Dali ce biti preformanse bolje

poruka: 15
|
čitano: 1.895
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znaci ovako imam celron d 3.4 ghz

prije tjedan dana sam kupio xfx hd 4670 ali mi nisu preformanse nikako dobre, maticna mi podrzava core 2 duo procesore

pa da vas pitam ako stavim neki jaci core 2 duo oce mi se igre vrtit brze

i da menorija je 1 gb ddr2

Hoš bona ba
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dali ce biti preformanse bolje
Sale Gara kaže...

prije tjedan dana sam kupio xfx hd 4670 ali mi nisu preformanse nikako dobre, maticna mi podrzava core 2 duo procesore

Razlog tome ti je vrlo spora sabirnica(FSB) od svega 800Mhz.Sigurno da če svak Core2 duo biti bolji od ovog kojeg sada imaš i osijetit če se porast preformansi...

Eventualno da još nabaciš 1Gb RAM.a

I'll be back
17 godina
protjeran

Da li je AMD-Nvidia solucija bolja za gaming na PC-ju? I zašto je to tako? Koje su beneficije takvog gaming računala? Koje prednosti i zbog čega imaju Nvidia kartice i AMD procesori kod igranja video igara? Zašto će performanse računala biti bolje? Namigiva

sticky boredom with a book:S
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stoncin3 kaže...

Da li je AMD-Nvidia solucija bolja za gaming na PC-ju? I zašto je to tako? Koje su beneficije takvog gaming računala? Koje prednosti i zbog čega imaju Nvidia kartice i AMD procesori kod igranja video igara? Zašto će performanse računala biti bolje? Namigiva

?? Daj i meni to na čemu si, vidim da ti je dobro Belji se

@autor: da, mislim da bi core2duo definitivno pomogo cijeloj priči

16 godina
protjeran
Rhodin kaže...
stoncin3 kaže...

?? Daj i meni to na čemu si, vidim da ti je dobroBelji se

@autor: da, mislim da bi core2duo definitivno pomogo cijeloj priči

I ja sam mu htio odgovorit nesto u tom stilu ali sam shvatio da je pitanje na mjestu samo malo pogresno sroceno. Na AMD-Nvidia platformu pretpostavljam da misli na kombinaciju AMD procesora i Nvidia graficke sto je dugo vremena bila optimalna gamerska platforma.

Nvidia je visu cijenu kaertica u klasi pravdala boljom optimiziranoscu i boljim performansama, a AMD je za manje novca (jeftinije su bile i maticne i procesori). Danas je situacija relativno nedefinirana jer ATI kartice su serijom 5 zgazile Nvidiu a Nvidia serija 4 se tek pojavila na trzistu i jos se nije dokazala. Danas Intel ima procesor koji je u mainstream klasi bolji od AMDovog za isto novca, iako mnogi katu da u igricama i nije bolji.

17 godina
protjeran

To me i zanimalo. Konkretno kod solucije core i5 vs. Phenom II X4 koji bi odnio titulu pobjednika u stilu gaminga? Ja sam za Intele jer slove kao kvalitetniji, ali ako to nije toliko bitno uzeo bih si onda zato AMD-a. Ne zanimaju me pobjednici raznoraznih reviewa po internetu jer ih 9/10 laže i koristi fake rezultate za prezentaciju komponenata u što sam se sam uvjerio kroz godine korištenja PC-ja. Trenutno neću kupovati, ali kako stvari stoje sada? Recimo ja sam presretan sa Intelom i Sapphire ATI već dvije godine, a da li postoji bolje rješenje?

16 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

To me i zanimalo. Konkretno kod solucije core i5 vs. Phenom II X4 koji bi odnio titulu pobjednika u stilu gaminga? Ja sam za Intele jer slove kao kvalitetniji, ali ako to nije toliko bitno uzeo bih si onda zato AMD-a. Ne zanimaju me pobjednici raznoraznih reviewa po internetu jer ih 9/10 laže i koristi fake rezultate za prezentaciju komponenata u što sam se sam uvjerio kroz godine korištenja PC-ja. Trenutno neću kupovati, ali kako stvari stoje sada? Recimo ja sam presretan sa Intelom i Sapphire ATI već dvije godine, a da li postoji bolje rješenje?

uvijek postoji bolje i skuplje rjesenje, ali sto se iskljucivo gaminga tice definitivno ti je bolje ici na Phenoma x4 (i to ne top model jer je cilj imati procesor koji grafickoj omogucava normalan rad a ne skupi overkill) jer u kombinaciji sa jeftinijom maticnom sigurno ustedis dovoljno novaca za ulozit u nijansu bolju graficku a samim tim sigurno i u bolje performane. Ako ides na top model Athlona znaj da za isti novac dobijes i5 750 koji je, lagano clocknut, opcenito bolji procesor od X4 u aplikacijama a u igrama razlika je zanemariva. Ja sam uvijek u fazi nabavke hardwarea. Trenutno mi graficka malo zaostaje (8800 GTS) ali mislim da nije moment za bezglavo se bacit na 5870. treba vidit ove fermije na djelu. primjetio sam da su se pojavili neki render enginei koji mogu radirti jedino sa Nvidia CUDA tehnologijom. treba vidit gdje to vodi. 

16 godina

Mislim da bi puno pomoglo, a i još 1gb rama bi ti veoma pomogao, osjetio sam to bio na svojoj koži

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
17 godina
Sale Gara kaže...

Ja bih tu preporučio dodavanje još radne memorije. Recimo jedan modul od 2 GB, minimalno od 1 GB.

I naravno, loše performanse mogu biti i posljedica lošeg stanja operacijskog sustava.

Dakle, dodati još memorije i srediti windowse.

Ako to ne pomogne, onda tek razmišljati o zamjeni procesora.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Više manje bilo koji procesor veće klase je dovoljan za sve igre i kartice, nećeš osjetit razliku sa Core i5 750 i Phenom II X4 955 u igrama (1-2 FPS, ako se to moze nazvati razlikom). Svaki jači procesor od Core i5 750/Phenom II X4 940 je nepotreban za igre, i gurat ce sigurno 2-3 generacije kartica.

Grafička kartica je daleko najbitnija komponenta za igre. Eto, sam imaš Q6600 (4 godine star procesor) i dan i danas goni sve igre bez problema (i negubi ni 5 fps u odnosu na najskuplji Core i7 na Full HD rezolucij). Tako će i i5 i Phenom II X4 gonit.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
16 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

najbolje ti je ic na proc iz   intel q9xxx serije i nemoras mjenjat nista....nema phenoma oc koji je brzi od recimo q9550 oc.....NEPOSTOJI! pogledaj na forumu multicore benc koji su procevi u vrhu...a za karticu je trenutno isplativije ic na neku radeonku 5xxx

17 godina
protjeran

Hvala. Ma zanimalo me samo mišljenje o tipu konfiguracije odnosno proizvođačima CPU-GPU. Ne namjeravam uzimati još novo ništa, a kad budem uzimao ću cijelo kućište kupiti, tamo 2013...

16 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Hvala. Ma zanimalo me samo mišljenje o tipu konfiguracije odnosno proizvođačima CPU-GPU. Ne namjeravam uzimati još novo ništa, a kad budem uzimao ću cijelo kućište kupiti, tamo 2013...

q9550 oc je brzi nego core i7 940....(u sirovoj snazi) to ti sve govori...

17 godina
neaktivan

Ko ziv ko mrtav do 2013 sto bi se reklo...

17 godina
protjeran

Znam... Heh To je onaj QX ili? Quad core Intel Extreme serija taj 9550, sa 12MB L3 cachea ako se ne varam. Taj je koštao 3000 kuna kad sam ja dao 1600 za svojega 2008. Ma dobar mi je ovaj moj, ionako još niti igre ne prave zapravo za quad core, a ja ga imam već 2 godine, tek dolazi njegovo vrijeme pa da ga pošteno i potrošim kad ga već i imam domaBelji se Ionako sam ga clockao pa će mu valjda biti dosta dobro i tako

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice