AMD nova konfiguracija

poruka: 11
|
čitano: 1.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AMD nova konfiguracija

Kupujem novi komp i složio sam jednu konfiguraciju pa molim da mi napišete vaša mišljenja i ako imate neke prijedloge.Matičnu sam uzeo AM3 tako da mogu staviti DDR3 memoriju i poslije nadograditi procesor.Procesor mislim za nekoliko mjeseci malo overclockirati(kupit ću neki bolji hladnjak).Grafička mi je za sada dobra,a za par godina možda uzmem drugu.Napajanje je malo jače za buduće nadogradnje,RAM sam uzel 1600 Mhz jer nije puno skuplji od 1333 Mhz.HDD mi ne treba veći.I nisam baš sto posto siguran u odabiru monitora,pa ako mi možete neki drugi preporučiti,ali ovaj mi se čini dobar.I neka bude 20".Zanima da li bi na toj matičnoj mogao otključati 4. jezgru i bi li ako otključam tu 4. jezgru,ako bi ona bila neispravna pa dal bi mi se unuštil procesor?I ovo kućište još ima mjesta da se ugradi nekoliko hladnjaka pa me samo zanima kakvi se hladnjaci ugrađuju.Hvala unaprijed!

Gigabyte MA790XT-UD4P, AMD 790X+SB750, S. AM3, 8xSATA RAID, DDR3

Procesor AMD Phenom II X3 720, socket AM3, BOX , 7.5Mb cache

XFX HD4850 512MB DDR3 625MHz, Dual DVI, HDTV out, HDCP ready

DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24

HDD WD 500Gb, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 7.200 rpm , 8,9 ms

Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,

DVD upisivač Pioneer DVR-117FBK, DVD±RW, 22x crn , ATA

Antec Three Hundred - EU, Midi tower, ATX, 5,25" vanjski utor 3

SM T200, 20", Wide,1680x1050, 300 cd/m2, 20.000:1

Forza Milan!!!AC Milan!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: AMD nova konfiguracija

Ak maticna ima funkciju Advanced Clock Calibration (ACC) onda sigurno mozes odkjucat.

Imam asrock m3a790gxh i odkjucal sam si 4 jezgru bez problema i klokal na 3.4ghz.

16 godina
neaktivan

To me baš i zanima,ali ne znam gde mogu to videti.A što mislite o ostatku konfe?

16 godina
neaktivan
poljda kaže...

Ak maticna ima funkciju Advanced Clock Calibration (ACC) onda sigurno mozes odkjucat.

Imam asrock m3a790gxh i odkjucal sam si 4 jezgru bez problema i klokal na 3.4ghz.

Čekaj,ali ti već imaš AMD Phenom II 940,on ima 4 jezgre.

16 godina
neaktivan
AMD nova konfiguracija

nemam  ja AMD Phenom II 940,to ti je 720 sa odkjucanom 4 jezgrom.

pogledao sam maticnu i ima ACC http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3010

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
poljda kaže...

nemam  ja AMD Phenom II 940,to ti je 720 sa odkjucanom 4 jezgrom.

pogledao sam maticnu i ima ACC http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3010

Hvala na informaciji  ACC,ali kak onda piše na onoj slici AM2+ 940 Deneb?

16 godina
neaktivan

Htel sam samo još pitati ak je ta jezgra neispravna,hoće li mi procesor izgorjeti.Čul sam da se za provjeru stabilnosti otključane jezgre koristi Prime95 ili ima neki bolji program?

16 godina
neaktivan
AMD nova konfiguracija

mogu ti poslat sliku sa 3 jezgre ak hoces?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 16:51 (poljda).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rossoneros kaže...

Htel sam samo još pitati ak je ta jezgra neispravna,hoće li mi procesor izgorjeti.Čul sam da se za provjeru stabilnosti otključane jezgre koristi Prime95 ili ima neki bolji program?

proc nece izgorej, tj nece ti se odkjucat 4 jezgra

ja sam koristil  Ocbase et OCCT http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 16:41 (poljda).
17 godina
neaktivan
poljda kaže...

Matična ima ACC, ali nikad ne možeš biti siguran da ćeš otključati, tj., ne možeš biti siguran da će jezgra biti stabilna... Sreća igra ulogu. Smijeh

Ima dosta 720-ki koje se nisu dale otključati, no više od pola rade bez problema sa 4 jezgre...

I see offline people!
17 godina
AMD nova konfiguracija

Ne gajite čovjeku lažne nade; 720ka se može otključati samo iz prvih tjedana proizvodnje (ako sam dobro zapamtio radi se od 2., 3. i 4. tjednu), a te je skoro nemoguće nabaviti.

Ako će već ići na otključavanje više jezgri, nek uzme Phenom II 550. Kod njih se u 90% slučajeva otključaju dvije dodatne jezgre. Oko 60% ih se kloka bez diaznaja napona i do 3.6 GHz.

20% otključanih može do 4 GHz na zračnom hlađenu box hladnjaka.

I ako se ne otključa opet je to najjači dvojezgreni (koji se lako kloka na 4GHz).

Ali ako ima 7000Kn za komp s monitorom bez periferije, bez problema se u to složi AM3 četverojezgreni proc s 4GB ddr3 1600, HD 4890, 750GB hdd, ...

Moja preporuka ADM trgovina (http://www.adm.hr/).

@ Autor teme: De ti nama najbolje reci koliko keša možeš kešniti za komp i što sve treba (ako treba osim kučišta i monitora još što) te koji dućan pa ti mi (ja!) složimo najbolje.

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice