Developer

poruka: 4
|
čitano: 540
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Developer škola

Pozdrav svima,

bratić mi uskoro završava srednju Elektrotehničku školu u Splitu smjer Tehničar za računalstvo. U budućnosti sebe vidi samo kao developera. Obiteljski smo dugo u sferi turizma te ga dosta zanima IT u turizmu tipa CRM,GDS,kanal menadžer i slično. Molim vas za preporuke fakulteta gdje može steći najbolje znanje vezano uz development,dizajn i što sve treba, a da se na kraju smatra kompetentnom osobo za razvoj kompleksnijih sustava.

Link školskog programa: http://www.ss-elektrotehnicka-st.skole.hr/nastava/smjerovi?ms_nav=aae 

Također što mislite o Algebrinim tečajevima, faksu i slično? Može preporuke od državnih te od privatnih. Sve korisne informacije molim :)

Unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 0:46 (defactore).
12 godina
neaktivan
Developer

Iskreno, nisam bio upoznat na početku  s terminima kao što su CRM, GDS i Channel manager ali koliko sam uspio shvatiti(guglati), to su usluge koje služe kao potpora primarnoj usluzi za povećanje efikasnosti bilo preko upravljanjm klijentima ili upravljanjem  imovinom odnosno rezervacijama. S obzirom na to da je u pitanju jedno vrlo usko područje informatike, ne postoji takav fakultet u HR(vjerovatno i malo šire) koji će upravo nuditi mogućnost učenja toga područja.

Spomenuo si da da tražiš fakultet koji nudi najbolje znanje vezano za izrada sustava, dizajn i drugo na što ti mogu reći da takav ne postoji. Izrada sustava je samo po sebi kompleksni pojam koji je podijeljen u više dijelova (programiranje desktop/web/mobile/ ili IoT uređaja (arduino/raspberry pi), projektiranje informacijskih sustava, izrada i održavanje baze podataka i tako dalje) što samo po sebi govori da ne postoji fakultet koji sve to obuhvaća niti približno. Dizajn je pojam sam za sebe. 

Ne postoji niti jedan fakultet u HR(ili na svijetu) koji će ti sve to nuditi, također cilj fakulteta nije da ti naučiš sve što ti treba za izradu cijelog sustava već da se upoznaš s svim njegovim dijelovima te da sam odlučiš koji dio ćeš izabrati i učiti dalje. Gledajući tako, izbor se može svesti na nekolicinu fakulteta. Bratić može izabrati FER koji je naravno najbolji fakultet u HR, ali treba biti lumen za njega i uložiti mnogo slobodnog vremena. Drugi izbor su fakulteti kao što su FOI ili TVZ gdje fakultet nije toliko prestižan, ali gradivo nije teško i ima se mnogo slobodnog vremena što je vrlo važno. To slobodno vrijeme može biti potrošeno na učenje svih aspketa poslovanja i poslovenih procesa koji se odvijaju u hotelima te može odlućiti kojim točno tehnologijama se želi baviti (Frontend, Backend, čisti dizajn, baze podataka i tako dalje).

E da, još jednu stvar sam zaboravio. Postoji mogućnost da vaš bratić odlaskom na fakultet skuži da ga neke druge stvari više zanimaju od opisanog područja rada tako da trebate i na to računati. Također ako se ne varam, privatni fakulteti nisu ništa bolji.

Nadam se da sam kristalizirao malo situaciju te bar sve odabir fakulteta na par njih.

tl;dr Upisati FER te poslije se specijalizirati za željeno područje rada ili upisati druge fakultete te u slobodno vrijeme učiti poslovne procese hotela. Ne postoji fakultet koji će čovjeka sve naućiti već isključivo upoznati s određenim dijelovima sustava te bratić će trebati izabrati koji dio sustava zapravo želi raditi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 1:53 (PoloMarko).
15 godina
Re: Developer
pitup
One ring to bring them all and in the darkness bind them
12 godina
neaktivan
Developer

Hvala na odgovorima :)

Naime da, neće se samo bazirati na turizam, ko zna u budućnosti sto moze biti, ali u globalu želi podlogu koja mu može pružiti razvoj u tom smjeru. 

Split nam je inače dosta bliže pa neznam što mislite o FESBU ali smjer Računarstvo? LINK: https://www.fesb.unist.hr/studiji/racunarstvo/preddiplomski 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice