Pitanje, kupujem grafu za 2tjedna odlucio sam se za gtx 550ti.
Pitanje je oce Intel pentium dual core E6500 2.93Ghz bit bottleneck za karticu?
http://ark.intel.com/compare/36503,33910,42805,41493
Ram je 4gb, napajanje LCpower silent series 550w.
i da napomenem to nije pentium D
Hoće, veliki.
Clockaj to na 3,5 ghz i nece biti problema :-)
naravno da bi bilo bolje neki 4core,ali i ovako ces sve tjerat
razmisli i o amd 6850 dok je jos ima,mislim da su tu negdje sa cjenom,
100kn skuplja,a puno bolja
nece, uredno ce hranit tu grafičku, zavisi koje igre ces igrat i na kojim postavkama ugl imat ces par slika manje nego sa nekim jacit procesorom za tu ploču, znaci jako mali BN, zanemarivo , bilo bi ga dobro malo dici - OC.
nece, uredno ce hranit tu grafičku, zavisi koje igre ces igrat i na kojim postavkama ugl imat ces par slika manje nego sa nekim jacit procesorom za tu ploču, znaci jako mali BN, zanemarivo .
Ma da, ja jedva guram sa C2D 3GHz HD 5670 a kamoli GTX 550 Ti.
Sa Dual Core-om zaboravi na većinu novih igara. Eventualno nova serija SB-a (Pentium G 6xx i G8xx), ali stara C2D nema šanse. Najbolje bi odgovarao kakav Athlon II X3.
Evo kako kod mene izgleda Crysis 2. Detalji na low (najniži mogući), i cpu load 100% skoro cijelo vrijeme, a GPU load svega 60-70%. Znači da C2D 3ghz ograničava praktički jadnu HD 5670. GTX 550 Ti koja je duplo jača od HD 5670, ograničavat će još više. Dakle, isti procesor, Intel Pentium Dual Core E5200 @ 3Ghz.
I BTW, nije to samo manji fps. Ja recimo zbog 100% load-a imam zastajkivanja svakih 5 sek, ili kod zahtjevnije scene. Mogu misliti kako bi radio BF3, koji je još zahtjevniji.
Core 2 Duo arhitektura je pregažena. Ako mislite igrati igre iz 2008. godine, onda da. Iz 2012-te nikako. Eventualno E8400/8500/8600, ali i oni su u rangu SB Pentiuma G 530/G600. Sve je to low-end danas, za slabije detalje da, za više i jače gpu-ove nikako.
Sve što je Ranko rekao mogu potvrditi, meni E4600 @ 3GHz također zna pošteno bottleneckat HD3850 u par igara. Tako da, GTX550Ti i C2D sa 2MB cachea nisu baš dobra kombinacija, al opet najviše ovisi o igri, jer ima igara kojima je i Sempron 140 dovoljan a opet ima ih kojima je quad must have.
ma daj nemoj pretjerivat
ja sam imao e 5200 clockan na 3,6 i radeon 5850 i
igrao sam sve zivo, samo hocu reci da je uvijek bolje
imat bolju graficku nego procesor ako se hoces igrati
a procesor nek kupi kad skupi para,jer ovako se nece igrat nikako...
ma daj nemoj pretjerivat
ja sam imao e 5200 clockan na 3,6 i radeon 5850 i
igrao sam sve zivo, samo hocu reci da je uvijek bolje
imat bolju graficku nego procesor ako se hoces igrati
a procesor nek kupi kad skupi para,jer ovako se nece igrat nikako...
Možeš ti igrati većinu igara iz 2008, 2009. godine, ali novije zaboravi.
BF3, Crysis 2, ArmA II, F1 2010/11, Metro 2033, SS3, Shift 2, GTA IV sve su to igre u kojima je ovaj procesor velika kočnica za visoke detalje. Doduše Metro malo manje od navedenih, ali ostale iz isukstva znam da su neigrive na C2D u kombinaciji sa visokim detaljima.
Da ne govorim o nadolazećim igrama koje će biti još zahtjevnije.
Hoce, biti ce usko grlo jer se radi o kartici koja je jaka kao HD 4870 OC /HD 6770 OC a one traze minimum neki proc tipa C2D 8X00 ili AII X3 ako zelis visok GPU usage u novijim igrama sa podrskom za vise od dvije jezgre.
Ranko BF3 bi radio super, ne nastavlja trend BC2 pa nije toliko CPU ovisan.Primarno je GPU ovisan pa ce ti uredno raditi ako nisi probao(osim nekih situacija u MP).Barem meni jest sa HD 4870 i G530.
a da idem na slabiju ? znam da ima igara koje vise koriste procesor ali u pravilu bi igre trebale vise koristit graficku zar ne?
logika, a sad sto su gta 4 i bc2 neoptimizarini dobro to je tako a gledam na you tube ima lik sto igra sve novo sa e7500 ( to je isto ko i moje samo 3mb cachea) i HD6790( ta je mrvicu i jaca od gtx550) ulg igra sve uredno, ja netrazim da igram sve maxout nego mi treba pristojan fps sa detaljema high-med i rezolucija 1440x900
kolko ja znam shadows opterecuje procesor pa to stavim na med i derem, recimo u bc2 mi je porc na 100% al nema stekanja sve na low mi je fps 30-55(ovisi o uvjetima na ekranu, ako je vatra ili dim onda bada na 30 ili manje) sad imam hd4650 1gb ddr2 sto jako koci ovaj procesor
EDIT: a fps u bc2 mi ovisi od mape do mape, recimo na valparaiso imam uvijek oko 38-60 nikad manje i sve raid savrseno glatko dok na nekim zahtjevnim mapama kao atacama desert fps je mali 25-40 ima jako puno prasine, pijeska vatre..
a da idem na 6770?
I uradio si istu stvar.Idi ti ali ne ocekuj potpuno iskoristenu karticu.
Možeš ti igrati većinu igara iz 2008, 2009. godine, ali novije zaboravi.
BF3, Crysis 2, ArmA II, F1 2010/11, Metro 2033, SS3, Shift 2, GTA IV sve su to igre u kojima je ovaj procesor velika kočnica za visoke detalje. Doduše Metro malo manje od navedenih, ali ostale iz isukstva znam da su neigrive na C2D u kombinaciji sa visokim detaljima.
Da ne govorim o nadolazećim igrama koje će biti još zahtjevnije.
Metro zahtjeva vrlo brz CPU neovisno o postavkama. Evo ni 2500K ne uspijeva držat 7970 zakucanu na 99%.
Hoce, biti ce usko grlo jer se radi o kartici koja je jaka kao HD 4870 OC /HD 6770 OC a one traze minimum neki proc tipa C2D 8X00 ili AII X3 ako zelis visok GPU usage u novijim igrama sa podrskom za vise od dvije jezgre.
Ranko BF3 bi radio super, ne nastavlja trend BC2 pa nije toliko CPU ovisan.Primarno je GPU ovisan pa ce ti uredno raditi ako nisi probao(osim nekih situacija u MP).Barem meni jest sa HD 4870 i G530.
Pa ne znam baš, meni uredno koristi CPU @4.2 na nekih 80-ak posto u BF3.
Metro zahtjeva vrlo brz CPU neovisno o postavkama. Evo ni 2500K ne uspijeva držat 7970 zakucanu na 99%.
Ja sam igrao na DX10 + High detalji + 16xAF sa HD 5670 i C2D 3Ghz. Oko 30-35 FPS sve se odvijalo. U DX10 modu se manje osijeti brži CPU. Može igrati bez problema Metro na High sa ugodnim framerate-om, a igra izgleda odlično i na High i DX10 postavkama.
ATI pricam o SP, ne MP sto se tice BF3.
i neki tvrde nece bit problema, a neki kazu bice veliki bottleneck, i sta da sad radim?
ajde nesto prporucite jer nemogu vise s ovom grafom cak i cod nemogu igrat na rezoluciji vecod od 1024x i high detaljima jer cim malo povecam rezoluciju odma lagaaa to jer je ddr2
I napominjem DA NEZELIM IGRAT SVE NA MAX OUT nego med-high detalji na 1440x900 bez aa i sta ja znam, bez neki ultra, na pristojnom fps-u 50 recimo.
i neki tvrde nece bit problema, a neki kazu bice veliki bottleneck, i sta da sad radim?
ajde nesto prporucite jer nemogu vise s ovom grafom cak i cod nemogu igrat na rezoluciji vecod od 1024x i high detaljima jer cim malo povecam rezoluciju odma lagaaa to jer je ddr2
Kupi slobodno grafu. Clockaj CPU što više, to će biti manje problema.
Kasnije po mogućnosti promijeni platformu i to je to. Kad skupiš love. Onda će biti puni potencijal grafe iskorišten.
ATI pricam o SP, ne MP sto se tice BF3.
Pa koga više boli kuki za SP, većina ovih s kojima igram mrežno nije ni odigrala SP kampanju. Nema smisla spominjat BF3 u kontekstu singleplayera.
Kao sto vidite ljudi igraju na E7500 koji ima smao 1mb vise cachea od E6500 igre na high NOVE IGRE, i radi im super jos imaju i jacu grafu, a porc nije ocan.
Tako da mislim da ce biti dobra gtx 550
Oce bit ovo dobro? http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051803872
to je najjeftinija, nebi iso na GS ili nes kad mi netreba
Prvo postaviš pitanje, i sad odgovaraš "nama", lol. Što si nas pitao kada već znaš?
Ali ionako odgovor si dobio, ja nemam namjeru sudjelovat dalje u temi. Kupi karticu pa se sam uvjeri.
Prvo postaviš pitanje, i sad odgovaraš "nama", lol. Što si nas pitao kada već znaš?
Ali ionako odgovor si dobio, ja nemam namjeru sudjelovat dalje u temi. Kupi karticu pa se sam uvjeri.
Samo sam htio vidjet sta drugi misle, ipak cu ja odlucit sta kupit a sta ne, nisam glup pa da nemogu procjenit, al sam htio vidjet jel ima neko iskusta sa slicnom situacijom, mislim dual core i neka solidna grafa.
I napominjem DA NEZELIM IGRAT SVE NA MAX OUT nego med-high detalji na 1440x900 bez aa i sta ja znam, bez neki ultra, na pristojnom fps-u 50 recimo.
na toj rezoluciji ti se proc više optereti nego na full hd.
overclockaj proc
na toj rezoluciji ti se proc više optereti nego na full hd.
overclockaj proc
Kako se vise optereti? de pojasni, nekontam zasto?
na nižim rezolucijama gpu nije toliko opterečen, pa zbog toga cpu više pati. na višoj rezoluciji je obratno
na nižim rezolucijama gpu nije toliko opterečen, pa zbog toga cpu više pati. na višoj rezoluciji je obratno
Zar nebi opterecenje cupu-a uvijek trebalo biti isto, a graficka da brine od detaljima i rezoluciji, znam da je za sjene cpu bitan. Mislim ajd ako je tako samo mi nema logike i nekontam zasto ako smanjim rezoluciju dobijam manji fps, kod mene je na ovoj konfiguraciji suprotno na jako maloj rezi imam odlican fps, recimo u gta 4 na 1440x imam 25fps, na 1024x imam 35 prosjek a na 800x600 45+, po tome mogu zakljucit da je grafa sranje a da je procesor dobar, jer da bi bila grafa sposobna da pokrene igru u vecoj rezoluciji bilo bi super.
a da ga ocnem na 3.4 k osto je neko predlozio, evo racimo uz ovaj hladnjak
nece, uredno ce hranit tu grafičku, zavisi koje igre ces igrat i na kojim postavkama ugl imat ces par slika manje nego sa nekim jacit procesorom za tu ploču, znaci jako mali BN, zanemarivo .
Ma da, ja jedva guram sa C2D 3GHz HD 5670 a kamoli GTX 550 Ti.
Sa Dual Core-om zaboravi na većinu novih igara. Eventualno nova serija SB-a (Pentium G 6xx i G8xx), ali stara C2D nema šanse. Najbolje bi odgovarao kakav Athlon II X3.
Evo kako kod mene izgleda Crysis 2. Detalji na low (najniži mogući), i cpu load 100% skoro cijelo vrijeme, a GPU load svega 60-70%. Znači da C2D 3ghz ograničava praktički jadnu HD 5670. GTX 550 Ti koja je duplo jača od HD 5670, ograničavat će još više. Dakle, isti procesor, Intel Pentium Dual Core E5200 @ 3Ghz.
I BTW, nije to samo manji fps. Ja recimo zbog 100% load-a imam zastajkivanja svakih 5 sek, ili kod zahtjevnije scene. Mogu misliti kako bi radio BF3, koji je još zahtjevniji.
Core 2 Duo arhitektura je pregažena. Ako mislite igrati igre iz 2008. godine, onda da. Iz 2012-te nikako. Eventualno E8400/8500/8600, ali i oni su u rangu SB Pentiuma G 530/G600. Sve je to low-end danas, za slabije detalje da, za više i jače gpu-ove nikako.
ali kod tebe je cpu 2.5ghz, ja svoj ocnem na 3.4,3.5 sa novim hladnjakom i vjerovatno ce radit dobro, a sad ako nebude idem na quad pa sta bude, hladnjak ce mi ostat
Zar nebi opterecenje cupu-a uvijek trebalo biti isto, a graficka da brine od detaljima i rezoluciji, znam da je za sjene cpu bitan. Mislim ajd ako je tako samo mi nema logike i nekontam zasto ako smanjim rezoluciju dobijam manji fps, kod mene je na ovoj konfiguraciji suprotno na jako maloj rezi imam odlican fps, recimo u gta 4 na 1440x imam 25fps, na 1024x imam 35 prosjek a na 800x600 45+, po tome mogu zakljucit da je grafa sranje a da je procesor dobar, jer da bi bila grafa sposobna da pokrene igru u vecoj rezoluciji bilo bi super.
Ne, na nižim rezolucijama, do 1680x1050p je CPU više iskorišten, dok je na većim od te reze GPU više iskorišten.
Kupi slobodno tu grafiku,i po potrebi u budučnosti nadogradi na bolji proc!
Ja sam igrao BF3 sa e4400 OC 3.0GHz,GTS 250 na nižim postavkama i bilo je skroz OK,ako voliš igru ,navikneš se i zaboraviš!
btw rez 1400x900
ali kod tebe je cpu 2.5ghz,
Clockan je na 3.0