Xenon svjetla u kuciste?

poruka: 26
|
čitano: 13.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Xenon svjetla u kuciste?

Jel se mogu xenon svjetla za auto (plava) stavit nekim cudom u kuciste da svijetle? bilo kako?

Pitam zato sto bi ustedio na tome da ne kupujem ledice i neonke i ostalo i zato sto se u hrvatskog to nemije stavljat na auto a onda da bezveze ne bacam to pa da bude koristi od njih.

It's peanut butter jelly time!!! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xenon svjetla u kuciste?

One rade na 12V, dakle toliko ti treba.

Ako imaš 12V rail  koji ne koristiš, teoretski je moguće spojiti...

Dakle treba ti spojiti pravilno + i - ili što već.

http://en.akinator.com http://191x7.mybrute.com http://DeLotus.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Xenon svjetla u kuciste?

samo cu rec ROFLMAO.

16 godina
Xenon svjetla u kuciste?

eo slika pa mi reci kako da spojim zato sto neam nikakve zice i ostalo da ih strujom napajam

EDIT: Pie na neonkama  H4 12V 100/90W

wtf 90 watti?

Znam Super Admina osobno,zato ne kenjaj! :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 12:21 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xenon svjetla u kuciste?

možeš kupiti samo Xenon kit, samo se zamjene sa sijalicama H1 ili H4 ili H7. Ako hočeš i leće moraš zamjeniti cijeli far, inaće manje troše goriva na autu jer su od 35W dok obične 55W.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Xenon svjetla u kuciste?

Dodem oko 5 na forum jer sad moram ic negdje za curom pa ... odgovarajte,svaki odgovor mi puno znaci

Hvala LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovo na slici mi nimalo ne liči na xenonsku žaruljicu...to mi više liči na običnu H4 žaruljicu samo što je presvučena nekim plavim slojem i onda svjetli plavkasto.

Imao sam priliku vidit kako to svijetli (na autu) i takve žaruljice su jako loše (one jeftine barem) tj. loše osvjetljavaju kolnik po noći.

A tko kaže da se ne smije imat xenonska svijetla na autu?

Pa jako puno auta imaju tvornički ugrađena xenonska svijetla.

Bit će!
17 godina
neaktivan
Miha LA kaže...

možeš kupiti samo Xenon kit, samo se zamjene sa sijalicama H1 ili H4 ili H7. Ako hočeš i leće moraš zamjeniti cijeli far, inaće manje troše goriva na autu jer su od 35W dok obične 55W.

Ali on bi to htio staviti u komp ne na auto meni je to malo smješno jer nema smisla ali ako želi može staviti i božićne lampice...

17 godina
Xenon svjetla u kuciste?

moja greška nabrzinu sam pročitao i napisao!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja baš ne bih savjetovao ugradnju halogenih ili ksenonskih žarulja u kućište računala - razlog je veliko zagrijavanje dotičnih.

Ako već želiš osvijetliti kućište, radije koristi neonke ili LED.

Inače, spajanje nije problem - kupiš odgovarajuće podnožje/grlo za žarulju i na to spojiš žice s 12 V napajanja.

KaeR
17 godina
neaktivan
Xenon svjetla u kuciste?

Ono na slikama nije Xenon žarulja nego obična halogenka H4. Vjerojatno na kutiji piše xenon da to uvale ljudima koji nemaju pojma.

Inače, xenon se može bez problema ugraditi u kućište. Uzme se Xenon HID kit, spoji se na 12V i neki prekidač i voila... turbo razvjeta kućišta... Još da je bixenon. :D

Mislim da u Metrou imaju xenon HID kitovi za malo preko 500 kn. Ili ebay... ili plavi oglask/njuškalo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xenon svjetla u kuciste?

E ovako jednu pitanje u vezi xenon svjetla. Da li netreba za njih onaj neki sklop koji u sebi akumulira napon velike voltaže koja je potrebna za paljenje xenon svjetla? Tako se nešto sjećam da smo na satu tehničke kulture pričali o tome, odnosno profesor je pričao. A i onda je rekao, ako npr. ti rikne žarulja i sad ju ideš mijenjati, i ako to mjesto gdje se taj napon akumulira, ne isprazniš, možeš spalit svu elektoniku u automobilu.

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
denix kaže...

E ovako jednu pitanje u vezi xenon svjetla. Da li netreba za njih onaj neki sklop koji u sebi akumulira napon velike voltaže koja je potrebna za paljenje xenon svjetla? Tako se nešto sjećam da smo na satu tehničke kulture pričali o tome, odnosno profesor je pričao. A i onda je rekao, ako npr. ti rikne žarulja i sad ju ideš mijenjati, i ako to mjesto gdje se taj napon akumulira, ne isprazniš, možeš spalit svu elektoniku u automobilu.

Pa ovo zadnje bas nisam siguran... jer mislim da je cijeli sklop polupropustan. I u Xenon kitu se dobije i takav sklop bez kojeg se xenon ne može upaliti.

17 godina
Komikus kaže...
denix kaže...

Pa ovo zadnje bas nisam siguran... jer mislim da je cijeli sklop polupropustan. I u Xenon kitu se dobije i takav sklop bez kojeg se xenon ne može upaliti.

Aha, ok, to me zanimalo, jer da nebi bilo da netko nešto zaboravi dok ih stavi u komp, pa se čudi ako neće raditi (a i ako nešto spali, hhh)

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji
16 godina
Xenon svjetla u kuciste?

Ok,hvala svima na odgovorima i pomoci jer sam ih mislio stavit jer mi bezveze gore na polici skupljaju prasinu..neko je reko da to ljudima uvale,a sta ces uvalili i meni i pise xenon svijetla bla bla i tak to..ipak cu si neonku kupit u kuciste i bok a s ovom xenkom neznam kaj cu jer sam neki dan mjenjao zarulje na stop svijetlu i poziciji i pitao sam ih dal smije glavna zarulja bit tak plavo i frajer je reko,"po zakonu nebi smio imat ali ovisi ti to od policajca dal ce te zaustavit il ne" pa neznam kaj da napravim jer nemislim placat kaznu radi 50 kn od zarulja.

Jos jednom,hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
denix kaže...

Da, sa lampama dolaze balasti. Dizu napon na 20 kv. Tek onda se plin u lampi moze zapaliti i pokrenuti daljnju reakciju...

Prednost xenona je da daje vise svjetla per watt od obicne halogene zarulje, te se puno manje grije.

Danas sam neodlučan, ili nisam?
16 godina
Xenon svjetla u kuciste?

Ako ovo nije xenon svijetlo,sta onda je? pitam ako cu kupovat sljedeci put za auto pa da me ne zeznu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Ako ovo nije xenon svijetlo,sta onda je? pitam ako cu kupovat sljedeci put za auto pa da me ne zeznu.

nije to xenon.

ne mozes samostalno mijenjati xenon lampe u autu! iskljucivo u servisu.

to je obicna h4 zarulja obojana u plavo - vec ti je netko napisao da je to losa imitacija i da daje lose svjetlo, ponajvise u mraku.

14 godina
neaktivan
Xenon svjetla u kuciste?

Pozdrav! Zna možda tko koja je razlika u xenon svijetlima 35 w i 55 w...?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Xenon svjetla u kuciste?
Dsman kaže...

20w

World Championships: 7, GP started: 286, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,511
14 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Dsman kaže...

20w

{#} hm.....al neka razlika postoji...o jačini svijetlosti?

17 godina
Dsman kaže...
F1-IVO kaže...
Dsman kaže...

20w

{#} hm.....al neka razlika postoji...o jačini svijetlosti?

Da, 55W daje jedno 5000 lumena dok 35w daje oko 3500 lumena.

Postoji razlika u boji izmedju tih jacina. Recimo zarulje od 5000K, ona vise vuce na plavu boju kod 35W, dok kod 55W vuce na bijelu boju.

Naravno 55W se vise zagrijava i nije ih pametno stavit u far koji nema lecu za xenon.

Truth in engineering.
17 godina
Xenon svjetla u kuciste?

5000K je boja svjetla, neovisno o snazi zarulje/balasta. Jaci balast i zarulja daju vise svjetla. Inace 35W xenon daje 3x vise svjetla od obicne zarulje uz cini mi se istu ili nesto nizu potrosnju.

Dalje, izjava sase da se moraju ugradit u servisu... Nije istinita. Ja sam ih ugradio sebi. 

Dalje, ugradjivati xenone u farove koji nemaju lecu je debilizam jer obican far rasprsuje svjetlo na sve strane, pa i u visinu sto smeta vozacima iz suprotnog smjera. Leca pak usmjeri snop put dole. Ja sam se preporodio nakon ugradnje xeona.

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

5000K je boja svjetla, neovisno o snazi zarulje/balasta.

Da, ne bi trebalo biti razlike, ali je ima.

Kroz ruke mi je proslo hrpetina zarulja koje sam svaki put isprobao.

Truth in engineering.
17 godina
Xenon svjetla u kuciste?

@Batista prodajes?

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

@Batista prodajes?

:D

Truth in engineering.
1