specifikacija.

15 godina
mrwho kaže...
imba kaže...

čini mi se odličan. sam ovo, svi ovi novi monitori mi izgledaju dost široko.. moj frend ima neki i fakat je prerastegnuta slika. kakav je taj tvoj nije da mogu zaključit neš puno prek slika sa googla. kad stigneš ak bi mi mogo poslat neke slike od njega?

to sam i ja mislio ali nakon par dana se naviknes i jos ako gledas filmove na kompu punooo bolje...

16 godina
CroVandal kaže...

Iako se bas nerazumijem u monitoru/televizore ja bi uzeo samsung zato sto koristim tu marku dugi niz godina i nikad me nisu iznevjerili i nikada problema...

EDIT: tek sad vidio da je HPov model LED onda njega :-)

Ok da malo detaljnije objasnim, premda ni ja nisam ekspert za monitore:

Niti s jednim izborom nećeš pogrješit, ali najbolje bi bilo kada bi oba mogo isprobat.

Uglavnom vidim da mu savjetujete Hp-ov sa LED pozadinskim osvjetljenjem. Evo zašto sam ja protiv. Naime kontrast je veći(na papiru malo  preuveličavaju), boje su boje, crna je crna, manje troši, ali zašto sam protiv. Da uzimaš neki skupi LCD sa full LED osvjetljenjem onda bi bio za. Uglavnom neznam kakav ovaj model ima osvjetljenje, ali pretpostavljam da je to EDGE LED, koji nije baš sretna situacija. uglavnom radi se o tome da su ledice postavljene samo na lijevom i desnom rubu ekrana, pa tako jedan dio nije dobroo osvjetljen ko drugi, crna nije upotpunosti crna, boje su ponekad nerealne. Možda su te probleme rješili dosad, ali dok ne vidim vlastitim očima, ne vjerujem.

imba kaže...

A usput, moram se nadovezati na raspravu oko napajanja, nemoj te svi kenjat po CX seriji i u niti jednom kontekstu pisati da je to šrot. Napajanje je odlično, u svakom dučanu će te dobiti preporuku i obavjest da je daleko najprodavanije napajanje današnjice. Stara vjest je da to nije najbolje moguče i da je nešto niži rank, ali svaka konfiguracija bez sli-a će raditi na tom napajanju bez problema i to je neosporivo.

Ma mi samo izražavamo svoje mišljenje. To što mi neko preporučuje u dućanu odavno ne slušam. Uglavnom CX serija je stvarno jako dobro prodavana, ali to je dužna modelu CX 430, koji je bio baziran na Seasonicu, i CX 430 nudio je najbolji omjer cijene/performansi. Ovi novi CX-ovi su isto dobar buy, ali nisu tako dobri kao stari model, pa naravno da je velik dio korisnika razočaran. Uglavnom mene najviše živcira što je Corsair mogo otkupit unaprjeđenu verziju od Seasonica, pošto ova na kojoj je cx 430 ide u EOL, ali ne oni su otkupili nešto njima prihvatljivije, vidi se recesija vidi, ali to po meni nisu smjeli napravit.

mrwho kaže...
imba kaže...

Navikneš se, uglavnom meni su draži 16:10 nego 16:9 i 4:3 monitori, ali uglavnom sve novije igre imat će widescreen patch ili opciju unutar igre. Ono što možeš očekivat je to da će ti trebat vremena na navikavanje, ali kada se navikneš nema problema. Monitori su posebno dobri za gledanje filmova, pošto nema crnih crta.

ATiGamer kaže...
1337Code_breaker kaže...

5970 se zapravo sastoji od 2 5870 čipa na istom PCB-u, dakle sa 1600 shadera međutim ti su čipovi downclockani na frekvenciju 5850 kako bi kartica ostala unutar ATX specifikacija.

Ma lako se to da naclockat na razinu 5870 bez da se prjeđe ATX specifikacija, ali ja sam mišljenja da je ATi zdrav razum natjerao na downclock. Višim taktovima bi mogli potencijalno imat probleme sa zagrijavanjem, bukom, potrošnjom itd.

Uglavnom stick with the single gpu.

15 godina
protjeran
EVO kaže...
Commodore kaže...
vepar kaže...
sheX kaže...

Nije bilo CX500 pa sam stavio CX600

Preporučio bi umjesto CX da uzmeš TX ili AX seriju od Corsaira ili Seasonic....

ko da si preporucio da umjesto skode uzme bmw-a :))

cx 600 je za njegove potrebe sasvim dobar. vx,tx a pogotovo ax jesu bolji ali su i skuplji a njemu je i ovaj cx overkill.

Aha, a da se informiraš. Taj CX 600 je najvedći štor na svjetu. Rađen je po drugom napajanju(ne mogu se sjetit imena) koje ima samo do 550 W, tako da ovih 600w ne možeš ostvarit ni da nešto drkljaš po napajanju. uglavnom ili TX seriju, ili seasonic, jer seasonic barem ne prodaje muda pod bubrege.

informiran sam ja vrlo dobro, ali ti ocito nisi shvatio bit mog posta. naravno da su hx, tx, vx i ax bolji od cx (kojeg vise ne radi seasonic nego cwt) ali i kostaju puno vise. za njegove potrebe cx ce biti apsolutno dovoljan. koliko para toliko muzike.

16 godina
Gaming computer!!!

Ovdje neki očigledno mješaju starog CX-a sa novijom CX serijom.

Da se razumijemo, stari CX je dolazio jedino u 400w izvedbi. Sve ostalo (430/500/600) je novija serija.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...

Ovdje neki očigledno mješaju starog CX-a sa novijom CX serijom.

Da se razumijemo, stari CX je dolazio jedino u 400w izvedbi. Sve ostalo (430/500/600) je novija serija.

stari cx je legenda. bolji je cx 400 od cx430 i to po snazi, stabilnosti napona, kvaliteti kondenzatora, garanciji... ali i cx500 je u ovom slucaju za 420kn dobra kupovina. steta sto vise nema vx 450.

15 godina
neaktivan

znači onda ovako:

PROCESOR:AMD PHENOM II X4 955 BE

MATIČNA: ASROCK 870 EXTREME 3

GRAFIČKA: NVIDIA GTX 470 ILI HD 5850, FAKAT NEZNAM ŠTA DA UZMEM

1 TB HDD SAMSUNG

4 GB RAMA KINGSTON HYPER X

NAPAJANJE:SEASONIC 520W

U CIJENU NE RAČUNAM MONITOR I KUČIŠTE, TO ĆU TEK NA KRAJU..

UGL.CIJENA JE ONDA

OKO 5000 KN

- kučište imam fakat dobro neznam sad točno koji model, kad saznam ću napisat..

Mrwho
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice