Dual ili Quad procesor?

poruka: 37
|
čitano: 4.112
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dual ili Quad procesor?

Namjeravam kupiti novi PC. Ali tu i roditelji koji su mi rekli da kad kupim novi nema više kupovanja sve dok ne završim srednju školu ( još sedam godina).

Da li da kupim dvojezgreni ili četverojezgreni CPU. Dvoumim se između AMD Phenom II X4 940 i AMD Phenom II X2 550.

Molim Vas za pomoć.

Nardi Verbanac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Dual ili Quad procesor?
iPhenom kaže...

Namjeravam kupiti novi PC. Ali tu i roditelji koji su mi rekli da kad kupim novi nema više kupovanja sve dok ne završim srednju školu ( još sedam godina).

Da li da kupim dvojezgreni ili četverojezgreni CPU. Dvoumim se između AMD Phenom II X4 940 i AMD Phenom II X2 550.

Molim Vas za pomoć.

naravno quad. Za koliko novaca kupuješ i šta ti sve treba pa cu ti složit

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
17 godina
Dual ili Quad procesor?

Bez razmišljanja Quad, Duo u tvom slucaju ne dolazi u obzir.

otpor je uzaludan!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
iPhenom kaže...

Molim Vas za pomoć.

LOL

Onda quad u svakom slučaju, ako imaš para core i7 onda jer će on najduže trajat...

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
neaktivan
iPhenom kaže...

Molim Vas za pomoć.

Kod ova dva proca nema izbora, quad definitivno... Pogotovo ako planiraš imat 7 godina komp...

17 godina
neaktivan

Javi nam koliko love ti starci mogu dati za konfu i budi bez brige odvagat ćemo u što se najviše treba uložiti. Za sada se vidim svi slažemo da bi trebao ići na 4 jezgre i bilo bi dobro da si možeš priuštiti i7.

16 godina
neaktivan

quad ti je moj izbor....ulazes u buducnost Smijeh i posebno koliko ce ti komp trajati definitvno quad

Razer Mamba
16 godina
Dual ili Quad procesor?

Kupi Quad, sadasnje igre ne mogu iskoristiti bas sve njegove jezgre, kao sto to igre urade sa Cure 2 Duo procesorima, a u skoroj buducnosti ce igre moci iskoristiti sve 4 jezgre, jos dodaj k tomu da ti nema mjenjanja kompa 7 godina znaci, kupi Quad.

A evo konfe u slucaju da planiras otvarati novu temu(sve iz ADM-a)

Intel Core 2 Quad 9550

Gigabyte EP45-DS4

WD 500 GB Caviar Black (a mozes i od 640 BG, sto ce te izaci malo skuplje)

RAM Corsair Twin 4096x2-2x2 GB kit

Graficka: XFX GeForce GTX 275 ili Sapphire 4890 u slucaju da planiras Crossfire

Napajanje VX550

Malo je skupo ali isplati se...

S obzira na obzir, da tvoj obzir ne dolazi u obzir momu obziru, doci ce u obzir da je moj obzir bolji od tvog obzira...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
iPhenom kaže...

Molim Vas za pomoć.

Hvala, ali već sam si nešto složio. Ako te zanima pogledaj pod Moj PC.

Nardi Verbanac
16 godina
neaktivan
iPhenom kaže...
APazinjan kaže...
iPhenom kaže...

Molim Vas za pomoć.

dobra je konfa ...moja preporuka uzmi ovo napajanje

Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX

Razer Mamba
17 godina
iPhenom kaže...
APazinjan kaže...
iPhenom kaže...

Molim Vas za pomoć.

Daj stavi neko pravo napajanje, fuckas taj LC power, stavi corsair vx450 i miran si!

otpor je uzaludan!
16 godina
neaktivan
Dual ili Quad procesor?

Čovjeće, računaj da moram kupiti i periferije.

Nardi Verbanac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Daj si kupi neki onda procesor koji će se moći i overclockati pa onda neku jaču grafu kad već treba trajati čak 7 godina. Jer ovo ti za dvije godine neće vrtiti dobre igre. Ili si idi kupi na jesen ako možeš pričekati pa neku grafulju sa DX11 onda, sa puno RAM-a, VRAM-a. Kao neki quad extreme procesor, pa onda GTX295 sa 1792 MB memorije, stavi si 6-8GB RAM-a, dobru matičnu koja će sve to moći nositi, sa dobrim mogućnostima OC. Za 7 godina ja bih išao na konfu od barem 7-8000 kuna...

Sretno!

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
17 godina
Dual ili Quad procesor?

Kompliciras sa pitanjima daj ljudima odgovor koliko mislis potrosit, ovako ce se samo rastezat

NLO - neidentificirani leteći objekt
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPhenom kaže...

Jedno je sigurno:NA NAPAJANJU SE NE ŠTEDI.

I Grijeh je složit zvijerku od konfe i onda to hranit sa šroteksom.

A i corsair ima prihvatljive cijene ukomponirane sa odličnom kvalitetom

Ja sam koji jesam.
16 godina
neaktivan
legend kaže...

Kompliciras sa pitanjima daj ljudima odgovor koliko mislis potrosit, ovako ce se samo rastezat

Planiram najviše potrošit 8000 Kn. Nemojte mi se smijat, overklokirati ne znam Iznenađen.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 15:26 (iPhenom).
17 godina
iPhenom kaže...

Pa ce ti komp riknut ubrzo pa neces imati nista.

otpor je uzaludan!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 15:59 (BORG).
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
iPhenom kaže...

Pa ce ti komp riknut ubrzo pa neces imati nista nista.

pa kupi mis od 50kn tipkovnicu od 20kn zvucnike neke jeftine i slusalice ako ti treba....a kasnije skupljaj za prave stvari....

Razer Mamba
16 godina
neaktivan
Dual ili Quad procesor?

Zahvaljujem onima koji su mi pomogli, i onima koji mi nimalo nisu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPhenom kaže...

Zahvaljujem onima koji su mi pomogli, i onima koji mi nimalo nisu.

??? a tko ti to nije pomogao?

Razer Mamba
16 godina
neaktivan
Dual ili Quad procesor?

Postavio sam za pitanje u vezi procesora, a ne napajanja i ostalog.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 15:40 (iPhenom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPhenom kaže...

Postavio sam za pitanje u vezi procesora, a ne napajanja i ostalog.

pa mi smo ti samo dali preporuku da uzmes Corsair jer je bolje i kvalitetnije napajanje....nitko te nece tjerati sto da uzmes.......ali poslusaj koji savjet jako puno ce ti pomoci...i rekao si sam da pogledamo pod MOJ PC i da ti recemo misljenje za konfu...dobio si jednu primjedbu za napajanje odmah si se naljutio

Razer Mamba
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 15:46 (Razer Mamba).
17 godina
neaktivan
Dual ili Quad procesor?

Čovjek je odlučio i zahvalio se.

Mislim da je problem rješen Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dual ili Quad procesor?

Samo da znate cijenim vašu preporuku, i razmislit ću o tom napajanju.

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Dual ili Quad procesor?

Evo pitat ću tu da ne otvaram novu temu:

Da li se q8200 može klokati do 3.0Ghz i koliko je bitno to što ima samo 4 MB cache?

Procesor bi koristio za novije igre koje će podržavati 4 jezgre.

Matična mi je za intel tako da amd dolazi u obzir samo ako cijena matične i proca ne prelazi cijenu ekvivalentnog intelovog procesora.

0 0 hvala 0
17 godina
oxy_moron kaže...

Evo pitat ću tu da ne otvaram novu temu:

Da li se q8200 može klokati do 3.0Ghz i koliko je bitno to što ima samo 4 MB cache?

Procesor bi koristio za novije igre koje će podržavati 4 jezgre.

Matična mi je za intel tako da amd dolazi u obzir samo ako cijena matične i proca ne prelazi cijenu ekvivalentnog intelovog procesora.

Moze bez problema ,al sve preko toga je malo teze jer mora se u obzir uzeti memorija ploca.....http://angrywaffles.net/blag/?p=36

16 godina
neaktivan
CUNO kaže...

Javi nam koliko love ti starci mogu dati za konfu i budi bez brige odvagat ćemo u što se najviše treba uložiti. Za sada se vidim svi slažemo da bi trebao ići na 4 jezgre i bilo bi dobro da si možeš priuštiti i7.

Ja mislim da se core i7 ne iplati kupiti jer nije neka ogromna razlika naspram quad a u cijeni je razlika ogromna... a i intel povlaci core i7 s trzista vjerojatno zbog neke, greske...

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
17 godina
neaktivan
Viziman kaže...

a i intel povlaci core i7 s trzista vjerojatno zbog neke, greske...

nemoj širiti dezinformacije i gluposti

Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 12:42 (Core2Duo2).
17 godina
Viziman kaže...
CUNO kaže...

Ja mislim da se core i7 ne iplati kupiti jer nije neka ogromna razlika naspram quad a u cijeni je razlika ogromna... a i intel povlaci core i7 s trzista vjerojatno zbog neke, greske...

Ako zbog niceg drugog, isplati se zbog DDR3. DDR2 ce za 5-6 godina naci nigdje.. za DDR3 jos ima neke nade...

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
Dual ili Quad procesor?

hm a valjda će se dat nešto malo bolje sklepat tamo za Božić ako cijene padnu za i7...Planiram izdvojit oko 9000 za konfu i monitor,printer itd...sve novo uglavnom. Nadam se da će  se matične koje imaju socket za i7 dati nadograđivati kako godine budu išle bar jedno 5, 6 god...yebi ga svako malo novi socket.

Oglas: kvalitetno i uvjerljivo lažem na sudu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice