Problem oko noctue i širine kucista?!

poruka: 29
|
čitano: 4.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kupih danas cooler masterovo kuciste k280, naime sve je bilo 5 dok nisam dosao do ugradnje noctue, hladnjak kao hladnjak je usao bez problema, ali završetci heat pipeova smetaju i ne mogu zatvoriti bocnu stranicu, pala mi je ideja probusiti rupe iznad heat pipeova, ali to bi uništilo izgled stranice, pa me zanima da li netko od vas strucnijih ima ideju kako ovo riješiti?

slike malo losije, slikano tabletom :( 

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

S stranicom radi što želiš samo ne diraj te završetke NIKAKO.

Moj PC  
7 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Problem oko noctue i širine kucista?!
Tiby kaže...

S stranicom radi što želiš samo ne diraj te završetke NIKAKO.

ma znam, pitam da li netko ima ideju kako stranicu izrezati ili probusiti i šta staviti na mjesto rupe koja je izrezana? 

12 godina
neaktivan

Ostavi kuciste otvoreno ako ti ne smeta .. po meni tako i bolje imat' ali kako zelis 

whaaaat
Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina

Daj slikaj tu stranicu i neka se približno vidi gdje su ti završetci u odnosu na stranicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jako mi je čudno da Noctua ne stane u to kučište jer na CM stranici piše da u njega idu cooleri do 162mm, a Noctua je 160 {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Daj slikaj tu stranicu i neka se približno vidi gdje su ti završetci u odnosu na stranicu.

stranica prislonjena na heatpipe-ove stranica prislonjena na heatpipe-ove
polu otvoreno polu otvoreno
14 godina
neaktivan
vrinho kaže...

Jako mi je čudno da Noctua ne stane u to kučište jer na CM stranici piše da u njega idu cooleri do 162mm, a Noctua je 160 {#}

da znam, i meni je to cudno, ocito nisu mislili na završetke samih heat pipeova, rebarca su ocito 160mm

17 godina
neaktivan

Udubi malo stranicu. {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
neaktivan

Bušiti rupe nema smisla jer ionako stranica mora "kliznuti" na svoje mjesto, ne?

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Moja preporuka ti je da zamjeniš kučište a možeš jer si ga danas kupio i uzmeš neko šire. Ako ćeš bušiti ili rezati to je upitno na što će izgledati i izgubiti ćeš garanciju. Koliko vidim ova bočna stranica koju si poslikao je flat a K280 ima izbočene bočne stranice pa mi je čudno to. Pa si 100% siguran da je to to kučište?

Moj PC  
5 0 hvala 3
14 godina

Ako ide rezati ili bušiti izgledalo bude kao šakom u oko, osobno bi prodao kućište ( dok možeš dobiti neku razumnu lovu ) nadodao nešto i kupio šire kućište.

Sorry ovo se zove peh jbg.

Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
cryoteK kaže...

Kupih danas cooler masterovo kuciste k280, naime sve je bilo 5 dok nisam dosao do ugradnje noctue, hladnjak kao hladnjak je usao bez problema, ali završetci heat pipeova smetaju i ne mogu zatvoriti bocnu stranicu, pala mi je ideja probusiti rupe iznad heat pipeova, ali to bi uništilo izgled stranice, pa me zanima da li netko od vas strucnijih ima ideju kako ovo riješiti?

slike malo losije, slikano tabletom :( 

Gdje si kupio kuciste ?

Probaj ga zamijenit ( postoji mogucnost , mislim da imas rok 7 dana ako nisi potrgao ambalazu , imas sve sto je doslo s njim i ne vide se tragovi koristenja ) i uzet neko kuciste u koje ce Noctua stati ! Nema smisla sad ici rezat stranicu ili nesto slicno !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
vrinho kaže...

Moja preporuka ti je da zamjeniš kučište a možeš jer si ga danas kupio i uzmeš neko šire. Ako ćeš bušiti ili rezati to je upitno na što će izgledati i izgubiti ćeš garanciju. Koliko vidim ova bočna stranica koju si poslikao je flat a K280 ima izbočene bočne stranice pa mi je čudno to. Pa si 100% siguran da je to to kučište?

K280-ka je sto posto, ne vidi se jer je slikano tabletom i slika je losa, a i slikano je od gore pa se ne vidi izbocina

@haf939 kuciste je kupljeno u linksu, tragova koristenja nema.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 22:42 (cryoteK).
15 godina

Onda ga probaj zamijenit ( prvo ih kontaktiraj ) !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Da ih kontaktiram u moj links u Osijeku ili da posaljem na glavni mail? 

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Tamo gdje si ga kupio ! Ako nista nije osteceni i nema tragova koristenja mislim da bi ti ga trebali bez problema zamijenit za neko u koje ce ti stati uz eventualnu nadoplatu ( ovisi koje odaberes ) !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
cryoteK kaže...

Kupih danas cooler masterovo kuciste k280, naime sve je bilo 5 dok nisam dosao do ugradnje noctue, hladnjak kao hladnjak je usao bez problema, ali završetci heat pipeova smetaju i ne mogu zatvoriti bocnu stranicu, pala mi je ideja probusiti rupe iznad heat pipeova...

Prije nabavke aftermatket hladila trebao si konzultirati shemu razmjere (dimenzije) istog i nuzan slobodan prostor potreban za ugradnju dakle apsolutno sve sto bi pri ugradnji potencijalno moglo zasmetati (MB-prostor oko socketa, kondenzator, utori...) tako i dimenzije kusta!

Kako za mnoge tako i za tvoje hladilo proizvodjac daje nacrt sa dimenzijama potrebnog slobodnog prostora za ugradnju link, toplovodne cijevi (heatpipes) NIKAKO NE DIRAJ!, dakle osim zamjene postojeceg kucista "prostranijim" preostaje ti preuredjenje postojećeg kucista (ili samo stranice), ako ides na "samogradnju" savjetujem da za "strsece" heatpipe-ove na stranici kucista izbusis rupe i na odstojnike stavis neku "fan griil-u" (kao na npr. zvucnicima) link .

Ukoliko nisi dovoljno vican samogradnji predlazem da potrazis savjet ili pomoc nekog od forumasa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 22:58 (Hardwhelper!!!).
14 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...
cryoteK kaže...

Kupih danas cooler masterovo kuciste k280, naime sve je bilo 5 dok nisam dosao do ugradnje noctue, hladnjak kao hladnjak je usao bez problema, ali završetci heat pipeova smetaju i ne mogu zatvoriti bocnu stranicu, pala mi je ideja probusiti rupe iznad heat pipeova...

Prije nabavke aftermatket hladila trebao si konzultirati shemu razmjere (dimenzije) istog i nužan slobodan prostor potreban za ugradnju dakle apsolutno sve sto bi pri ugradnji potencijalno moglo zasmetati (MB-prostor oko socketa, kondenzator, utori...) tako i dimenzije kusta!

Kako za mnoge tako i za tvoje hladilo proizvodjac daje nacrt sa dimenzijama potrebnog slobodnog prostora za ugradnju link, toplovodne cijevi (heatpipes) NIKAKO NE DIRAJ!, dakle osim zamjene postojeceg kucista "prostranijim" preostaje ti preuredjenje postojećeg kucista (ili samo stranice), savjetujem da za "strsece" heatpipe-ove na stranici kucista izbusis rupe i stavis neku "fan griil-u" (kao na npr. zvucnicima) link .

Ukoliko nisi dovoljno vican samogradnji predlazem da potrazis savjet ili pomoc nekog od forumasa.

Prema dimenzijama kucista, noctua bi trebala stati bez problema unutra, piše visina 162mm a noctua je 160mm, poslao sam mail linksu pa cemo vidit sta ce odgovorit, nadam se da ce biti pozitivno jer je danas kupljeno i tragova koristenja nema, te je ambalaža čitava. 

13 godina
neaktivan
cryoteK kaže...
Hardwhelper!!! kaže...
cryoteK kaže...

Prije nabavke aftermatket hladila trebao si konzultirati shemu razmjere (dimenzije) istog i nužan slobodan prostor potreban za ugradnju dakle apsolutno sve sto bi pri ugradnji potencijalno moglo zasmetati (MB-prostor oko socketa, kondenzator, utori...) tako i dimenzije kusta!

Kako za mnoge tako i za tvoje hladilo proizvodjac daje nacrt sa dimenzijama potrebnog slobodnog prostora za ugradnju link, toplovodne cijevi (heatpipes) NIKAKO NE DIRAJ!, dakle osim zamjene postojeceg kucista "prostranijim" preostaje ti preuredjenje postojećeg kucista (ili samo stranice), savjetujem da za "strsece" heatpipe-ove na stranici kucista izbusis rupe i stavis neku "fan griil-u" (kao na npr. zvucnicima) link .

Prema dimenzijama kucista, noctua bi trebala stati bez problema unutra, piše visina 162mm a noctua je 160mm, poslao sam mail linksu pa cemo vidit sta ce odgovorit, nadam se da ce biti pozitivno jer je danas kupljeno i tragova koristenja nema, te je ambalaža čitava. 

E moj majstore!, POGLEDAJ BOLJE SHEMU!, visina je razmjerena od visine CPU-a montiranog na MB, dakle odstojnici+MB+montiran CPU, toliko ti sada prostora unutar kucista i  nedostaje!

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 23:04 (Hardwhelper!!!).
14 godina

Ako je tako kako kažeš onda ćeš bez ikakvih problema moći zamjeniti. Gledam na CM stranicama i od K serije tih kučišta jedino u K550, K350 i K380 ne stane Noctua, ostale da. Čini se da su pogriješili, sad da netko ima isti cooler i ide kupovati to kučište isto će se zaj.....

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...
cryoteK kaže...
Hardwhelper!!! kaže...
cryoteK kaže...

E moj majstore!, POGLEDAJ BOLJE SHEMU!, visina je razmjerena od visine CPU-a montiranog na MB, dakle odstojnici+MB+montiran CPU, toliko ti sada prostora unutar kucista i  nedostaje!

znam, zeznih se sad, iduci puta cu pametnije, na greskama se uci. :D 

13 godina
neaktivan

Može zamjeniti svakako!

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti
14 godina
neaktivan

Eto mene opet, links uredno primio kuciste na reklamaciju, cekam odgovor, pa eto sad dok ne dobijem odgovor, imam na meti haf 912 plus, nadoplata bi bila 270 kuna sto mi nije puno, pa me zanima ( da ispitam sve prije kupnje) da li u njega stane noctua? po specifikacijama vidim da stane, ali da se ne bi dogodilo kao i prosli puta, da li netko ima iskustva da moze 100% potvrditi da stane unutra? {#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

Stane sigurno !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
cryoteK kaže...

Eto mene opet, links uredno primio kuciste na reklamaciju, cekam odgovor, pa eto sad dok ne dobijem odgovor, imam na meti haf 912 plus, nadoplata bi bila 270 kuna sto mi nije puno, pa me zanima ( da ispitam sve prije kupnje) da li u njega stane noctua? po specifikacijama vidim da stane, ali da se ne bi dogodilo kao i prosli puta, da li netko ima iskustva da moze 100% potvrditi da stane unutra? {#}

Ja sam s Linksom imao super iskustva što se tiće vraćanja i zamjene robe u roku tjedan dana.
Donesem, opišem problem, oni pregledaju i zamjene.
I to sam neke stvari tako u poslovnici Osijek isto radio, nikada problema.

Što se HAF-a 912 Plus tiče, stane ti sigurno.
Uzmeš si još jedan vent od 200 mm gore (javi mi se na pp ak' si zainteresiran) i mir Božji.
Ne treba ti ništa više, jedan gore, jedan naprijed, i možeš komotno skinuti onaj zadnji od 120 mm.
Eventualno naći neki tiši, jer se ovaj defaultni čuje pri 900 rpm-a. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina

Stane ja sam u svom imao!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Eto baš sam stigao iz poslovnice, reklamacija uredno uvažena, još jedan veliki plus za Links,uzeo sam haf 912 plus, kuciste je ogrmono i neznam zasto prije nisam gledao haf seriju jer su jednostavno SUPER :D ekipa hvala na pomoci jos jednom :D bacam se na sastavljanje :D rispekt :D {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
cryoteK kaže...

Eto baš sam stigao iz poslovnice, reklamacija uredno uvažena, još jedan veliki plus za Links,uzeo sam haf 912 plus, kuciste je ogrmono i neznam zasto prije nisam gledao haf seriju jer su jednostavno SUPER :D ekipa hvala na pomoci jos jednom :D bacam se na sastavljanje :D rispekt :D {#}

Eto, super ako si zadovoljan.

Kratica HAF-a dolazi upravo iz njihova main featurea - High Air Flow.
Sad su neke stvari jasnije.

Uživaj u zraku, tišini i prostoru. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice