Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.491.045
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
zvonac kaže...
Torent kaže...

Zar neko ima volje obradjivati fotke sa mobitela?

Da, al na kompu u PSu..

A sad obrađivanje na mobu, osnovne stvari, zakaj ne.

Licno meni je to gubljenje vremena. Svejedno te slike cim ih pogledas na monitoru i nisu nesto dok su na ekranu mobitela odlicne i bez obrade. Ne kacim ih nigdje pa mi ionako nije bitno kako ispadnu. Jednostavno kameru na mbou ne smatram ozbiljnom kamerom i tako se i ponasam. Dobra za brzinske slike klinaca u nekom zabavnom momentu a za to mi obrada i ne treba... Za sve ostalo tu je Nikon D3200 ;)

18 godina
Torent kaže...

Licno meni je to gubljenje vremena. Svejedno te slike cim ih pogledas na monitoru i nisu nesto dok su na ekranu mobitela odlicne i bez obrade. Ne kacim ih nigdje pa mi ionako nije bitno kako ispadnu. Jednostavno kameru na mbou ne smatram ozbiljnom kamerom i tako se i ponasam. Dobra za brzinske slike klinaca u nekom zabavnom momentu a za to mi obrada i ne treba... Za sve ostalo tu je Nikon D3200 ;)

To si ti... Al ne djele svi isto mišljenje s tobom..

14 godina
Aha, hoćeš reći da ga imaš kod sebe 24/7 i nosiš ga svud sa sobom? Molim te, pa tu ciglu nosiš negdje kad ciljano ideš fotografirati nešto i razvijati, a mob je uvijek pri ruci u svakoj prilici. Nije naodmet ako radi izvrsne fotke
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
maks0806 kaže...
Aha, hoćeš reći da ga imaš kod sebe 24/7 i nosiš ga svud sa sobom? Molim te, pa tu ciglu nosiš negdje kad ciljano ideš fotografirati nešto i razvijati, a mob je uvijek pri ruci u svakoj prilici. Nije naodmet ako radi izvrsne fotke

Djelomično se slažem s tobom.. Mada ima ljudi kaj nose fotiće sa sobom svugde (točnije fuji x100). Dok recimo dslr, sumnjam da buš ga teglil okolo, naravno ak ideš ciljano, onda ok, al ovak..

Fotići u smartfonima su dosegli točku, gdje se mogu jako dobre fotke napravit, to više nije samo za fejs, instagram i sl. ne znam zakaj tak ljudi razmišljaju, al kak vrijeme odmiče, fotići u smartfonima bivaju sve bolji i bolji, valda je došlo to vrijeme da je pomodno imat dslr, a o načinu korištenja istog da ne pričam, a još im ide u prilog, jako su povoljni..

Ne moram ni pričat da te nebu spasil ni FF aparat, ak nemaš blagog pojma, a još dok vidim korištenje dslra pogotovo u AUTO modu

S7 ima odlična fotić, a u rukama znalaca se može i čuda napravit od njega, naravno, najviše ovisi o onome tko je iza objektiva a ne koji aparat imaš..

EDIT: Nek se niko ne nađe uvrijeđen, prozvan i sl. pošto nisam za nikog konkretno navodio, govorim općenito, dost se povlače rečenice tipa: "kupi si dslr" i sl. fraze; pa i otud moj post namjenjen tome!

Ljudi misle da je fotografija dslr!

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 21:40 (zvonac).
14 godina
neaktivan

Mene zanima usporedba g4 auto i manual postavke sa s7 edge ?

Ima tu ekipe sto je presla sa g4 pa moze par komentara :) 

0 0 hvala 0
13 godina
INKOGNITO3 kaže...

15 godina
odjavljen
Primjetio sam nedavno problem na mojem S7 sa wifi-om (jako spor download speed) i vidio tu na forumu da i nekolicina drugih ima isti problem. Taj problem je nastao samo kad sam se spojio na stariji ruter koji vjerojatno ne podržava novije standarde i tehnologije, ali kad sam spojen na malo novije i modernije rutere ili recimo hot spotove, wifi radi bez greske. Tek toliko da primjetim.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

Naravno da ne. Rekao sam da ih ne obradjujem naknadno a ne da ga ne koristim. Naravno da ga koristim za fotkanje svakodnevnih situacija ali se ne trudim da ih sminkam poslije. Ne radim ono sto se obicno radi u lightroomu...

12 godina

Ja sam presao sa G4 na S7E...G4 sam kupio cim je izasao i imao ga 8 mjeseci, a S7E sam isto kupio cim je izasao tako da i njega imam vec neko vrijeme...uglavnom sto se kamere tice video na S7E je osjetno bolji u svakom pogledu pocevsi od mogucnosti snimanja u 60 fps, same kvalitete slike i znatno boljeg OIS-a pa do snimljenog zvuka na videu.

S7, a isto tako i S6 (zena mi ima S6E) ima napokon video koji je dovoljno dobar da zamjeni bolju kameru tipa Sony RX100 u bilo kojoj verziji...sto se fotki tice to bas i nije dovoljno dobro da se mjeri sa nekom takvom kamerom...sto se tice direktne usporedbe sa G4 tu su stvari vec malo slicnije i kamera sto se fotki tice na S7E nije toliko bolja od one na G4, a u nekim situacijama je i inferiorna...npr. meni se i dalje vise svidjaju slike na G4 u losijim svjetlosnim uvjetima, vise mi se svidja UI kamere i nacin na koji se ona koristi...sto se dnevnog svjetla tice tu su podjednaki...znaci ukupno gledano G4 mi je bolji po mraku i losijim svjetlosnim uvjetima za fotkanje, po danu su vrlo izjednaceni, a video je bolji na S7E kao i snimljeni zvuk na videu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 8:26 (ocean77).
14 godina
neaktivan

Sto se tice wifi-a i problema s brzinom slicno je bilo i na temi od LG G4. Problem su stari ruteri

4 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav, ima tko preporučiti kakvog sellera na ebayu za microSd karticu za s7 do 128GB? Vidim ima ih na ebayu od par dolara do stotinjak $. Neki selleri imaju jako loš rejting tako da nebi kupovao od njih. Spreman sam dat do 20$. Razmišljam o kingstone 64 ili 128GB jer su povoljniji od sanDiska i samsunga. Neki savjet ili iskustvo?

0 0 hvala 0
12 godina
krtola kaže...

Pozdrav, ima tko preporučiti kakvog sellera na ebayu za microSd karticu za s7 do 128GB? Vidim ima ih na ebayu od par dolara do stotinjak $. Neki selleri imaju jako loš rejting tako da nebi kupovao od njih. Spreman sam dat do 20$. Razmišljam o kingstone 64 ili 128GB jer su povoljniji od sanDiska i samsunga. Neki savjet ili iskustvo?

Ja sam kupio od ovog prodavaca iz Njemacke, ali nisam se usudio uzimati nista sto je sumnjivo jeftino pa sam uzeo Sandisk od 64GB:

http://www.ebay.com/itm/231827241878?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Platio sam ju nesto vise, ali je i Dolar poprilicno nizi zadnjih mjesec dana...uglavnom dosla mi je i sve je OK i sto je najbitnije nije nikakva fake kartica.

Ovdje je i moj post sa ove teme gdje sam vec pisao o toj kartici:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/samsung-galaxy-s7--s7-edge-rasprava/236263.aspx?page=7&jumpto=4964318&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 12:51 (ocean77).
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Baš mi je jučer najbolji frend prešao sa G4 na s7e. Fora kako je dobio odmah usb otg i neki softver s kojim je odmah spojio G4 na S7e i prebacio apsolutno sve. Convenient af. Kasnije smo uspoređivali malo lowlight na s6 s7e i g4. Nama se osobno najviše dopao s7e. Okidanje je brže, viewfinder je 3 puta fluidniji na s7e, i primjetno fluidniji na s6. Po našem skromnom mišljenju s7e daje najbolje fotke u lowlightu, iza njega g4 pa s6
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

vidim da je dosta ekipe preslo sa lg g4 na s7e ...nisam jedini ludjak 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
S7 je bolji mob od g4 i nije ravnopravna usporedba.G5 je suparnik S sedmici.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Meni je dosao update...vise nema problema sa slucajnim dodirima ruba zaslona...kamera reagira cak i ako se rukom dodiruje sami rub zaslona.

14 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Meni je dosao update...vise nema problema sa slucajnim dodirima ruba zaslona...kamera reagira cak i ako se rukom dodiruje sami rub zaslona.

Hvala za info, sad mi je S7 Edge opet privlačan :)

youtube.com/mislavbusic
18 godina

Otkljucan ili brand ...mozes ss tog updatea bacit :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

Otkljucan ili brand ...mozes ss tog updatea bacit :-)

Otkljucani.

15 godina
odjavljen

Stigao novi update za S7 (zaključani).

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2016 13:08 (patoHD).

1 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

https://flic.kr/s/aHskycRcK3

Evo jos jedna moja galerija fotki napravljenih sa Samsung Galaxy S7 Edge...fotke su nastale u rasponu od mjesec dana na razlicitim lokacijama od Slovenije do Osijeka i u razlicitim uvjetima...mob mi se pokazao kao solidna zamjena za aparat na putovanju, a najvise od svega mi se svidjela autonomija baterije.

Nisam imao niti jednu kriticnu situaciju sa baterijom i bio sam cesto daleko od punjaca.

5 0 hvala 0
14 godina

Evo prešao sam i ja danas na S7, dolazim sa G3. Nisam bio na Samsungu od S3 i ostalo je par istih stvari koje me živciraju, ali mob je odličan.

Moram si pod hitno naručit neku masku ili skin. Isplati li se dati novce za Spigen ili nešto slično u tome rangu sa cijenama? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
systemize_lp kaže...

Evo prešao sam i ja danas na S7, dolazim sa G3. Nisam bio na Samsungu od S3 i ostalo je par istih stvari koje me živciraju, ali mob je odličan.

Moram si pod hitno naručit neku masku ili skin. Isplati li se dati novce za Spigen ili nešto slično u tome rangu sa cijenama? 

Za Spigen nemoj zaliti, maske su im savrsenstvo sto se zastite tice...jedino ako ti je jako hitno gledaj da narucis iz Spigen store u UK (na eBay)...meni je dosao za 4 dana...prije sam narucivao iz US, ali s njima nikad ne znas...imao sam i brzih isporuka, a bilo je i nekih koje su trajale 3 i vise tjedna.

14 godina

Onda ću uzeti jednu definitivno. Razmišljam i o dbrand skinu uz prozirnu Spigen maskicu. A do tada ću koristit na poslu G3 dok ga ne prodam, nisam već dugo bio ovako pažljiv na mobitel. Kad je jebeno predivan.

13 godina

Spigen maskice

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2016 22:49 (zviznemte).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja na svom koristim spigen ultra hybrid crystal clear i prezadovoljan sam

Galaxy S7 Edge SM G935F

0 0 hvala 0
12 godina
andjelko1986 kaže...

Ja na svom koristim spigen ultra hybrid crystal clear i prezadovoljan sam

Tu imam i ja...maksimalna zastita, a mobitel kao da ju i nema (pogotovo na bijelom) koliko je prozirna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 10:59 (ocean77).
18 godina

ja prvi put ne koristim cover nekog tipa za mob jer ovaj jednostavno jebeno izgleda tj . steta mi je ga je obuc 

ali zato pazim ne njega ko oko u glavi 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 11:25 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice