Kuda poslije osnovne škole,8 sam razred.

poruka: 100
|
čitano: 43.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dosta mojih frendova je odlučilo na građevinu ići. Pretpostavili da će se puno gradit u Hrvatskoj (recimo autocesta sisak - zagreb, pa recimo onaj most na pelješcu i tako stalno nešto, a dobro mogu i ovi manji radovi na kućama itd.)

Pak dvoje njih su odustali od mature, za što osobno mislim da su grdno pogriješili, sigurno bi se našlo i mjesto za njih.

Za jedan dio razreda neznam gdje ide, znam da nas par ide na FER, TVZ i ti računalni smjerovi.

Mislim da metalurgija u Sisku nebi bila loša, jako slab je odaziv = skoro sigurno upadanje, a mislim da bi i mogao lako naći posao. To ću si još stavit u pod popis fakulteta.

Osobno sam stavio samo 4 fakulteta jednostavno drugi su ili predaleko ili nisam uzeo višu razinu ili me nezanimaju.

PITANJE!!!

Kada je pod popisom ocjena pod recimo matematikom polje gdje treba biti ocjena, prazno? Da prijavim ili da ostavim tako, mislim da je razrednica rekla da je prazno zato što sam tu imao popravak, pa zato.

No opet u drugom i trećem razredu sam imao popravke, a polje nije prazno. Jedan frend je rekao da je ostavio to tako, drugi veli da prijavim.

Anyway budem išao u školu u utorak na obranu rada pa ću pitat.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
15 godina
neaktivan
RE: Kuda poslije osnovne škole,8 sam razred.
DJED BOŽIĆNJAK kaže...

A ja sam 7 razred prošao sa 4,a sad 8 ću isto (valjda) s 4 (3.5,3.6,3.7,3.9,4.0),ne znam još.

sa takvim prosjekm u osnovnoj nemoj na gimnaziju ni pomišljati

ipak je osnovna prelagana,ja sam(a i dosta ljudi) prošao osnovnu sa 5 bez da sam knjige otvorio

u osvnoj je jedino bitno slušati na satu i biti inteligentan

a u gimnaziji osim što bi trebao biti podosta inteligentan (ima i nekih glupih bubalica,imaju sve predmete 5 a matematiku jedva 2)moraš i učiti dosta

mnogi ljudi imaju lažne petice (iili četvorke u osnovnoj),odu u gimnaziju i onda popadaju matematiku i još koji predmet

ajde u neku lakšu školu i ne zahebaji se sa gimnazijom,nije to za svakoga...

znam da to zvuči bezobrazno od mene ali je to i istina

mnogi ljudi iz ekonomske se žale kako im je teško,kažu da im je teže nego nama u gimnaziji

a mi kad im gledamo zadatke iz matematike se možemo samo smijati Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 15:30 (patch123).
16 godina
neaktivan

Ako je spreman raditi,neće biti problema.Samo je pitanje u koju gimnaziju se možeš upisati sa tvojim bodovima.

alrighty then
15 godina
neaktivan
patch123 kaže...
DJED BOŽIĆNJAK kaže...

A ja sam 7 razred prošao sa 4,a sad 8 ću isto (valjda) s 4 (3.5,3.6,3.7,3.9,4.0),ne znam još.

ajde u neku lakšu školu

E,sad u koju lakšu školu ???NeodlučanNeodlučanNeodlučan

Ništa me ne zanima,osim povijesti i glume,i još nekih predmeta,uglavnom ne volim matematiku,fiziku,kemiju.

Biti ili ne biti,pitanje je sad.Namigiva

17 godina
neaktivan

Ako ne znaš što, bilo bi dobro gimnaziju neku. Ali opet, ako si imao 2 iz matematike u osnovnoj tko zna što bi se u gimnaziji moglo dogodit :S

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
15 godina
neaktivan
Ige kaže...

Ako ne znaš što, bilo bi dobro gimnaziju neku. Ali opet, ako si imao 2 iz matematike u osnovnoj tko zna što bi se u gimnaziji moglo dogodit :S

To znam i ja,to mi ne mora nitko govoriti,ali koje je rješenje,koja je druga opcija ???Plač

15 godina
neaktivan

Ja isto ne znam u koju ću srednju ići. Prolazim s 5.0, ide mi biologija, informatika , fizika i te stvari. U nekakvu informatičku ne znam baš da idem, ovak u osnovnoj imam 5 iz nje, ali svi znamo da je inf u osnovnoj šala, a u srednjoj informatičkoj bi tam nešt trebo programirat a o tom nemam pojma, za gimnaziju ocjene imam al ne volim učit, ne znam čini mi se preteško.. Kaj vi mislite ;).....

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
16 godina
neaktivan
wanderer kaže...

Ja isto ne znam u koju ću srednju ići. Prolazim s 5.0, ide mi biologija, informatika , fizika i te stvari. U nekakvu informatičku ne znam baš da idem, ovak u osnovnoj imam 5 iz nje, ali svi znamo da je inf u osnovnoj šala, a u srednjoj informatičkoj bi tam nešt trebo programirat a o tom nemam pojma, za gimnaziju ocjene imam al ne volim učit, ne znam čini mi se preteško.. Kaj vi mislite ;).....

Pitanje je što ti misliš.Što te zanima i što bi želio raditi u životu?

alrighty then
15 godina
Ige kaže...

hahahahah,ako imas 2 u osnovnoj (ne ti koga citiram,nego onaj koga je citirao ovaj koga citiram hahah :$) onda ni slucajno u gimnaziju idi u medicinsku ili tako neku u kojoj nema dosta mat, u protivnom ne da ces pasti iz mat na popravni, vec ces pasti i na popravnom xD

dore 2 cuo
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 19:49 (pirat01).
16 godina
neaktivan
DJED BOŽIĆNJAK kaže...
Ige kaže...

To znam i ja,to mi ne mora nitko govoriti,ali koje je rješenje,koja je druga opcija ???Plač

Kod mene u osnovnoj sam je jedan lik imo 2 iz matematike, ali on je išo po posebnom programu.

Ja sam imo 4 i 5 a sad u gimnaziji imam 2 i 3

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 19:58 (cuspajz).
17 godina
neaktivan
wanderer kaže...

Rijetko koji smjerovi programiraju nešto prije drugog razreda a i jednom kad pocmete SPORO se napreduje, takav je program tak da nemas beda ak neznas programirat, uostalom malo tko zna prije srednje.

A u gimnaziju odi ak te zanimaju društveni predmeti i nisi prelijen.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Kod mene u osnovnoj sam je jedan lik imo 2 iz matematike, ali on je išo po posebnom programu.

Pa kod nas u razredu nema prilagođenih učenika,a pola razreda ima 2, ili 3 iz matematike,samo neki imaju 4 ili 5.

Što mi predlažete kao alternativu gimnaziji,a da je nešto što mene zanima (naveo sam u prijašnjim porukama).

17 godina
DJED BOŽIĆNJAK kaže...
cuspajz kaže...

Pa kod nas u razredu nema prilagođenih učenika,a pola razreda ima 2, ili 3 iz matematike,samo neki imaju 4 ili 5.

Što mi predlažete kao alternativu gimnaziji,a da je nešto što mene zanima (naveo sam u prijašnjim porukama).

Kod nas, a općenito je tako i u drugim razredima, jedno 30-40% ima 1, 40% ima 2, i ostalo iznad je 6 ucenika.
Naravno u srednjoj skoli.

Da se vratim na temu.
Ako neznate sto biste, upisom u srednju tehnicku ili strojarsku skolu bi vam pomogao pri izboru koji bi vodio u smjerove o kojima ucite u navedenoj skoli, Gimnazija bi vam produzila vrijeme mišljenja.
Gledano općenito.

Ja sam upisao Računalnog Tehnicara s namjerom da upisem neki fakultet vezan za informatiku, no u ovoj skoli izbor je dosta sirok za buduće obrazovanje, a niti jedan izbor nije los, od Inzinjera, Električara, Strojara,Informaticara,... a trenutno ti poslovi su koliko sam vidio trenutno i trazeni, a svi su povezni, npr. Inzinjer radi na racunalu u Autocadu i Catia, Strojari rade na CNC strojevima, Električari također rade u nekom programu sad se nemogu sjetit imena.

Valjda ce nekom pomoci.

“Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime"
15 godina
neaktivan

Od iskustva svih vas koji ste gimnazijalci, recite mi koliko od prilike se namučite s učenjem, za recimo neku četvorku ili peticu... I kolko vas koristi šalabahtere? ;) ...

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
15 godina
neaktivan
wanderer kaže...

Od iskustva svih vas koji ste gimnazijalci, recite mi koliko od prilike se namučite s učenjem, za recimo neku četvorku ili peticu... I kolko vas koristi šalabahtere? ;) ...

ja ne koristim šalabahtere ali prolazim sa 4,petici nisam ni blizu

jako malo učim,sve ovisi koliko si inteligentan

oni manje inteligentni će trebati više učiti za 5..

u svakom slučaju,bez učenja sa 5 ne možeš proći,a pretpostavljam da će ti trebati oko 2-3 sata na dan za neku petičicu

sve ovisi oškoli,u nekim gradovima je gimnazija teža a u nekima lakša (što naravno ovisi o profesorima)

17 godina
neaktivan
wanderer kaže...

Kako u kojoj gimnaziji i ovisi o tebi. Bez šalabahtera ne bi mogao proć razred, pogotovo latinski xD

15 godina
neaktivan
Ige kaže...
Kako u kojoj gimnaziji i ovisi o tebi. Bez šalabahtera ne bi mogao proć razred, pogotovo latinski xD

ja ne koristim šalabahter a proći ću razred...

latinski mi je ionako 2,a u nas nije tako lako prepisati

ne mučim ga se uopće učiti,naučim pred kraj godine,dobijem 2 i miran sam Smijeh

17 godina
neaktivan
patch123 kaže...
Ige kaže...

ja ne koristim šalabahter a proći ću razred...

latinski mi je ionako 2,a u nas nije tako lako prepisati

ne mučim ga se uopće učiti,naučim pred kraj godine,dobijem 2 i miran sam Smijeh

Sigurno si ga mogao bolje proći :D

15 godina
neaktivan
Ige kaže...
Sigurno si ga mogao bolje proći :D

varaš se

možda bi imao koju ocjenu višu ali sa 5 opet ne bih prošao

sa prosjekom sam zadovoljan,ne treba mi više

ipak,meni je najbitnije znanje

meni je dovoljno činjenica da znam stvari koje me zanimaju bolje od većina razreda,koliku god ocjenu imali

ja sam za ukidanje ocjena,zato jer je to totalno glupo izvedeno

posebno jer je za mnoge predmete potrebno samo bubačenje,ne učenje sa razumijavanjem

šta ocjene pokazuju kad netko ima 5 a ja imam npr. 3 iako znam 100x bolje od toga što ima 5

17 godina
neaktivan

Ovisno što, inače testovi dosta dobro pokazuju koliko netko nešto zna. Ne slažem se da bi se trebale ukinut ocjene, nego samo promjenit program.

15 godina
neaktivan
Ige kaže...

Ovisno što, inače testovi dosta dobro pokazuju koliko netko nešto zna. Ne slažem se da bi se trebale ukinut ocjene, nego samo promjenit program.

kako u kojem predmetu

u nas matematika npr. pokazuje stvarno znanje dok je fizika prepisivačina

15 godina
neaktivan

Za što se sve dobiju dodatni bodovi osim za natjecanja (otac branitelj,dijete rastavljenih roditelja,ako je recimo jedan roditelj invalid (u mom slučaju moj tata je u kolicima=invalid),jel se za tako nešto dobiju kakvi bodovi,ili recimo ako se uče dva strana jezika,to me zanima,za što se sve dobiju dodatni bodovi ???

Hvala,pozdrav.NamigivaCool

17 godina

@Patch123

Da istina, srednja skola je potreba da imamo potrebno znanje za nas budući posao, ili predznjanje za fakultet koji ce nas naučiti struci, a ocjene su razine tog znanja i tesko je ocjeniti da bude upotpunosti fer.
Debele prepisivače ćeš najvise prepoznati po tom sto će govoriti meni je dosta 2 iako je mogao izvući vise ali on nije svijestan sto je napisao.
Za dobru ocjenu često je potrebo imati neke predmete poput matematike veću ocjenu (kao i znanje) da bi i taj predmet imao vecu a i biti dobar profesoru i pokazati svoj cilj ocjene(jer neki ti zakljuce 2 misleći da si stim zadovoljan).

Zato sad postoji drzavna matura na kojoj nemozes prepisivati, a izgleda da nije ni teska.

“Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime"
15 godina
DJED BOŽIĆNJAK kaže...

Pozdrav.

Kuda da idem poslije osnovne škole ?

Osmi sam razred,NE IDE mi matematika(imam 2 iz nje),ni fizika,a ni kemija baš.Ide mi povijest (i to jaaaakooo,imam od petog razreda 5 iz nje i volim je),ide mi engleski,biologija tako tako(sad imam 4 iz nje,a imao sam 5 u sedmom razredu) zemljopis mi ide,hrvatski,(pisanje i tako to iz hrvatskog,gluma).

Što da upišem ?

Vjerojatno ću imati 50 bodova(i još bod za uzorno ponašanje u sedmom i osmom razredu,to je neka novost, i mene je iznenadila).

Pomagajte,što brže i prije.

Za upis u gimnaziju (opća) mi treba (u Donjem Miholjcu(ja sam iz selendre Viljevo) 46 bodova).

Što mislite,i pomozite barem nečim,prijedlogom,ne zanima me neka elektronika,matematika i računanje.Više mi idu društveni predmeti(ako su to povijest,biologija,mislim da su to društveni predmeti).

Želio bih postati glumac jednog dana,ili povjesničar,nešto vezano za povijest.

Pozdrav drugovi i drugarice.SmijehNamigivaCool

Odi kod skolskog psihologa i sa njime porazgovaraj te ce ti on korz razgovor dati bolje savjete nego ljudi na forumu!

Znam dosta ljudi koji su isli bas radi toga kod skolskoga psihologa i jako puno im je pomogao...nije on tamo bez veze, a i strucna je osoba za raliku od 99,99% ljudi na forumu....jer nemas pojma tko se "krije" iza kojega nicka.

Sretno!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina

ne razumijem ovo "ne ide matematika" pa ima 2 iz toga... wtf!?

Meni nije išla matematika pa sam imao 4 iz toga, a sve ostalo petice. Najviše sam vremena proveo upravo vježbajući matku.

Kako je očito da se ovdje radi o ljeničini, sa sklonosti odustajanja od problema, očito je da gimnazija nije za tebe. 

17 godina
neaktivan
DJED BOŽIĆNJAK kaže...

Pozdrav.

Kuda da idem poslije osnovne škole ?

Osmi sam razred,NE IDE mi matematika(imam 2 iz nje),ni fizika,a ni kemija baš.Ide mi povijest (i to jaaaakooo,imam od petog razreda 5 iz nje i volim je),ide mi engleski,biologija tako tako(sad imam 4 iz nje,a imao sam 5 u sedmom razredu) zemljopis mi ide,hrvatski,(pisanje i tako to iz hrvatskog,gluma).

Što da upišem ?

Vjerojatno ću imati 50 bodova(i još bod za uzorno ponašanje u sedmom i osmom razredu,to je neka novost, i mene je iznenadila).

Pomagajte,što brže i prije.

Za upis u gimnaziju (opća) mi treba (u Donjem Miholjcu(ja sam iz selendre Viljevo) 46 bodova).

Što mislite,i pomozite barem nečim,prijedlogom,ne zanima me neka elektronika,matematika i računanje.Više mi idu društveni predmeti(ako su to povijest,biologija,mislim da su to društveni predmeti).

Želio bih postati glumac jednog dana,ili povjesničar,nešto vezano za povijest.

Pozdrav drugovi i drugarice.SmijehNamigivaCool

Najbolje upiši nešto što voliš radit ili ćeš svako jutro mislit joj opet moram ići radit.

Life's a wheel of fortune and it's my chance to spin it. 2pac
15 godina
vedrann kaže...

Najbolje upiši nešto što voliš radit ili ćeš svako jutro mislit joj opet moram ići radit.

Hahahaha.....biti ce sretan AKO ce ici radit....jer sa obzirom na stanje u drzavi i k' tome da se iz dana u dan sve vise pogorsava i sve vise ljudi je na burzi...biti ce sretan ako ce uopce ici radit!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
protjeran
wanderer kaže...

Ja prolazim sa 5 u klasičnoj gimnaziji (prosjek 4.7) i uopće nije teško kako se čini. Glavna stvar, ono najbitnije ako želiš proći sa 5, jest praćenje nastave na satu. Tamo se pola  nauči. Imam 5 matematiku i kada jednom 3 sata za redom nisam bio na nastavi, dobio sam iz ispita 2. Ma kakvih 2-3 sata učenja na dan, ako učim, učim pred ispitivanje ili ispit. Šalabahtere naravno koristim. Oni su dosta korisni. Osim što se s njih prepiše Nevinašce, često i zapamtim gradivo dok ga pišem na njega...

http://zekidagames.webs.com /// http://www.youtube.com/user/ZeKiDaGames
17 godina

Moram se pohvaliti da u osnovnoj, gimnaziji i fakultetu nikada nisam koristio šalabahtere....

15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
wanderer kaže...

Ja prolazim sa 5 u klasičnoj gimnaziji (prosjek 4.7) i uopće nije teško kako se čini. Glavna stvar, ono najbitnije ako želiš proći sa 5, jest praćenje nastave na satu. Tamo se pola  nauči. Imam 5 matematiku i kada jednom 3 sata za redom nisam bio na nastavi, dobio sam iz ispita 2. Ma kakvih 2-3 sata učenja na dan, ako učim, učim pred ispitivanje ili ispit. Šalabahtere naravno koristim. Oni su dosta korisni. Osim što se s njih prepiše Nevinašce, često i zapamtim gradivo dok ga pišem na njega...

koje je ionako svaki dan 

sad pogledaj rečenicu Smijeh

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice