CAD "studentska" radna stanica

poruka: 2
|
čitano: 1.911
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
CAD "studentska" radna stanica

Pozdrav ekipa.

Tijekom 2.mjeseca komp mi ide na remont. Kao što naslov kaže slažem si CAD stanicu ali u okvirima jednog studenta. Molio bi profesionalno upućene u autocad, solidworks, inventor i photoshop da me savjetuju:

8gb Rama ili 16gb rama

xeon e3 1230v3 ili i7 haswell

h81 ili h87 ili b85

budžet mi je 3000kn cca, neću crtati ništa pretjerano komplicirano (blok motora i sl.  ) nego jednostavnije radioničke i sklopne crteže. Tu i tamo možda kratka animacija pokretnih dijelova strojnih elemenata i to je to jer kao student tek se učim zanatu.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: CAD "studentska" radna stanica
Ripjaw kaže...

Pozdrav ekipa.

Tijekom 2.mjeseca komp mi ide na remont. Kao što naslov kaže slažem si CAD stanicu ali u okvirima jednog studenta. Molio bi profesionalno upućene u autocad, solidworks, inventor i photoshop da me savjetuju:

8gb Rama ili 16gb rama

xeon e3 1230v3 ili i7 haswell

h81 ili h87 ili b85

budžet mi je 3000kn cca, neću crtati ništa pretjerano komplicirano (blok motora i sl.  ) nego jednostavnije radioničke i sklopne crteže. Tu i tamo možda kratka animacija pokretnih dijelova strojnih elemenata i to je to jer kao student tek se učim zanatu.

Hvala unaprijed.

Budući si student i nećeš crtati ništa komplicirano ne trebaš ići previsoko sa zahtjevima. Evo ti moj prijedlog (strojarski inženjer i projektant strojarskih instalacija već 18 godina i AutoCAD mi je osnovni alat):

- sistemski disk obavezno treba biti SSD

- 8 GB RAM-a će biti dosta

- grafička kartica do cca 1.000 kn

- što se tiče procesora pogledaj i i5 seriju jer je prethodno nabrojano bitnije od samog procesora (u tvom slučaju)

- matična ploča koja upadne u preostali dio budžeta

Stručnjak za odmaganje...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice