Ventilator od procesota kao ventilator kučišta?

poruka: 25
|
čitano: 4.741
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Evo, zanima me dali je moguće ovaj ventilator sa procesora prepravit da mi služi kao ovakav (označen) ventilator za hlađenje kućišta straga?

Oprostite ako je tema već jedanput napravljena...

R.I.P Tupac 1971. - 1996.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Ventilator od procesota kao ventilator kučišta
footballer kaže...

Evo, zanima me dali je moguće ovaj ventilator sa procesora prepravit da mi služi kao ovakav (označen) ventilator za hlađenje kućišta straga?

Taj ventilator nebih nikako upotrebljavao za hlađenje osim ako sam primoran. Pravi nenormalnu buku.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
odjavljen

Kak pravi buku, a dok je na procu nikak se ne čuje.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa trebao bi biti dobar, ali ti na kraju se stavljaju za ispuhivanje topline van iz kućišta, jer ako imaš naprijed vent koji vuće zrak iz vana u kučište negdje bi trebao imati i ventove koji topli zrak vuku van iz kučišta, a sad kaj se čuju nije baš nekaj kaj meni smeta jer ja imam tak  da vuće van toplinu iza na kučištu.

Lp !!!

Sve se nema.Možeš mislit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Onda da ga stavim da hladan zrak upuhuje u kućište?

0 0 hvala 0
16 godina
footballer kaže...

Možeš s njim što hoćeš... Dok je na procesoru vjerovatno je tih jer radi u automatskom režimau (bios) pa se ne vrti na maks tako da je čak i tih ali što manji promjer to je veća šansa da je bučniji pa od tud naše protivljenje ovoj ideji.

A kak ćeš ga spojiti - direkt na ploču ili preko kontrolera ventilatora ili na priključak napajanja?

www.rigburning.comule.com
15 godina
odjavljen

Neznam....

Evo, našo sam 2 venta iz ex napajanja, crklo je pa sam uzeo sa njega. Evo i slika pa da vidim ako znate kako da spojim...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kaj nebi trebali biti tropinski ili četri pinski spoj na fan ili napajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

I ja mislim da da. Ovo sam uzeo iz starijeg ms napajanja...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa ovako, znaći naprijed neki koji vuće zrak iz van onda na boćnoj stranici da tjera na proc i matićnu kao i onaj na procu i na kraju nazad koji vuće topli zrak van. Eto tak stavi.

E da na youtube odi i potraži kak da spojiš na matićnu ili napajanje, e sad neke možda ne možeš kontrolirati oni koji su na napajanju samo spojeni, a ove koji su na ploći možeš ali tropinski.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 16:45 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pa na šta da spojim? Znam kako da razmjestim...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pa na matićnu na tropinske pod oznakama fun pwr ili na napajanje četiripinske spojeve koji su ti slobodni. Na matičnoj ti piše fun pored pinova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Fero kaže...
Pa na matićnu na tropinske pod oznakama fun pwr ili na napajanje četiripinske spojeve koji su ti slobodni. Na matičnoj ti piše fun pored pinova.

oba da spojim a isti 4pin?

Šta piše, ako piše, pored tih 4 pin?

14 godina
neaktivan
footballer kaže...
Fero kaže...

oba da spojim a isti 4pin?

Šta piše, ako piše, pored tih 4 pin?

Ne možeš dvopinske spojeve spajat na tropinske ili četripinske. Moraš ih premontirati na kompatibilne pinove. 

Prijatelju ovi četiripin su kablovi iz napajanja koji vise ako ih imaš slobodne, a ovi tropinski su na matioćnoj tri iglice kod kojih piše fun pwr koji se mogu kontrolirati brzina vrtnje ventića.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 17:55 (Fero).
15 godina
neaktivan
To ce bit neki zabavni ventovi? Lol
Battlelog ~ UrbanFsk
14 godina
neaktivan
Pa čovjek možda nema novaca da stavi bolje ili ima ali želi iskoristiti ako se može i o kakvoj zabavi ti pričaš. Pa ako hoće staviti negdje to je njegova stvar. Pomozi mu a ne trolat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

To sam našo ventove pa ak ide ide, ak ne nema veze.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nista lose nisam mislio, samo mi je malo smijesna tvoja greska kada se prevede na hrvatski. 'Fun pwr' - fun = zabava, pa reko zabavni neki ventovi :D Vjerovatno si mislio na 'fan pwr' ;)
Battlelog ~ UrbanFsk
14 godina
neaktivan
Aha e onda oprost ak se meni smiješ imaš pravo tak se piše kako si ti naveo, a ja sam ti stara garda koja nije učila engleski nego njemački i malo me zeza to. ;-)))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Np. Sve u svemu ima u uputama od maticne navedene sve konektore za ventove pa nek samo usteka u odgovarajuci i to je to..
Battlelog ~ UrbanFsk
15 godina
odjavljen

Nemogu nać nigdje xD

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fero kaže...
 Prijatelju ovi četiripin su kablovi iz napajanja koji vise ako ih imaš slobodne, a ovi tropinski su na matioćnoj tri iglice kod kojih piše fun pwr koji se mogu kontrolirati brzina vrtnje ventića.

Spoji li on ovo kako mu ti savjetujes moglo bi biti vatreno :)

To sto ti smatras da su cetveropinski prikljucci na napajanju su u biti molex prikljucci. i tropinski i cetveropinski ventilatori se spajaju na maticnu (ili na napajanje pomocu adaptera). ventilatore koje je on izvukao iz napajanja najbolje je (osim ako dobro znas sta radis) spojiti na molex pomocu adaptera. Spajanje ova 2 ventilatora na jedan cetveropinski prikljucak na maticnoj je prakticno nemoguce (osim ako ce ih serijski spojit na dva pina).

Bilo bi dobro da ono sto mislis savjetovat drugome prvo isprobas doma (NEMOJ!)

Upisi u Google "3 pin fan" i "4 pin fan" i bit ce ti jasnije dosta toga.

14 godina
neaktivan
Fero kaže...
Pa čovjek možda nema novaca da stavi bolje ili ima ali želi iskoristiti ako se može i o kakvoj zabavi ti pričaš. Pa ako hoće staviti negdje to je njegova stvar. Pomozi mu a ne trolat.

A ti mu bas pomazes da pronadje bijeli dim u racunalu {#}

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Fero kaže...

Spoji li on ovo kako mu ti savjetujes moglo bi biti vatreno :)

To sto ti smatras da su cetveropinski prikljucci na napajanju su u biti molex prikljucci. i tropinski i cetveropinski ventilatori se spajaju na maticnu (ili na napajanje pomocu adaptera). ventilatore koje je on izvukao iz napajanja najbolje je (osim ako dobro znas sta radis) spojiti na molex pomocu adaptera. Spajanje ova 2 ventilatora na jedan cetveropinski prikljucak na maticnoj je prakticno nemoguce (osim ako ce ih serijski spojit na dva pina).

Bilo bi dobro da ono sto mislis savjetovat drugome prvo isprobas doma (NEMOJ!)

Upisi u Google "3 pin fan" i "4 pin fan" i bit ce ti jasnije dosta toga.

Ti da si bolje čitao vidio bih da sam mu rekao da ih ne može spajati kako on misli pogledaj bolje sve postove pa mi onda reci da sam ga nagovarao na nešto. Lijepo sam mu rekao da ne može ih tako spajati sa dvopinskim i da ih mora premontirati, a to što netko ne čita to je njegov problem. Tropinski ventovi se obavezno spajaju na matičnu ali četveropinski ne moraju ali mogu jer neki ventovi na sebi imaju oba spoja zasebno da li je tako.

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Fero kaže...

A ti mu bas pomazes da pronadje bijeli dim u racunalu {#}

Gledaj ja mu nisam rekao da spaja te ventove, a ako ih hoće spajati mora ih premontirati. Čitaj odgovor od 27.03.2012. A onda sam mu općenito govorio za ventove jer je bio uporan o spajanju na koji način se spajaju, pa na koji naćin se spajaju ventovi koje kupiš ili ih imaš već kompatibilne za spajanje. Drugi puta stvarno čitaj sve postove od početka.

Fero kaže...

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2012 18:31 (Fero).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice