Zvučnik bez kutije

poruka: 4
|
čitano: 5.200
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Zvučnik bez kutije

Pozdrav, imam namjeru radit zvučnik, od ovih postojećih na kojima je vrisnuo visokotonac te mi trenutno služe kao subwooferi čiju funkciju obavljaju predobro. 

Htio bih ih raskopat i napravit od njih samostojeće ALI bez kutije, postolje od bukve, 350x200x140 i prednje stranice 900x200x25 koja bi imala ukrutu sa stražnje strane pod kutem od 90 po sredini. Visokotonce bih kupio nove, na ovim zvučnicima dva drivera su wooferi (mid/low) te jedan srednjetonac.

Znam da se zvuk poništava ako nema kutije, barem kod baseva ali ove bih koristio kao prednje, ne full range, već small sa dodatnim subwooferom. 

Da li se to poništavanje odnosi i na visokotonce i srednjetonce ili samo na baseve? 

Bas mi nije bitan pošto ću ga nadoknaditi aktivnim subom u 5.1 al me zanima dal ću izgubit i srednje i visoke ako složim zvučnik samo

od prednje stranice? 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zvučnik bez kutije

A gle ..ja sam radija jednu kutijicu zvucnici pojacalo itd itd ... i ono isa isprobad 2 zvucniak u sub bez kutije(zvucnikeneke starje koje san dobija) i kad san ih isa probat bez kutije,nakon probe san se odlucia bacit ih u smece jer je zvuk bia uzasan ..ali posto na kraju nisan ima love staviaj u kutiju za probu te stare i upalija kad ono puf ...drugi zvučnici kvaliteta vrhunska ...

eto pa sad sam zakljuci ...

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
11 godina
protjeran
Re: Zvučnik bez kutije
http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/133016-open-baffle-theory-behind-benefits.html
http://www.linkwitzlab.com/models.htm

ukratko može se napravit al bi ti bilo bolje ta dva woofera stavit u kompresiju pa samo srednji i visoki stavit u open baffle, racunaj da bi ti onda tribala aktivna skretnica da to sve radi kako triba pa ti je bolje nešto drugo iskemijat, recimo prominit visoke u postojećoj kutiji

proba sam open baffle od slicnih zvucnika i nisan se baš razoćara ko ante, samo šta nisan ni oćekiva bas iz istih zvucnika jer san ih koristia samo do 350 hz priko skretnice a ispod odvojene klasicne bas kutije da ostane stereo.
12 godina
Zvučnik bez kutije

Ipak ću raditi cijelu kutiju, napravio sam neki "prototip", maketu u biti 1:3 da vidim točno kako ću spojeve odradit, sam kaj moram još

razraditi način na koji ću spojiti kutiju sa postoljem jer će u potpunosti biti od bukve. Imam strojeve, imam materijal, znanje kaj se tiče same izrade al nemam blage o skretnicama i ostalim pizdarijama

zato hoću iskoristit to čime raspolažem bez dodatnih petljanja u elektroniku. Poanta je da sam volumen ostane isti.

Računam na nekih 25 Kg po kutiji bez drivera..

Postam slike kad krenem s radom :-)

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice