Radi se o konfiguraciji iz profila. Stara grafička već radi višestruke probleme - zujanje zavojnice + ponekad neće pali iz prve, već treba restartati komp nakon paljenja da bi se probudila.
Matična je još pod garancijom, a imam 6 GB DDR2, što uz ograničene količine krznatih životinja znaći da promjena kompletne konfiguracije ne dolazi u obzir.
Grafičku bih sigurno promijenio. Mislio sam staviti XFX AMD RADEON HD 6570 passive, 1GB DDR3 ili ako netko ima bolju ideju do 500 (max 550 kn). Poželjno bi bilo da bude moguće kupiti u Splitu.
Druga stvar koja me zanima je procesor. Našao sam na njuškalu AMD Athlon II X2 245 (2,9 GHz), kojeg moja ploča podržava, ali nisam siguran da ću osjetiti razliku izmeđut trenutnog i tog procesora.
Cijena je 500 kn, što bih razmislio ako bi se razlika mogla osjetiti jedino ako je kutija neotvorena i s garancijom. U protivnom bih pokušao spustiti cijenu (preuzimanje bi bilo na ruke).
Ima li to smisla uopće raditi ili za sad uzeti samo grafičku, pa čekati bolja vremena?

Live in and let die!