Facelifting stare konfiguracije

poruka: 8
|
čitano: 1.617
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Facelifting stare konfiguracije

Radi se o konfiguraciji iz profila. Stara grafička već radi višestruke probleme - zujanje zavojnice + ponekad neće pali iz prve, već treba restartati komp nakon paljenja da bi se probudila.

Matična je još pod garancijom, a imam 6 GB DDR2, što uz ograničene količine krznatih životinja znaći da promjena kompletne konfiguracije ne dolazi u obzir.

Grafičku bih sigurno promijenio. Mislio sam staviti XFX AMD RADEON HD 6570 passive, 1GB DDR3 ili ako netko ima bolju ideju do 500 (max 550 kn). Poželjno bi bilo da bude moguće kupiti u Splitu.

Druga stvar koja me zanima je procesor. Našao sam na njuškalu AMD Athlon II X2 245 (2,9 GHz), kojeg moja ploča podržava, ali nisam siguran da ću osjetiti razliku izmeđut trenutnog i tog procesora.

Cijena je 500 kn, što bih razmislio ako bi se razlika mogla osjetiti jedino ako je kutija neotvorena i s garancijom. U protivnom bih pokušao spustiti cijenu (preuzimanje bi bilo na ruke).

Ima li to smisla uopće raditi ili za sad uzeti samo grafičku, pa čekati bolja vremena?

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Facelifting stare konfiguracije
Taj proc nemoj uzimat. Ja ga imam, čista katastrofa. Loš clock, loše performanse, slab je.
Live in and let die!
16 godina
Taj procesor vrijedi max. 300kn rabljeni.
Graficku uzmi HD4850 1GB GDDR5 za 520kn u Protisu.
4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag Prodajem PC iz profila za 2600kn
17 godina

500 Kn za Athlon II x2? Pa novi ne dođe ni blizu toliko!

Procesor koji tebi za tu konfiguraciju treba je Athlon II x3. Idealno.

Nemoj navedenu grafičku (XFX 6570 ddr3 passive) jer je to 64-bitna kartica.

Za te novce kupiš novu HD 6670 i imaš prihvatljivu a ne preskupu grafičku.

AMD Athlon X2 64 5000+ vs AMD Athlon II x3 440:

http://www.anandtech.com/bench/Product/33?vs=119

Promejna procesora ti itekako ima smisla pošto uskoro nećeš moći kupiti novi koji odgovara na AM2+ matičnu.

Naime, prestala je proizvodnja Athlon II i Phneom II procesora, trgovine prodaju s zaliha robu.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
17 godina
odjavljen
8ax kaže...

4850 je u Protisa 560kn. mislim da isto nije previse, samo ako bi mi napajanje drzalo.

za prcesor je alternativa pricekati jesen i onda promijenit i plocu, ali bih to izbjegao.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
8ax kaže...

4850 je u Protisa 560kn. mislim da isto nije previse, samo ako bi mi napajanje drzalo.

za prcesor je alternativa pricekati jesen i onda promijenit i plocu, ali bih to izbjegao.

Moj prijedlog,prodati maticnu,proc i grafu,sad je vrijeme i za prodati i za kupiti,athlon ii i phenom ii se vise ne proizvode,ovaj tvoj x2 proc,za njega mozes dobiti lijepe pare

Kupi ovo ako oces prodati svoje

CPU...544 kn

GPU....559 kn

MBO...301 kn

RAM..145 kn

Ovo ti je najjeftinija opcija,s ovom plocom mozes otkljucati 4 jezgru procesoru,ovo je stvoreno za med settings

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
17 godina
odjavljen
nbafan kaže...
MrBlc kaže...
8ax kaže...

Moj prijedlog,prodati maticnu,proc i grafu,sad je vrijeme i za prodati i za kupiti,athlon ii i phenom ii se vise ne proizvode,ovaj tvoj x2 proc,za njega mozes dobiti lijepe pare

Kupi ovo ako oces prodati svoje

CPU...544 kn

GPU....559 kn

MBO...301 kn

RAM..145 kn

Ovo ti je najjeftinija opcija,s ovom plocom mozes otkljucati 4 jezgru procesoru,ovo je stvoreno za med settings

Oprosti, ali ne znam kako mi se isplati dati 450 kn za plocu i ram kad cu to uvijek moci naknadno uzeti (ovaj procesor ide bez problema na moju plocu i moguce je otkljucati jezgru na njoj). Sto dobijam za to? Manje rama, single chanel, uz nesto veci efektivni takt, ali i vece latencije zbog ddr3 memorije. Ako bih mijenjao plocu, onda je ne bih sad mijenjao i vjerojatno bih na intel presao.

15 godina
neaktivan
NIsam gledao tvoju sadasnju konfu,ako mozes otkljucati jezgru,uzmi sad athlon ii x3 450 i prodaj ovaj svoj...
http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice